Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
  • Sziasztok!

Tudnátok segíteni nekem? Négyszögtengelyes monoblokkom van és nem tudom róla levenni az egyik hajtókart.(másik is amrha nehezen jött le).
Probálkoztam szite már mindennel, probálom egyenletesen szedni de nagyon nem akarja (kb 2mm-t mondult csak meg)
Mivel probálkozzak? Csapágylehúzó?

nekem eszembe nem jutna mással nekiállni,mint lehuzoval:)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Kérdeznék én is: mi van akkor, ha a négyszögtengelyes monoblokkon a baloldali hajtókar még küzdelmek és erõkarok árán sem akar olyan pozíciót felvenni, mint a jobb?

A lánctányéros oldalt szereltem fel elsõnek, nem téptem meg, csak amolyan érzésre ennyi elég alapon áttértem a másik oldalra, ahol ugyanezen technológia alkalmazásával láthatóan távolabbi pontban rögzült a hajtókar a tengely /=váz/ középvonalától. Ezen oldal kapott még néhány Nm-t a pofájába, de még mindig nem az igazi... Kb. 2-4mm-el messzebb van a pedál a támvillától, mint a másik oldalon (sötét volt már, nem mértem le pontosan).
Sajnos levétel elõtt nem néztem meg hogyan állt, szervizben volt szerelve utoljára, lehet, hogy akkor tolták el, mert javítás után az elsõ átdobó nehezebben váltott a legkisebb tányérra, mint azelõtt (beljebb csúszhatott a baloldali hajtókar?).

nem biztos, hogy ez baj, nekem is kijjebb van a bal oldali. de ha túl nagy a különbség akkor ez is alátét gyanús, rossz oldalon lehet az alátét. milyen monoblokkról van szó? mert nem mindegyikhez van alátét. csak azokhoz, amelyek több csapáágyház szélességhez kompatibilisek.

monoblokk tengely két végének a kilátszó része legyen egyforma hosszú

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
teljesen normalis dolog ha a balos hajtokar messzebb all a vaztol mint a jobbos. foleg hosszabb tengelyeknel [113+] fordul elo
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás
Kérdeznék én is: mi van akkor, ha a négyszögtengelyes monoblokkon a baloldali hajtókar még küzdelmek és erõkarok árán sem akar olyan pozíciót felvenni, mint a jobb?

A lánctányéros oldalt szereltem fel elsõnek, nem téptem meg, csak amolyan érzésre ennyi elég alapon áttértem a másik oldalra, ahol ugyanezen technológia alkalmazásával láthatóan távolabbi pontban rögzült a hajtókar a tengely /=váz/ középvonalától. Ezen oldal kapott még néhány Nm-t a pofájába, de még mindig nem az igazi... Kb. 2-4mm-el messzebb van a pedál a támvillától, mint a másik oldalon (sötét volt már, nem mértem le pontosan).
Sajnos levétel elõtt nem néztem meg hogyan állt, szervizben volt szerelve utoljára, lehet, hogy akkor tolták el, mert javítás után az elsõ átdobó nehezebben váltott a legkisebb tányérra, mint azelõtt (beljebb csúszhatott a baloldali hajtókar?).

Kenõaanyagot használtam felhelyezéskor, aminek létjogosultságáról megoszlanak a vélemények... Használhatom így enyhén asszimetrikusan, tépjem még egy picit, vagy kukázzam a rendszert? :)

Nagyon baba cucc én is néztem de azt hittem van rá vmi frankó home-made megoldás. 2 megoldás van: Vagy rendelek egy iet vagy elviszem szervízbe (csak az eg jó messze van..)

Azért kössz szépen, akkor várnom kell:'(

Én rendeltem ilyet, mert régebbi trekking gépembõl egysebességest csináltam. Olyan szépen kiszakította a menetet a hajtókarból a hajtás-oldalon, hogy öröm volt nézni... Nem a lehúzó hibája volt, használt bringa volt, kétes tulajtól :),kevés karbantartással, csak szemléltetni akartam, hogy néha még célszerszámmal sem megy könnyen... Többek között ezért is kentem be saját bringám négyszögtengelyét.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
nem a 68mm és a 110es tengely stimmel. csak bel oldalt nagyon hosszú a tengely.
majd megpróbálom becserélni egy E jel nélkülire vagy kérek néhány alátétet.
nem volt hozzá semmilyen alátét, se csavar se semmi...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
kb annyi. es attol meg teljesen be tud menni a vazba. nem az lesz a gond

ugye nem 73-as hazhoz valot vettel?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
és az milyen széles?
2, 3mm?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Monoblokk beszerelés elõtt állok - közvetlenül...
A hajtókarom leírásában 110mm-es tengelyû monoblokk javallott.
Ez megvan, Sh. BB-UN52-E!
Beraktam viszont az L oldalon a tengely nagyon kiáll, a hajtókar meg alig csúszik fel a tengelyre és az egész olyan csálé.

Az "E" jelzés nem véletlenül a monoblokkra szerelhetõ elsõváltót jelzi? Ha igen, akkor egy elsõváltó tartólemez szélességû alátét kellene a jobb oldalra.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Beraktam viszont az L oldalon a tengely nagyon kiáll, a hajtókar meg alig csúszik fel a tengelyre és az egész olyan csálé.

nem voltak hozzá alátétek? lehet, hogy rossz oldalra tetted. truvativ monoblokkal egyszer én így jártam.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Crazycuber

Crazycuber

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

Sztem hajtómûleszedõvel...
Mondjuk 1 ien

Nagyon baba cucc én is néztem de azt hittem van rá vmi frankó home-made megoldás. 2 megoldás van: Vagy rendelek egy iet vagy elviszem szervízbe (csak az eg jó messze van..)

Azért kössz szépen, akkor várnom kell:'(

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Sztem hajtómûleszedõvel...
Mondjuk 1 ien
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Crazycuber

Crazycuber

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Sziasztok!

Tudnátok segíteni nekem? Négyszögtengelyes monoblokkom van és nem tudom róla levenni az egyik hajtókart.(másik is amrha nehezen jött le).
Probálkoztam szite már mindennel, probálom egyenletesen szedni de nagyon nem akarja (kb 2mm-t mondult csak meg)
Mivel probálkozzak? Csapágylehúzó?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
lol.

ez fájt. nem esett volna le :D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A szó, amit keresel: helyiség.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Egy egész helység bringaszerelésre? :) Gazdag gyerek lehetsz. :) Egyébként mi a neve a helységnek (hátha megtalálom a térképen)? :D (Csak egy kis nyelvtan :) .)

jah, egy kisebb szoba az alagsorban, egy mélyhûtõ van ott meg a kazán. persze szoktam ott mást is barkácsolni, de amúgy bringaszerelés céljára használom, és a családban rajtam kívül más nem szokott szerelni/barkácsolgatni, ezért kisajátítottam :) ja és sörözni is ott szoktunk a haverokkal, van mp3 lejátszó meg 2.1-es hangszórók is ;) külön neve nincs :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Egy egész helység bringaszerelésre? :) Gazdag gyerek lehetsz. :) Egyébként mi a neve a helységnek (hátha megtalálom a térképen)? :D (Csak egy kis nyelvtan :) .)

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en ha nagyon gazdag leszek azert majd megiscsak beujitok egy Ultimate allvanyt. merthat na

Feltöltött kép

RAUH-Welt
B E G R I F F

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
jah nyeregcsöves megoldás talán a legjobb.
de ha odafigyeléssel végzik a rögzítést akkor a bowdenben sem esik kár. még olyan bringát is föl tudok tenni, amin alul fut a bowdenezés. amelyik bringát meg nem tudom berakni a felsõcsõnél, azt befogom a nyereg elejénél. úgy is stabil.

egyébként +szorítani elég ritkán szoktam (ha nyeregnél fogom be mindig megszorítom) max akkor ha kiveszem a kereket, hoyg ne billenjen el az ellentétes irányba.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.017 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Én kizárólag nyeregszárnál fognék állványba bicajt. Abból baj nem lehet.