Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2504 hozzászólás a témában

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Azt mondod ami a Pdf-en 23-nak van számozva? Valami kampós dologgal kéne talán alányúlni, vagy nem is tudom. Hát ha már nagyon meggyötörted akkor lehet amúgy is cserés lenne.

Szia! Igen, igen, az a rohadt 23-as! :( Fogalmam sincs hogy mitõl szorul, csak arra tudok gondolni hogy a tízen- egy-két év alatt kicsit eltorzult a mûanyag, hiszen az elõfeszítés miatt végülis folyamatosan terhelés alatt van. Azért is furcsa, mert a teló egyébként nem hiszem hogy sokat lett volna használva, a teflonozás 100%-os, az elasztomerek és a szimmeringek is gyári állapotúak. Passz.

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
'97-es Judy XC-t en is legpuskarugoval "tuningoltam" meg, csak nagyon csorgott. Ezt ugy orvosoltam, hogy a rugora alul-kozepen-felul vekony csovet huztam, valami olyasmi lehet ez a cso mint ami az akvariumokban van. Praktikerben, Obiban stb helyeken lehet kapni, ott szokott lenni ahol a lancok, kotelek, hevederek. Bar az en megoldasom nem tudom mennyire jo eljaras :D

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Azt mondod ami a Pdf-en 23-nak van számozva? Valami kampós dologgal kéne talán alányúlni, vagy nem is tudom. Hát ha már nagyon meggyötörted akkor lehet amúgy is cserés lenne.

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Don: Leírás itt a 28. oldalon. Nézzétek meg a forgalmazók listáját a végén!
Ötletem nincs, hogy tudnád kiszedni, ha összenyomod nem ér ki, hogy jobban alá tudj nyúlni?

Szia!

Nagyon köszi a pdf-et, nagyon jó kis anyag, asszem ennek a jövõben is hasznát vehetem majd!
Az a baj hogy összenyomott állapotban is kb 5-6 centi mélyen van a kérdéses mûanyag közdarab, ezt ki tudom húzni egy kicsit de utána megszorul, és bárhogy cibálom nem jön ki, lecsúszik róla a fogó. Kezdem megunni, lehet hogy szétbrutalizálom, aztán majd pótolom valahogy: vagy találok vhol ilyet, vagy esztergáltatok pl. danamidból. (Próbáltam melegíteni, olajozni, forgatni, de semmi...)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Don: Leírás itt a 28. oldalon. Nézzétek meg a forgalmazók listáját a végén!
Ötletem nincs, hogy tudnád kiszedni, ha összenyomod nem ér ki, hogy jobban alá tudj nyúlni?

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
Sziasztok!

Megint én, és megint az Indy :(
Bárhogyan próbálgatom, nem jön ki a jobb szárból a rugó és az elasztomer közötti mûanyag "hogyhíjják" :(
A becsúszószár teteje alatt 2-3 centivel megszorul, fogóval viszonylag stabilan rá tudok fogni, de nem tudom kicibálni. Lehetséges hogy a használattól vagy az olajtól deformálódott? Ti mit tennétek a helyemben (a falhozvágáson túl)? Köszi

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Don: Lecsavarod mind a két kupakot- kiveszed az elasztomereket (mindkét szárból)- az elasztomerek alján van egy mûanyag pöcök, piszkáld ki azt is.
Végy egy elemlámpát és nézz a becsúszó aljára. Na ott lesz egy 5-ös vagy 6-os imbusz. Azokat kell kicsavarnod és kész is, szétjön az egész, egyszerû mint egy pofon! Nekem volt egy hosszú L alakú vasrúdra heggesztve egy imbusz, úgy tudtam lenyúlni az aljára.
Elasztomerek helyett légpuskarugó! Olcsó és 70 kilóhoz pont jó, ha kettõt teszel bele és nem is drága! Ha kérdésed van írj!

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segítséget, mostmár világos minden! Az egyik oldalról még nem akar kijönni az elasztomer (a mûanyag akad valamiért...) de majd csak túljárok az eszén :)

Köszi a segítséget és jó bringázást & szép idõt mindenkinek! :)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Don: Lecsavarod mind a két kupakot- kiveszed az elasztomereket (mindkét szárból)- az elasztomerek alján van egy mûanyag pöcök, piszkáld ki azt is.
Végy egy elemlámpát és nézz a becsúszó aljára. Na ott lesz egy 5-ös vagy 6-os imbusz. Azokat kell kicsavarnod és kész is, szétjön az egész, egyszerû mint egy pofon! Nekem volt egy hosszú L alakú vasrúdra heggesztve egy imbusz, úgy tudtam lenyúlni az aljára.
Elasztomerek helyett légpuskarugó! Olcsó és 70 kilóhoz pont jó, ha kettõt teszel bele és nem is drága! Ha kérdésed van írj!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
akkor gondolom a rugok/elasztomerek alatt lesz egy imbusz melyen, az fogja oda a nyomorudat

szedd ki a belsejet aztan vilagits bele hoze lampaval
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

ha talalsz rajta csavart, tekerd ki, aztan huzd szet. nem lehet tul bonyolult. manualt a neten kb eselytelen hogy fogsz hozza talalni.

ha elasztomeres akkor viszont bajban leszel, mivel olyat mar sehol nem fogsz kapni hozza. ha rugos akkor talan van eselyed.

ja, persely/szimmering detto. ka kopi a mocskot, akkor gatyabarazas utan is kopni fogja

Sziasztok!

Köszi a választ, de pont azon akadtam el hogy sehol egy csavar... ennek el van lapítva az alja a kerékanyánál, és nincs alul csavar mint pl. a Judyknál. A féktüskéket kitekertem hátha az a nyitja, de nem. Szerintem a szimmering alatt lehet valami trükk, csak nem merek vaktában nekiesni :-(
Más RS villákhoz sok manualt találtam, de pont ehhez nincsen sehol sem.
Ha jól tudom ez rugó és elasztomer kombináció, de egyelõre csak a rugók jönnek ki, így nem tudom hogy a marshmalow tömbök milyen állapotúak :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ha rst pogácsák jók méretben tudok küldeni egy marékkal sárga zöld kék szinekben
de sztem is inkább rugó.. ha jól tudom, ezek el tudnak öregedni némiképp..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha talalsz rajta csavart, tekerd ki, aztan huzd szet. nem lehet tul bonyolult. manualt a neten kb eselytelen hogy fogsz hozza talalni.

ha elasztomeres akkor viszont bajban leszel, mivel olyat mar sehol nem fogsz kapni hozza. ha rugos akkor talan van eselyed.

ja, persely/szimmering detto. ka kopi a mocskot, akkor gatyabarazas utan is kopni fogja
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
Sziasztok! Szerváltam egy régi Rock Shox Indy SL Long Travel-t, szeretném szétszedni hogy kitisztítsam és gatyábarázzam, de nem találtam hozzá service manualt, tudnátok esetleg linket küldeni hozzá? Vagy le tudnátok írni tömören hogy hogyan kell szétszedni? Köszi elõre is! :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
baze fehér panarészer medzsik
vizes aszfalton izgi

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Tudtok ajánlani valami jó kormánycsapágy szakit?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Egyetértek!
Én ott basztam el, hogy az Oury markolatot nem áttetszõ színben rendeltem, hanem hagyományos feketében (fényes ezüst kormányra). Barátnõ már le is cseszett :)

A Voodoo-n is nagyon penge, meg szépen sikerült a Flite nyereg is

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
finomsagos :lick:

az ezust cuccok jol tudnak kinezni, de csak akkor ha nagyjabol minden az. egy fekete hajtomu hazavagna az osszkepet.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
ez oda

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Voodoo Wanga
odab@sz

Tomty

Tomty

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Köszönöm.
Ebayt már próbáltam, de nem igazán megbízhatóak, vagy csak kifogtam a rossz eladókat.