Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Please log in to reply
2508 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,126 posts

jé, ilyen kormányom nekem is volt. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 532 posts

Ohh, akkor megvan a ritchey kormany is? Pedig keszultem egy fotoval egyrol. Igaz, nem Comp, hanem Pro.

Köszönöm, de már sikerült szereznem, igaz nem Ritchey-t.

"Rece-fice" :)

A kormányt még az új Avid fékek előtt sikerült.., a kép is akkor készült.

26846005_6c42272cc3ba290d952938c0cd04b9d

• Kisherceg, Rabbit, arn and 1 other like this

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,024 posts
  • LocationKelenföld
Ohh, akkor megvan a ritchey kormany is? Pedig keszultem egy fotoval egyrol. Igaz, nem Comp, hanem Pro.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,686 posts

Írtam privit

Marci

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 532 posts

Az a kis mini gumiharang a zacskóban? Olyat tudok adni Bp-en ha kéri valaki. (no posta) 1-2 db biztosan van még a dobozban. Nem tudtam hogy az értékes dolog. (na jó, retró hívőknek biztosan)

Ha pontosan ugyan ez a kis gumiharang, akkor én kérem szépen. Privátban megbeszélhetnénk a részleteket.

(Basszus mennyit kerestem ezt a kis vackot idehaza.)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,686 posts

És a gumiharang is eredeti Avid overcoat (ez az utolsó generáció).

Külön rendeltem, mert hogy a dobozba nem ezt adták, hanem a régebbi felirat nélküli fékpipákat, meg az alap porvédő gumit..

Az a kis mini gumiharang a zacskóban? Olyat tudok adni Bp-en ha kéri valaki. (no posta) 1-2 db biztosan van még a dobozban. Nem tudtam hogy az értékes dolog. (na jó, retró hívőknek biztosan)

Marci

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 532 posts

példaértékű a mindenre kiterjedő figyelem, melynek köszönhetően a fékpipa felirata is jól olvasható irányba van forgatva. wink.pngsmile.png

Észrevetted. Köszönöm. smile.png

Ez nálam már orvosi eset!  biggrin.png

És a gumiharang is eredeti Avid overcoat (ez az utolsó generáció).

Külön rendeltem, mert hogy a dobozba nem ezt adták, hanem a régebbi felirat nélküli fékpipákat, meg az alap porvédő gumit..

Plusz mentek rá az Avid Rim Wrangler 2 cserélhetős fékbetétek. (Az Avid Arch Rival 40-hez csak alap fékbetét járt, az Arch Rival 50-hez adták az RW2 fékpofákat.)

A cruxra meg az Avid logós gumiharangot tettem, természetesen Avid logós fékpipával.

Ezekre a kis apró részletekre "gerjedek". biggrin.png Pici felirat itt-ott, márkajelzés...bla-bla. Nekem ez fontos.

Ja és akkor még nem is mertem megmutatni az új kormányom.

Ha még nem unalmas, akkor mutizom azt is.

Addig is itt a dobozos fék...

26855851_c89378e7d696255e9914f0762402afc

26855849_e1acf4c662d1ed364fcb39bcdd16c3d

Edited by talpfa, 2021. March 07. - 13:23.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,126 posts

példaértékű a mindenre kiterjedő figyelem, melynek köszönhetően a fékpipa felirata is jól olvasható irányba van forgatva. ;) :)

• talpfa likes this

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 532 posts

Látom csak én frissítem ezt a topicot. smile.png

Most a fékeken volt a sor, lecseréltem a régi Avid SD3 -at egy még régebbi Avid Arch Rival 40-re.

Egy zsír új dobozos példányt sikerült venni, régi álmom volt ez is.

Kishercegnek, ha kérdezné: még nem, nem mentem vele, a szerelés utáni állapotot tükrözi a fotó. biggrin.png

26856013_f721d546b96fdba448180ae8269f11a

Edited by talpfa, 2021. March 06. - 18:49.

• Kisherceg likes this

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 532 posts

Ezt csak úgy, régi idők teleszkópja. rolleyes.gif

26836529_590f37a2e0496f45f9665ea68759b84

• koga, Rabbit and zscs like this

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 532 posts

Ezt csak úgy itt hagyom, hátha valakinek... smile.png

https://bolha.testbi...ormanyok-386188

Jó árban vannak, jó vétel lehet annak aki megveszi.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,126 posts
Ezt csak úgy itt hagyom, hátha valakinek... :)

https://bolha.testbi...ormanyok-386188
  • talpfa likes this

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 532 posts

Még egy kiegészítés a videóhoz.

Egyébként az eredeti Manitou teló sokkal jobban illet a vázgeometriához.

A 2000 Marzocchi Z2 Atom 80, 445mm beépítési magassággal, már nem igazán passzol a 95-ös Konahoz.

A régebbi 65-70mm úttal 432,5mm beépítési magassággal rendelkező Marzót kellett volna, ha már Marzocchihoz ragaszkodunk.

Befejeztem. smile.png

26819191_0d4b3655ae12c7246bc76db2e6109ac

26819189_d2f4ede2dd63c159bfd244ff104f950

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 532 posts

Köszi! smile.png Klassz képek, jól visszaadják a hangulatot. A kávét én is nagyon szeretem! smile.png

Hm, kezdem sajnálni, hogy bontottam a crruxomat. Lehet, csak kellett volna egy teló bele. sad.png

Rokonlélek. 11:05-nél, mikor megpörgeti a hajtókart, az mindent elmond a "fejlődésről" és egyebekről... wink.png

Mondjuk az annyira nem szimpatikus, hogy ezeknél a "felújításoknál" mindig előkerül az a bib_sz, aminek nem jut eszembe a neve (range extander?), amivel lentebb kerül a váltó, hogy kezelni tudja a pizzás végű sorokat. Meg ugye a legnagyobb külső, ami csak el tud fordulni a vázban/villában... sad.png

Szeretem ezeket az építgetős videókat, speciel ennek a palinak a videóit is szoktam nézni.

Bár van ami nagyon nem tetszik benne.

A most következő sorok, szigorúan az én véleményemet és nézeteimet tükrözik.biggrin.png

Ez a festés amit csinál, gányolás, sufnituning. Van amelyik videóban , sötétben az udvaron, fejlámpánál fújja a vázat.

Egy normális minőségi festés, ami a gyárival egyenértékű vagy azt meghaladja, akkor ahhoz fényező műhely kell és nem festék spray!

Hőmérséklet, fényviszonyok, nem ragadjon bele pl. bogár, hajszál, por...stb.

Fém tisztára pucolni a vázat, zsírtalanítani, 2K alapozás, festés, lakkozás, matricázás.

Ez egy külön szakma. Persze lehet úgy is ahogy a fószer csinálta, minden mindegy alapon, "jóvanazúgy".

A másik én nem szeretem a "fantázia festésű" bringákat.

Mindig ragaszkodom az eredeti gyári kivitelhez, ahogy lejött a gyártósorról (festés, matricázás terén). Már amennyire lehet, megvalósítható.

Mondjuk nem tetszik a színe az adott évjáratnak, akkor megnézem, hogy az adott váz milyen színben került még kiadásra, az előző vagy a következő években.

Itt nézem azt is, hogy ugyan az e a vázpapucs, a bovdenvezetés, geometria, vázanyag, villa beépítési magasság, szóval mindent.

Ugyan ezt csináltam a Konamnál.

Eredetileg 2002es volt, bűn randa lila színben. Nagyon nem tetszett! Horzsolt is volt, viseletes, ennél többet érdemel, maximalista lévén, nem hagytam annyiba a dolgot. smile.png

A 2002-ben a Lava Dome csak ebben a lila színben volt, illetve az európai piacra szürkében került még, de ez nem volt benne a katalógusban (meg nem is tetszett).

2001-ben narancs volt, az már jobban tetszett, de nem egyezett a támvillájuk, mivel a 2001es váznak még egyenes volt, a 2002es már megkapta az "S"-bendet.

Az előző évjáratú Kona Lava Dome vázak esetén meg még több difi volt. A 2000es váznak olyan "3D Ritchey" papucsa volt, mint pl. a cruxnak, pyxisnek.

A 99-es váz  Mountain Goat papucsos volt, a 98-as Kona papucsos volt. A 97-es vázaknak még a hátsó váltó bovdenje is alul ment, szóval a 90-es évek színtervei is kilőve.

Egyedül a 2003as váz volt, ami dettó megegyezett a 2002-sel.

Csak színben és matricázásban tértek el egymástól (nem is lett volna más választásom már, ha mindenképp gyári verzióhoz ragaszkodom).

A sárga szín és a piros feliratok amúgy is nagyon ütősek voltak. Szóval nincs vissza út, "merjünk nagyot álmodni", a 2003as lett a befutó.smile.png

Kicsit elkanyarodtam...smile.png

A másik ami nem tetszik, a baromi széles kormányok, nagyon nem illenek ezekhez a vázakhoz.

Csak úgy mint a "körfűrész" nagyságú hátsó sorok, borzalmasan bután néznek ki a 26-os keréken.

Oké, hogy még elöl egy lánckerék, de nagyon kicsi. A 26-os kerékmérettel, országúton vagy egy jó kis gyorsulós erdei ösvényen nagyon "mókuskerék" szindróma lesz ebből a kombinációból.

Persze mindenki magának építi a bicóját, úgy ahogy neki tetszik, kényelmes..stb. Ámen smile.png

És persze továbbra is nézem a videókat.

Edited by talpfa, 2020. December 14. - 12:43.

• Kisherceg likes this

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,126 posts

ennél meg végig azt vártam, mikor pótolja a szelepsapit a tagon, de csak nem sikerült... :(

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,126 posts

Köszi! smile.png Klassz képek, jól visszaadják a hangulatot. A kávét én is nagyon szeretem! smile.png

Hm, kezdem sajnálni, hogy bontottam a crruxomat. Lehet, csak kellett volna egy teló bele. sad.png

Rokonlélek. 11:05-nél, mikor megpörgeti a hajtókart, az mindent elmond a "fejlődésről" és egyebekről... wink.png

Mondjuk az annyira nem szimpatikus, hogy ezeknél a "felújításoknál" mindig előkerül az a bib_sz, aminek nem jut eszembe a neve (range extander?), amivel lentebb kerül a váltó, hogy kezelni tudja a pizzás végű sorokat. Meg ugye a legnagyobb külső, ami csak el tud fordulni a vázban/villában... :(

Edited by Kisherceg, 2020. December 13. - 22:32.

• talpfa likes this

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 532 posts

Szóval!

Kisherceg kedvéért. :)

Sokadik megálló, mert hogy vannak az életben fontos dolgok

26818327_0e0ddc91e8ead6dd8b0149df92f7895

Ilyen a kávé!!! A kerékpározás és a kávé élménye szorosan összeköthető dolog. :D

26818329_74f5a138387740fed462b2e0b875642

Száguldás Kona szerelem száguldás.. :D

26818331_34dada184d729a21da6d170aa0e99fa

Kisoroszi szigetcsúcs, sokan voltak, kellemes idő, lehetett fürödni.

26818335_055bb31204d2bb6025b3c9ae2cb6bae

Megpihentünk..

26818333_b5239475afe9ffac732357d3c374ce2

Azért már nem olyan tiszta, Kisherceg nézd a láncot milyen fekete. :)

26818325_d03695ad07e6bcc4a594c8058ac9771

• Kisherceg and Rabbit like this

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,126 posts

Talpfa: a cruxos kirándulós képekre emlékszem, hogy kutatás. A lényeg, hogy szép ez a kona és tényleg jól áll benne a marzo, klasszik kombó. ;)

Rabbit: szép-szép a kilátótorony GT, de a pulcsi, az valami fenomenális! :D ;)

"Kutatás"? Ez "mutattad" akart lenni...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,126 posts
Talpfa: a cruxos kirándulós képekre emlékszem, hogy kutatás. A lényeg, hogy szép ez a kona és tényleg jól áll benne a marzo, klasszik kombó. ;)

Rabbit: szép-szép a kilátótorony GT, de a pulcsi, az valami fenomenális! :D ;)
  • Rabbit likes this

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 532 posts

2004. február

xxde4cwiway908dtve0q.jpgqnansie1kged65sbbc6v.jpglgzkz2re9hwqiynqekvt.jpg

Szép paripa! Azok a Race Face cuccok rajta, főleg a nyeregcső, ma már kuriózum.

Gyönyörű ez az XTR hajtókar, sokszor elcsodálkoztam már régebben is rajta.

Ja és a Kona markolat! biggrin.png

Edited by talpfa, 2020. December 13. - 00:46.