Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2504 hozzászólás a témában

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Wow, már porzik a nyálcsatornám! :)

No, azért kérdezek is:
FH-M550 Deore LX agyra HG70-es fogaskoszorú megy fel, de melyik? Felfér a 8-as is, vagy nem? Sheldon Brown szerint amelyik agy 7s, arra nem megy fel a szélesebb 8s.

valóban. 7esre nem megy fel a 8, de 8-ra felmegy a 9es.

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
mer: nem megy fel.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Wow, már porzik a nyálcsatornám! :)

No, azért kérdezek is:
FH-M550 Deore LX agyra HG70-es fogaskoszorú megy fel, de melyik? Felfér a 8-as is, vagy nem? Sheldon Brown szerint amelyik agy 7s, arra nem megy fel a szélesebb 8s.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

http://fotos.mtb-new...hp/photo/244639

beszraás mennyi retzro MTB van...uh...30 perce csorgatom a nyálam...

Ez már majdnem retrotitán topik. Van még szépség a világon!
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
http://fotos.mtb-new...hp/photo/244639

beszraás mennyi retzro MTB van...uh...30 perce csorgatom a nyálam...

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

mondanom sem kell hogy laikusnak is feltünhet hogy ez nem egy colnago...
bár lehet az árus is már igy yutott hozá...

én ebayen találtam egy vázat a minap, amit állítólag a colnago csinált, hogy aztán nishiki matricával nishiki néven fusson :)

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
képet légyszi tegyél ide...
annélkül ebben az esetben nem lehet mit mondani
valószínû a 60as-70es évek inkább...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
sziasztok!van nekem egy motobécane versenyem és ez mennyi érhet? a teljes neve Motobécane Spécial Sport és nekem annyit saccoltak a korára, hogy 25-30 éves...egyébként narancssárga és Sachs Huret szett van rajta nagyon karcsú hátsó váltóval.Nervar ékes hajtókar, Favorit fékkarok, Sachs 36-os agyak, hátsó menetes, ennyi ami érdekes rajta...na pá

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
szia nem tudok segíteni..lehet kukáznod kell ha nem yavul a heyzet (lehet el van hayolva)

EZ felháborító!! ::: :)
http://apro.bikemag....ct=50766&cat=56

mondanom sem kell hogy laikusnak is feltünhet hogy ez nem egy colnago...
bár lehet az árus is már igy yutott hozá...

de végülis pont megfelelõ árban van igy is.
Campagnolo Gran Sport szettel.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Halihó!

Tegnap lett egy 0km-es Exage Sport fékem, 1988-as!
Az elsõvel van egy kis gond: nem nagyon értek az országútihoz (még:) de nem tudom belõni, hogy központosan húzzon. Eltoltam egy szervízbe és azt mondták, hogy van ott egy kis alátét, aminek fixnek kéne lennie és nem az...
valami bõvebbet tud nekem valaki mondani. Nost egyébként központosan húz, de a szervízarc azt mondta, hogy eléggé meg lett tépve a csavar...

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
kb 95-tõl kezdve gyártották 01-ig
fanatiX mtbc

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
az egy 2001 körüli váz nem? nem igazán retro.. én nem is ismerem.

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
Valaki emlékszik még az unvega boralite szériára?Esetleg személyes tapasztalat?

csak annyit találtam rólunk,hogy valmi spec alubol voltak,ennek köszönhetõen elég sokba is kerültek.Bõvebb info esetleg?
fanatiX mtbc

Balage_

Balage_

törzsvendég

• fórumtag
  • 290 hozzászólás
Sziasztok.

Fényeztetném a retro 28-asomat, csak még nem tudom kihez vigyem. Esetleg ajánlotok valakit? És aki krómoz?

Köszi, Balázs

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Azokat még tartósságra is tervezték, a mostaniakat nem egészen erre, meg aztán ott a tömegcsökkentési mánia... aztén attól is függ, hogy ezeket a régi cuccokat ki és hogyan használta, és ez a mostaniakra is érvényes. Van aki leamortizál 3-4 év alatt egy Ultegra fékváltókart, van akinek 10 éves is jól mûködik és még megkopva is alig van.

Ezen már én is töprengtem... Vegyesen használom a 15 éves alkatrészeimet a viszonylag újakkal és hát nem is tudom...meggyõzõbb a régi. De ez talán azért is van mert zsigerbõl vonzódom a régi dolgokhoz - töri szakon végeztem;)

Egy szerelõ ismerõsöm mondta, hogy nincs új a nap alatt, ami a mostani alaktrészeket illeti: egy XT agy 15 éve is király volt és ma is az...
Ezek szerint a mainak is kellene bírni (használíttól függõen)

Mondjuk nekem ezek mai alkatrészek leginkább designuk miatt nem jönnekbe. Sztem egyszerûen szebb egy régebbi M-900 XTR, mint a mai, legyen akármilyen merev... meg ez a fekete mánia...

Ez kicsit hosszú lett és nem is annyira a témába vág...

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás

Errõl a carbitudóról tud valaki valami közelebbit, pld. az a dupla alsócsöves megoldás mire jó (azon kívül, hogy növeli a tömeget)?

ez végülis egy kísérlet volt, nem a Colnago találta ki..ha pl. megnézed a vázat ez egy ALAN váz..:)

utánnan a Corratec MTBokban volt a 90-es években..de már ott sincs ez a váz.
pedig még VKupát is nyertek vele (Corratec montival)

rezgéselnyelésre találhatták ki, meg a mervség miatt...

alkatrészek:
ezért nem szabad venni versenyzõtõl semmit....pl. tõled pcycle :) csak vicc!!!

ugyanis már az egyszezonos országuti is több ezer km-es...hát még a több éves dolgok..meg azért egy versenyzõ cibálya azt rendesen...mig egy "papa" vagy egy fitness bringás hétvégén 25 km/h val elbringázgat..

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Errõl a carbitudóról tud valaki valami közelebbit, pld. az a dupla alsócsöves megoldás mire jó (azon kívül, hogy növeli a tömeget)?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Azokat még tartósságra is tervezték, a mostaniakat nem egészen erre, meg aztán ott a tömegcsökkentési mánia... aztén attól is függ, hogy ezeket a régi cuccokat ki és hogyan használta, és ez a mostaniakra is érvényes. Van aki leamortizál 3-4 év alatt egy Ultegra fékváltókart, van akinek 10 éves is jól mûködik és még megkopva is alig van.

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

A Shimano alkatrészeken van egy két betûbõl álló kód, amibõl meg lehet határozni, hogy mikor készült. 76-ban kezdték, tehát az AA, az 76 januárjában készült, BB 77 február etc.

Köszi, megtaláltam, ezek szerint '81-es a szettem, még régebbi, mint gondoltam. Vicces, hogy egy 25 éves szett pikk-pakk mûködik, semmi gond vele. Kíváncsi lennék, egy ma gyártott Ultegra hogy fog kinézni 25 év múlva...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Nem surgos a dolog, nem all hegyekben otthon a huszezres. De ha a csillagok allasa jo lesz, vennek.
Tudod, Dura Ace-bol sosem eleg. Ha mad lesz vmi konkretabb a kesobbiekben, szolj!
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!