Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

Én a horvát tengerpartot céloznám meg ha összejönne 2 hét egybefüggõ szabim. szerintem ennyi idõ elegendõ lenne ráááááá.

A két hét bõven elég. Egy hétnél több nem kell az oda. és visszaútra. Egy héten át már unatkozni is fogsz a tengerparton. :)
"Az élet szép. Viszonylag." /Vavyan Fable/

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

... meg a -20 fok! :) de veled vagyunk!

Beszereztem egy új függõágyat (most van szezonja). Érdekel valakit a régi, occsóért? Súlymániás, kényelem szeretõ kempingezõk elõnyben! 0,7 kg. önsúly 100 kg teherbírással és Isu ajánlásával.
Feltöltött kép

Engem érdekel, de csak akkor, ha a pálmafa, szörf, tengerpart is képezi az akciós árat. A manus nem kell azt megtarthatod:D
Igen, csak ajánlani tudom mindenkinek annak ellenére, hogy csak öt percet töltöttem benne. Egy éjszakát el kellene benne töltenem, hogy tudok-e benne aludni. Tutira mennék.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Menetpróba és fotózás holnap várható.

... meg a -20 fok! :) de veled vagyunk!

Beszereztem egy új függõágyat (most van szezonja). Érdekel valakit a régi, occsóért? Súlymániás, kényelem szeretõ kempingezõk elõnyben! 0,7 kg. önsúly 100 kg teherbírással és Isu ajánlásával.
Feltöltött kép

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Végre, valahára megjött a 40-507 méretû Schwalbe Marathon Plus gumim, az új elsõ kerekemre. A Lompi-aerovillába tökéletesen passzol, kb. 3mm légrés maradt a villa és a gumi között. A hajtómûmagasság 85-rõl 78 cm-re csökkent.

Kíváncsian várom. Öltözz melegen! ;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

b zsolt

b zsolt

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
Én a horvát tengerpartot céloznám meg ha összejönne 2 hét egybefüggõ szabim. szerintem ennyi idõ elegendõ lenne ráááááá.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Végre, valahára megjött a 40-507 méretû Schwalbe Marathon Plus gumim, az új elsõ kerekemre. A Lompi-aerovillába tökéletesen passzol, kb. 3mm légrés maradt a villa és a gumi között. A hajtómûmagasság 85-rõl 78 cm-re csökkent.

Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
nem anyira zavaro a kontrás agy indulásnál de a kontra az nagyon nehéz lengöórunál kivitelezni
amugy egy hátso váltoval és egy 3as tányéral még valamit kilehet hozni abol a kerékböl is ha nem zavar hogy nemtudod hátra tekerni.
nekem is van 7es nexus és nem anyira zavaro hogy nem lehet hátra tekerni.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Szervusztok!
Régen írtam már, és sajnos még mindig nincs rekum, de szeretném, ha tavaszra már én is hanyatt tekereghetnék.
A terv egy túrázós merevvázas lengõorrú, a magasságomból adódóan inkább 28-as kerekekkel, nagy teherbírással (csomagot, meg néha a fiamat is vinném).
Most éppen a kontraféken agyalok. Valaki próbálta már rekuban? Lengõorrún?
Elméletben úgy gondolom, hogy nem lesz az jó, de a gyakorlat ezt néha megcáfolja.
Hátrány, hogy nem tudod a kényelmes kezdõ helyzetbe tekerni a pedált, és nem tudsz a fékezésnél ránehezedni, mint a hagyományos bringáknál.
Elõny, hogy szeretem az agyváltót, és van is egy, igaz csak 3-as Nexus.

2 gond lehet vele szerintem....hogy 3-as nexus, éshogy kontrás XD Egyébként semmi bajom nemlenne vele :D
Bõvebben...3-as agyváltó kezdõ áttétele túl nagy elinduláshoz rekun szerintem, vagyha úgy áttételezed, akkormeg a vége túl rövid.
Kontra meg egyszerüen nem rekura való....fékezéskor a súlypontot szerintem eléggé eltolná, mikor az egyik lábad tökig feszited hogy fékezz, a másik meg lazázik.
De ezcsak az én véleményem.
Vegyél egy 8-as agyváltót, és tegyél be hátra egy sima V-féket.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
A kontrafék az biztosan hatástalanítható benne, de hogy így hátrafelé tekerhetõ lesz-e azt nem tudom. Nem kizárt.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

megválaszoltad! :)

Egyetértek. Rekun a startpozíció beállíthatósága nagyon fontos.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
megválaszoltad! :)

Normogo

Normogo

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Szervusztok!
Régen írtam már, és sajnos még mindig nincs rekum, de szeretném, ha tavaszra már én is hanyatt tekereghetnék.
A terv egy túrázós merevvázas lengõorrú, a magasságomból adódóan inkább 28-as kerekekkel, nagy teherbírással (csomagot, meg néha a fiamat is vinném).
Most éppen a kontraféken agyalok. Valaki próbálta már rekuban? Lengõorrún?
Elméletben úgy gondolom, hogy nem lesz az jó, de a gyakorlat ezt néha megcáfolja.
Hátrány, hogy nem tudod a kényelmes kezdõ helyzetbe tekerni a pedált, és nem tudsz a fékezésnél ránehezedni, mint a hagyományos bringáknál.
Elõny, hogy szeretem az agyváltót, és van is egy, igaz csak 3-as Nexus.

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

Minden évben feldobom, minden évben nagy a lelkesedés és minden évben lemondjátok. Össze lehet kapcsolni az Arad Marathonnal, egy körösök völgye túrával. Szarvas és Gyula között sok érdekes dolog van. Átléphetünk Romániába mélyebben is, a helyi erõk biztosan adnak jó ötleteket. Wariátor? Csongor? Én magam az elsõ megállót tudom biztosítani Békésszentandráson. Amióta nagy a szigor, a másodrendû utak sem veszélyesek csoportosan és Kecskeméttõl nagyrészt van kerékpár út is.
Egy BP.-Szentandrás beleférhet egy hétvégébe, de a többihez nem elég két nap.

Csongor cimborám most egy jó darabig Angliában van, de ha erre jártok, akkor a Rózsába beugorhatnánk egy sörre. ;)

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Ki milyen nagyobb lélegzetû túrát tervez a nyárra?

Nagyot nem tervezek.
Sok egynapos kicsit szeretnék a környéken. Ha belefér a nyárba, akkor többször is lefutva, és kombinálva némelyiket:
Map Bike Rides
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

Úgy látom nagy a csönd, ezért feldobok egy kérdést. Ki milyen nagyobb lélegzetû túrát tervez a nyárra? Ez alatt azt értem, hogy minimum egyhetes legyen a túra vagy hosszabb. Biztosan vannak gondolatok a fejekben amelyeket szeretnétek esetleg megosztani a többiekkel. Ne fogjátok magatok vissza. Részemrõl egyelõre semmi gondolatom nincsen ezzel kapcsolatban. Korai még errõl beszélni? Most van itt az ideje a tervezgetésnek.

Tervekben nincs hiány. Az idén minden rövidtávú, és középtávú közös tekerés érdekel amit terveztek.
Tavaly alig mentem néhány kilométert. :)

Szerény "tervem" nyárra:
Route: Szedres-Istanbul | Bikemap.net

Majd ha hazaértem megmondom, hogy ott voltam-e. :)
"Az élet szép. Viszonylag." /Vavyan Fable/

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Minden évben feldobom, minden évben nagy a lelkesedés és minden évben lemondjátok. Össze lehet kapcsolni az Arad Marathonnal, egy körösök völgye túrával. Szarvas és Gyula között sok érdekes dolog van. Átléphetünk Romániába mélyebben is, a helyi erõk biztosan adnak jó ötleteket. Wariátor? Csongor? Én magam az elsõ megállót tudom biztosítani Békésszentandráson. Amióta nagy a szigor, a másodrendû utak sem veszélyesek csoportosan és Kecskeméttõl nagyrészt van kerékpár út is.

Én már nem is mondok semmit ! Ember tervez...
Az a biztos ami elmúlt, de az idén hátha összejönne. Rám is férne, és a tavalyi év után úgy érzem, megérdemelném.
Hátha Ooooobi haveromat is jobban tudnám riogatni egy kis tekeréssel, mert idáig nem vágtam csapágyasra a telefonját.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Én hitvessel Ausztriába készülök, idén Villach és környéke a cél. Montis cimborákkal újra próbálkozunk a Stelvio környékén, hátha ki tudunk fogni egy esõmentes hetet.

Benne lennék a rekus bandával egy Magas-Tátra karikában, Python-féle békési programban, Pilis-, Börzsöny-, Mátra körökben...

Az idén május 1 keddre esik, ami azt jelenti, hogy ez egy négy napos hétvége lesz. A tavalyi selmecbányai túra is május elején volt. Lehetne ekkor nyomni az általad vázolt Tátrát vagy más szlovákiai úti célt.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Már a motorosok felé is terjed a fertõzés:

Gyönyörû munka! 1,1 L/100 km, 60-as átlaggal...
Le a kalappal! Tipikus holland projekt. Egyszerû, nagyszerû. Kedvenc országom.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
Már a motorosok felé is terjed a fertõzés:

Ligmotor van Allert Jacobs / Feetforward streamliner - YouTube

Allert
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Benne lennék a Python-féle békési programban