Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2504 hozzászólás a témában

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Az a kis mini gumiharang a zacskóban? Olyat tudok adni Bp-en ha kéri valaki. (no posta) 1-2 db biztosan van még a dobozban. Nem tudtam hogy az értékes dolog. (na jó, retró hívőknek biztosan)

Ha pontosan ugyan ez a kis gumiharang, akkor én kérem szépen. Privátban megbeszélhetnénk a részleteket.

(Basszus mennyit kerestem ezt a kis vackot idehaza.)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

És a gumiharang is eredeti Avid overcoat (ez az utolsó generáció).

Külön rendeltem, mert hogy a dobozba nem ezt adták, hanem a régebbi felirat nélküli fékpipákat, meg az alap porvédő gumit..

Az a kis mini gumiharang a zacskóban? Olyat tudok adni Bp-en ha kéri valaki. (no posta) 1-2 db biztosan van még a dobozban. Nem tudtam hogy az értékes dolog. (na jó, retró hívőknek biztosan)

Marci

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

példaértékű a mindenre kiterjedő figyelem, melynek köszönhetően a fékpipa felirata is jól olvasható irányba van forgatva. wink.pngsmile.png

Észrevetted. Köszönöm. smile.png

Ez nálam már orvosi eset!  biggrin.png

És a gumiharang is eredeti Avid overcoat (ez az utolsó generáció).

Külön rendeltem, mert hogy a dobozba nem ezt adták, hanem a régebbi felirat nélküli fékpipákat, meg az alap porvédő gumit..

Plusz mentek rá az Avid Rim Wrangler 2 cserélhetős fékbetétek. (Az Avid Arch Rival 40-hez csak alap fékbetét járt, az Arch Rival 50-hez adták az RW2 fékpofákat.)

A cruxra meg az Avid logós gumiharangot tettem, természetesen Avid logós fékpipával.

Ezekre a kis apró részletekre "gerjedek". biggrin.png Pici felirat itt-ott, márkajelzés...bla-bla. Nekem ez fontos.

Ja és akkor még nem is mertem megmutatni az új kormányom.

Ha még nem unalmas, akkor mutizom azt is.

Addig is itt a dobozos fék...

26855851_c89378e7d696255e9914f0762402afc

26855849_e1acf4c662d1ed364fcb39bcdd16c3d

talpfa módosította - 2021. március 07. - 13:23

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás

példaértékű a mindenre kiterjedő figyelem, melynek köszönhetően a fékpipa felirata is jól olvasható irányba van forgatva. ;) :)

• talpfa kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Látom csak én frissítem ezt a topicot. smile.png

Most a fékeken volt a sor, lecseréltem a régi Avid SD3 -at egy még régebbi Avid Arch Rival 40-re.

Egy zsír új dobozos példányt sikerült venni, régi álmom volt ez is.

Kishercegnek, ha kérdezné: még nem, nem mentem vele, a szerelés utáni állapotot tükrözi a fotó. biggrin.png

26856013_f721d546b96fdba448180ae8269f11a

talpfa módosította - 2021. március 06. - 18:49

• Kisherceg kedveli ezt

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Ezt csak úgy, régi idők teleszkópja. rolleyes.gif

26836529_590f37a2e0496f45f9665ea68759b84

• koga, Rabbit és zscs kedveli ezt

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Ezt csak úgy itt hagyom, hátha valakinek... smile.png

https://bolha.testbi...ormanyok-386188

Jó árban vannak, jó vétel lehet annak aki megveszi.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás
Ezt csak úgy itt hagyom, hátha valakinek... :)

https://bolha.testbi...ormanyok-386188
  • talpfa kedveli ezt

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Még egy kiegészítés a videóhoz.

Egyébként az eredeti Manitou teló sokkal jobban illet a vázgeometriához.

A 2000 Marzocchi Z2 Atom 80, 445mm beépítési magassággal, már nem igazán passzol a 95-ös Konahoz.

A régebbi 65-70mm úttal 432,5mm beépítési magassággal rendelkező Marzót kellett volna, ha már Marzocchihoz ragaszkodunk.

Befejeztem. smile.png

26819191_0d4b3655ae12c7246bc76db2e6109ac

26819189_d2f4ede2dd63c159bfd244ff104f950

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Köszi! smile.png Klassz képek, jól visszaadják a hangulatot. A kávét én is nagyon szeretem! smile.png

Hm, kezdem sajnálni, hogy bontottam a crruxomat. Lehet, csak kellett volna egy teló bele. sad.png

Rokonlélek. 11:05-nél, mikor megpörgeti a hajtókart, az mindent elmond a "fejlődésről" és egyebekről... wink.png

Mondjuk az annyira nem szimpatikus, hogy ezeknél a "felújításoknál" mindig előkerül az a bib_sz, aminek nem jut eszembe a neve (range extander?), amivel lentebb kerül a váltó, hogy kezelni tudja a pizzás végű sorokat. Meg ugye a legnagyobb külső, ami csak el tud fordulni a vázban/villában... sad.png

Szeretem ezeket az építgetős videókat, speciel ennek a palinak a videóit is szoktam nézni.

Bár van ami nagyon nem tetszik benne.

A most következő sorok, szigorúan az én véleményemet és nézeteimet tükrözik.biggrin.png

Ez a festés amit csinál, gányolás, sufnituning. Van amelyik videóban , sötétben az udvaron, fejlámpánál fújja a vázat.

Egy normális minőségi festés, ami a gyárival egyenértékű vagy azt meghaladja, akkor ahhoz fényező műhely kell és nem festék spray!

Hőmérséklet, fényviszonyok, nem ragadjon bele pl. bogár, hajszál, por...stb.

Fém tisztára pucolni a vázat, zsírtalanítani, 2K alapozás, festés, lakkozás, matricázás.

Ez egy külön szakma. Persze lehet úgy is ahogy a fószer csinálta, minden mindegy alapon, "jóvanazúgy".

A másik én nem szeretem a "fantázia festésű" bringákat.

Mindig ragaszkodom az eredeti gyári kivitelhez, ahogy lejött a gyártósorról (festés, matricázás terén). Már amennyire lehet, megvalósítható.

Mondjuk nem tetszik a színe az adott évjáratnak, akkor megnézem, hogy az adott váz milyen színben került még kiadásra, az előző vagy a következő években.

Itt nézem azt is, hogy ugyan az e a vázpapucs, a bovdenvezetés, geometria, vázanyag, villa beépítési magasság, szóval mindent.

Ugyan ezt csináltam a Konamnál.

Eredetileg 2002es volt, bűn randa lila színben. Nagyon nem tetszett! Horzsolt is volt, viseletes, ennél többet érdemel, maximalista lévén, nem hagytam annyiba a dolgot. smile.png

A 2002-ben a Lava Dome csak ebben a lila színben volt, illetve az európai piacra szürkében került még, de ez nem volt benne a katalógusban (meg nem is tetszett).

2001-ben narancs volt, az már jobban tetszett, de nem egyezett a támvillájuk, mivel a 2001es váznak még egyenes volt, a 2002es már megkapta az "S"-bendet.

Az előző évjáratú Kona Lava Dome vázak esetén meg még több difi volt. A 2000es váznak olyan "3D Ritchey" papucsa volt, mint pl. a cruxnak, pyxisnek.

A 99-es váz  Mountain Goat papucsos volt, a 98-as Kona papucsos volt. A 97-es vázaknak még a hátsó váltó bovdenje is alul ment, szóval a 90-es évek színtervei is kilőve.

Egyedül a 2003as váz volt, ami dettó megegyezett a 2002-sel.

Csak színben és matricázásban tértek el egymástól (nem is lett volna más választásom már, ha mindenképp gyári verzióhoz ragaszkodom).

A sárga szín és a piros feliratok amúgy is nagyon ütősek voltak. Szóval nincs vissza út, "merjünk nagyot álmodni", a 2003as lett a befutó.smile.png

Kicsit elkanyarodtam...smile.png

A másik ami nem tetszik, a baromi széles kormányok, nagyon nem illenek ezekhez a vázakhoz.

Csak úgy mint a "körfűrész" nagyságú hátsó sorok, borzalmasan bután néznek ki a 26-os keréken.

Oké, hogy még elöl egy lánckerék, de nagyon kicsi. A 26-os kerékmérettel, országúton vagy egy jó kis gyorsulós erdei ösvényen nagyon "mókuskerék" szindróma lesz ebből a kombinációból.

Persze mindenki magának építi a bicóját, úgy ahogy neki tetszik, kényelmes..stb. Ámen smile.png

És persze továbbra is nézem a videókat.

talpfa módosította - 2020. december 14. - 12:43

• Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás

ennél meg végig azt vártam, mikor pótolja a szelepsapit a tagon, de csak nem sikerült... :(

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás

Köszi! smile.png Klassz képek, jól visszaadják a hangulatot. A kávét én is nagyon szeretem! smile.png

Hm, kezdem sajnálni, hogy bontottam a crruxomat. Lehet, csak kellett volna egy teló bele. sad.png

Rokonlélek. 11:05-nél, mikor megpörgeti a hajtókart, az mindent elmond a "fejlődésről" és egyebekről... wink.png

Mondjuk az annyira nem szimpatikus, hogy ezeknél a "felújításoknál" mindig előkerül az a bib_sz, aminek nem jut eszembe a neve (range extander?), amivel lentebb kerül a váltó, hogy kezelni tudja a pizzás végű sorokat. Meg ugye a legnagyobb külső, ami csak el tud fordulni a vázban/villában... :(

Kisherceg módosította - 2020. december 13. - 22:32

• talpfa kedveli ezt

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Szóval!

Kisherceg kedvéért. :)

Sokadik megálló, mert hogy vannak az életben fontos dolgok

26818327_0e0ddc91e8ead6dd8b0149df92f7895

Ilyen a kávé!!! A kerékpározás és a kávé élménye szorosan összeköthető dolog. :D

26818329_74f5a138387740fed462b2e0b875642

Száguldás Kona szerelem száguldás.. :D

26818331_34dada184d729a21da6d170aa0e99fa

Kisoroszi szigetcsúcs, sokan voltak, kellemes idő, lehetett fürödni.

26818335_055bb31204d2bb6025b3c9ae2cb6bae

Megpihentünk..

26818333_b5239475afe9ffac732357d3c374ce2

Azért már nem olyan tiszta, Kisherceg nézd a láncot milyen fekete. :)

26818325_d03695ad07e6bcc4a594c8058ac9771

• Kisherceg és Rabbit kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás

Talpfa: a cruxos kirándulós képekre emlékszem, hogy kutatás. A lényeg, hogy szép ez a kona és tényleg jól áll benne a marzo, klasszik kombó. ;)

Rabbit: szép-szép a kilátótorony GT, de a pulcsi, az valami fenomenális! :D ;)

"Kutatás"? Ez "mutattad" akart lenni...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás
Talpfa: a cruxos kirándulós képekre emlékszem, hogy kutatás. A lényeg, hogy szép ez a kona és tényleg jól áll benne a marzo, klasszik kombó. ;)

Rabbit: szép-szép a kilátótorony GT, de a pulcsi, az valami fenomenális! :D ;)
  • Rabbit kedveli ezt

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

2004. február

xxde4cwiway908dtve0q.jpgqnansie1kged65sbbc6v.jpglgzkz2re9hwqiynqekvt.jpg

Szép paripa! Azok a Race Face cuccok rajta, főleg a nyeregcső, ma már kuriózum.

Gyönyörű ez az XTR hajtókar, sokszor elcsodálkoztam már régebben is rajta.

Ja és a Kona markolat! biggrin.png

talpfa módosította - 2020. december 13. - 00:46

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

2004. február

xxde4cwiway908dtve0q.jpgqnansie1kged65sbbc6v.jpglgzkz2re9hwqiynqekvt.jpg

• talpfa kedveli ezt

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

jajó, csak annyira tiszta, még a külső is, mintha sosem jutna ki a kertkapun. wink.png

Ezekre a bringákra mindig nagyon vigyázok, minden tekerés után így "kisuvickolom" őket. smile.png

Vannak képeim a tekerésekről, be tudom bizonyítani, hogy szoktam velük menni. biggrin.png

Télen szobában pihennek. Arra van más "igásló".

Ezeken minden alkatrész nehezen vagy drágán pótolható (szerintem ezt te is tudod wink.png ).

Használom őket, nem a vitrinben vannak, de tény hogy keveset.

A Cruxxal tavaly max 90 km mehettem a Balatonon, nyáron.

Ugye milyen szép állapotban van műszakilag a Marzo? Pedig idén volt 21 éves.

Szeptemberben vettem meg, Németországból jött és a Willhabenen bukkantam rá.

talpfa módosította - 2020. december 12. - 23:42

• Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás

Hogyne! smile.png

Szeptemberben mentem vele utoljára: Bp-Kisoroszi szigetcsúcs-Bp. Kb 95 km volt. Vele volt az első utam Velencére tavasszal a Covid után.

A telót most újítottam fel egyébként. Amikor megvettem a bringát és elhatároztam, hogy az egészet újjáépítem, már akkor számoltam vele, hogy egyszer szerzek bele egy Z2-est. A Konahoz kötelező darab a Marzo, annyira jól mutatnak együtt, iszonyatosan szeretem a geojukat, olyan kiállásuk van. biggrin.png Akkor úgy voltam vele, hogy elég lesz kezdésnek egy gyári P2-es villa.

Mondjuk ez is baromi ritka, azzal is szerencsém volt, ismeretségen keresztül jutottam hozzá.

Gyárilag egy Rock Shox Judy T2-es volt benne, de hát ez messze nem érte el az én "ingerküszöbömet".

jajó, csak annyira tiszta, még a külső is, mintha sosem jutna ki a kertkapun. ;) 

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

meg kell kérdezzem: ezzel a bicajjal mentél már valaha?

Hogyne! smile.png

Szeptemberben mentem vele utoljára: Bp-Kisoroszi szigetcsúcs-Bp. Kb 95 km volt. Vele volt az első utam Velencére tavasszal a Covid után.

A telót most újítottam fel egyébként. Amikor megvettem a bringát és elhatároztam, hogy az egészet újjáépítem, már akkor számoltam vele, hogy egyszer szerzek bele egy Z2-est. A Konahoz kötelező darab a Marzo, annyira jól mutatnak együtt, iszonyatosan szeretem a geojukat, olyan kiállásuk van. :D Akkor úgy voltam vele, hogy elég lesz kezdésnek egy gyári P2-es villa.

Mondjuk ez is baromi ritka, azzal is szerencsém volt, ismeretségen keresztül jutottam hozzá.

Gyárilag egy Rock Shox Judy T2-es volt benne, de hát ez messze nem érte el az én "ingerküszöbömet".

26811217_6bcc3483d513f34b32d7b22520ccf6d

26815873_ce5b32046bb6add0b1c72dca0409deb

talpfa módosította - 2020. december 12. - 23:13

• Kisherceg kedveli ezt