Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
nekem egyszer sikerült úgy meghúznom a körmösanya csavarját hogy eldeformálódtak a "fogak" a villanyakban... a kiszedés meg csak annyi volt hogy addig csavartam a csavart ameddig szét nem tört benn a cucc:D
persze az újjal már nem vagyok ilyen állat...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Körmösanyát lefelé lehet kiütni ahogy DaveRider írta, de én inkább lennék gályarab, mint hogy ki kelljen ütnöm a sajátom... jó stabil, jó helyen van az...

ez csak akkor igaz, ha nem húzott csõ, ha nincs pereme a telónak, vagy pedig ha szopatni akarod magad... :P
Csavarhúzóval ugyanúgy kijön, és nem kell kalapálni :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
feltéve hogy kifér alul a lyukon..

anno én kifúrtam :D

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Körmösanyát lefelé lehet kiütni ahogy DaveRider írta, de én inkább lennék gályarab, mint hogy ki kelljen ütnöm a sajátom... jó stabil, jó helyen van az...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Minek? Ha másik gépbe rakod, oda is kelleni fog (a headlock még nem gyakori dolog), egyébként meg pár száz forintos dologról beszélünk.

Borisb

Borisb

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Köszönöm a gyors választ :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
roncsolás nélkül nem :) de nincs is szükség kivenni - az ott úgyis szükséges.

Amúgy pár forintos tétel, ha netán cserélni akarod.

Borisb

Borisb

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Köszönöm :) Körmösanyát nem lehet kiimádkozni valahogyan?:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
csavar ki, stucni-kormány le, aztán egy gumikalapáccsal rácsapsz, és kicsúszik magától, egy kicsit meg van szorulva általában.

edit: ki lehet, de újrahasználni nem fogod tudni. ha meg eladod avillát, akkor általában nem probléma, ha már van benne egy, legalább nem kell vele szívni.

Borisb

Borisb

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Szép estét....Problémám, hogy nem igazán értem, hogyan tudom kiszedni a villámat a vázból...Integrált kormánycsapágyas és innen meg vagyok lõve, nem tudom, hogyan kell szétszedni, odáig megvan, hogy a körmösanyából kicsavarom a csavart, kormányt leveszem, de innen nem megy sajnos tovább...:wallbange
Valaki egy kis útmutatót írna hozzá? Megköszönném...Boris

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
bloke: kell a vázon, vagy a váltófülön legyen egy kitüremkedés, ahol az a csavar megtámaszkodik. Azt keressed meg.

akosm5: Tudod, a dolgok úgy vannak, hogy egy darabig jók, aztán egyszer csak elromlanak :) Amúgy a nyikorgás jellegébõl/frekvenciájából lehet rá általában következtetni, hogy mi nyikorog:
- ha a hajtókar fordulatával korrelál, akkor hajtókar, vagy pedál
- ha a lánc körülfordulásával, akkor lánc.

...ilyesmi

Amúgy meg lehet még olyan is, hogy a monoblokk nyikorog a csapágyházban - ezen egy kiszed-letisztít-megken-visszarak mûvelet segíthet.

Ad abszurdum, az is lehet, hogy el van repedve a vázad valahol, úgyhogy érdemes alaposan lepucolni és részletesen szemrevételezni. Fõleg a hegesztéseket.

--Trifo

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Sziasztok!

Ha elkezdett nyikorogni vmi a pedál környékén az mi lehet, lánc vagy pedál? Csak úgy elõjött...?

CsorvaGep

CsorvaGep

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
A probléma ismerõs, de az az igazság, hogy nekem nem is volt rá szükségem, hogy állítsam... Nem lehet hogy a lánc túl rövid ezért nem tud annyit lazulni hogy az mozogjon vagy hasonló?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Van egy problémám: a hétsó váltón (Shimano) van egy csavar, ami elvileg arra való, hogy a váltógörgõ és a legnagyobb fogaskerék közötti távolságot állítsa, vagyis a váltótest szögét állítsa, de hiába tekergetem bármerre, nem történik semmi.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
vmi olyasmi,felirat nincs rajta
ggx te jártál a legközelebb, a bal felsõ forgóponton át lehetett volna vezetni elvileg
de szerencsére találtam egy mindent vivõ Deoret
így a dolog megoldódott
fel sem merült bennem, hogy ezzel is lehet problémám, úgy emlékeztem, jó ideje minden elsõváltót lehet húzni mindkét irányból :P

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Segítség!!!
A képen látható két váltóba hogyan kell befûzni úgy a bovdent, hogy alulról húzósak legyenek?? :-/ Egyáltalán, be lehet?
Sürgõs, ha valaki vágja, írja plz!
Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

a bal oldali alivio?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

Segítség!!!
A képen látható két váltóba hogyan kell befûzni úgy a bovdent, hogy alulról húzósak legyenek?? :-/ Egyáltalán, be lehet?
Feltöltött kép

kala talán így, ha van kis vájat abban az átforgató részben:

Feltöltött kép

a másikon nem látom, hogy lenne ilyen kis fix orsó, ami átforgat, de az is max ilyen elven mûködhet csak

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Van valakinek ötlete, hogyan szereljek fel egy fékváltókaros váltókart önmagában a kormányra? Kerestem, de semmiféle adaptert nem találtam.

Egyetlen megoldás, amit eddig hallottam, hogy vágjam le a régi félváltókarrol a féket. Nincs szebb megoldás?

Hát annak idején nekem a Deore fékváltókarról vágtuk le a féket. Teljesen jó megoldás.
Az ok hasonló volt. Tárcsafékre váltottam.. De csak elöl, mert a vázon akkor még nem volt tárcsafékszem. Ezért nem akartam új váltókart venni (mert ugye csak párban lehet), a szerelõ meg tök szépre megcsinálta. És ezt használtam legalább fél évig. Utána a vázra is bütyköltünk tárcsafékszemet, és akkor vettem új váltókart ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Segítség!!!
Feltöltött kép

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

állítólag a csepel régi kerékszettjeiben vannak a legerõsebb anyák :D (ezt nem bírtam kihagyni)

:rofl: :D :rofl:

tegyél bele sima olcsó réz DT-t és kész. azzal nem szokott gond lenni.