Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2504 hozzászólás a témában

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
igen
amugy meg egy nagy kalap szart ér az egész az ócska lemezpapucsaival, meg lemezmuffjaival, a váltó/fék rendszerérõl ne is beszéljünk
:-)
Rendbe kell tenni, azt' csók kitenni a falra
de sztem még dísznek is gáz :-)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Mi csak fecskének hívtuk. :D Ugyan nem volt akkora a májerfaktora, mint a favoritnak, de azért menõ volt.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ez egy "szputnyik" ha jól emléxem...
sztem fesd át, a felirat emlékeim szerint matrica
a villán ugyis hajtani kell némileg, ugy látom, vki megfogta vele apadkát :-)
meg talán a felsõ csõ is nyelt az energiából..el. maradandóan.
én átnézném az egész vázat tüzetesen egy madzaggal, nincs e megtekerve/is/

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Hello!
én is régi bicó újraépítésében kezdtem, egy régi orosz országúti/túra bringát szeretnék fixivé átépíteni, nemtok róla semmit csak kb annyit hogy szputnyiknak(?) hívják és asszem 27"es kerekû... az lenne a kérdésem hogy a gyakorlott "bringarestaurátorok" mivel kezelik az apró rozsdás festékleverõdéseket a vázon hogy ne rohadjanak tovább? vagy erre az egyetlen megoldás az újrafestetés? az igazság az hogy teccik a régi cirilbetûs festés és nem szeretném (ha nemmuszáj) lefestetni
a válaszokat elõre is köszi!
néhány kép a bringáról:http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás

legutobbi retro projekt by tam

1999 Specialized Enduro FSR

Nekem volt egy hasonló vázam 98-as, az FSR EXTREME névre hallgatott. Nem eredeti alkatrészekkel volt összeépítve, de nagyon jó kis gép volt. Eladtam a vázat, hát alig kaptam érte 35 ezret. Nem tudom ez mennyire számít retrónak, én még azt fajta vázat sehol sem láttam. Ebbõl már párat igen.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Csak azért nem értem, mert ha bepötyögöm az e'bay.de keresõjébe, hogy Klein kidob legalább 20 találatot. Annyira nem ritkák, mint több más márka. Jómultkoron volt egy Klein Adroit 2001!! Euroért ment el, míg egy Yo Eddy 700 Euroért!! Alig hittem a szememnek.

Nekem személy szerint nem tetszenek annyira, volt ez az integrált kormány-kormányszár megoldásuk, de Ahead-osban hihetetlenül vastagra sikerült a stucni teteje. Én inkább a Heavy Tools-ra voksoltam, (régen nekem ez volt az álombringa)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

A váz maga jó, de az alkatrészválasztás nem túl szerencsés.

ezt a bringat beszamitottuk egy uj araba, szoval nagyjabol ilyen felszereltseggel jott. a hatso felni D521, az elso X138, gyanitom a hatso nem original :)

elol 2.25os Hutchinson Squale volt, hatol 2.45-os Jumbo [gyanitom tobb mint masfel kilo darabjuk] szal azokat le kellett dobni. Mountaineer kerult fel, mert ez volt a boltban sok, es eladhatova teszi a bringat mert jol nez ki az oldalan a feher szoveg. A hajtokart lecsereltem mivel a gyari sugino szarra volt kopva, plusz a balos hajtokar valami fekete noname vacak volt. [a sugino meg ezust]

a lenyeg az egeszben az volt, hogy minimal raforditassal hasznalhato allapotba tudjuk hozni [fekpofak, lanc, fogaskereksor, gumik, bovdenek] es el tudjuk adni. 50fontert szamoltuk be, rament egy masik 60-70, most fent van ebayen, remelhetoleg elmegy olyan 250-ert. szoval ez ilyen fajta projekt :)

hehe volt még ilyen villám
judy hidracoil :D

es mukodik! nem allithato, csak az elofeszites, de hallatszik hogy szorcsog benne az olaj. :) teljesen rendben van

Valaki árulja már el nekem a titkot, hogy miért pont a Klein lett az egyik legkultikusabb MTBmárka a gyûjtõk között? Manapság annyi retro Klein van, hogy már nem is számít ritkaságnak. Anno egy piros Mantra Race is szerepelt valamelyik Bikemagban is, a tulaj elcserélte egy hazánkba látogató külföldi kerékpárossal (talán holland volt?) ha jól emlékszem. De akkor sem értem.. Stumpjumper, Merlin, Fat Chance, Breezer.. és még lehetne folytatni.

a regi kleinek kezzel voltak hegesztve. in the us of a. ez azert megdobja a retro erteket. nem ugy mint a stumpi pl. Raadasul dragak voltak, nagyon konnyuek, es nagyon szepek :) szoval... lehet hogy egy Specialized jobb bringa, de a gyujto szemeben nem pont a gyakorlati elonyok fognak szamitani ;)

amugy nem hiszem hogy nagyobb kultusza van mint a Fat Chance-nek. Csak kb ugyanannyi.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

digo97

digo97

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Ha láttál már élõben Klein bicajt, akkor szerintem ez nem kérdés... Az új áruk is horror volt, és jól tartják az értéküket...Talán a kis darabszám és az egyedi fényezés miatt annyira kultikusak, de talán nem a legkultikusabbak (én inkább Fat Chance-t gyüjtenék:)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Valaki árulja már el nekem a titkot, hogy miért pont a Klein lett az egyik legkultikusabb MTBmárka a gyûjtõk között? Manapság annyi retro Klein van, hogy már nem is számít ritkaságnak. Anno egy piros Mantra Race is szerepelt valamelyik Bikemagban is, a tulaj elcserélte egy hazánkba látogató külföldi kerékpárossal (talán holland volt?) ha jól emlékszem. De akkor sem értem.. Stumpjumper, Merlin, Fat Chance, Breezer.. és még lehetne folytatni.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Schwalbe Mountainer!?!?!:scared: :cool2:

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

hehe volt még ilyen villám
judy hidracoil :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Lui48

Lui48

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Szia! Felni MAVIC MA ARGENT és szürke mintha rozsda mentes anyag lehet az is. Sor 7fokozatu.

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás

Sziasztok!
Van 1 Olmo országúti bringám retros. Vázon: san remo, nagyon szép, kb 1989-92-es cromo csöves villa, belegravirozva OLMO. Shimano 600-as full szett cinelli kormány,campagnolo nyeregcsõ,nyereg 'rolls" san marco. Felni mavic argent. hajtómû 52/39, hátsó kazetta 14/23. A kérdésem az lenne, hogy ha hegyre felfele könyebben szeretnék menni, a kazettát vagy az agyat vagy mindkettõt ki kellene cserélni? Köszi!

hello.
a hátsó fogast cseréld le 13-26ra-
gondolom7 vagy 8 sebességes a bringa.
ha fogaskoszoru kellene lehet tudok valamit szerzni.

Amugy argent felnid nem szingós és kék szinû véletlenül?

Lui48

Lui48

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Sziasztok!
Van 1 Olmo országúti bringám retros. Vázon: san remo, nagyon szép, kb 1989-92-es cromo csöves villa, belegravirozva OLMO. Shimano 600-as full szett cinelli kormány,campagnolo nyeregcsõ,nyereg 'rolls" san marco. Felni mavic argent. hajtómû 52/39, hátsó kazetta 14/23. A kérdésem az lenne, hogy ha hegyre felfele könyebben szeretnék menni, a kazettát vagy az agyat vagy mindkettõt ki kellene cserélni? Köszi!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

A váz maga jó, de az alkatrészválasztás nem túl szerencsés.

frontway

frontway

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Az igazi retro :) Wehehe
Csepel BP
Scott G-Zero FX, Csepel Royal 3* flip-flop, Bulls Cross Nexus 8

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Hallott már valaki olyan márkáról hogy Rosani? Ilyen fék van a bringáom de a neten még sehol semmit sem találtam róla. Olyan középhúzós mint az oroszokon volt, csak ez azért jobb.
Valami kényelmes ülést szeretnék ugyanerre a gépre. Tudtok valamit ajánlani? Ne legyen csilli-vliii hupilila, nem kell hogy 3 gramm legyen. Olcsó, kényelmes és hozzáillõ, ezek az elvárások.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Ha megkérdezhetem, nyeregcsõ honnan? Nekem is olyan kellene, pont pirosban. :)
Akár privátban is jöhet, ne zavarjuk itt a közösséget. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Bizony azok. Csak szuperlatívuszokban tudok róluk nyilatkozni, örök életû darabok, még az unokáim is hajtani fogják.. :D

még beszerelésre vár egy piros Ringlé Moby nyeregcsõ is, de nem találok hozzá szûkítõt.. :(

Már épül a nagy testvér is, egy 92es évjáratú full xtr rel.