Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Ma reggel is elkelt a síszemüveg és az usanka!
:)

Több kérdésem is lenne:
- hol hirdetted meg?
- van-e még?
- mennyiért kelt el?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Ma reggel is elkelt a síszemüveg és az usanka!
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

papa a 24"-os ra találtam versenygumit is!! márkáját nem tudom.

Schwalbe Kojak. Könnyû slick, nagy nyomásra. Gyors gumi. Ez, amit választottam, sokkal nehezebb, mert brutál defektvédõ réteg van benne. Ezt fontosabbnak találtam. Ha gyorsan akarok menni, visszateszem az eredeti villát és kereket a Tom Slick gumival.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

A magasra tett hajtómû ízlés és fekvés dolga. Az elsõ változat ülésmagasságban indult, de úgy éreztem magam, mint aki reggel épp nyújtúzkodik. Most kb 15 cm-rel magasabbam van az ülõlapnál, és ezt érzem a legkényelmesebbnek. Igaz, SPD-t használok és a talppárnáimnál van a pedálközép. Pörgetõs tekerésnél a vádlimat is használom, ez még oútis koromból maradt meg. Sógorom és haverom pl. talpközéppel teker, nekik biztos magas lenne így.

Ezt normális esetben mindenkinek igy kellene csinálnia...mármint a talppárnákkal való tekerést...talpközéppel való tekerés nem éppen egészséges XD
Meg talpközépnél vádliból nemis lehet dolgozni....

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
A magasra tett hajtómû ízlés és fekvés dolga. Az elsõ változat ülésmagasságban indult, de úgy éreztem magam, mint aki reggel épp nyújtúzkodik. Most kb 15 cm-rel magasabbam van az ülõlapnál, és ezt érzem a legkényelmesebbnek. Igaz, SPD-t használok és a talppárnáimnál van a pedálközép. Pörgetõs tekerésnél a vádlimat is használom, ez még oútis koromból maradt meg. Sógorom és haverom pl. talpközéppel teker, nekik biztos magas lenne így.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

b zsolt

b zsolt

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
papa a 24"-os ra találtam versenygumit is!! márkáját nem tudom.
szerintem az is elég volna . megfordult a fejembe nekem is ez a felállás: elsõ 24" hátsó 27" csak a hajtómû magassága zavar

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
papa nem volt elég reggel? hiányzik hogy azt mondják gyerekori betekségedvan?
" taknyos "
:) :D :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Feltöltött kép
Na, erre varjál gombot! Mi lehetne e szerint a logika szerint a honi elnevezése? :) Függõs(s)ágy?

Akarod, hogy fájjon :) ?

Képe szerint mint egy sárkány -

legyen neve tehát SÁTRÁNY.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Nem bírtam ki, munka után tekertem vele egy órácskát. Barátságosabb lett a bicaj, de egy picit lassabb. Az orrát felemelni erõs emelkedõn már szándékosan is alig bírtam, szóval a célt elértem.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Íme a 24/26-os Bacchetta Giro, Lompi-féle villával. A gumibeszerzés tartott a legtovább az egész projektben.

Feltöltött kép
-
Feltöltött kép
-
Feltöltött kép

Nagy sebességnél még nem teszteltem, majd ha egy kicsit feljebb kúszik a napocska...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Uborkaszezon van! Ameddig megérkezik Papa fotója a fejlesztésekrõl, megosztom veletek mit tanultam:
Sátor angolul, TENT, a függõágy - HAMMOCK.
Már mindent feltaláltak, tehát az a függõágy, aminek van teteje és "csomagtartója" is a TAMMOCK.
Feltöltött kép
Na, erre varjál gombot! Mi lehetne e szerint a logika szerint a honi elnevezése? :) Függõs(s)ágy?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Én még soha nem aludtam függõágyban. Úgy képzelem, abban nem lehet forgolódni. Kényelmes az egy egész éjszakára?

Ízlések, pofonok... Én kedvelem, de hogy Puput idézzem: "A sátorral ellentétben nem szükséges vízszintes, sima, és néhány egyéb kritériumnak megfelelõ helyet találni. Tökéletesen el lehet tûnni szem elõl, míg a sátorozásra alkalmas helyeket figyelhetik olyan vidéken, ahol tilos a vadkemping. A cucc könnyû és kis pakkméretû, bringán jól szállítható."
Az biztos, hogy a feszessége nagyban befolyásolja a kényelmet. Lazán felrakott cuccban összegörnyedve a közepébe csúszol. Jól kifeszítve állati kényelmes. Valamennyire forgolódni is lehet benne, de nem akarsz. Nekem inkább csak azzal volt gondom, hogy nem volt aki egész este mozgassa! :)
Komolyra fordítva a szót, ezt az "ejtõernyõ" selymet gyorsan átfújta alulról a szél - ami nyári éjszakákon inkább elõny mint hátrány, de egy jó hálózsákkal a hidegebb este is orvosolható.
A másik, hogy nem "zárt" helyen vannak a cuccaid, mint a sátorban. Ha nem fekszel benne, akkor elfér és eltakarja, körbezárja a cókmókod., de ha benne fekszel, akkor a cuccod szabadon van. A vadkempingezésnél feldobod, felkötöd a fára, hogy ne férjenek hozzá az illetéktelen látogatók, de egy többnapos Kempingezés már problémás lehet. Vándortáborra meg szuper! Kisebb mint egy sátor, könnyebb felállítani mint egy sátrat, egyszerûbb elpakolni mint egy sátrat. Nem kell derékalj vagy matrac.
Feltöltött kép
Az én sátram pici (inkább bivak), alig kettõ kiló és sátorvas sincs hozzá, de a hálózsák alá kell még egy derékalj. Egyrészt a szigetelés másrészt a kényelem miatt.
Ha csak a függõággyal indulnék neki, akkor is kellene a hálózsák és egy ponyva fölé. A ponyva meg a függõágy súlyra kiadja a sátram súlyát és méretét, tehát súlyban csak a derékaljat spóroltam meg. (de a súllyal, mint tudjátok nem igazán foglalkozom)
Nekem inkább az tetszik benne, hogy bárhol (ahol van két fa) egy perc alatt kihúzod és aludhatsz.
Angol honlapokon találkoztam bivak jellegû megoldásokkal is. Bivakként, szélfogóként használják, de alváshoz általában függesztik.
Feltöltött kép
A Lompivillát meg akkor kell beszerelni, amikor még izzik! Akkor sugározza a kellemes meleget! :)

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás

Lompi!

Cseszd meg a villádat, reggel azzal jöttem melóba, és csontig átfagytam.
Egyébként szuper!
:D

akkor most csak az elsõ öt méteren volt õszinte rekus mosoly,mert utána ráfagyott:D
toljad neki!!!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Lompi!

Egyébként szuper!

Papa meleget nemrendeltél a villával :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Na most nézd meg Pupu fotóit! Ezek mennyi rudat vittek! :)

Én még soha nem aludtam függõágyban. Úgy képzelem, abban nem lehet forgolódni. Kényelmes az egy egész éjszakára?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Lompi!

Egyébként szuper!

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
:D na és ,ha nincs fa.Akkor ásni kell egy 2*1*1,5-es gödröt és abba belelógatni:):):)
toljad neki!!!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Állat ! :D:D:D
A két tartórúd súlyát szerintem nem mérted bele. Mikor az egyik akció kapcsán összevesztem az Interspájzban az eladóval, csak annyit mondott: A sajtóhibákért nem vállaljuk a felelõsséget.

Na most nézd meg Pupu fotóit! Ezek mennyi rudat vittek! :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Vidd el, próbáld ki, jól mutatsz majd a nappaliban! :) Öt pénzért a tied lehet. Én vettem egy szúnyoghálóst... Lehet veszek hozzá egy tetõt is, bár esõs napokra ott a sátram.
Pupuék már kora tavasztól ezzel tolják.
Feltöltött kép
... de láttam tõle olyan fotót is, ahol még hó volt alattuk. Nem szeret kempingre költeni! :)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Feltöltött kép

Állat ! :D:D:D
A két tartórúd súlyát szerintem nem mérted bele. Mikor az egyik akció kapcsán összevesztem az Interspájzban az eladóval, csak annyit mondott: A sajtóhibákért nem vállaljuk a felelõsséget.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !