Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

zilo_b33

zilo_b33

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás

KMX-et nem láttam a listádban, igaz az nem full telós, de van pár 26"-os hátsós masinájukat és erre nagyrészt erre az ugri bugrira találták ki. Elég buci kerekes némelyik modellje, úgyhogy nem vagyok benne biztos, hogy kellhet a teló...

STOKI kosszi a gyors valaszt,a KMX-eket azert nem tettem fel mert en turara mennek a haverokal(4-8 ora tekeres hegyes-volgyes terepen)es az"ugri-bugri-s"angol KMX-ek erre nem igazan jok.
Egy BIG-APPLE sokmindent megold,ugyebar(kevesbe a tapadast terepen...),noveli a konforterzetett.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

nem igazi leanyalom. Mint mar emlitettem valamit valamiert.

Szerintem akinek nincs megkerülhetetlen oka (egészségügyi) a terepen rekuzásra, az inkább felejtse el. Én most "terepeztem" egy kicsit osztrák, hegyi kerékpárutakon, és be kell lássam: murván, jobb, száraz földesúton még csak-csak lehet rekuzni, de kátyúson, sarason, ugratóson együtt menni a montisokkal az naiv ábránd.

Akármilyen telós varázsrekun, trájkon, akármin.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Kosszi az otletett,nem is lehet terepezni a Fujin-al(szuksegbol probalva,tura 150 bringasal,kozottuk versenygepek,de single-speed-ek is voltak,idosek-fiatalok vegyesen voltunk),a 4,5-6 atmosfera nyomasu 20-as kerek lerazza a labod (talan)meg az spd-rol is.
Nem a bringa a problema(normal bringarol beszelek,van egy full Cannondale+egy elso telos Decathlon-om is),hanem ha van az altalam almodott tadpole,ha mar mar a reku-knal tartunk.
Neztem Steintrek-ot,Optima Rhino-t,Hp-velotechnik scorpion fs,de hatso26-os nincsen,hogy az arukrol ne is irjak.
Koszi a segitsegett.
Adomentes utakat.
Zi

de a legegyszerüb megoldás füzetc egy pár 26"kereket ugyanojan agyal mit a fujinba van+ jo balonos gumik
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Erre a dologra is van(elmeletileg)megoldas.
Van egy csavo(Domnicu)nem ezen a forumon aki nem reg vasarolt egy fs scorpion-t 81 sebesegel,es o emlitette,hgoy nem nagyon vannak akadalyok amit le nem tudna kuzdeni.
Igaz a hegymenetben kicsit lassub,de ennyi sebesegfokozattal(ha megvan hozza a labizom is)azert megiscsak feljutsz elobb vagy utobb oda ahol a montisok mar (reg?)read varnak.
Harom kereknel akar 3-4km/ora is tudsz meg tekerni felfele,ami montiknal mar nem nagyon mukodik...
Igaz,a szalitas az mar kisse problematikus mert mire az ember feltornazza a 16-18kg-nyi tadpole-ta tetocsomagtartora(a szomszedok FIGYELO szeme lattara)kicsit elmegy a kedve kirandulastol,sot meg hazajovt,kifaradva vissza fel tenni(netalan a haverok nagy drukkolasa)kozt nem igazi leanyalom.
Mint mar emlitettem valamit valamiert.

ha az ár nem számítana akkor:

http://www.tripendo.com/EDEFAULT.htm

:)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Halihó, megjöttünk a Hoche Tauern-bõl. Láttunk sok hegyet, de kevés rekut.
Jé, itt pont van egy a Grossglocknerstrassén! :)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
KMX-et nem láttam a listádban, igaz az nem full telós, de van pár 26"-os hátsós masinájukat és erre nagyrészt erre az ugri bugrira találták ki. Elég buci kerekes némelyik modellje, úgyhogy nem vagyok benne biztos, hogy kellhet a teló...

zilo_b33

zilo_b33

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás

zilo_b33

zilo_b33

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
http://www.tridenttr...m/chameleon.htm

zilo_b33

zilo_b33

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
http://whttp://www.s...=408&u=11844734

zilo_b33

zilo_b33

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Erre a dologra is van(elmeletileg)megoldas.
Van egy csavo(Domnicu)nem ezen a forumon aki nem reg vasarolt egy fs scorpion-t 81 sebesegel,es o emlitette,hgoy nem nagyon vannak akadalyok amit le nem tudna kuzdeni.
Igaz a hegymenetben kicsit lassub,de ennyi sebesegfokozattal(ha megvan hozza a labizom is)azert megiscsak feljutsz elobb vagy utobb oda ahol a montisok mar (reg?)read varnak.
Harom kereknel akar 3-4km/ora is tudsz meg tekerni felfele,ami montiknal mar nem nagyon mukodik...
Igaz,a szalitas az mar kisse problematikus mert mire az ember feltornazza a 16-18kg-nyi tadpole-ta tetocsomagtartora(a szomszedok FIGYELO szeme lattara)kicsit elmegy a kedve kirandulastol,sot meg hazajovt,kifaradva vissza fel tenni(netalan a haverok nagy drukkolasa)kozt nem igazi leanyalom.
Mint mar emlitettem valamit valamiert.

zilo_b33

zilo_b33

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás

A TW Bwents Trike-ja ilyen, de nem rugózott, a Challenge Trike szintén hasonló, de ugyanúgy merev. A Scorpion FS az már fully, de minden kereke 20"-os.

Azt azért kalkuláld bele, hogy mountival simán elmennek egy single-tracken, ahol te a Tadpole-al már nem férsz el, na meg a hasmagassága sem teszi egyenrangúvá a mountikkal.
Szerintem vegyél egy mountit, azt olcsóbba is megúszod, és az élmény is megmarad!
De, ha találok a kritériumoknak megfelelõ fekvõt, küldök privit!

Koszi a valaszt van 2montim(1 full Cannondale,igaz regi tipus,1 Dechatlon elol telos,amit inkabb orszagutra,konnyeb terepre hasznalunk mivel semi slick gumik vannak rajta)amit jo utembe hasznalok(hasznalunk az ocsemel).
Mivel ugyis rekus lettem a Fujin-nak koszonhetoen,terepen is ezt a tipust hasznalnam.
Megmertem a bringaim kormanyszelesseget.
A fujin-e kormanyvegtukorel 48cm,dechatlon 56,cannondale 60,es ocsem varosi cirkaloja 65cm.
A tadpol-oke 75-90cm kozott mozog,majd csak talalok 15-20cm fuvet az ut szelen ahol a tobbi res a bringabol elfer.
A masik uzenetembe leirtam hogyan lehetne a hasmagasagot megnovelni,es ennek koszonheton a sebvalto is feljebb kerulne.
Mindenemu segitseget koszonok.
Udv Zi

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
...és lifttel mész a tetõre, mert tekerve nehéz lesz! Továbbra is azt mondom, hogy a fekvõ terepre vitele, csak abban az esetben szórakoztató, ha a többiek is azzal jönnek. Normál montikkal felvenni a tempót nem tudod. Õk már a lejtõn lesznek, amikor Te még felfelé küzdesz. Ez kissé frusztráló lesz...
Közúti emelkedõn sok gyakorlás és edzés után már versenyképes lehet, egy gyakorlott fekvõs a többiekkel, de terepen!?
Egyébként meg a Te pénzed, kíváncsian várjuk a fejleményeket!

zilo_b33

zilo_b33

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Kosszi a valaszt,gondoltam,hogy mar sokmindent kitalaltak.
En elfodathato arban szeretnek valamit(soknak tunik a HP-nek fs scorpiin-ja 3500 eu-s ara)ami megis kisse lehetetlennek tunik par gyarto reszere.
Ezert engedtem az igenyeimbol es szetneztem ac Actionbent korul.
Az Artifice-re,illetve T1X-re gondoltam.
Igaz mindegyik eleg tavol all elkepzeleseimtol(egyiknek van hatul telo-ja,nincsen fekrendszer,a masik osszecsukhatos fekezheto,de nincsen felfugesztese),de az aruk az n.barati(mar amit a net-en lattam)de hatso kerekuk az 26-os ami noveli a konfortot.
Akarhogy is lenne kernek(csinaltatnek)meg ket komplett elso agyat es 26-os felnibe fuzetne be,ugyhogy a hasmagassag sem lenne gond,ellenben megnone kicsit a legellenalas.
Valamit valamiert.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Feltöltött kép

Rengeteg kiváló, látványos gyári és egyéni megoldás létezik az elképzelésedre. Független kerékfelfüggesztéssel, három és négykeréken. Down Hill-eket megszégyenítõ kivitelezésben.

De! Kivétel nélkül mind csak lefelé gyors! Hiszen az is csak egy reku![

IMG]http://mudsweatgears.sxevents.co.uk/images/img_fourcross1.jpg[/IMG]
Feltöltött kép

zilo_b33

zilo_b33

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás

Nem tom mia problémád terepre vegyél montit turázni meg jóaz a gép. én sajnálnám terepen öszegányolni a Challenge FUJIN

Kosszi az otletett,nem is lehet terepezni a Fujin-al(szuksegbol probalva,tura 150 bringasal,kozottuk versenygepek,de single-speed-ek is voltak,idosek-fiatalok vegyesen voltunk),a 4,5-6 atmosfera nyomasu 20-as kerek lerazza a labod (talan)meg az spd-rol is.
Nem a bringa a problema(normal bringarol beszelek,van egy full Cannondale+egy elso telos Decathlon-om is),hanem ha van az altalam almodott tadpole,ha mar mar a reku-knal tartunk.
Neztem Steintrek-ot,Optima Rhino-t,Hp-velotechnik scorpion fs,de hatso26-os nincsen,hogy az arukrol ne is irjak.
Koszi a segitsegett.
Adomentes utakat.
Zi

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
A TW Bwents Trike-ja ilyen, de nem rugózott, a Challenge Trike szintén hasonló, de ugyanúgy merev. A Scorpion FS az már fully, de minden kereke 20"-os.

Azt azért kalkuláld bele, hogy mountival simán elmennek egy single-tracken, ahol te a Tadpole-al már nem férsz el, na meg a hasmagassága sem teszi egyenrangúvá a mountikkal.
Szerintem vegyél egy mountit, azt olcsóbba is megúszod, és az élmény is megmarad!
De, ha találok a kritériumoknak megfelelõ fekvõt, küldök privit!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Nem tom mia problémád terepre vegyél montit turázni meg jóaz a gép. én sajnálnám terepen öszegányolni a Challenge FUJIN
képek

zilo_b33

zilo_b33

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Hello mindenkinek.
Nem tudom,hogy pontosan kihez kene forduljak(kiveve M.Attila-t),ezert kerdezem itt a fekvos forumon a kovetkezoket.
Boldog tulajdonosa vagyok egy gyonyoru Challenge FUJIN E-nek,es ebbol kifolyolag adodnak a problemaim is.
Illetve:-A haverok,baratok mind monti-n nyomjak en pedig az swb-vel hova menjek utanuk????
Erdekelne a kovetkezo felalitasu tadpole.
Harom telo,harom jol mukodo(fokepen a hatso)fek,hatul 26"kerek meret,ha kell monti gumit is(2,1/26)fell tudjak rea szerelni.
Hatulra azert lenne jo a nagyobb kerek nehogy letorjem a sebvalto kanalat(tudom lehet rovid kanalut is rea rakni),amikor terepeznek vele.
Van ilyen gyartmany?
Amit a net-en lattam nem az igazi.
Kosszi
Z

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
szerintem enyit ne írjatok mert nem tudom követni. :)
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Tom2 kivagy pihenve:D
képek