Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Papa! Ez nagyon zsír!
Kéne valaki, aki beszéli a csigaevõk nyelvét. Motyoo-t megkérjük, hogy modellezze le 3D-ben. (Engem egy 2x26-os érdekel, hiszen a hátulja már készen is van)

Addig is megpróbálom a fordító programmal...

...nekem van egy csigaevõs ismerõsõm (magyar, de franciában él), csak az a baj, hogy tegnap kezdte meg hazai nyaralását és kb. 1 hónapig itthon lesz nyaralni...:/

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Találtam egy irányelvgyûjteményt MBBFWD építéshez:
http://www.310.ch/_f...etrie TD 03.jpg

Papa! Ez nagyon zsír!
Kéne valaki, aki beszéli a csigaevõk nyelvét. Motyoo-t megkérjük, hogy modellezze le 3D-ben. (Engem egy 2x26-os érdekel, hiszen a hátulja már készen is van)

Addig is megpróbálom a fordító programmal...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Találtam egy irányelvgyûjteményt MBBFWD építéshez:
http://www.310.ch/_f...etrie TD 03.jpg
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
thommey szerintem pár nap használat után ojan mint a normát bringa hozákell szokni .:)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Tomi summázta a véleményeket, valagyogy így: hááát, tulajdonképpen lehet vele menni....

Hát igen, az, hogy 2x50m-en már tudtam önállóan menni, az sejteti, hogy használható a gép, és még a kezemet sem kell elkoptatni a gyakorlás során:D
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy mennyi idõ készség szinten reagálni a különbözõ helyzetekre (padka, kátyú,gyalog). Mert 30 évnyi kormányrángatást nehéz felülírni:)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
ugylátom tényleg nagyon nyárvan:cheers::beer:
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Egy bitztos etöl rosszab recum nelegyen:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

voltmég pár koléga akik tudnának nyilatkozni neked papa de látod nem irnak.

Hát ez az! Ráadásul egyik cimborám most mutatott egy ovál alu profilt, amibõl vitorlások árbócát csinálják... Micsoda tékozlás! :D

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

A hétszázát neki, valaki írjon már róla valami negatívumot is! Ma reggel, hogy felébredtem, egy elsõkerekes bringán járt az eszem. :)

Papa

Fejeld meg Lompit és gondolkodj egy elsõkerék hajtású, de hátsókerék kormányzású gépen...:)
Én nagyon régen rajzoltam egy ilyet, csak nem tudom, hogy képes-e mûködni...

Szerintem biztosabb vonal az, ha a hajtómû fixen van és kerék kormányozható..., mint a ZR toxy-n, vagy a raptobike-on van, de én ezt a vonalat lehet, hogy egy 7 vagy 8 sebis agyváltóval csinálnám meg...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
voltmég pár koléga akik tudnának nyilatkozni neked papa de látod nem irnak.
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Van benne fantázia, de szerintem még nem ezek az ideális méretek. Homlocsõ-szög, kerékméret és hajtómû hosz, hajtókar méret, ülõlap helyzete a kormánnyakhoz stb.
...és igen, ezt egyénre kell szabni! Nem sokat mentem vele, de mivel nekem hosszú a gép, így nem is lehet hiteles a véleményem.

Hajtási reakció van, de megszokható. Amikor átveszi a láb a "kormányzást" már nem tûnik fel. Cserébe biztonságosan tekerhetsz (kis gyakorlással) "elengedett" kézzel is. Az elsõkerékhajtás rendkívül közvetlen, rövid a lánc vonal és nem zavarja a kereket, a lábat, hiszen fordul vele együtt.

(nem teljesen) kívülállóként az elmondható, hogy sem a távolság, sem a sebesség nem okozott gondott Lompinak. A tesztpilóták viszont hamar feladták a próba menetet, ez alól Murla volt csak kivétel. Õk a hajtási reakciót sokkal nagyobbnak és zavaróbbnak érezték. Attila meg kis idõ múlva (csakazértis) lábbal kormányozta. Azt hiszem (de lehet, hogy a személyt illetõen tévedek) Tomi summázta a véleményeket, valagyogy így: hááát, tulajdonképpen lehet vele menni....

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

ja néztem ki a fejemböl mert a napszemüvegem az ithon maradt . valahogy igyvolt a lánckerék téma csakaz 53 on volt elöl a 63st kise probáltam:) de azota leis szedtem és 43/53 ra cseréltem

A hétszázát neki, valaki írjon már róla valami negatívumot is! Ma reggel, hogy felébredtem, egy elsõkerekes bringán járt az eszem. :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
ja néztem ki a fejemböl mert a napszemüvegem az ithon maradt . valahogy igyvolt a lánckerék téma csakaz 53 on volt elöl a 63st kise probáltam:) de azota leis szedtem és 43/53 ra cseréltem
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Kíváncsi lennék, hogyan látták kívülrõl Lompi gépét, bringázását, akik ott voltak vele a szombati tekergésen.

Ment mint "álat" és néha-néha rágyujtott közben... :)
Egyszer hallatta csak a kritikus hangját, amikor a Lánc hídtól a Margitig jutottunk egy borzalmasan feltört, szétfagyott részen. Egyébként nézett ki a fejébõl, halovány mosollyal a szájszegletében megelõzött, miközben rezignáltan dörmögött az orra alatt: mikor tehetem már fel a nagy tárcsára...?

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Áhh, közel sem voltak ilyen gépek ott, ahol hajlítva lettek a csövek. Ott vagy 30-40éves géppark volt szerintem. De ott is állandóan a "tüskérõl" beszélt a bácsika, hogy anélkül kis ívû hajlításnál megroppanna az egész. Mindegy, vázépítésbe 100% hogy nem kezdek bele. Vagy csak most vagyok így ezzel, kitudja :D De az tényleg rengeteg idõt elvenne.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Kíváncsi lennék, hogyan látták kívülrõl Lompi gépét, bringázását, akik ott voltak vele a szombati tekergésen.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

bocsesz hogy belepofázok, de ilyen típusú csõhajlítókkal nagy Átmérõjû Vékony falú csövet nem lehet hajlítani, mert megroppantja mindet. Tapasztalat.Csak betéttel lehet roppantás nélkül szépen dolgozni.

Sokváltozós dolog ez. Anyagminõség, rádiusz... Egyik cimborám rozsdamentes acélcsöveket hajlít, 50x1-est, homokkal töltve, ledugózva, kézzel. 3m erõkar :D

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

...erre valók ezek : http://www.uni-max.h...femmegmunkalas/

...csak ezeknek a gépeknek ott jó lenni, ahol ki vannak használva és van hol lakniuk...:)

bocsesz hogy belepofázok, de ilyen típusú csõhajlítókkal nagy Átmérõjû Vékony falú csövet nem lehet hajlítani, mert megroppantja mindet. Tapasztalat.Csak betéttel lehet roppantás nélkül szépen dolgozni.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Sajnos nem tudok hegeszteni, és otthon az ehhez szükséges géppark is elég szerény, így ezt másra bíztam.
A hegesztéseken még át fogok menni reszelõvel/csiszolóval nem tudom pontosan mivel is kell, kicsit szépíteni õket. Amúgy annyira szerintem nem vészesek, CO-val lettek hegesztve.

..ezt még én sem tudom, hogy mivel célszerû, de a szép hegesztést nem kell már megmunkálni...:)
...viszont a nem szép hegesztést nem árt, amit pár nap múlva én is megpróbálok korrigálni...:)...nekem van egy apró mini gépem (http://proxxon.hu/in...kek&csoport=041) és pont a napokban csináltam egy szerkezetet és hát a hegesztés hagy kívánni valót maga után...:) /annyira azért nem kritikus, de nem egy lézerhegesztés/, így magam is okosabb leszek a korrekciót illetõen...:)

Csinálnék én szivesen többet, csak rengeteg idõ. Fõleg, hogy péntek esténként utazok haza Nyíregyházára, és vasárnap délután már jövök is vissza... pihenni is kell néha :)

Vázat lakatosok nem tudnának amúgy hajtani? Szerintem náluk lennie kell nagy monstrum gépeknek, amikkel meg tudnak hajtani nagy átmérõjû csöveket is anélkül, hogy megroppanna.

...erre valók ezek : http://www.uni-max.h...femmegmunkalas/

...csak ezeknek a gépeknek ott jó lenni, ahol ki vannak használva és van hol lakniuk...:)

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Sajnos nem tudok hegeszteni, és otthon az ehhez szükséges géppark is elég szerény, így ezt másra bíztam.
A hegesztéseken még át fogok menni reszelõvel/csiszolóval nem tudom pontosan mivel is kell, kicsit szépíteni õket. Amúgy annyira szerintem nem vészesek, CO-val lettek hegesztve.

Csinálnék én szivesen többet, csak rengeteg idõ. Fõleg, hogy péntek esténként utazok haza Nyíregyházára, és vasárnap délután már jövök is vissza... pihenni is kell néha :)

Vázat lakatosok nem tudnának amúgy hajtani? Szerintem náluk lennie kell nagy monstrum gépeknek, amikkel meg tudnak hajtani nagy átmérõjû csöveket is anélkül, hogy megroppanna.