Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Írta 2012. január 16. - 16:36

Írta 2012. január 16. - 16:20

Írta 2012. január 16. - 16:06

Írta 2012. január 16. - 14:58

Írta 2012. január 16. - 14:47

Írta 2012. január 16. - 13:30

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni hozzáértõktõl. Készítettem egy fekvõkerékpárt, de sajna azt hiszem nem gondoltam át elõtte eléggé. Légyszi nézzétek meg ezeket a képeket róla
Azt gondolom, hogy ez hosszúra fog nyúlni…
A legjobb lenne találkozni, mielõtt szétvágnád! Nagy valószínûséggel –amennyiben a gép, mûködõ képes- egy gyakorlattal rendelkezõ Pythonauta meg tudná lovagolni. Elõbb vagy utóbb Te is, de ez egy gyökeresen más világ! Testtel kell irányítani.
http://www.youtube.com/watch?v=MuQko5jIjN4&feature=player_detailpage&list=UUY0qN5CBSt0qX4mC68UrK8A
A pythonnál is nagyon fontos volt a homlokcsõ szöge és elhelyezkedése. Amennyiben Dennis Renner által használt szögeket, után-futást stb. használtad, akkor ennek mûködnie kell. Ha szemre csináltál egy gépet, akkor az némi átalakítást igényelhet. (errõl Lompinak van egy anekdotája)
A Dennis Renner által készített gép is negatív után-futású, de hátsókerék kormányzású. (ez egyébként fogalomzavar, hiszen központi kormányzású). A lényeges különbség, hogy a pythonoknál az ülés a hátsó traktushoz van rögzítve, ennél meg az elsõhöz. Az elképzelés szerint így egy jóval merevebb hajtómû-ülés egység valósul meg.
Dióhéjban ennyi! Ha jobban bele akarod magad ásni a kérdésbe, akkor adok pár linket.
(Dennis gépének a paraméterei is megvannak!)
A negatív utánfutásról már írtam párszor. Keresd vissza! Jó poén, de inkább a LENGÕORRÚ!!!!
Írta 2012. január 16. - 11:05

Írta 2012. január 16. - 10:51

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni hozzáértõktõl. Készítettem egy fekvõkerékpárt, de sajna azt hiszem nem gondoltam át elõtte eléggé
Na, azt hiszem, ilyet se csinált még egyikünk se! Legközelebb talán a Pythonhoz áll, amit én árvacsináló biciklinek szoktam nevezni, vállalva a pitonosok rám zúduló haragját

Nemortodox bicikli, azt biztos.

Írta 2012. január 16. - 09:21

Egy kis segítséget szeretnék kérni hozzáértõktõl. Készítettem egy fekvõkerékpárt, de sajna azt hiszem nem gondoltam át elõtte eléggé. Légyszi nézzétek meg ezeket a képeket róla:
Névtelen album | Facebook
Dennis Renner-éhez hasonlót akartam, mert tetszett benne, hogy nagyok és egyformák a kerekei, az elsõ kerék hajtott és nem az a kormányzott, alsókormányos és alacsonyan van az ülése. Késõbb olvastam róla, hogy nagyobb sebességeknél instabillá válhat, pedig az nekem fontos lenne, nem csak boltba járni akarok vele. Plusz utólag rájöttem, hogy így valószínû elengedett kézzel nem lehet vele egyenesen menni, állandóan középen, egyensúlyban kell tartani. Arra gondoltam, hogy ha a törzscsukló a kerekeket összekötõ sík alá kerülne (és nem fölé, ahogy most van), akkor megoldódna ez a probléma (alapból egyenesen menne) és talán a stabilitásra is jó hatással lenne. Egyelõre nincs hátsó nagy lánckerekem (csak egy, a legkisebb van) és az áttétel miatt nehéz vele elindulni, valószínû nem így kellene vele megtanulni kerekezni. Azért érdeklõdöm itt, hogy érdemes-e vele próbálkoznom vagy eleve reménytelen és valószínû nem én vagyok béna, hanem hibás a konstrukció. Mielõtt szétvagdosnám és a sík alá tenném a csuklót, gondoltam még megkérdezem itt.
Hogy kellene összerakni, hogy alapból egyenesen menjen és ha lehet, ne csak poroszkálni lehessen vele. A csuklónak milyen szöget kell bezárnia a kerekek tengelyeit összekötõ egyenessel, hogy stabil legyen.
Köszönöm, ha valaki tud segíteni!
Írta 2012. január 16. - 09:20

Írta 2012. január 16. - 07:34

Marha jó ötlet, de kicsit hangos, nem?
És ami hangot ad, az energiát fogyaszt. (Ettõl függetlenül remek ötlet, de nekem ez a gödöllõi bolt jobban tetszik: holland kerékpár )
Írta 2012. január 16. - 07:30

Írta 2012. január 15. - 23:56

Írta 2012. január 15. - 22:58

Írta 2012. január 15. - 22:13

Írta 2012. január 15. - 21:54

Írta 2012. január 15. - 21:51

még nem biztos,ha tudod hány kiló szalonnát ettél meg tavaly,abból az egyenletet visszafordítva kiszámolható a km..Uccsó lettem!
Mindenki jobb nálam. Francba!

Írta 2012. január 15. - 20:04

Egy ismerõsöm azt mondta, hogy állandóan vigyorog mióta rekuzik. Már attól fél, hogy félnótásnak nézik. Na ezek az emberek nem rekuztak még soha.Ha jól számolok, ez 2106720 KCal ami 351 kg szalonna elfogyasztásával egyenértékû energiának felel meg. Plusz még néhány kiló azoktól, akik nem tudtak adatot szolgáltatni. Azért ez már szép nagy koleszterin bomba. De ezt nem is szalonnában érdemes mérni, hanem vigyor faktorban. Mert tekerni öröm.
Benjinek külön gratulálok, ez egy nagyon szép táv egy év alatt.
Késõn jövõk mindig vannak, sajnos utólag nem tudlak betenni, de majd jövõ ilyenkor már Te is ott leszel a táblán.Csak hogy közelebb legyen az Egyenlítõ:
én is tekertem 2500-at, csak a fekvõvel.
Addig is oda képzelünk.

Cofe 2500 km-t tekert rekuval 2011-ben.
Ha az idén belehúzunk akkor meg lesz az Egyenlítõ. Én szerettem volna elérni a 8000 km-t de a technika ördöge közbeszólt.
Írta 2012. január 15. - 20:01

Írta 2012. január 15. - 19:02