Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
cserélj bovdenházat és ha hosszanti szálasat veszel (azt vegyél) akkor vedd hozzáa combosabb kupakot (a teteje 3mm vastag), azzal nem lesz gond.

CsorvaGep

CsorvaGep

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Ok akkor no para (a végén jön kis és igen elég fos kupak...
A szarabb váltástól meg nem félek mer így is mérföldekkel jobb mint a 2 éves ganés bowdennel volt :)
Kösz.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
a végén lóg ki? kupak van rajt?
ha igen, szedd szét, köszörüld le, hogy egy síkban legyen minden szál és rakd össze. gagyi kupakná szokott elõfordulni.. probléma max annyi lesz belõle, hogy szarabb lesz a váltás.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
szerintem cseréld a bowden házat bár kép jobb lenne igym nem teljessen egyértelmü de ha picit is kilóg a szál késöbb a fékezések hatására egyre jobban elöbujik gyengül a b.h. merevsége fölösleges megvárnod
ráadásul ha belenyulsz meg szurhat:D Vid vissza a boltba lehet selejtes a cucc álltalában csak a végeknél szokot lenni gond
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

CsorvaGep

CsorvaGep

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Ööö nem tom, úgy akartam írni hogy azt is cseréltem. Ja és a fékbowden shimano-nak ilyen tekercselt rugószerü háza van ennek a váltónak (BBB) ilyen drótvázas, ennél áll ki. Képet most sajna nem tudok adni mert tölteni kell a fényképezõt :D

szerk: drótvázas = párhuzamos drótszálak

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
csinálj képet ha tudsz.
bowdennel együtt meg szerintem cserélj bowdenházat is. nem oly vészes árban és tisztább szárazabb, biztonságosabb érzés.

CsorvaGep

CsorvaGep

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Csõ

Nemrég raktam fel új bowdent, ami viszonylag jól sikerült, ahoz képest hogy elsõnek csináltam. Most viszont észrevettem, hogy a keró elején a bowdenházból kilóg 3 vékony drót.. Gondolom ez a házból csúszott ki a hajlása miatt, de ugye ez nem jelent problémát? Csak a megnyugtatás miatt kérdezem..

Kösz, CsorvaGep

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Mindkettõnknek igaza van.:D Amit én ajánlottam neked, az a 20mm-s, átütõs CL agyhoz kell, amit te, az meg a gyorszáras agyakhoz. Így ha tudod, milyen agyat/kereket akarsz venni, akkor ki tudod választani a megfelelõ eszközt is.:) Bocsánat! Elfelejtettem rákérdezni, hogy milyen agyhoz lesz.

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 posts
Nem bosszantani akarlak de:
BBB

BTL-12S LockOut

» M-Type Hardened Steel. Extremely durable hardened steel. Offers the perfect balance of strenght and stiffness.

» Removes cassette lock-ring from Shimano-compatible cassettes and centerlock hub system.

Shimano

TL-LR10
Feltöltött kép
Lock Ring Tool for Disc Rotor SM-RT96/RT77 & HG Sprockets (Mounts to ratcheting socket wrench handle.) Code No.Y-120 09220 Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép
Feltöltött kép TL-LR15 Feltöltött kép Feltöltött kép
Lock Ring Tool for Disc Rotor SM-RT96/RT77 & HG Sprockets. Code No.Y-120 09230

Speed has never killed anyone.
Suddenly becoming stationery, now thats the killer.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Az eszköz Shimano változatának típusa TL-FC32, mely a HTII-s monoblokk és a CL tárcsa rögzítõgyûrûjének eltávolítására szolgál.

P.S.
Legközelebb rendesen olvasd el, mi van leírva "Removes cassette lock-ring "!

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 posts
Biztos? csak mert a BBB honlapján nem írják hogy jó lenne hozzá de a kazettaleszedõhöz igen. (BTL-12S LockOut)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nem kazetta leszedõ, hanem Shimano HT2-s monoblokk leszedõ szerszám kell hozzá. Pld. ilyen: http://ebike.hu/term...oblokkhoz/4322/
És nem a tárcsa, hanem a rögzítõ gyûrû leszedéséhez kell.

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 posts
Bocs tudom hogy láma kérdés, de ugye a centerlockos tárcsákat kazettaleszedõvel lehet leszedni? Pl egy http://ebike.hu/term...a-leszedo/2350/ ilyennel

kaszi82

kaszi82

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Köszi mindenkinek a tanácsot, egy másik szerviz még bevállalta, hogy megnézi, 5-ére van idõpontom - meglátjuk...

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

nekem is volt már ilyen berohadt monoblokkal dolgom, sokat szenvedtem vele...

aztán jött a durvulás:

2m-es gázcsõ a franciakulcs végére:-)
bevált:)

rád vall :D

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
nekem is volt már ilyen berohadt monoblokkal dolgom, sokat szenvedtem vele...

aztán jött a durvulás:

2m-es gázcsõ a franciakulcs végére:-)
bevált:)
Autist Team:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
olyan leszedõ kell, aminek lyukas a közepe. fogod a hajtókarcsavart, meg alátéteekt-távtartókat, beletekred, hogy semmiképp se jöhessen ki a monoblokkból a szerszám. nagy erõkar, szembõl nézve hátrafele kell tekerni. az egyik oldal valószínûleg fix, ezt hiába tekered - ez általában "körülveszi" a monoblokkház peremét, és egybe van öntve a monoblokkal, amit viszont fog a másik oldali kis gyûrû - tehát a másik oldalt kell tekerni, ez csak egy menetes gyûrû 4szögesnél. ha ez kijött, akkor jöhet a fix oldal.

segíthet: rozsdaoldó, csavarlazító, vagy valami, ami hirtelen fel tudja forrosítani a kérdéses területet, pl. pörzsölõ. .D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Már nem tudom ki mesélte, ráhegesztettek egy hosszú csövet is kitekerték.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nekem amikor be volt állva, csavarhúzó segített. Monoblokk kiszedõt már teljesen lesarkalltam...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 posts
Szerszámot ráfogatod a tengely csavarjával, hogy ne tudjon kiugrani, aztán a szerszámot befogatod a satuba és óvatosan elkezded a vázat forgatni, lehet, hogy két ember kell hozzá, de valószínüleg így ki tudod szedni.