Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2513 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Andaluz:

http://cgi.ebay.de/R...2|39:1|240:1318

http://cgi.ebay.de/T...2|39:1|240:1318

Lehet licitálni amíg a pénztárcád bírja, van fennt egy halom retro gumi, van aminek csak az oldalfala színes, van ami teljesen.

Onza Chill Pill is dögivel van minden színben, csak gyõzd megfizetni. :D

Andaluz

Andaluz

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
ONZA chill pills. Ha valakinek van egy felesleges szettje az engem is érdekelne. Keresek még retro szines gummit, párban szép állapotút.
talal5@freemail.hu

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
nekem van szép háromszög alakú ezüstöm, elcserélem egy pár zöldre :P

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Cantifékhez a bovdenelosztó. Kár hogy fekete vagy ezüst nincs.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
olyan OnZa chill pills nekem is van. zsir ujak dobozban, egy szett zold meg egy szett lila. az mire valo?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
E'bayról vásárolok szinte mindent. Persze jön majd sorozat is a géprõl. De ez a sok cucc nem mind egy bringára kerül majd. Azért jobb az ezüst színû kar, mert azon nem látszik meg ha lejön róla az elox szín. :) Meg nem is volt olyan sok azért vettem meg. Nem úgy mint pl ezek:

http://cgi.ebay.de/w...em=140302655082

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

ezelõtt én is egy cannondale pepperonit használtam, de az a villa iszonyú merev, és mivel általában 1,5-ös slick külsõt használok, szétrázta még a vállamat is (és zavaróan könnyû lett tõle a bicikli eleje).
egyrészt fölösleges racionális magyarázatot keresni arra, hogy miért épít valaki 2009-ben amp-vel kerót. másrészt meg jó a súlya, az alu lábas elég merev is, annyit mozog, amennyi az alföld közepén (igen, röfike debrecen) pont elegendõ, és a felépítésébõl adódóan sose fog kotyogni. és jól áll neki a paul.

Eszembe sem volt racionális magyarázatot keresni :D csak szubjektív véleményemet mondtam el, pusztán a külcsínyre vonatkozott, de annyiért amennyiért Te vetted, én sem hagytam volna ki... A Paul hajtómûvel teljes lesz a kép!

Kipage ez már kezd zaklatásnak tûnni, amit itten Te mûvelsz :D
Ehhez is grat, és a többi topicolvasó nevében is szólok, hogy nehogy 1-2 fotóval szúrd ki a szemünket, ha kész van a gép, hanem egy egész sorozattal ;)!

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Nagyon szép, bár nekem a szines Kooka cuccok jobban tetszenek. E-bayrõl vásárolsz?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én is gondolkodtam egy ilyen Paul-os single speed építésén, de végül letettem róla, pont a körülményes alkatrészbeszerzés miatt.

Na de ez meg itt egy Kooka hajtómû Kooka tányérokkal, viszonylag jó áron sikerült hozzájutnom és a vámon is átslisszant a csomag :D

Feltöltött kép

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Nem tudok magamban zöld ágra vergõdni ezekkel az AMP villákkal: tudom, hogy a korszak meghatározói, meg innováció, meg minden, de nekem egy kicsit bonyolult az a csillapítási rendszer. Kicsit olyan, mint a K2 Shocks vagy mi a pék...
Hiába no, én a merev villában hiszek :)

ezelõtt én is egy cannondale pepperonit használtam, de az a villa iszonyú merev, és mivel általában 1,5-ös slick külsõt használok, szétrázta még a vállamat is (és zavaróan könnyû lett tõle a bicikli eleje).
egyrészt fölösleges racionális magyarázatot keresni arra, hogy miért épít valaki 2009-ben amp-vel kerót. másrészt meg jó a súlya, az alu lábas elég merev is, annyit mozog, amennyi az alföld közepén (igen, röfike debrecen) pont elegendõ, és a felépítésébõl adódóan sose fog kotyogni. és jól áll neki a paul.

Kõcsirke, nagyon szép a biciklid! :)

köszi.

az eredeti, tripla bowdenszemeket levágtam, ha szerzek szimplát a helyére, megkapja a nokont hátra is, és akkor még szebb lesz. tervben van egy paul hajtómû, most éppen nem gyártják csak az országútit, sajnos. aztán festés.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Kõcsirke, nagyon szép a biciklid! :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

http://www.flickr.co...s/gorchev/show/

Hohohóóó! Nem debreceni vagy történetesen Kõcsirke? Mert én már láttam ezt a gépet szerintem.
Gratula ismét hozzá, nagyon szép.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

De porfestett a váz. Egy céghez vittem akik direkt ilyennel foglalkoznak. Gondoltam ha az OCC a choppereinek a vázát porfesteti akkor az nekem is jó lesz. Nem vagyok egy technokrata beállítottságú a lakkozást is még kérdéses hogy fogom megoldani. Attól félek, hogy a lakk fel fogja oldani a nyomtatott matricák festék anyagát.

Van valami tippetek? Lehet marhaság de hirtelen az jutott eszembe, ha ragasztanék rájuk egy vékony átlátszó fóliát és még arra menne rá a lakk? Kicsit vastagabb lenne a matrica síkban, de akkor tuti nem oldaná le a festéket. De az is lehet, hogy le sem fogom lakkoztatni. Jó ez így.

Van még valamim amit érdemes lehet megmutatni. Készítek róla képeket hamarosan.

Csak azért kérdeztem mert szép fényes... a porlakk többsége azért többnyire nem éri el azt a fényességet, amit egy hagyományos lakk tud. Szvsz a normál oldószeres lakk szebb, de amit mi meg tudunk csináltatni (mármint ha nem küldjük vissza a gyárba egy újrafényezésre...) az nem lesz olyan ellenálló. Ez meg ugye egy használati tárgy esetében eléggé fontos.
Én a helyedben hagynám a lakkozást a porlakk nagyon strapabíró, ha jól csinálták meg. Szerintem az egész nagyon tákolt hatású lenne, ha leragasztod és úgy lakkozod és nem is biztos, hogy a porlakkozott felületen úgy tapad a színtelen lakk, ahogy elképzelted.
Szerintem nem lesz a matricádnak semmi baja, kivéve ha estleg esel vagy nekiütõdik vminek pont ott.

Én is most kezdek bele a matrica projektbe, nekem nem "aranyos", csak normál színes matricát kell csináltatnom, remélem sikerül szépre...
A matrica megvan corel fileban, úgyhogy a többi a kivitelezésen múlik...

http://www.flickr.com/photos/gorchev/show/

ennyit tud a telefonom

Penge, letisztult a gép. Bolt elõtt azért ne hagyd...:D

Nem tudok magamban zöld ágra vergõdni ezekkel az AMP villákkal: tudom, hogy a korszak meghatározói, meg innováció, meg minden, de nekem egy kicsit bonyolult az a csillapítási rendszer. Kicsit olyan, mint a K2 Shocks vagy mi a pék...
Hiába no, én a merev villában hiszek :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem egyszeru...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Igazi városi ss: Paul, SantaCruz... :D
Képet!

http://www.flickr.co...s/gorchev/show/

ennyit tud a telefonom

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás

Én szegedi vagyok, egy itteni dekorcégnél csináltattam, biztos BP-en is van tucatnyi ilyen cég, kérj árajánlatot több cégtõl is, mert itt Szegeden is volt aki leakart húzni.. a sztori:
Bementem a céghez, mondom ez meg ez a matrica kellene, erre a tag:

-Az nem fog menni, aranyra nem lehet nyomtatni, de azt meg tudom csinálni, hogy jpg vagy akármilyen formátumban megcsinálom neked a matricát aztán valahol kinyomatod. Magamban gondoltam én is megtudom ezt csinálni, de azért megkérdeztem mennyit kérne érte, jött a válasz 20ezer... no komment.

Végül az egész matricázás a kiválasztott cégnél (reklám: Szitapont kft) kb 15ezerbõl állt meg, de ebben benne van a sok elbaltázott matrica elõállítása, egy tartalékszett, ha valami megsérülne meg a fõtétel az volt, hogy meg kellett vennem egy nagy tábla aranyfóliát, mert a cég nem tartott raktáron nincs rá kereslet. Két féle matrica technika van a vázon, az egyik a nagy feliratoknál sima körbekivágás és dupla ragasztással kellet feltenni, a másik a macerásabb a nyomtatott matrica. Ez gondolom elég nagy pepecselést igényelt, pláne, hogy a matricák zöme igen romos állapotban volt. Ha érdekel valakit, van egy darab aranyfóliás lapom ami megmaradt.

Köszi a sztorit :)
Akkor utánanézek én is itt Pesten.

Másrészrõl szomorú hogy tényleg ez szinte sport lett itt kis hazánkban hogy ki hogy tudja átbaszni a másik embert. Szánalom!

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
Látom Retroban most a MTB pörög a forumon . sehol semmi országuti...
Najo.
ha már MTB
1980-1990 köztrõl kinek van bringája alkatrésze vagy akár váza? Foglalkozik valaki ilyesmivel?
Vagy mindenki csak az eloxált 90'es évek eleje közepén pörög a Paul és CK cuccokon.

Csak mer tlnne egy szép kis villám és szeretném párosítani egy régim MTB vázzal.
Esetleg ha valakinek lenne.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

És ha 4130-as akkor...?

Nem rozsdásodik, csak passziválódik a felülete. Közel olyan mint az alu ilyen szempontból. Persze keményebb, rugalmatlanabb acélötvözet, mint mondjuk a Tange.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en lakkoztam matricat, es nem artott neki semmit. persze nem tudnam megmondani hogy milyen lakk volt [haver hozta, o is csinalta] es igy azt sem hogya tieddel mit kezdene a lakk amit ratennel.

ki kellene probalni ha tudod kis feluleten ha van meg olyan matrica anyagod.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
De porfestett a váz. Egy céghez vittem akik direkt ilyennel foglalkoznak. Gondoltam ha az OCC a choppereinek a vázát porfesteti akkor az nekem is jó lesz. :D Nem vagyok egy technokrata beállítottságú a lakkozást is még kérdéses hogy fogom megoldani. Attól félek, hogy a lakk fel fogja oldani a nyomtatott matricák festék anyagát.

Van valami tippetek? Lehet marhaság de hirtelen az jutott eszembe, ha ragasztanék rájuk egy vékony átlátszó fóliát és még arra menne rá a lakk? Kicsit vastagabb lenne a matrica síkban, de akkor tuti nem oldaná le a festéket. De az is lehet, hogy le sem fogom lakkoztatni. Jó ez így.

Van még valamim amit érdemes lehet megmutatni. Készítek róla képeket hamarosan.