Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Halló mindenkinek, az ülésrõl annyit, hogy 85 cm hosszú és az ülõfelület szélessége pedig 27cm. Nekem szimpatikusnak tûnt ez a piskóta fazon, annál is inkább mivel már ültem olyan bringán amelyiknek ilyen ülése volt és nagyon jól éreztem magam benne. Hogy mennyire lesz kényelmes az majd elválik a gyakorlatban és ha nem jó faragok másikat. Meg mértem egy Optima ülést és az ilyen paraméterekkel rendelkezett. Jó tudom nem mindegy, hogy milyen a dõlésszöge de majd beállítom, hogy jó legyen. Amúgy meg a HP Velotechnik Streetmachine koppintása folyik. Szerintem fog rá hasonlítani.

majd megszokod a gépet és nem veszed elö az outit tuti .Ne nagy átételen tekerj és akkor nem fájdul meg a térded inkáb kicsit pörgesd. ja nekemis voltr egy kis köröm ma : seregélyes tatabánya seregélyes 200km :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Halló mindenkinek, az ülésrõl annyit, hogy 85 cm hosszú és az ülõfelület szélessége pedig 27cm. Nekem szimpatikusnak tûnt ez a piskóta fazon, annál is inkább mivel már ültem olyan bringán amelyiknek ilyen ülése volt és nagyon jól éreztem magam benne. Hogy mennyire lesz kényelmes az majd elválik a gyakorlatban és ha nem jó faragok másikat. Meg mértem egy Optima ülést és az ilyen paraméterekkel rendelkezett. Jó tudom nem mindegy, hogy milyen a dõlésszöge de majd beállítom, hogy jó legyen. Amúgy meg a HP Velotechnik Streetmachine koppintása folyik. Szerintem fog rá hasonlítani.

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Ma végre nem sötétedés után értem haza, így tudtam menni egy kört a lengõvel.

Workout Details - SportyPal

Városban maradok az outinál, azzal jobban haladok, meg csak max 6 kilómétereket tekerek, a lengõvel meg az indulás még kicsit kacsás, nem akarok városi forgalomban bénázni. Városon kívül viszont tetszik nagyon. Viszont kell egy bukó, pár motoros rohadt közel tépett mellettem. Az autósok viszont meglepõen toleránsak.
A térdem kicsit megfájdult a végére, lehet túl szélesen tapostam a pedált nemtom. Nektek volt ilyen az elején?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Találtam egy fotót külön és mivel csak egyet használtam, így az is elképzelhetõ, hogy a másik elõkerül...
Feltöltött kép

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Nem mondtam én olyat, h mindenre tökéletes, csak annyit, h nem ér bele a térded kanyarban ;) A cuccok és kütyük elhelyezésében innoválni kell, ez tény... én most itt tartok :)

Volt erre egy megoldásom a Jet Stream-nél. Egy régivágású monti szarv. Klasszikus bilincses megoldás. Mivel a szarv is és a befogatás is normál átmérõjû, ezért a kormányra tenni illetve a szarvra a kiegészítõket, nem okozott problémát. Sajnos túl jó képet nem találtam róla, de ha érdekel a megoldás, Zéta majd segít...
Feltöltött kép
Feltöltött kép

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Az a tapsztalatom -ha, ez segít- hogy minél ülõsebb a helyzet (közelít a támla a függõlegeshez) annál nagyobb ülõlap szükségeltetik, minél fekvõsebb (ott szinte egybe olvad a háttámlával extrém esetben) annál kisebb.

Mondjuk én eléggé fekve tekerek...
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Nem lenne egyszerûbb egy hagyományos bringával?

De, csak azok áldozatul estek a rekuépítésnek :), így meg edzésnek/rendszeres rekuzásnak nem rossz...

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Az alsó kormánynak óriási elõnye a "nyitott tüdõ". E-mellett sem tükröt, sem órát (ne adj' telefont) nem lehet rajta optimálisan elhelyezni. Mivel megkerüli a csípõt, ezért szélesebb is a legtöbb felsõnél...

Nem mondtam én olyat, h mindenre tökéletes, csak annyit, h nem ér bele a térded kanyarban ;) A cuccok és kütyük elhelyezésében innoválni kell, ez tény... én most itt tartok :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

;990651']Nekem is rövid az ülõlapom, és nem olyan rossz az. Ha meg kényelmetlen, akkor max hozzáhegeszt még pár centit.

Az a tapsztalatom -ha, ez segít- hogy minél ülõsebb a helyzet (közelít a támla a függõlegeshez) annál nagyobb ülõlap szükségeltetik, minél fekvõsebb (ott szinte egybe olvad a háttámlával extrém esetben) annál kisebb.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Az alsó kormánynak óriási elõnye a "nyitott tüdõ". E-mellett sem tükröt, sem órát (ne adj' telefont) nem lehet rajta optimálisan elhelyezni. Mivel megkerüli a csípõt, ezért szélesebb is a legtöbb felsõnél... Én is végig jártam az evolúciós létrákat :). Most itt tartok...
De tudom, neked nem fér el a lábad között... Kinek a papp, kinek az alsó kormány.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Nem tudtam feltenni a képeket, légyszi segíts hogyan kell. Köszi

Feltettem még pár képet az ülésrõl: Fa
És itt vannak az instrukciók is hozzá: Sedlo. ott a Python által említett pdf is. Ez eredeti méretében elég kicsi, érdemes rajta nagyítani - hogy mennyit, az már csak a hátadtól függ.

Piko: alsó kormányba nem ér bele a térded kanyarnál ;)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

;990651']Ma végre rászántam magam, hogy rekuval menjek melóba,

Nem lenne egyszerûbb egy hagyományos bringával?
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Isuka! Elegendõ lesz az ülõlap nagysága (felülete)? A kép alapján elég rövidnek tûnik. Ez csak extrém fekvõ pozíciónál lesz kényelmes. A Motyoo lapján megtalálhatod a fa ülés méretezését egy PDF formátumú rajzon, abból ki lehetne indulni...

Nekem is rövid az ülõlapom, és nem olyan rossz az. Ha meg kényelmetlen, akkor max hozzáhegeszt még pár centit.

Ma végre rászántam magam, hogy rekuval menjek melóba, az útvonal Budaörs Baross u.-Kossuth L. u.- Farkasréti út- Törökbálinti út- Irhás árok-Csillebérc volt. A majdnem 10 km-t 40 perc alatt tettem meg (BKV-val, vagy gyalog 1 óra) úgy, hogy az Irhás árok turistaút részénél többször kellett tolni a bringát. Elõször azért, mert gyenge voltam, aztán a kevésbé meredek részen pedig a gyökerek (na meg a kövek) tréfáltak meg, és pörgették ki az elsõ kereket. Kíváncsi vagyok, hogy fog ez menni majd hátsókerekessel.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Feltöltött kép
Ezt még felrakom. Így, hogy az elõzõ kormány vonalát bejelöltem, jobban látható mi volt a cél. Az is látszik, hogy a kormányvégek helyzete gyakorlatilag nem változott.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Isuka! Elegendõ lesz az ülõlap nagysága (felülete)? A kép alapján elég rövidnek tûnik. Ez csak extrém fekvõ pozíciónál lesz kényelmes. A Motyoo lapján megtalálhatod a fa ülés méretezését egy PDF formátumú rajzon, abból ki lehetne indulni...

Más...
Volt némi probléma a kormány körül. Leginkább az, hogy az eddig használtat már nem lehet beszerezni. Másodsorban (amennyiben ez probléma), hosszú stucnit kellett használni, hogy a lábak elférjenek alatta. Attól függõen, hogy ki hol és hogyan szeret ülni, a fordulóknál beleérhet a kormányszár a térdekbe. Erre a megoldás, hogy szemmagasságig emeltem a kormányt vagy rövid fordulóknál nem tekertem.
Az ebbõl a szempontból az eddigi legjobban sikerült darab, az elsõ 2x26 lengõorrúm, ami most Szélvész tanár Úrnál van... Ez látható Lompi mester avatarján jobb oldalon táskákkal. Biztosan csak nosztalgia, de az eggyik legharmónikusabb formájú gépem volt...
Feltöltött kép
Tehát az egyik lehetséges megoldás a Lompiko 1.0 verziószámú kormány:
Feltöltött kép
Ezt sem kell már boltban venni! :)

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

Isuka ülése:
Feltöltött kép

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
marha nehérz a képet betenni ha felteted valami tárhejre.
gépedröl nem fog megjelenni sajna
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Én is csináltam, igaz még pénteken. Fa
Te is hasonlót?

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Te is hasonlót?

Inkább ilyen:[IMG]http://http://picasaweb.google.hu/schieber.istvan/RekusDolgok#[/IMG]

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Te is hasonlót?

Hát nem kimondottan fa, hanem inkább fém. Ilyen letthttp://picasaweb.google.hu/schieber.istvan/RekusDolgok#