jé, ilyen kormányom nekem is volt.
Jelentkezz be Regisztrálj

Retro - régi idõk bicaja
Posted 2021. March 08. - 08:52

Ohh, akkor megvan a ritchey kormany is? Pedig keszultem egy fotoval egyrol. Igaz, nem Comp, hanem Pro.
Köszönöm, de már sikerült szereznem, igaz nem Ritchey-t.
"Rece-fice"
A kormányt még az új Avid fékek előtt sikerült.., a kép is akkor készült.
- Kisherceg, Rabbit, arn and 1 other like this
Posted 2021. March 08. - 00:24

Posted 2021. March 07. - 23:30

Posted 2021. March 07. - 20:45

Az a kis mini gumiharang a zacskóban? Olyat tudok adni Bp-en ha kéri valaki. (no posta) 1-2 db biztosan van még a dobozban. Nem tudtam hogy az értékes dolog. (na jó, retró hívőknek biztosan)
Ha pontosan ugyan ez a kis gumiharang, akkor én kérem szépen. Privátban megbeszélhetnénk a részleteket.
(Basszus mennyit kerestem ezt a kis vackot idehaza.)
Posted 2021. March 07. - 19:15

És a gumiharang is eredeti Avid overcoat (ez az utolsó generáció).
Külön rendeltem, mert hogy a dobozba nem ezt adták, hanem a régebbi felirat nélküli fékpipákat, meg az alap porvédő gumit..
Az a kis mini gumiharang a zacskóban? Olyat tudok adni Bp-en ha kéri valaki. (no posta) 1-2 db biztosan van még a dobozban. Nem tudtam hogy az értékes dolog. (na jó, retró hívőknek biztosan)
Posted 2021. March 07. - 13:13

példaértékű a mindenre kiterjedő figyelem, melynek köszönhetően a fékpipa felirata is jól olvasható irányba van forgatva.
Észrevetted. Köszönöm.
Ez nálam már orvosi eset!
És a gumiharang is eredeti Avid overcoat (ez az utolsó generáció).
Külön rendeltem, mert hogy a dobozba nem ezt adták, hanem a régebbi felirat nélküli fékpipákat, meg az alap porvédő gumit..
Plusz mentek rá az Avid Rim Wrangler 2 cserélhetős fékbetétek. (Az Avid Arch Rival 40-hez csak alap fékbetét járt, az Arch Rival 50-hez adták az RW2 fékpofákat.)
A cruxra meg az Avid logós gumiharangot tettem, természetesen Avid logós fékpipával.
Ezekre a kis apró részletekre "gerjedek". Pici felirat itt-ott, márkajelzés...bla-bla. Nekem ez fontos.
Ja és akkor még nem is mertem megmutatni az új kormányom.
Ha még nem unalmas, akkor mutizom azt is.
Addig is itt a dobozos fék...
Edited by talpfa, 2021. March 07. - 13:23.
Posted 2021. March 06. - 18:48

Látom csak én frissítem ezt a topicot.
Most a fékeken volt a sor, lecseréltem a régi Avid SD3 -at egy még régebbi Avid Arch Rival 40-re.
Egy zsír új dobozos példányt sikerült venni, régi álmom volt ez is.
Kishercegnek, ha kérdezné: még nem, nem mentem vele, a szerelés utáni állapotot tükrözi a fotó.
Edited by talpfa, 2021. March 06. - 18:49.
- Kisherceg likes this
Posted 2021. January 26. - 15:33

Posted 2020. December 14. - 23:03

Ezt csak úgy itt hagyom, hátha valakinek...
https://bolha.testbi...ormanyok-386188
Jó árban vannak, jó vétel lehet annak aki megveszi.
Posted 2020. December 14. - 14:19

Még egy kiegészítés a videóhoz.
Egyébként az eredeti Manitou teló sokkal jobban illet a vázgeometriához.
A 2000 Marzocchi Z2 Atom 80, 445mm beépítési magassággal, már nem igazán passzol a 95-ös Konahoz.
A régebbi 65-70mm úttal 432,5mm beépítési magassággal rendelkező Marzót kellett volna, ha már Marzocchihoz ragaszkodunk.
Befejeztem.
Posted 2020. December 14. - 12:28

Köszi!
Klassz képek, jól visszaadják a hangulatot. A kávét én is nagyon szeretem!
Hm, kezdem sajnálni, hogy bontottam a crruxomat. Lehet, csak kellett volna egy teló bele.
Rokonlélek. 11:05-nél, mikor megpörgeti a hajtókart, az mindent elmond a "fejlődésről" és egyebekről...
Mondjuk az annyira nem szimpatikus, hogy ezeknél a "felújításoknál" mindig előkerül az a bib_sz, aminek nem jut eszembe a neve (range extander?), amivel lentebb kerül a váltó, hogy kezelni tudja a pizzás végű sorokat. Meg ugye a legnagyobb külső, ami csak el tud fordulni a vázban/villában...
Szeretem ezeket az építgetős videókat, speciel ennek a palinak a videóit is szoktam nézni.
Bár van ami nagyon nem tetszik benne.
A most következő sorok, szigorúan az én véleményemet és nézeteimet tükrözik.
Ez a festés amit csinál, gányolás, sufnituning. Van amelyik videóban , sötétben az udvaron, fejlámpánál fújja a vázat.
Egy normális minőségi festés, ami a gyárival egyenértékű vagy azt meghaladja, akkor ahhoz fényező műhely kell és nem festék spray!
Hőmérséklet, fényviszonyok, nem ragadjon bele pl. bogár, hajszál, por...stb.
Fém tisztára pucolni a vázat, zsírtalanítani, 2K alapozás, festés, lakkozás, matricázás.
Ez egy külön szakma. Persze lehet úgy is ahogy a fószer csinálta, minden mindegy alapon, "jóvanazúgy".
A másik én nem szeretem a "fantázia festésű" bringákat.
Mindig ragaszkodom az eredeti gyári kivitelhez, ahogy lejött a gyártósorról (festés, matricázás terén). Már amennyire lehet, megvalósítható.
Mondjuk nem tetszik a színe az adott évjáratnak, akkor megnézem, hogy az adott váz milyen színben került még kiadásra, az előző vagy a következő években.
Itt nézem azt is, hogy ugyan az e a vázpapucs, a bovdenvezetés, geometria, vázanyag, villa beépítési magasság, szóval mindent.
Ugyan ezt csináltam a Konamnál.
Eredetileg 2002es volt, bűn randa lila színben. Nagyon nem tetszett! Horzsolt is volt, viseletes, ennél többet érdemel, maximalista lévén, nem hagytam annyiba a dolgot.
A 2002-ben a Lava Dome csak ebben a lila színben volt, illetve az európai piacra szürkében került még, de ez nem volt benne a katalógusban (meg nem is tetszett).
2001-ben narancs volt, az már jobban tetszett, de nem egyezett a támvillájuk, mivel a 2001es váznak még egyenes volt, a 2002es már megkapta az "S"-bendet.
Az előző évjáratú Kona Lava Dome vázak esetén meg még több difi volt. A 2000es váznak olyan "3D Ritchey" papucsa volt, mint pl. a cruxnak, pyxisnek.
A 99-es váz Mountain Goat papucsos volt, a 98-as Kona papucsos volt. A 97-es vázaknak még a hátsó váltó bovdenje is alul ment, szóval a 90-es évek színtervei is kilőve.
Egyedül a 2003as váz volt, ami dettó megegyezett a 2002-sel.
Csak színben és matricázásban tértek el egymástól (nem is lett volna más választásom már, ha mindenképp gyári verzióhoz ragaszkodom).
A sárga szín és a piros feliratok amúgy is nagyon ütősek voltak. Szóval nincs vissza út, "merjünk nagyot álmodni", a 2003as lett a befutó.
Kicsit elkanyarodtam...
A másik ami nem tetszik, a baromi széles kormányok, nagyon nem illenek ezekhez a vázakhoz.
Csak úgy mint a "körfűrész" nagyságú hátsó sorok, borzalmasan bután néznek ki a 26-os keréken.
Oké, hogy még elöl egy lánckerék, de nagyon kicsi. A 26-os kerékmérettel, országúton vagy egy jó kis gyorsulós erdei ösvényen nagyon "mókuskerék" szindróma lesz ebből a kombinációból.
Persze mindenki magának építi a bicóját, úgy ahogy neki tetszik, kényelmes..stb. Ámen
És persze továbbra is nézem a videókat.
Edited by talpfa, 2020. December 14. - 12:43.
- Kisherceg likes this
Posted 2020. December 13. - 22:28

Köszi! Klassz képek, jól visszaadják a hangulatot. A kávét én is nagyon szeretem!
Hm, kezdem sajnálni, hogy bontottam a crruxomat. Lehet, csak kellett volna egy teló bele.
Rokonlélek. 11:05-nél, mikor megpörgeti a hajtókart, az mindent elmond a "fejlődésről" és egyebekről...
Mondjuk az annyira nem szimpatikus, hogy ezeknél a "felújításoknál" mindig előkerül az a bib_sz, aminek nem jut eszembe a neve (range extander?), amivel lentebb kerül a váltó, hogy kezelni tudja a pizzás végű sorokat. Meg ugye a legnagyobb külső, ami csak el tud fordulni a vázban/villában...
Edited by Kisherceg, 2020. December 13. - 22:32.
- talpfa likes this
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2020. December 13. - 16:13

Szóval!
Kisherceg kedvéért.
Sokadik megálló, mert hogy vannak az életben fontos dolgok
Ilyen a kávé!!! A kerékpározás és a kávé élménye szorosan összeköthető dolog.
Száguldás Kona szerelem száguldás..
Kisoroszi szigetcsúcs, sokan voltak, kellemes idő, lehetett fürödni.
Megpihentünk..
Azért már nem olyan tiszta, Kisherceg nézd a láncot milyen fekete.
- Kisherceg and Rabbit like this
Posted 2020. December 13. - 14:37

Talpfa: a cruxos kirándulós képekre emlékszem, hogy kutatás. A lényeg, hogy szép ez a kona és tényleg jól áll benne a marzo, klasszik kombó.
Rabbit: szép-szép a kilátótorony GT, de a pulcsi, az valami fenomenális!![]()
"Kutatás"? Ez "mutattad" akart lenni...
Posted 2020. December 13. - 11:13

Rabbit: szép-szép a kilátótorony GT, de a pulcsi, az valami fenomenális!

- Rabbit likes this
Posted 2020. December 13. - 00:42

2004. február
Szép paripa! Azok a Race Face cuccok rajta, főleg a nyeregcső, ma már kuriózum.
Gyönyörű ez az XTR hajtókar, sokszor elcsodálkoztam már régebben is rajta.
Ja és a Kona markolat!
Edited by talpfa, 2020. December 13. - 00:46.