Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

na, hogyha már itt tartunk: ti mivel szoktátok a bowden végén a szálakat összefogni elvágás után hogy ne nyíljanak szét? (a bowdenvégkupakkon kívül)
ahogy néztem gyárilag valahogy össze van olvaszva egy kicsit, csak én ezt hogy tudnám megcsinálni??

Én forrasztom.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
na, hogyha már itt tartunk: ti mivel szoktátok a bowden végén a szálakat összefogni elvágás után hogy ne nyíljanak szét? (a bowdenvégkupakkon kívül)
ahogy néztem gyárilag valahogy össze van olvaszva egy kicsit, csak én ezt hogy tudnám megcsinálni??

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Flex.

A sebesség mindent megold.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
kombináltfogó, drótvágó része két kéz és elvágod, nekem elsõre szokott menni jobb mint a gyári, csak jó fogó kell hozzá.
"Minden hülyeség" by Tomidny

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
ha már otthoni szerelés és szerszámok:
ti mivel vágjátok el a bowdent ha nincs otthon rendes bowdenvágó? muszály leszek már ezt is venni :) de multkor kényszerböl egy vágtam itthon egy váltobowdent h be a fogo drtotvágó részébe le a fogot a földre bal lábbal ovatosan rálép h jo sikba tartsam jobb lábbal meg izom rádobbantás és csak 1-2 kis szál nem adta meg magát de hát azt meg már el is harapja az ember :D

ha van vmi jo házi praktika azt azért osszátok már meg velem. fürész és egyéb extrém ötletek nem kellenek :D

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
igen, így a pontos. (thx) ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Remélem úgy érted, hogy egy bizonyos szint fölött mindegy, milyen házat veszel.

A sebesség mindent megold.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
szerintem meg tök mind1 milyen bowdenházat veszel lényeg hogy karbantarsd , kb fél-1 éventek lecseréld és akkor nicsn vele baj.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
a lényeg az hogy jo lett :D (én nem szeretem a dzsegvájört, télen k*va kemény rideg az a bowdenház...)

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
na megoldottam a problémát... csak egy kis türelem kellet volna hozzá...:D
a gond az volt hogy elõször amikor betoltam a bowdent a házába, akkor a vége egy kicsit szorult, ezért jobban nyomtam, de így egy kicsit megtört a bowden...és ezután még kb 3-4szer ki-be huzogattam... miután meguntam egy másik jagwire bowdennel próbáltam ki ugyanezt (igaz azon is volt már 1-2 "törés"), az is szorult... így maradt a harmadik bowden (egy sima noname..), azt is beolajoztam majd betoltam, láss csodát, az szinte nem is szorult...
nagy okosan levonom tehát a következtetést: nemszabad eröltetni a bowdent amikor betolod a házba, mert ha megtörik akkor szorul:D (vagy a jagwire bowdenek nem kompatibilisek saját bowdenházaikkal??:D)
de legalább máskor már erre is figyelek:icon_mrgr

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

olyan lehet hogy a váltóbowdenház belseje vékonyabb, és véletlenül olyat adtak?

igen általában mivel a váltobowden is vékonyabb mint a fékbowden ezért a relácio érvényes a bowdenházra is :D

és én inkább olajat ajánlanék a házba mint zsirt...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
vagy a bowdenkupak, ami a végére megy, azt vedd le ha te vágtad, nézd meg nem e maradt ott egy kis darabva vas vagy valami.nekem is volt már olyan h rosszul vágtam és amiatt akadt meg.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
az a vicces hogy pont ma vettem:D... de majd mindjárt kipróbálom egy másik bowdennel...
olyan lehet hogy a váltóbowdenház belseje vékonyabb, és véletlenül olyat adtak?

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
zsirozd be a bowdent, nézd végig a házat nincs e sérülés vagy valami és ha jól csináltad mozognia kellesz, vagy ha nem akkor vegyél újat nem nagy tétel.

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
háj!
ha szorul a bowden a bowdenházban, akkor azon hogy lehet segíteni? egy kis olajjal, zsírral? vagy ha valami dzsuva kerülhetett a bowdenházba akkor azt mivel lehet kitisztítani? nyomjak csavarlazítót az eggyik végébe és akkor a másik végén kicsöpög a kosszal eggyütt?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
okés köszi, már többen mondták az elsõ ötletet.épp arra kell:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

ha a pdm520as pedálomom recseg a mûa. taposó, mit csináljak vele?

jobb kézzel bal váll felett nagy ívben hajítsd el a pi@&äba. ;) az a taposó maximum boltba menni jó, másra nem.

esetleg egy kis wd40et próbálj alá fújni, ahol érinkezik a fémmel. de én levenném.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
ha a pdm520as pedálomom recseg a mûa. taposó, mit csináljak vele?

off:trifo, ez igy van!bocs h nem láttam h nem saját.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
CJ: igen, ez a megoldás, ha elzakózol a saját bringáddal. De ha - feltéve, de nem megengedve - kölcsönadom a bringámat, akkor azt olyan állapotban szeretném visszakapni, amilyenben elõtte volt. De fordítva még inkább: ha kölcsönkaptam valamit és kárt tettem benne, akkor azt helyreállítva - és nem helyrekókányolva - adom vissza.

De ez már nem a szerelõs, hanem az etikai kérdéseket fejtegetõs topik témája lenne.

--Trifo

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
:( ajj emberek!:(
megmondjátok neki hogy váltó levesz, váltótartó fül kifele hajlít egy kicsit(de nem mint a hülye) és le van rendezve.meg elmondjuk neki szépen hogy akkor má nincs gari ha fiknyált vele!ennyi az egész...:chin: