Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Please log in to reply
2520 replies to this topic

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Akkor felejtékes. Pedig szép a színe tényleg. :)

Pedig erre tuti adtak volna pénzt...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Óvatosan kérdem, hogy milyen villát tudsz beletenni? Én 1"osban csak montenbájk villát láttam, rendeset nem, a monti szabvány már igen régen 1 1/8"...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Ez sztem sima szénacél váz. Max. Aliviot érdemel.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
http://piacter.bikem...t=199601&cat=15

Erre a vázra milyen setupot lenne a korhû? Illetve mennyiért lenne érdemes megvenni?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Köszi. Nagyon jó kis gépek voltak a 90es évek elején, sajnos azóta mélyrepülésben a márka.. illetve belesüllyedt a sok tucatgyártó közé. Várjuk a képeket.

Andaluz

Andaluz

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
kipage:

Figyelemmel kisérem a tevékenységed, gratula hozzá! Gyönyörûek az alkatrészek és a Heavy Tools gépeid is. Nagyon tetszenek!

Most nekem is ajánlottak egy Heavy Tools HT Comp vázat. Állitólag jó állapotban van, látnom kell még.

Andaluz

Andaluz

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
kipage:

Köszönöm, de az ebay-en nem mindenki mozog olyan otthonosan mint te. Számomra még nem elérhetõ. Dolgozok rajta, de addig is hazai forrásból próbálok retro alkatrészeket beszerezni. Néha kis hazánkban is felbukkanak egész jó dolgok.

Nekem is van pár gépem ami készül, majd lesznek fotók is.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Andaluz:

http://cgi.ebay.de/R...2|39:1|240:1318

http://cgi.ebay.de/T...2|39:1|240:1318

Lehet licitálni amíg a pénztárcád bírja, van fennt egy halom retro gumi, van aminek csak az oldalfala színes, van ami teljesen.

Onza Chill Pill is dögivel van minden színben, csak gyõzd megfizetni. :D

Andaluz

Andaluz

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
ONZA chill pills. Ha valakinek van egy felesleges szettje az engem is érdekelne. Keresek még retro szines gummit, párban szép állapotút.
talal5@freemail.hu

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
nekem van szép háromszög alakú ezüstöm, elcserélem egy pár zöldre :P

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Cantifékhez a bovdenelosztó. Kár hogy fekete vagy ezüst nincs.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
olyan OnZa chill pills nekem is van. zsir ujak dobozban, egy szett zold meg egy szett lila. az mire valo?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
E'bayról vásárolok szinte mindent. Persze jön majd sorozat is a géprõl. De ez a sok cucc nem mind egy bringára kerül majd. Azért jobb az ezüst színû kar, mert azon nem látszik meg ha lejön róla az elox szín. :) Meg nem is volt olyan sok azért vettem meg. Nem úgy mint pl ezek:

http://cgi.ebay.de/w...em=140302655082

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

ezelõtt én is egy cannondale pepperonit használtam, de az a villa iszonyú merev, és mivel általában 1,5-ös slick külsõt használok, szétrázta még a vállamat is (és zavaróan könnyû lett tõle a bicikli eleje).
egyrészt fölösleges racionális magyarázatot keresni arra, hogy miért épít valaki 2009-ben amp-vel kerót. másrészt meg jó a súlya, az alu lábas elég merev is, annyit mozog, amennyi az alföld közepén (igen, röfike debrecen) pont elegendõ, és a felépítésébõl adódóan sose fog kotyogni. és jól áll neki a paul.

Eszembe sem volt racionális magyarázatot keresni :D csak szubjektív véleményemet mondtam el, pusztán a külcsínyre vonatkozott, de annyiért amennyiért Te vetted, én sem hagytam volna ki... A Paul hajtómûvel teljes lesz a kép!

Kipage ez már kezd zaklatásnak tûnni, amit itten Te mûvelsz :D
Ehhez is grat, és a többi topicolvasó nevében is szólok, hogy nehogy 1-2 fotóval szúrd ki a szemünket, ha kész van a gép, hanem egy egész sorozattal ;)!

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Nagyon szép, bár nekem a szines Kooka cuccok jobban tetszenek. E-bayrõl vásárolsz?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Én is gondolkodtam egy ilyen Paul-os single speed építésén, de végül letettem róla, pont a körülményes alkatrészbeszerzés miatt.

Na de ez meg itt egy Kooka hajtómû Kooka tányérokkal, viszonylag jó áron sikerült hozzájutnom és a vámon is átslisszant a csomag :D

Feltöltött kép

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Nem tudok magamban zöld ágra vergõdni ezekkel az AMP villákkal: tudom, hogy a korszak meghatározói, meg innováció, meg minden, de nekem egy kicsit bonyolult az a csillapítási rendszer. Kicsit olyan, mint a K2 Shocks vagy mi a pék...
Hiába no, én a merev villában hiszek :)

ezelõtt én is egy cannondale pepperonit használtam, de az a villa iszonyú merev, és mivel általában 1,5-ös slick külsõt használok, szétrázta még a vállamat is (és zavaróan könnyû lett tõle a bicikli eleje).
egyrészt fölösleges racionális magyarázatot keresni arra, hogy miért épít valaki 2009-ben amp-vel kerót. másrészt meg jó a súlya, az alu lábas elég merev is, annyit mozog, amennyi az alföld közepén (igen, röfike debrecen) pont elegendõ, és a felépítésébõl adódóan sose fog kotyogni. és jól áll neki a paul.

Kõcsirke, nagyon szép a biciklid! :)

köszi.

az eredeti, tripla bowdenszemeket levágtam, ha szerzek szimplát a helyére, megkapja a nokont hátra is, és akkor még szebb lesz. tervben van egy paul hajtómû, most éppen nem gyártják csak az országútit, sajnos. aztán festés.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Kõcsirke, nagyon szép a biciklid! :)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

http://www.flickr.co...s/gorchev/show/

Hohohóóó! Nem debreceni vagy történetesen Kõcsirke? Mert én már láttam ezt a gépet szerintem.
Gratula ismét hozzá, nagyon szép.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

De porfestett a váz. Egy céghez vittem akik direkt ilyennel foglalkoznak. Gondoltam ha az OCC a choppereinek a vázát porfesteti akkor az nekem is jó lesz. Nem vagyok egy technokrata beállítottságú a lakkozást is még kérdéses hogy fogom megoldani. Attól félek, hogy a lakk fel fogja oldani a nyomtatott matricák festék anyagát.

Van valami tippetek? Lehet marhaság de hirtelen az jutott eszembe, ha ragasztanék rájuk egy vékony átlátszó fóliát és még arra menne rá a lakk? Kicsit vastagabb lenne a matrica síkban, de akkor tuti nem oldaná le a festéket. De az is lehet, hogy le sem fogom lakkoztatni. Jó ez így.

Van még valamim amit érdemes lehet megmutatni. Készítek róla képeket hamarosan.

Csak azért kérdeztem mert szép fényes... a porlakk többsége azért többnyire nem éri el azt a fényességet, amit egy hagyományos lakk tud. Szvsz a normál oldószeres lakk szebb, de amit mi meg tudunk csináltatni (mármint ha nem küldjük vissza a gyárba egy újrafényezésre...) az nem lesz olyan ellenálló. Ez meg ugye egy használati tárgy esetében eléggé fontos.
Én a helyedben hagynám a lakkozást a porlakk nagyon strapabíró, ha jól csinálták meg. Szerintem az egész nagyon tákolt hatású lenne, ha leragasztod és úgy lakkozod és nem is biztos, hogy a porlakkozott felületen úgy tapad a színtelen lakk, ahogy elképzelted.
Szerintem nem lesz a matricádnak semmi baja, kivéve ha estleg esel vagy nekiütõdik vminek pont ott.

Én is most kezdek bele a matrica projektbe, nekem nem "aranyos", csak normál színes matricát kell csináltatnom, remélem sikerül szépre...
A matrica megvan corel fileban, úgyhogy a többi a kivitelezésen múlik...

http://www.flickr.com/photos/gorchev/show/

ennyit tud a telefonom

Penge, letisztult a gép. Bolt elõtt azért ne hagyd...:D

Nem tudok magamban zöld ágra vergõdni ezekkel az AMP villákkal: tudom, hogy a korszak meghatározói, meg innováció, meg minden, de nekem egy kicsit bonyolult az a csillapítási rendszer. Kicsit olyan, mint a K2 Shocks vagy mi a pék...
Hiába no, én a merev villában hiszek :)