Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Köszi! Az idõpontról még fogalmam, sincs, mert a fiammal kéne összehangolnunk a naptárainkat, de pillanatnyilag, még annyira sok a változó a képletben, hogy még azt sem döntöttük el, hogy július, vagy augusztus. Lehet õ egyáltalán nem tud jönni, egyedül nem szívesen vágok neki, mert a végcél ezúttal Róma lenne. :) Én is örülnék egy személyes találkozásnak!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Tán Pupunak. Mintha bejárta volna ezt az útvonalat.
Szabad tudni, mikor mentek, mert augusztusban mi is tervezzük, hogy lenázünk a déli fertájra két haverral. (Egyikük angliából jönne ide.) Hátha összefutunk! ;)

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Sziasztok!

Itt a nagy "jégkorszak" közepén már a nyári bringázásról álmodozom! :) Ennek kapcsán merült fel a kérdés bennem, hogy van valakinek közületek a Dráva menti kerékpárútról tapasztalata? Leginkább a bejárhatósága, az utak minõsége érdekel, egy normálkerekû rekuval, terepgumik nélkül. Valamint mennyire vészesek a szintkülönbségek, ha az Olaszország felé tartó irányba indulok el. Három napnál többet ne szeretnék ezzel a szakasszal(Maribor-Toblach) eltölteni. :D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Jó-jó, de ha mellékelnél egy linket is... :)
Mert ha visszakeresek, és a korábbi linkre megyek, akor ott nem jönnek be a képek.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
raktam fel párképet a kreálmányaim rol :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

rozo

rozo

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

elküldtem a postafiókodra

Köszönöm, megnéztem.
Tényleg elleszek velük egy darabig. :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
elküldtem a postafiókodra

rozo

rozo

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Oké, ülés. :) A képen nem sok látszik a bringádból, (én legalábbis nem tudtam nagyobb képet elõhozni) Küld el légyszíves a képeket, meg a tervrajzot, bár elõször egy egyszerûbb felsõkormányost rakok össze.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Ülésre, nekem az ülésre kell vételi opció. :) Rekum (mint a képen is látod) van. Egyébként én gyárival kezdtem és ezek után építettem egyet. Errõl is tudok tervet küldeni, de ennek a vezetését nehezebb megtanulni mint a hagyományos rekuét, ezért kezdõknek nem ajánlom, de az építése (relatív) egyszerû.

rozo

rozo

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Én is azt hiszem, hogy elõbb-utóbb gyárim lesz, de addig még egy-két garázsproject :) is lefut.
Ezennel vételi opciót kaptál a második rekura :)
Köszi a linket, már végigolvastam, nem kevés elszántságot merítve belõle :clap:

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Ha belevágsz, csinálj kettõt! Az egyikre vevõ vagyok!
Egyébként a neten sok átalakító szet vagy tervrajz elérhetõ normál keróból rekura, illetve vázakat is készítenek. Itthon is találhatsz párat.
http://rekumbens.blog.hu/2008/05/
Kezdésnek jó lesz, ha elkap a "gépszíj" elõbb vagy utóbb veszel egy gyárit.

rozo

rozo

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Csak egy ötlet az ülésre (pdf tervrajzzal):
http://hebike.borec.cz/sedlo.htm

Ha kényelmetlen, akkor nem én tanácsoltam... :)
LPL

Köszi a tippet!

Miért volna kényelmetlen?! Nem csak bringáztál, de a masszõrt is letudtad! :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Csak egy ötlet az ülésre (pdf tervrajzzal):
http://hebike.borec.cz/sedlo.htm

Ha kényelmetlen, akkor nem én tanácsoltam... :)
LPL

rozo

rozo

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Köszönöm a meghívást, jövõ héten megyek Pestre, ezért is szerveztem így a programomat. Ha addig tudsz küldeni képet az ülésekrõl, azt megköszönöm, ha nem megy, hát eddig sem kergettek az asztal körül, hogy nem fekve bringázok :)
Jó éjszakát!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
http://ambringa.hu/t.../fekvo/Tadpole/

http://ambringa.hu/t...ok/Steintrikes/

a greenspeed ülésháló most nincs készleten, csak bicajon tudom prezentálni
jelenleg csak egy darab steintrike háló van készleten , piros színben

természetesen tudunk hozni greenspeed hálót is, talán az jobb választás lehet, mivel eleve szélesebb az ülés váza, plusz a hálón lévõ bujtatók fémek, igy talán jobban birja a férfias tömegedet ;)

Ha tudsz mindenképpen gyere el hozzánk személyesen!

holnap folyt köv.

rozo

rozo

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Az elsõ merev lesz, ne a telóst vágjam szét (haza:))
Üléshálót hol tudok venni? Ja, és valami jópofa vázat hozzá? :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ha van rugózás hátul akkor egy merev ülést javaslok szivaccsal

pl.:
http://ambringa.hu/t...zek/?cat=Ulesek

ha merev gépet akarsz akkor mindenképp hálósban gondolkodj, fõleg a csavarjaid és a szar utak miatt. Ehhez kell egy acél keret és arra kifesziteni egy hálót pl.: greenspeed ülésháló, gumikötéllel kifeszitve

következõ kérdés? :D

rozo

rozo

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Hát, olyan városi... :)
Az építés erõs túlzás volt, van 4 db monti a garázsban, nekem meg némi mozgásigényem, kb zéró álóképességgel. A múlt héten reggelente elkezdtem bringázni -mondván, a 110 kilót fokozatosan mozogjuk le - és az mellett, hogy lefagytam a géprõl, a derekamnak is szia volt. (van benne 2 csavar, ezért 1 kicsit érzékeny néha) Úgyhogy a rekut, azt hiszem, nekem találták ki :) Kölyök koromban versenyszerûen bringáztam, a hegesztéssel, meg a mûszaki dolgokkal nincs problémám, ezért úgy gondoltam, az egyik bringát átalakítom. Szívesebben vennék persze egy gyárit, de pillanatnyilag nem engedhetem meg magamnak -meg a hely is kell a garázsban :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
szerintem ha van idõd kisérletezgess, de ha elsõre tutit akarsz akkor gyárit veszel.

Merev gép lesz, vagy lesz rajta hátsó rugózás?
túra illetve verseny gépet akarsz?

sokmindentõl függ.

rozo

rozo

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy rekut, úgy gondolom, (remélem:) a többivel boldogulok, de van valami 5letetek az ülésre?
Elõre is köszi!