Jelentkezz be Regisztrálj

Retro - régi idõk bicaja
Írta 2009. február 25. - 10:24

Köszönöm, de az ebay-en nem mindenki mozog olyan otthonosan mint te. Számomra még nem elérhetõ. Dolgozok rajta, de addig is hazai forrásból próbálok retro alkatrészeket beszerezni. Néha kis hazánkban is felbukkanak egész jó dolgok.
Nekem is van pár gépem ami készül, majd lesznek fotók is.
Írta 2009. február 25. - 08:31

http://cgi.ebay.de/R...2|39:1|240:1318
http://cgi.ebay.de/T...2|39:1|240:1318
Lehet licitálni amíg a pénztárcád bírja, van fennt egy halom retro gumi, van aminek csak az oldalfala színes, van ami teljesen.
Onza Chill Pill is dögivel van minden színben, csak gyõzd megfizetni.

Írta 2009. február 24. - 22:21

talal5@freemail.hu
Írta 2009. február 23. - 12:46

Írta 2009. február 23. - 11:21

Írta 2009. február 23. - 11:19

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. február 23. - 10:55

http://cgi.ebay.de/w...em=140302655082
Írta 2009. február 23. - 10:09

ezelõtt én is egy cannondale pepperonit használtam, de az a villa iszonyú merev, és mivel általában 1,5-ös slick külsõt használok, szétrázta még a vállamat is (és zavaróan könnyû lett tõle a bicikli eleje).
egyrészt fölösleges racionális magyarázatot keresni arra, hogy miért épít valaki 2009-ben amp-vel kerót. másrészt meg jó a súlya, az alu lábas elég merev is, annyit mozog, amennyi az alföld közepén (igen, röfike debrecen) pont elegendõ, és a felépítésébõl adódóan sose fog kotyogni. és jól áll neki a paul.
Eszembe sem volt racionális magyarázatot keresni

Kipage ez már kezd zaklatásnak tûnni, amit itten Te mûvelsz

Ehhez is grat, és a többi topicolvasó nevében is szólok, hogy nehogy 1-2 fotóval szúrd ki a szemünket, ha kész van a gép, hanem egy egész sorozattal

Írta 2009. február 23. - 09:58

Írta 2009. február 23. - 09:47

Na de ez meg itt egy Kooka hajtómû Kooka tányérokkal, viszonylag jó áron sikerült hozzájutnom és a vámon is átslisszant a csomag

Írta 2009. február 22. - 22:16

Nem tudok magamban zöld ágra vergõdni ezekkel az AMP villákkal: tudom, hogy a korszak meghatározói, meg innováció, meg minden, de nekem egy kicsit bonyolult az a csillapítási rendszer. Kicsit olyan, mint a K2 Shocks vagy mi a pék...
Hiába no, én a merev villában hiszek
ezelõtt én is egy cannondale pepperonit használtam, de az a villa iszonyú merev, és mivel általában 1,5-ös slick külsõt használok, szétrázta még a vállamat is (és zavaróan könnyû lett tõle a bicikli eleje).
egyrészt fölösleges racionális magyarázatot keresni arra, hogy miért épít valaki 2009-ben amp-vel kerót. másrészt meg jó a súlya, az alu lábas elég merev is, annyit mozog, amennyi az alföld közepén (igen, röfike debrecen) pont elegendõ, és a felépítésébõl adódóan sose fog kotyogni. és jól áll neki a paul.
Kõcsirke, nagyon szép a biciklid!
köszi.
az eredeti, tripla bowdenszemeket levágtam, ha szerzek szimplát a helyére, megkapja a nokont hátra is, és akkor még szebb lesz. tervben van egy paul hajtómû, most éppen nem gyártják csak az országútit, sajnos. aztán festés.
Írta 2009. február 22. - 21:22

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2009. február 22. - 20:12

Hohohóóó! Nem debreceni vagy történetesen Kõcsirke? Mert én már láttam ezt a gépet szerintem.
Gratula ismét hozzá, nagyon szép.
Írta 2009. február 22. - 20:03

De porfestett a váz. Egy céghez vittem akik direkt ilyennel foglalkoznak. Gondoltam ha az OCC a choppereinek a vázát porfesteti akkor az nekem is jó lesz. Nem vagyok egy technokrata beállítottságú a lakkozást is még kérdéses hogy fogom megoldani. Attól félek, hogy a lakk fel fogja oldani a nyomtatott matricák festék anyagát.
Van valami tippetek? Lehet marhaság de hirtelen az jutott eszembe, ha ragasztanék rájuk egy vékony átlátszó fóliát és még arra menne rá a lakk? Kicsit vastagabb lenne a matrica síkban, de akkor tuti nem oldaná le a festéket. De az is lehet, hogy le sem fogom lakkoztatni. Jó ez így.
Van még valamim amit érdemes lehet megmutatni. Készítek róla képeket hamarosan.
Csak azért kérdeztem mert szép fényes... a porlakk többsége azért többnyire nem éri el azt a fényességet, amit egy hagyományos lakk tud. Szvsz a normál oldószeres lakk szebb, de amit mi meg tudunk csináltatni (mármint ha nem küldjük vissza a gyárba egy újrafényezésre...) az nem lesz olyan ellenálló. Ez meg ugye egy használati tárgy esetében eléggé fontos.
Én a helyedben hagynám a lakkozást a porlakk nagyon strapabíró, ha jól csinálták meg. Szerintem az egész nagyon tákolt hatású lenne, ha leragasztod és úgy lakkozod és nem is biztos, hogy a porlakkozott felületen úgy tapad a színtelen lakk, ahogy elképzelted.
Szerintem nem lesz a matricádnak semmi baja, kivéve ha estleg esel vagy nekiütõdik vminek pont ott.
Én is most kezdek bele a matrica projektbe, nekem nem "aranyos", csak normál színes matricát kell csináltatnom, remélem sikerül szépre...
A matrica megvan corel fileban, úgyhogy a többi a kivitelezésen múlik...
http://www.flickr.com/photos/gorchev/show/
ennyit tud a telefonom
Penge, letisztult a gép. Bolt elõtt azért ne hagyd...

Nem tudok magamban zöld ágra vergõdni ezekkel az AMP villákkal: tudom, hogy a korszak meghatározói, meg innováció, meg minden, de nekem egy kicsit bonyolult az a csillapítási rendszer. Kicsit olyan, mint a K2 Shocks vagy mi a pék...
Hiába no, én a merev villában hiszek

Írta 2009. február 22. - 17:47

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. február 22. - 17:26

Igazi városi ss: Paul, SantaCruz...
Képet!
http://www.flickr.co...s/gorchev/show/
ennyit tud a telefonom
Írta 2009. február 22. - 00:05

Én szegedi vagyok, egy itteni dekorcégnél csináltattam, biztos BP-en is van tucatnyi ilyen cég, kérj árajánlatot több cégtõl is, mert itt Szegeden is volt aki leakart húzni.. a sztori:
Bementem a céghez, mondom ez meg ez a matrica kellene, erre a tag:
-Az nem fog menni, aranyra nem lehet nyomtatni, de azt meg tudom csinálni, hogy jpg vagy akármilyen formátumban megcsinálom neked a matricát aztán valahol kinyomatod. Magamban gondoltam én is megtudom ezt csinálni, de azért megkérdeztem mennyit kérne érte, jött a válasz 20ezer... no komment.
Végül az egész matricázás a kiválasztott cégnél (reklám: Szitapont kft) kb 15ezerbõl állt meg, de ebben benne van a sok elbaltázott matrica elõállítása, egy tartalékszett, ha valami megsérülne meg a fõtétel az volt, hogy meg kellett vennem egy nagy tábla aranyfóliát, mert a cég nem tartott raktáron nincs rá kereslet. Két féle matrica technika van a vázon, az egyik a nagy feliratoknál sima körbekivágás és dupla ragasztással kellet feltenni, a másik a macerásabb a nyomtatott matrica. Ez gondolom elég nagy pepecselést igényelt, pláne, hogy a matricák zöme igen romos állapotban volt. Ha érdekel valakit, van egy darab aranyfóliás lapom ami megmaradt.
Köszi a sztorit

Akkor utánanézek én is itt Pesten.
Másrészrõl szomorú hogy tényleg ez szinte sport lett itt kis hazánkban hogy ki hogy tudja átbaszni a másik embert. Szánalom!
Írta 2009. február 21. - 14:23

Najo.
ha már MTB
1980-1990 köztrõl kinek van bringája alkatrésze vagy akár váza? Foglalkozik valaki ilyesmivel?
Vagy mindenki csak az eloxált 90'es évek eleje közepén pörög a Paul és CK cuccokon.
Csak mer tlnne egy szép kis villám és szeretném párosítani egy régim MTB vázzal.
Esetleg ha valakinek lenne.
Írta 2009. február 21. - 01:05

És ha 4130-as akkor...?
Nem rozsdásodik, csak passziválódik a felülete. Közel olyan mint az alu ilyen szempontból. Persze keményebb, rugalmatlanabb acélötvözet, mint mondjuk a Tange.
Race, no Rest!
Írta 2009. február 21. - 00:41

ki kellene probalni ha tudod kis feluleten ha van meg olyan matrica anyagod.
RAUH-Welt
B E G R I F F