Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Én mindig úgy szoktam, hogy nem a végétõl kezdem. Valahogy nekem úgy jó. mivel úgy bírom beszorítani a dugót. Másik módon még nem próbáltam.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
monti. parktool azt mondja, hogy a kormány végétõl kell kezdeni...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Ahogy a lelked diktálja. (a menet)
Persze úgy kell, hogy a kormány végénél végezz, mert ugy tudod jól bedugni a dugóját. Monti vagy outi? És szorítsd meg.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
hogyan kell felrakni egy kormánybandázst? belülrõl kifele tekerjem, vagy fordítva? milyen sûrûn legyenek a "menetek"?

Dzottika

Dzottika

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Bocs, ha már van ilyen téma, de már nincs türelmem tovább keresgélni...
Az a szitum, hogy van egy 12 éves hauser bicajom, tavaj nyáron lett nagygenerálozva (festés, fékek, gumik, minden... kivéve a felnik...)
Elõ is jött a probléma... ismét... J.Bayer felnim van, és hogy a bánatba lehet szétszedni a hátsó agyat, mert a kosárcsapágyak összetörtek benne, és az istenért sem tudom kiszedni azt, amelyik a fogaskerék oldalon van... a fogaskereket már leszedtem, de nem tudom tovább bontani, hogy hozzáférjek...
Ha valaki tudna segíteni, az légyszi írjon valami okosságot, mert nem akarok új felniket venni, de ha nem boldogulok, akkor az lesz a vége...

Köszi elõre is a segítséget...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
T-kulcsok nem mind szarok. Nekünk Beta van. Semmi baja.
Lux meg egy elég jó szerszámgyártó cég, a barkács szintû szerszámjai közül van nekem pár. Semmi bajuk.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Azért T-kulcsa válogatja, hogy szar-e... Nekem egy gumirozott markolatú szlovák valami cucc van, a kedvenc kis barkácsboltomban vennem úgy 1500 pénz környéki áron. Azzal nemigen van bajom.

Az igazi nagy kedvencem akkor is a picike Bosch IXO villanycsavarhúzó. Bringához ugyan mérsékelten használható, de a ház körüli munkában igen sokszor áldottam már érte asszonykámat, akitõl kaptam. Pl akkor, amikor egy lapra szerelt cipõsszekrényt kellett összerakni, amiben 140 (!) db csavar van.

--Trifo

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
thx. conor, normál bites csavarhúzóm van, csak azzal nem tudok elég nyomatékot kifejteni. azért lenne jó a T-kulcs. bosch-ra ránézek, hátha.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Bosch meg a többi szerszámgyártó elég jó készleteket árul 4-5e körül.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
ilyen jobb minõségû cserélhetõ fejû csavarhúzót vegyél sztem

ezek a T-kulcsok nem bírnak sokat sztem, az ilyen masszívabb csavarhúzók jobbak

obiban vettem amúgy én is..
Autist Team:)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Az Obiban a LUX név alatt futó szerszámok elfogadható minõségûek,és az áruk sem vészes.Én vettem pár ilyen szerszámot a hétköznapi munkához is,bár nem profi szintû szerszám,de sokkal jobb,mint a Tecskós gagyik.
Bicajhoz megvettem jó pár éve,egy leárazás alkalmával az ACOR szerszámkészletet.Van benne minden,és így olcsóbb is volt,mint külön külön.Aztán persze a Hallowtech II-höz meg kellett még venni a szerszámot,ez BBB márkában volt elérhetõ 3100ért.Megérte,mert én is szeretm az olajos vasakat.:)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
keresek T-kulcsot, amin cserélni lehet a bit-fejeket, mert abból van egy rakat, épp csak a kulcs engedte el magát (tescogazdaságos). ha valaki tud ilyet, amihez hozzá is lehet jutni épeszû kereteken belül, akkor kérem szóljon. elõre is thx

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
és a monoblokkot pedig az említett célszerszámmal lehet nemigaz,mert akkor inkább most hagyom azt max szerzek vkitõl.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
a tetejét és az azt tartó lemezt le tudod szedni imbuskulcs segítségéve.
Az alsó görgõt tartó lemezt viszont csak a mono kiszedése után.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
truva boxguide-hoz csak monoblokk behajtó jó h letudjam venni nem?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
az átlag szerszámok ára 1-2 ezer forint körül van. most ha minden nagyobb vásárláskor hozzácsapsz valami szerszámot a csomaghoz, attól még nem fogsz anyagi csõdbe menni. én pl így csinálom. egyedül az említett hajtókar lehúzom nincs még

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
csatlakozom az olajasok vasak birtoklásának örülni tudók népes táborához. én minden spéci szerszámot beszereztem ami a 2 bringámhoz kell. mind2õn truvativ monoblokk van, de más évjárat és persze, hogy nem ugyanolyan szerszám kell hozzá, de azt is beszereztem. magam szeretem szerelni a bringám. egyedül juicy 5-hoz hiányzik a légtelenítõ, mer elég húzós, de majd az is lészen

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Savanya: ja, én pont ilyen megfontolásból vettem monoblokk szerszámot. Majdnemhogy olcsóbb volt a szerszám, mint a szerelés munkadíja lett volna, és akkor még nem is számoltam a gyalogszopást. Azóta használtam még egyszer, úgyhogy már totál pluszban vagyok vele :) Nem is beszélve a birtoklás örömérõl, már ha valaki örül az ilyen olajos vasak birtoklásának (én igen).

--Trifo

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
peceró 2 rugó
elmész szervíz:
idõ, otthagy-"holnapra kész",idõ-
-másnap elmész, idõ
az idõ pénz lehet , egy évben csak 1x használod, de akkor nem kell mindig máshoz alkalmazkodnod

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
ha kitekered a csavarokat és elmész bringázni lejön magától is a hajtómû :D