Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Please log in to reply
2513 replies to this topic

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Amit tudok: 1995ös évjárat, CroMo váz, full STX-RC szett (MC-33)
És ami érdekelne: eredeti festés, matricák (sajnos az elõzõ tulaj átfestette), milyen felnikkel, köppenyekkel volt szerelve és létezhet-e katalógusa ennek a bicajnak.

Abban az évben a 662-es egy krossz bringa volt.
MTB-t nem hoz a katalógus ilyen néven, az 612 és a 652 volt STX-RC szettes.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
akkoriban meg nem csinaltak ilyen atalakitos fejcsapagyakat mint a mostani 1.5-1/8 stepdown

szal vagy szerzel bele 1/4-es villat, vagy marad a regi sajna
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Sziasztok!

Hozzájutottam egy Heavy Tools Alu Pro bringához.
Eredetileg full XT-vel szerelték, de jelenlegi állapotában elég siralmas, hiányos. Gondoltam, nekiállok kicsit rendbeszedni. Inkább a használhatóság a fõ szempont.
A villával kezdtem. Egy Marzocchi 600-as csoda van benne. Teljesen összeült, nem tudom, fel lehetne-e újítani (ha valakinek kell, jelképes összegért viheti), de mivel van egy Switchblade villám, gondoltam kicserélem. Csak az a gond, hogy 1,1/4-es a nyaka! Az XT csapágy is ehhez mért. A Sw-hez meg sima 1,1/8-osom van, ami beleesik a vázba. Van rá esély, hogy mégis össze tudjam építeni? Valami szûkítõ gyûrû, vagy spéci fejcsapágy, ami nem horror áron van?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Sziasztok!

Nemrég sikerült szereznem egy Stevens 6.6.2. comp nevezetû bicajt, ezzel kapcsolatban kérném segítségeteket. Szeretném felújitani, lehetõség szerint gyári állapotra és kellene 1-2 infó (illetve minél több :)).

És ami érdekelne: eredeti festés, matricák (sajnos az elõzõ tulaj átfestette), milyen felnikkel, köppenyekkel volt szerelve és létezhet-e katalógusa ennek a bicajnak.
Minden infóért elöre is kösz!

Üdv.

Nekem ugyan nincs meg, de a Bike Market nevû német katalógusban tudsz utánanézni, ez a Bike magazin extra kiadványa nem is tudom mióta talán 93? kb. Nekem a 98as katalógus van meg, abban ugyan pont ilyen modell nincs, ami benne van az 6.5.2 modell. Biztos, hogy a tiéd 95ös évjárat?

A 98as modell paraméterei:

szett STX RC
stucni: Ritchey Comp Lite
kormány:Stevens Alu
nyeregcsõ: Ritchey Expert
nyereg: Ritchey Vector
felnik: Mavic X 138
gumik: Ritchey Z-Max 1,9"
teló opció: Rock Shox Indy XC.

Jó kis masina.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Én úgy tudom a speci sohasem gyártott amerikában vázat ;)

No meg ez a gép se nem retró, (túl vegyes, pl V-fék) se nem ér annyit.

A gaggyant sugino hajtókar meg rajta... speci kar :D

A Sugino gagyi?
Én nem így emlékszem... igaz, hogy nem egy Syncros Revo, de akkor is: Impel 300 és Impel 500 jó kis hajtómûvek voltak.

tsandor

tsandor

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

Nemrég sikerült szereznem egy Stevens 6.6.2. comp nevezetû bicajt, ezzel kapcsolatban kérném segítségeteket. Szeretném felújitani, lehetõség szerint gyári állapotra és kellene 1-2 infó (illetve minél több :)).

Minden infóért elöre is kösz!

Üdv.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

Az pedig egy speci kar, akkoriban ilyen strongarm karokkal nyomták a gépeke egy részét.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
fura az arazasa annak a kek stumpjumpernek...

hasznalatlan yeti ultimate van az ebay-en 1700 dolcsiert. ami atszamolva ehhez kepest csabito.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
azért nem mai csirke, meg amúgy is a váz volt a lényeg.:)
az árára én is meresztettem a szemem. tényleg ritka váz, de azért lehet találni. kb 150-ért még talán eladható lenne.

az a váz, ami majdnem az enyém lett, végül 61 dolcsiért kelt el (én meg nem keltem fel érte hajnali 4kor). ez volt az:
http://cgi.ebay.com/...:0|293:1|294:50

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Én úgy tudom a speci sohasem gyártott amerikában vázat ;)

No meg ez a gép se nem retró, (túl vegyes, pl V-fék) se nem ér annyit.

Ride everywhere.

.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
ez de kéne:
http://piacter.bikem...t=214721&cat=12
majdnem lett egy ilyen vázam, csak neonzöldben

Tomty

Tomty

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Köszi a felhomályosítást. Igazából az átdobóm miatt érdekelt, ami stx rc és nem rémlett mifféle cucc is ez, de így már oké

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Azért zárójelben hozzátenném, hogy igen tartós cuccok voltak még ezek. Igaz már a tesóm bringáján (0 karbantartás), de még mindig flottul mûködik a 95-ös LX szett, nem kotyog, nem zörög...

Andaluz

Andaluz

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
STX olyan alsó középkategóriásnak számitott, az STX-RC már jobb féle volt. Azt már versenyzésre is használták olyanok akik drágább alkatrészeket nem tudták megfizetni.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Így:
http://www.sheldonbr...mano.html#group
Meg így:
http://www.fa-techni...no/Gruppen.html
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

STX milyen fokon állt anno a hiearchiában?

kb deore, ha jól tudom
mivel alatta alivio, felette lx

Tomty

Tomty

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
STX milyen fokon állt anno a hiearchiában?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

edit
fat chance valakinek?

Nekem jöhet ez is!!! A múltkor egy titán Fat Chance Yo Eddy vázat figyeltem meg 1500 valamennyi fontért kelt el. Gyanítom ez is akörül de inkább fölötte lesz. Pazar gép.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
98ban a kek eloxalt buck volt az almom. STX-RC felszereltseggel, RST villaval :)

edit
fat chance valakinek?

RAUH-Welt
B E G R I F F

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Üdv Mindenki!

A 90'-es évek vége fele volt egy Cheyenne bringám. Az akkori MBAH-ban is volt egy cikk róla, LX felszereltségû volt, zöld színû. Nem tud róla valaki valami infót?
Sajnos a nevére már nem emlékszem.

Talán volt Buck nevû nem lehet, hogy az volt? Lehet rosszul rémlik ,de volt talán Colt is? Akinek van régi MBAH-ja otthon biztos kijavít majd.