Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Ha már homemade, had mutassak én is valamit :)
http://img212.images...i/img0178s.jpg/
A csöveket csõbútoros hajlította és hegesztette, én "csak" terveztem (jó, kis BOB koppintás :) ), meg az alapanyagokat szereztem be. Mondjuk a megfelelõ munkaerõ felkutatásával, sok-sok szaladgálással már a t*köm televolt a végefelé :D
Batár erõs lett, és fér majd bele cucc bõven,- 78cm hosszú, és 48/~45cm a rakfelülete. Függõleges csuklóhoz alulra-felülre "ipari csapágyakat" terveztem. A drót csak próbaképp van ott, fûzõcsavar lesz véglegesen helyette.
Már csak ki kell találni, hogy milyen színû legyen, és elvinni szinterezni.

Murla, ehhez a 3 futóhoz kellett az a 3 gyorszár :) Kolégámnak, haveromnak, és nekem.

Raptobike:
Ha jövõre lediplomázok, "ajándékképp" kimennék busszal Amszterdamba, és hazatekernék vele. Õrült tervnek hangzik, de sose voltam normális :D Mondjuk ezt a 19% áfát én nem tudtam :(

Ez az utifutó nagyon király lett...HA közelrõl a hegesztések is szépek és a súlya is rendben van, akkor ezt beküldheted sorozatgyártásra is, mert az ára nagyon rendben van...;)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Igen, de nem halt meg teljesen, csak megunta a kínzásaimat... Az igazi "gáz" az a nyár, ami itt van, és elméletileg aug.15-én Passau túrát mennénk néhány jó barátommal és túratársammal, ehhez pedig egy fekvõnél jobbat elképzelni nem tudok. Nyáron viszont mindenki más is azonnal bringázni akar, így ha a Hase-nél elfoglaltak, akkor...

Néhány kép a sérülésrõl: >TTTT<
Akárhogy is legyen, most, hogy a montimra vagyok kényszerülve, a Tagunt még mindig csak imádni tudom... :)

Szerintem is formásabb a Lowracer, a Midi racernél pedig "simán" hátra lehetne vezetni a láncot, nincs annyira útban az ülés, nem sok elõnyét látom az elsõkerékhajtásnak (a súlypont is mintha hátrébb lenne, elsõkerékpörgésveszély?)
Egyébként érdekességképpen az Optima Baron-t és a Rapto Lowracert érdemes egy rétegeket kezelõ képszerkesztõben egymás fölé húzni, aztán huzigálni az átlátszósági csúszkákat, elég szépen fedik egymást, a tengelytáv-villaszög-kormánypozíció/dõlés gyakorlatilag ua. (noha az eltérõ vázkialakítás és a sok kis egyéb eltérés biztosan sokat számít).

...érdekes ez a törés...:/ ...Ilyen árkategóriában én úgy gondolom elvárható, hogy a selejt ne kerüljön a vásárlókhoz, feltéve, hogy normális módon használtad...;) A tagun eleve egy elég nehéz gépezet én - eddig - úgy gondoltam, hogy ez a gép még jobban is megterhelhetõ, mint az átlag...

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Ha nem állna égnek a szõr a hátamon a csavarodó lánc miatt, nekem is tetszene a midi.

Nekem is ez a szokatlan az elsõhajtásúakban. Amúgy nem vesz el nagyon sokat a hajtásteljesítménybõl a

• lánccsavarodás
  • 90 fokos törés a láncvezetésben?
kulitoko, nagyon frankó a futó! nem gondolkodtál helyette ilyen "limuciklis" megoldásban? azzal visznek hátul nem csak csomagot, de akár 2 gyereket, elvetemültebbek szörfdeszkát, stb...

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
idõ=pénz egyenlet, üzemanyagpénz és festés nélkül 24000Ft. Ebben benne minden, a kerék is, van háló is ami az oldalára és a tetejére megy majd, csak nincs rajta a képen. A súlyát még nem mértem, de a kb 50kilós tesztterhet (vasrács, nagy 10kilós kalapács meg még mittudoménmi, minden ami a kezem közé akadt :D ) tökéletesen vitte. Túrán ennyi cucc meg úgyse lesz. Ha teljesen kész lesz majd, teszek fel róla ismét képet, ha érdekel titeket, remélem nem off :)

Lazac, a váz már meg is érkezett? Gondolom számítottál a kérdésemre, kipróbálhatom majd valamikor ?:D

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 posts

Ha már homemade[...]
Murla, ehhez a 3 futóhoz kellett az a 3 gyorszár :) Kolégámnak, haveromnak, és nekem.

Raptobike:
Ha jövõre lediplomázok, "ajándékképp" kimennék busszal Amszterdamba, és hazatekernék vele. Õrült tervnek hangzik, de sose voltam normális :D Mondjuk ezt a 19% áfát én nem tudtam :(

Mennyibõl jött ki így mindenestül ez az utánfutó (ha az idõ=pénz egyenletet figyelmen kívül hagyjuk)? Súlya? Elég korrektül néz ki!

RB: Én is csak onnan tudom a 19%-ot, hogy rendeltem egy vázszettet.

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
Ha már homemade, had mutassak én is valamit :)
http://img212.images...i/img0178s.jpg/
A csöveket csõbútoros hajlította és hegesztette, én "csak" terveztem (jó, kis BOB koppintás :) ), meg az alapanyagokat szereztem be. Mondjuk a megfelelõ munkaerõ felkutatásával, sok-sok szaladgálással már a t*köm televolt a végefelé :D
Batár erõs lett, és fér majd bele cucc bõven,- 78cm hosszú, és 48/~45cm a rakfelülete. Függõleges csuklóhoz alulra-felülre "ipari csapágyakat" terveztem. A drót csak próbaképp van ott, fûzõcsavar lesz véglegesen helyette.
Már csak ki kell találni, hogy milyen színû legyen, és elvinni szinterezni.

Raptobike:

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 posts

www.aluhegesztes.hu Szépen dolgozik.

Köszönöm, mindenképpen a "hivatalos úton" szeretném a dolgot intézni.

Számomra az ár a fõ szempont, a Baron 1895€, míg a Raptobike low racer 1095€. És szerintem a felszereltsége is teljesen korrekt.
Ha lesz is rekum, akkor az leghamarabb jövõ nyáron :)

Hozzátenném, hogy a komplett Rapto-t kizárólag futárral küldik, ami +400€(!!!), plusz számolj a bringára 19% áfát (mivel az a webshopban nem jelenik meg, csak ha regisztrálsz és kosárba teszed a cuccot, mert akkor tudja, hogy EU-n belül vagy). És akkor még nincs az ülésen szivacs, és csak 8 sebességed van. Ha pedig beüt a krach, a garanciát intézni megint nem egyszerû, míg a Baron-t itthon is meg lehet venni.
Na nem akarok ellene beszélni, csak az olcsóság relatív. :)

lazac akartam már kérdezni hánykilovagy? mert ha az index kép a tiéd akkor alatam mit birt volna az a recu:)

75 körül nyomok. Murphy megmondta: ami elromolhat, az el is romlik, egy hibás darabból nem szabad következtetéseket levonni, használati útmutató szerint amúgy 120kg össztömeggel (ember+csomag) terhelhetõ.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Ez konkrétan mit jelent? Mi a kellemes utazótempód?

25-30km/o és ez tényleg lazán de ere pyton is tanu
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
lazac akartam már kérdezni hánykilovagy? mert ha az index kép a tiéd akkor alatam mit birt volna az a recu:)
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Ha nem állna égnek a szõr a hátamon a csavarodó lánc miatt, nekem is tetszene a midi.

papa igazad van az nekem sem tecik benne amugy szupi csak a napi kilo szapann az kel hozá ha jol beolajozák a láncot:D
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Számomra az ár a fõ szempont, a Baron 1895€, míg a Raptobike low racer 1095€. És szerintem a felszereltsége is teljesen korrekt.

Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Igen, de nem halt meg teljesen, csak megunta a kínzásaimat... .

www.aluhegesztes.hu Szépen dolgozik.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
http://joyyo.uw.hu/lompigx12.jpg ezis van majdnem ojan és nem 1000 € :D
képek

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 posts

A Tagun-od halt meg...??? Az gáz, nagy gáz...

Igen, de nem halt meg teljesen, csak megunta a kínzásaimat... Az igazi "gáz" az a nyár, ami itt van, és elméletileg aug.15-én Passau túrát mennénk néhány jó barátommal és túratársammal, ehhez pedig egy fekvõnél jobbat elképzelni nem tudok. Nyáron viszont mindenki más is azonnal bringázni akar, így ha a Hase-nél elfoglaltak, akkor...

Néhány kép a sérülésrõl: >TTTT<
Akárhogy is legyen, most, hogy a montimra vagyok kényszerülve, a Tagunt még mindig csak imádni tudom... :)

Korabban irtam meg, hogy a Raptobike low racerrel szemezek. Kozben felkerultek kepek az uj mid racerrol.
http://www.raptobike...mid_gallery.php

Tovabbra is a low racer tetszik :D A mid racer arara viszont kivancsi vagyok.

Szerintem is formásabb a Lowracer, a Midi racernél pedig "simán" hátra lehetne vezetni a láncot, nincs annyira útban az ülés, nem sok elõnyét látom az elsõkerékhajtásnak (a súlypont is mintha hátrébb lenne, elsõkerékpörgésveszély?)
Egyébként érdekességképpen az Optima Baron-t és a Rapto Lowracert érdemes egy rétegeket kezelõ képszerkesztõben egymás fölé húzni, aztán huzigálni az átlátszósági csúszkákat, elég szépen fedik egymást, a tengelytáv-villaszög-kormánypozíció/dõlés gyakorlatilag ua. (noha az eltérõ vázkialakítás és a sok kis egyéb eltérés biztosan sokat számít).

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Összehasonlítanád az alsókormányosoddal?

szerintem sokkaljoban kormányozhato könyeben veszi az emelkedöket szerintem jobb.
képek

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
Korabban irtam meg, hogy a Raptobike low racerrel szemezek. Kozben felkerultek kepek az uj mid racerrol.
http://www.raptobike...mid_gallery.php

Tovabbra is a low racer tetszik :D A mid racer arara viszont kivancsi vagyok.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

papa semmi mégcsak egy kis izomláz se szupi a gép és nemis lassu:) ere van pár tanum is:)

Összehasonlítanád az alsókormányosoddal?

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

nemis lassu:) ere van pár tanum is:)

Ez konkrétan mit jelent? Mi a kellemes utazótempód?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
papa semmi mégcsak egy kis izomláz se szupi a gép és nemis lassu:) ere van pár tanum is:)
képek