Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Please log in to reply
2504 replies to this topic

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Az oldal jó ötlet!

Ezt a pizzát figyeljétek

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Na megjöttek a Devil fékek a postán!! Fantasztikusan néznek ki. Brutális megoldásokat alkalmaztak.. ja és vadi új az egész szett,szerelési útmutatóval bomba nagy vétel volt.. szinte sajnálni fogom feltenni õket a bringára. troger inkább egy virtuális retro bringa oldalt kellene létrehozni, én beszállnék 3db Heavy Tools-sal. Mint entééknek a Morati oldala, valami hasonlót, aztán bárki küldhetne be fotókat a bringájáról lenne egy moderátor, aki eldöntené mi kerüljön fel az oldalra. Esetleg fel lehetne duzzasztani pl alkatrészképekkel ilyesmivel. Szép kis retro összeállítás lehetne az országban fellelhetõ régi bringákról. Azt hogy személyesen kiállítsuk õket, rengeteg szervezés és pénz kérdése lenne, erre nincs most felesleges keretem.

Feltöltött kép

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Nyomásos öntéssel készült, mint pl. a 730-as XT. Ennyi.
Hajtókart nem marnak, mert maga az anyag is gyengébb. Yasec is írta valahol, ezért hagytak fel a Crankensteinnel.

Régi Deore kar majdnem egyezik az XT-vel. Legnagyobb eltérés a bilincs, alu helyett acél. Mûködésben semmi különbség.

Troger írtad:
"Bocs de a dx is és az xt is 7 fokozat pozicionálva és ha átállítod azzal a kis kütyüvel fokozatmentesre akkor viszi a 8-as sort."

Nem vitatom, csak akkor én meg kifogtam egy gyári hibásat? Hetet kattan, és viszi a 11-28-as 8 fokozatú SRAM sort.
Gyárilag tényleg 7 fokozat, meg a kupakján is 7 jel, de a felsõ felett még van egy kattintás. 8-ashoz nem kell átkapcsolni, mert a hézagok egyeznek (menet közben ugyanolyan jól kapcsolta a 7-es, majd a 8-as sort). Több, vagy kevesebb fokozathoz kell csak átkapcsolni, mert ott mások a hézagok. Tapasztalatból mondom, hogy ezek a hüvelykujj váltókarok az összes Shimano kompatibilis sort képesek kezelni. Legalábbis a Deore és XT ilyen.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts

Az nagyon jó. 8 fokozat pozicionálva, frikciósan akár 10. Átdobót tudod finomállítani, így soha nem ér bele a lánc.

Bocs de a dx is és az xt is 7 fokozat pozicionálva és ha átállítod azzal a kis kütyüvel fokozatmentesre akkor viszi a 8-as sort.

Pozicionálva soha nem fogja. Próbáltam egyszerûen leírni.

Amúgy nekem ezért van pár bringám az ágynemûtartóban szétszedve darabokra, mert 10 év múlva rohadt sokat fog érni.

A legszebb darab egy komplett xtr 900-as szettel szerelt koga miyata skyrunner alu karbon bringa.
Talán idén elindítom a kerékpár szépségversenyen, bár még nem tudom, mert idén sem sok babér termett a trek 9200-nak és a trogernek :-)

Viszont szívesen kiállítanám õket egyszer valahol, mondjuk egy kerékpár kiállításon ha beszponzorálnának egy kiállítási hellyel vagy akár többen összeállva kibérelnék valami bazi jutányos áron pár négyzetmétert :-)
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
A katalógus aszongyahogy: "Cast 6A/4V titanium..." én ezt öntvénynek fordítanám... viszont nem szép...
Ellenben én is imádom a színes cuccokat :D

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Ez nem kovácsolva van? Nem sok forgácsolási nyom van rajta.

Nem hallottam még kovácsolt titán alkatrészrõl.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Húú.. Bazz...
Cook Bros, Grafton, Kooka
Na megyek is aludni és biztos szép álmaim lesznek.
Nem tudom ez volt-e már? http://www.mtb-kataloge.de/

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
nem tudom nyilván igazad van, nem vagyok egy szakértõ a témában, mondjuk, ha CNC-zve lenne markánsabb, szögletesebb vonalai lennének, lehet, hogy kovácsolt. Imádom ezeket a régi színes cuccokat, ha telne rá, biztos én is gyûjteném õket :D

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Még egy gyönyörû kompozíció..

Feltöltött kép

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Ez nem kovácsolva van? Nem sok forgácsolási nyom van rajta.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Ez meg itt egy titán OnZa hajtókar elvileg. Nem semmi munkaórába telt kimarni egy ilyet.. gondolom nem is készült belõle sok.

Feltöltött kép

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Savanyú, esetleg tudok rajtad segíteni egy '95-ös LX elsõ aggyal?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Áá. Áá. Ez még 21 speed.
Ilyen Dx fékváltókar van a boltban: http://www.retrobike...g2_itemId=15564 (Hátul a táblázatoknál)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
két szakadt,de javitható kereket / ha lehet , retro shimano aggyal / keresnék 26"-ban, persze
nemgond, ha rozsdaette, rat sztájl lesz a gép
jelige
"koldus" esetleg "minõségi palackozott bor barter" :-)
70 287 1658

bocs az apróért
de

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Az a régi Deore kar olyan mint ami volt 7s. XT-ben is?
8 fokozatú indexes jöhet nekem is, mert a Paul Thumbie nagyon drága... elgondolkoztam rajta, de 1 hét múlva is drágának találtam! Aki tud valamit ajánlja fel :D

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Itt is van egy ember a környékünkön aki ilyen (Régi Deore) kart használ, inkább beszélek vele, hogy kap egy pár újat, csak azt adja már nekem. Tökre nem ért hozzá, ilyen lomis bicón van.

Az nagyon jó. 8 fokozat pozicionálva, frikciósan akár 10. Átdobót tudod finomállítani, így soha nem ér bele a lánc.
Race, no Rest!

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Kérdezz rá, bár most voltam a VozzyBike-ban és ott van DeoreDX fékváltókar 6000-ért újonnan zsírosan zacskóban :) Szerintem nekem nagy lenne a váz. Még mindig gondolkozok rajta kell-e ez nekem.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts

Savanyú, ez a gép egyáltalán nem mondható tucatgépnek. 1991-ben ez volt a csúcs, és még japánban készült. Az xt szett is a legjobb volt. (Az xtr csak 92-ben jött)

Itthon egyáltalán nem volt elérhetõ ilyen kategóriájú gép, ha meg volt akkor megfizethetetlen kategóriába tartozott.

Én ekkor vettem az elsõ montim egy mongoose iboc sportot teljes exage 500 lx szettel, kivéve a fékpillangót ami xt volt 42.000 Ft.-ért.Csak a felét tudtam kifizetni a másik felét 3 hónap alatt törlesztettem.

Akkor ez nagyon sok pénz volt, s egy teljes xt-s gép ára verte a 60 ezret.

Úgyhogy hajrá én gatyába ráznám, s az sem mellékes, hogy cr-mo így ha elreped tudod hegeszteni.

Igazad lehet, én kicsit késõbbi gépre gondoltam
a "rönkugró" név tarol már egy idõ óta ~ 94-95 mbah tesztek lebeghettek elõttem az már bõven tajvani lehetett.
anno 92-ben én is 28 körül vettem a mongooseomat 200gs cuccokkal :-) egy elsõ agyat azóta is használok!! s már azon is a made in tajvan felirat büszkélkedett.

ha estleg kell rá xt 92-93?? fvk, megkérdezhetem havert, akinek anno odaadtam, 7seb hátul, elõl a 3 fokozat között "fél" kattintások, gumavédõ cuccos a servo-vave /ilyen kis dugatyyús bigyula volt a forgáspontnál/vagy milyen fékkar állítókáján
utoljára még láttam az apja bicaján, de már csak a fék volt használva

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Itt is van egy ember a környékünkön aki ilyen (Régi Deore) kart használ, inkább beszélek vele, hogy kap egy pár újat, csak azt adja már nekem. Tökre nem ért hozzá, ilyen lomis bicón van.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

http://www.firstflig...om/shifters.htm

itt aztán van minden.

Még jó, hogy van! De ennyiért? Az a Deore kar ami ott 45usd, én 6-ért vettem komplett bringán tesóktól. Azért 10-15ezret kicsit sokallok értük.
Race, no Rest!