Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
oké levi nézted hogyál mikor megnyitod a linkeket?
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

levi hogy a p csába lehetett ijen kitekert pozicioba lefényképezni a gépet?

Nem értem a kérdést. Szerintem nagyon jó kis képek lettek :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
stoki a keritést nyugodtan bontsd el:D
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
..hát MTZ-be tényleg nem, de arra mûködés közben még ránézni is szörnyû annyira remeg, nemhogy azzal dolgozni...:)

...de akkor miért nem veszed le a külsõt...??? Plusz súly és még ki is lyukadhat...:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Figyu! Lompinak ilyen extrákra semmi szüksége. Inkább egy szivargyújtó! Emelkedõn nincs mivel rágyujtania. Az elsõ váltó nem mûxik, ezért 40-nel kúszik fel a 90 fokos emelkedõn. Rugózás? Úri huncutság! Gerincbeteg irodakukacnak való, amilyen Én is vagyok! :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

...mi vagy Te Barba Papa, ha így bírod azt a sok traumát, amit kap a hátad...:) ???

(...én a képek alapján vastagabbnak véltem...)

stoki akkor temég nem ültél mtz be regel hétöl este7 ig évente 150 napot ahozképest a fix reku rázkodás mentes:)
képek

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

pl. egy ilyen ( http://www.fastfwd.nl/index.php?id=35 ) felfüggesztés nem hiszem, hogy komplikált lenne megcsinálnod...:)

Igen, ez a másik alternatíva. Az ilyen függõleges tagos felfüggesztés ráadásul a leghelytakarékosabb megoldás is, szóval a rövid tengelytáv mellett szól ez a kialakítás.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

igyis 1.2 es van elöl:) vagyis elsö hátsokeréken:D

...mi vagy Te Barba Papa, ha így bírod azt a sok traumát, amit kap a hátad...:) ???

(...én a képek alapján vastagabbnak véltem...)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
igyis 1.2 es van elöl:) vagyis elsö hátsokeréken:D
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

hát úttnak nevezet tárgy itt is van:( na m1 mindenki ojat alkot amijet szeretne én fixet csinálok az a tuti

Pedig felfüggesztéssel tudnál vékonyabb külsõt is rakni a masináidra, jól felfújva..., amivel még gyorsabb is lehetnél...( persze neked ultravékony külsõ biztosan nem járható út, mert vidéki vagy és vidéken sok a földes út, de egy 1,2-1,3-as külsõ még esélyes lehet...)

pl. egy ilyen ( http://www.fastfwd.nl/index.php?id=35 ) felfüggesztés nem hiszem, hogy komplikált lenne megcsinálnod...:)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Azért volt szimpatikus, mert elõtte nem gondoltam ilyen megoldásra :)
De ahogy az elõbb belegondoltam, egyre inkább egyértek Veled, sok a hátránya. Megvalósítani talán egyszerûbb. Súlyra kb ugyanannyi lehet, mint egy normál hátsó felfüggesztés.

...igen, csak szerintem pattogna a masina alattad (RekuPapa tett említést róla), mert elég nagy a tehetetlen tömeg (az ülésen és magadon kívül minden). Egy hagyományos rugózásnál kb. 3 kiló mozog ennél a megoldásnál kb. 15 kg. Persze lehet, hogy ez túlzás, de jóval több, mint a hagyományos rugózás mellett. Minél kevesebb súlyt kell mozgatni, annál finomabban fogja lekövetni a hátsó kerék a puklikat.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
hát úttnak nevezet tárgy itt is van:( na m1 mindenki ojat alkot amijet szeretne én fixet csinálok az a tuti
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

dejóóóóó énmeg aztmondom amenyivel simában megy a telos gép anyivalmeg nemlesz könyeb

Persze, de van olyan úthálózat (budapesti), ahol kötelezõ a hátsó rugóstag, vagy valamilyen hátsó rugózás fekvõre...:)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Egyébként mi az értelme ennek a fajta rugózásnak, miért szimpatikus...???
(Nemigen éreztem rá az elõnyére, inkább csak a hátrányát látom. )

Azért volt szimpatikus, mert elõtte nem gondoltam ilyen megoldásra :)
De ahogy az elõbb belegondoltam, egyre inkább egyértek Veled, sok a hátránya. Megvalósítani talán egyszerûbb. Súlyra kb ugyanannyi lehet, mint egy normál hátsó felfüggesztés.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
levi hogy a p csába lehetett ijen kitekert pozicioba lefényképezni a gépet?
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
dejóóóóó énmeg aztmondom amenyivel simában megy a telos gép anyivalmeg nemlesz könyeb
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Csatlakoznék Stokihoz! Hátsókerék független, pogózás max egy szar lengéscsillapító miatt lehetne! Estleg ezt még vegyíted valamilyen ugrálós tekeréssel a hatást fokozandó! :)

Tisztelt Bíró Úr! Annyit szeretnék még az ügyhöz hozzája szólni, hogy két elsõkerekes és hátsó rugós jószág tulajdonosa vagyok. Az elmélethez meg fingom sincs!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Ergo függõlegesen kell elhelyezni a rugót.

Hajtáskor a kerékpáros tömegközéppontja nem csak elõre-hátra mozog, ezért egy kis pogózás mindenképpen lesz.

A rugózás pedig akkor a leghatékonyabb, ha a rugózatlan/rugózott tömeg hányadosa minél nagyobb. Rázós úton érezhetõen jobb egy rugózott lengõkar, de arra, hogy néha egy kátyút tompítson, az ülésrugó is megteszi. A kettõ közötti különbséget jól lehet tesztelni, ha valaki egy köves lejtõn ülve lezúdul egy össztelós montival, aztán egy rugós nyeregcsöves merevfarúval :D
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Ha hagyományos felfüggesztéssel csinálod az elsõkerekest, akkor persze nincs ilyen gond. De nekem nagyon megtetszett a teló az ülés mögött, jó lenne alkalmazni ezt a megoldást. Mármint azt, hogy nem az egész bringa van felfüggesztve egy rugózó hátsókeréken, hanem az ülés van felfüggesztve egy 'hardy' bringán. Olyan irányban kellene elhelyezni a telót, hogy a hajtási terhelésnél (belefeszül a hát az ülésbe, közel vízszintes terhelés) ne nyomódjon a teló, a bringa rugózásánál (kb. függõleges terhelés) viszont igen. Ergo függõlegesen kell elhelyezni a rugót. Ez elsõ blikkre jónak tûnik, de az az érzésem, hogy sántít valahol az elképzelés...[/QUOTE]

...ja értelek és nem egyrõl beszélünk én olyan rugózásra gondoltam, ami külön vázelemmel van megoldva. Egyébként mi az értelme ennek a fajta rugózásnak, miért szimpatikus...???

(Nemigen éreztem rá az elõnyére, inkább csak a hátrányát látom. )

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Biztos ez...??? A pogózás azért van, mert a lánc emelgeti a mozgó telós kereket, próbálja a feszítéskor a távolságot csökkenteni, húzni.

Elsõ kerék hajtásnál nincs ilyen, mert ott nem rugózott az elsõ kerék.

Ha a pedálból rányomunk az ülésre, akkor a távolság nem változik, illetve igen, de az a hajtásra segít rá (tekerjük a pedált...:))

Természetesen elméletben gondolkodom, gyakorlati szempontból még nincs tapasztalatom.

Nem biztos. Feltevés. De szerintem így van.

Ez persze egy egészen másféle pogózás, talán nem is szerencsés így hívni, csak bekavarok.

Ahogy írod is, ez nem a lánc miatt van. Csupán azért, mert a telóval megtámasztott ülésbe ha beleterhelsz, benyomod a telót. Ekkor a hajtási energia máris a teló nyomogatásába veszett el.
Ugyanarról beszélünk? Én errõl

Ha hagyományos felfüggesztéssel csinálod az elsõkerekest, akkor persze nincs ilyen gond. De nekem nagyon megtetszett a teló az ülés mögött, jó lenne alkalmazni ezt a megoldást. Mármint azt, hogy nem az egész bringa van felfüggesztve egy rugózó hátsókeréken, hanem az ülés van felfüggesztve egy 'hardy' bringán. Olyan irányban kellene elhelyezni a telót, hogy a hajtási terhelésnél (belefeszül a hát az ülésbe, közel vízszintes terhelés) ne nyomódjon a teló, a bringa rugózásánál (kb. függõleges terhelés) viszont igen. Ergo függõlegesen kell elhelyezni a rugót. Ez elsõ blikkre jónak tûnik, de az az érzésem, hogy sántít valahol az elképzelés...