Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kesztyû: kell vagy nem? Milyen?

- - - - -

• Please log in to reply
496 replies to this topic

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Nem tudja valaki véletlenül Dakine kesztíût hol kapok? Nem jön be a magyar oldal..Sztetek Answer Edge vagy Dakine Cross-X?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Ha Miskolcon lenne ilyen probike üzlet, akkor megnézném.Persze van itt is bringásüzlet.Egyébként a hegymászóskesztyûk, a windstopperesek olyan 8 és 15 ezer között mozognak.Az sok.Egy bringáskesztyû csak nem kerül annyiba nem?Vagy el vagyok tévedve?Mondjuk az ebike.hu-n láttam 3-4ezer ért.
Na köszönöm a segítséget.Majd még jelentkezem a tapasztalataimmal.

egyébként egy 3-4 ezer forintos windstopperes altrix kesztyû nekem már 3-4 éve teljesen jó...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mistral89

Mistral89

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Ha Miskolcon lenne ilyen probike üzlet, akkor megnézném.Persze van itt is bringásüzlet.Egyébként a hegymászóskesztyûk, a windstopperesek olyan 8 és 15 ezer között mozognak.Az sok.Egy bringáskesztyû csak nem kerül annyiba nem?Vagy el vagyok tévedve?Mondjuk az ebike.hu-n láttam 3-4ezer ért.
Na köszönöm a segítséget.Majd még jelentkezem a tapasztalataimmal.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

Télen azért általában kevésbé izzad az ember keze. Én sokszor az Örsön kapható "kétszázért a kesztyûket" használok. Sima pamut+mûszál talán az anyaga. Hacsak nincs farkasordító, akkor jó.

nem vitatkozom, egy csomó embernek máshogy jó, de pl. télen nagyon könnyû túlöltözni is, és akkor pillanatok alatt csuromvizes lesz minden.
meg nem mindegy, ki hogy/mire használja a bicót, mert 5 km-t gurulni munkahelyre valszeg a vastag jó lenne nekem is, de ha munkába megyek, akkor az 30 km, és az alatt jócskán izzadok is.

a nyári kesztyût is azért hordom, mert izzad a kezem, és lecsúszna a kormányról.

editke: ja, most olvasom figyelmesen, mit írtál. szóval igen, egy vékony pamutkesztû szerintem jobb is, mint valami agyonbélelt síkesztyû. nem is annyira hideg, hanem inkább szél ellen kell védenie.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts

nem akarom túlmisztifikálni, de azért a bringás cuccoknál általában figyelnek arra, hogy alatta izzadsz is... egy sima télikesztyû ezért nem biztos hogy jó.

Télen azért általában kevésbé izzad az ember keze. Én sokszor az Örsön kapható "kétszázért a kesztyûket" használok. Sima pamut+mûszál talán az anyaga. Hacsak nincs farkasordító, akkor jó.

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts

Sziasztok.
Szeretnék beruházni egy jófajta téli kesztyûre.Az lenne a kérdésem, hogy egy outdoor használatra való(hegymászóboltokban kapható), vagy egy kifejezetten bringázáshoz készített kesztyût vegyek-e?Ha igen,milyet ajánlotok?Gondolom a célnak mindkettõ ugyanúgy megfelel, ha szélálló és bélelt, de mégis...Mit ajánlotok?

Hali!
Probike a valasz!
Pearl Izumi kesztyu kaphato naluk!
Ha fazos vagy, akkor az Amfib Lobster, ez 3 ujjas, nagyon meleg.
Ha annyira nem, akkor a sima Amfib.
Ez mind a ketto szel es vizallo es lelegzo!
A masik megoldas a Cyclone+Zephr
A Cyclone egy lelegzo es szelallo nagyon jo kesztyu, a Zephr pedig ennek a vizallo kulso retege, amit eso eseten ra lehet huznyi!
Bemesz a boltba, megnezed, ha nincs ameretedben delutanra vagy legkesobb masnapra beszerzik!
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

Sziasztok.
Gondolom a célnak mindkettõ ugyanúgy megfelel, ha szélálló és bélelt, de mégis...

nem akarom túlmisztifikálni, de azért a bringás cuccoknál általában figyelnek arra, hogy alatta izzadsz is... egy sima télikesztyû ezért nem biztos hogy jó.
meg nem is hiszem hogy olcsóbb lenne amiket egy hegymászóboltban kapsz.
ma reggel éreztem, hogy nemsokára fel kell avatnom a Zoggie hosszúujjasomat, de még egyelõre nem tudok nyilatkozni róla. (rövidujjúban BBB van, az bírja)

Mistral89

Mistral89

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Sziasztok.
Szeretnék beruházni egy jófajta téli kesztyûre.Az lenne a kérdésem, hogy egy outdoor használatra való(hegymászóboltokban kapható), vagy egy kifejezetten bringázáshoz készített kesztyût vegyek-e?Ha igen,milyet ajánlotok?Gondolom a célnak mindkettõ ugyanúgy megfelel, ha szélálló és bélelt, de mégis...Mit ajánlotok?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ls nekem fél év használat után kilukadt és kezdenek leesni a mûanyagok az ujjáról :( még jó hogy ingyért volt

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
661 nálam is csak 2 hónapot bírt, utána már túl jól szellõzött.:)
1 éve a lizard skins kesztyût használok és nagyon jól bírja.

A sebesség mindent megold.

deevsasa

deevsasa

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
661 télleg nem valami jó...
nekem kb 2 hónap alatt teljesen szétkopott a tenyere(2-3cm átmérõjû luk) a 8e forintos fabien barel kesztyümnek

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
661 soha tobbet. Az elsonel 1 ev utan jott szet a varras, a masik meg elszakadt az idei szezon utan. Konkretan foszlik szet ott ahol a markolatot fogom, a tepozarnal es a mutato ujjam alatt mar nincs belole. Ket szezon, ket kesztyu, lofaszt.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

repuloszonyeg

repuloszonyeg

vendég

• fórumtag
  • 92 posts

nézd meg az ebike.hu-n pesten asszem van üzletük is. Nyári vagy téli kesztyû kellene? Mert nekem egy nyári sixsixone van és 5000Ft volt itt pécsen a pedálban igaz a jobb kezemen a mutató és a hüvelykujjam közt szét jött a varás de nem vészes.

Asszem nyári kéne. Kb mennyi idõ alatt jött szét a varrás?
(csak azér, mer táskát 2-3 hónap után kellett visszavinnem hasonló problémával... :( )

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Tudtok valamit a Merida rovid gél-es kesztyûjérõl?
most akciós a speedmetalban (4 490-rõl 2 990)

http://www.speedmeta...epek/merida.jpg
(kép alján látható)

Barátosnémnak van.Semmi extra, egyelõre bírja. Sztem elõbb fogja elhagyni õket, mint lezúzni! :)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts

_Milo']Nem tudja valaki hol lehet, ha lehet, Mechanix kesztyûket kapni?

épp ma jött. jeee
csak ismerõs kell hozzá odaátról:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
off: a farmer az aztán tökéletes védõeszköz, mondhatom. hordjatok akkor már dupla boxert, az jobban megvédi a fenekedet is:( :D aki ugrálni jár, az elõbb költsön megfelelõ védõfelszerelésre (sípcsontvédõ+térdvédõ+könyökvédõ és kesztyû, nameg egy jófajta (bili)bukó, dh-ra meg frra sztem a bogárpáncél +fullface sem árt), aztán a bicójára, ha szûkös a keret. szerintem egy 3-4 hét gyógyulás+3-4 hét rehabilitáció (és ez csak a jobbfajta töréseknél ilyen kevés, a kéztõpcsont törése esetén a gyógyulási idõ legalább 10-12 hét...) csonttörés/bármi komolyabb esés esetén nem ér annyit, hogy a haverjaid elõtt villoghass az új cuccokkal, de ezt, hogy megéri-e, mindenki maga dönti el. de bukót mindenképp hordjon mindenki!

pappi

pappi

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
nézd meg az ebike.hu-n pesten asszem van üzletük is. Nyári vagy téli kesztyû kellene? Mert nekem egy nyári sixsixone van és 5000Ft volt itt pécsen a pedálban igaz a jobb kezemen a mutató és a hüvelykujjam közt szét jött a varás de nem vészes. És a topik címére utalva: Persze h kell kesztyû mer megvédi a tenyered ha elesel nekem tegnap kibaszott sokat ért hogy rajtam volt. És ha megtehetitek akkor sípcsont közepéig lógó farmergatyát is hordjatok ha ugratni jártok mer ha nekem az és a kesztyûm nincs akkor olyan sebeim lennének a tenyeremen meg a térdemen is mint most a könyökömön vannak. UGYHOGY KESZTYÛ FOREVER.
United Merida Freerider<------------>Live Free for Freeride
Mit jelent az, hogy trekking?

velõ

velõ

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
answe impact.szerintem.

decathlonban ma láttam többfélét, azok eléggé puhák meg zselések voltak, vettem is egy ujjatlant apunak vmi 2500 ftért, õ nem szereti az ilyen kemény (gyk: nem puha és nem zselés) kesztyûket. nem is volt olyan vészes az áruk.

faszán néznek ki azok a kesztyûk, de a párnázásuk nekem nem igazán fekszik...gatyákkal ugyanez a helyzet...
"you're born with a brain, then you can fucking use it instead of letting others use it for you..."
január 22 - Theogonia

repuloszonyeg

repuloszonyeg

vendég

• fórumtag
  • 92 posts
Hosszúujjas :) kesztyüt vennék, kb 4000-5000-t szánnék rá, többet nem. tudtok segíteni, h hol merre nézzek utána? vagy vmi ajánlás, h milyet vegyek? ja, és mennék vele dombra föl, meg le is. :)

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
én decathlonban vettem egy országútis kesztyût kb egy hónapja, ha jól emlékszem, 4200 pengõért. zselés, hálós, rövid ujjú téma, nekem nagyon bejön. mondjuk ez az elsõ kesztyûm, nincs mivel összehasonlítani:)