Kisherceg:
Nem külföldi webshopból rendeltem. Meg úgy látszik, a Deca kínálátát sem néztem át elég figyelmesen... Ezeknél azért kicsit "monstercrossosabb" gumira.
Arn:
Koskormányt azért nem akarok, mert 55 éves vagyok, enyhén pocakos, és sosem voltam hajlékony... Kivétel lehetett volna a Merida Silex, az extrém magas fejcső miatt.
Elböcölléztem én egyszer a 25 mm-es gumijú országúti egysebimmel is azon a szakaszon, ahol később a montival pofára estem, amikor porvihar jött szembe durva északnyugati széllel, nem akartam az aszfalton "kerülni". De azért nem ez a kedvenc szórakozásom. A választott típuson kismintás terepgumik vannak, ha úgy érzem, hogy nagyon visszafog aszfalton, majd kicserélem egy inkább odavalóra. (Ami nem lesz egyszerű, mert...)
A stílus tehát megvan. Egy 29"-es monti és egy gravel bringa szerelemgyerekét keressük, alu vázzal, karbon villával, egyenes kormánnyal, hidraulikus tárcsafékkel, 2 * 10-es hajtással, amiből a hajtómű nem Shimano. (Meg a lánc is ugyanúgy 10-es KMC, mint a Kisherceg által talált Mer'dán. Úgy látszik, ezek a távol-keleti márkák mind egyformán spórolnak...)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!