Jelentkezz be Regisztrálj

Retro - régi idõk bicaja
Posted 2008. February 13. - 21:29

Posted 2008. February 13. - 21:24

Kipage:Azért neked is van egy-két finomság a HT-on. Városi bicóra tényleg nem kell teló, de azért terepen már nem rossz ha van. Mondjuk az a régi Marzo, ami még visszább van egy kicsit!
Posted 2008. February 13. - 19:25

A 2008-as BOTY választáson mindenképpen indulni fog.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2008. February 13. - 19:19

Posted 2008. February 13. - 17:56

Nagyon szép az a HT, milyen hajtókar van rajta?
Nekem is fel kellene újítani a Konámat (1998-as Hahanna)...
Az értéktartásról annyit, hogy a nagy kultmárkákon kívül semelyik sem ér egy kalap sz*rt sem (forintálisan persze). Az én bringám is benne van egy valag pémzben, de a bekerülési összeg 1/5-ét kapnám csak meg kb.
Ezért nem is adom el: nagyon szeretem, és számomra nincs értelme jobb bringának.
Mondjuk újszerû alkatrészekbõl combos volna a felújítás is, ezért is tologatom. Nekem tetszik a régi váz/villa kontra új alkatrészek is, kb így: http://www.yetifan.com/jayfrows.jpg
Egyedül az modernebb kicsit meg a pedál, egy FRM Cu2 Evolution van benne. Én úgy vagyok ezzel a retro témával, hogy felesleges évente megvenni a legújabb cuccokat, meg tárcsafék se kell, mert nem használnám ki, divatolásból meg nem kell. Teleszkóp sem nagyon kell, mert Szegeden nincs túl sok hegy, meg teló nélkül slick gumival könnyû és kecses bringát lehet építeni (azért van egy retro telós bringám is, ha túrázni mennénk a barátokkal) Ez a HT a 95ös évjáratával, gyári fék és váltószettel 9kg körül van.
Azért a Kona az értéktartó. Külföldi tapasztalataim alapján a 90es évek legelejéig vagy mégkorábbig visszanyúló márkák nagyjából értéktartóak, fõleg, ha minél régebbi a váz. Persze az is igaz, hogy vannak a prémiummárkák, amik mostanság egy kisebb vagyont érnek.. az én HT-mér is kínáltak már elég nagy összeget, de nem adtam, pedig nem a legprémiumabb márka.
Tegyél be a bringádról képet.
Posted 2008. February 13. - 17:23

Nekem is fel kellene újítani a Konámat (1998-as Hahanna)...
Az értéktartásról annyit, hogy a nagy kultmárkákon kívül semelyik sem ér egy kalap sz*rt sem (forintálisan persze). Az én bringám is benne van egy valag pémzben, de a bekerülési összeg 1/5-ét kapnám csak meg kb.
Ezért nem is adom el: nagyon szeretem, és számomra nincs értelme jobb bringának.
Mondjuk újszerû alkatrészekbõl combos volna a felújítás is, ezért is tologatom. Nekem tetszik a régi váz/villa kontra új alkatrészek is, kb így: http://www.yetifan.com/jayfrows.jpg
Posted 2008. February 13. - 16:17

Sala: a hátsó bowden vezetése valami pazar megoldású innen nézve!! Grat a bringához. Hamarosan jön az én újabb HT projectem
Posted 2008. February 13. - 12:36

Összel alíg tudtam eladni a Klein Adept Pro (Carbon tám és láncvillával) vázam, végülis 80-ért vitte el (hitel stb.) egy ismerõs srác, mert tudta, hogy semmi baja. Itthon egyszerûen nem ismerik ezeket, Nem Kona vagy Merida, stb akkor már nem is érdekes. :-(
Posted 2008. February 13. - 12:21

aki régóta montizik nem kell bemutatnom
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2008. February 13. - 11:03

Utánaböngésztem kicsit ennek a Klein dolognak, elvégre akkoriban elég sok gyártó kézzel készítette a vázait. Találtam a Klein-nél egy Storm névre hallgató fényezési opciót, aminek felára a 90es években volt 700DM!! és adtak hozzá olyan színûre hímzett Klein mezt is. Ez azért nem piskóta. Akkoriban szerintem 700 márkából egy autót le lehetett fényeztetni nem?
OFF remélem az új avatarral nem lesz probléma
Nagyon el voltak szállva az árak, 4-5e DM volt egy Fat Chance bringa ha jól emléxem.
Ha Klein, akkor www.wundel.com

Posted 2008. February 13. - 09:25

Posted 2008. February 13. - 09:22

a regi kleinek kezzel voltak hegesztve. in the us of a. ez azert megdobja a retro erteket. nem ugy mint a stumpi pl. Raadasul dragak voltak, nagyon konnyuek, es nagyon szepek
szoval... lehet hogy egy Specialized jobb bringa, de a gyujto szemeben nem pont a gyakorlati elonyok fognak szamitani
amugy nem hiszem hogy nagyobb kultusza van mint a Fat Chance-nek. Csak kb ugyanannyi.
Utánaböngésztem kicsit ennek a Klein dolognak, elvégre akkoriban elég sok gyártó kézzel készítette a vázait. Találtam a Klein-nél egy Storm névre hallgató fényezési opciót, aminek felára a 90es években volt 700DM!! és adtak hozzá olyan színûre hímzett Klein mezt is. Ez azért nem piskóta. Akkoriban szerintem 700 márkából egy autót le lehetett fényeztetni nem?
OFF remélem az új avatarral nem lesz probléma
Posted 2008. February 13. - 08:44

uhhhh... ekkora lehúzásra azért nemszámítottam... mind1, legalább megmondtátoka z õszintét és nem kezdek egy szart feleslegesen felújítani... még régebben asszem hallottam negatív véleményeket az orosz "minõségi" termelésrõl kerékpárokkal kapcsolatba... ezek szerint akkor tényleg igaz hogy abban az idõben nagyonnem a minõségi elõállításra mentek a gyárak... kössza válaszokat!
Én egy ilyet eltörtem kissrác koromban. Az alsócsõ szétugrott rajta, a fejcsõ tövénél. Ez volt az elsõ versenybringám, amúgy szerettem, nem volt vele bajom

Posted 2008. February 12. - 23:41

Posted 2008. February 12. - 23:32

Posted 2008. February 12. - 22:59

Posted 2008. February 11. - 22:39

amugy meg egy nagy kalap szart ér az egész az ócska lemezpapucsaival, meg lemezmuffjaival, a váltó/fék rendszerérõl ne is beszéljünk
:-)
Rendbe kell tenni, azt' csók kitenni a falra
de sztem még dísznek is gáz :-)
Posted 2008. February 11. - 22:33

Posted 2008. February 11. - 22:09

sztem fesd át, a felirat emlékeim szerint matrica
a villán ugyis hajtani kell némileg, ugy látom, vki megfogta vele apadkát :-)
meg talán a felsõ csõ is nyelt az energiából..el. maradandóan.
én átnézném az egész vázat tüzetesen egy madzaggal, nincs e megtekerve/is/
Posted 2008. February 11. - 19:01

én is régi bicó újraépítésében kezdtem, egy régi orosz országúti/túra bringát szeretnék fixivé átépíteni, nemtok róla semmit csak kb annyit hogy szputnyiknak(?) hívják és asszem 27"es kerekû... az lenne a kérdésem hogy a gyakorlott "bringarestaurátorok" mivel kezelik az apró rozsdás festékleverõdéseket a vázon hogy ne rohadjanak tovább? vagy erre az egyetlen megoldás az újrafestetés? az igazság az hogy teccik a régi cirilbetûs festés és nem szeretném (ha nemmuszáj) lefestetni
a válaszokat elõre is köszi!
néhány kép a bringáról:http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg