Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
köszi Papa és Motyoo, ezeket az oldalakat nézegettem akkor is mikor kellet valami az építéskor, például az elsõ teló a maxi-bike segítségével a Diósd Bike-nál lett vásárolva, amúgy meg most zárva vannak, mármint a maxi-bike
üdv

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Bikemag apró, maxi-bike...

Én ezeken kívül még a testbike apróját szoktam nézni

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

van-e valakinek ötlete arra vonatkozólag, hogy hol érdemes outi hajtómûvet venni megfizethetõ áron ? lehet használt is,

Bikemag apró, maxi-bike...
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Vannak abban is lehetõségek, megtapasztaltam, de az tény, hogy az ipari hulladék nagyobb szabadságot ad ...:)

az "ipari hulladék" kifejezés nagyon tetszik:D, végül is mit takar? az ipar által elõállított korszerû kész vagy félkész anyagok felhasználásával míves kézi munkával gyártott kerékpárokat, a reku gyárakban is így készülnek a bringák csak ott már többet készítettek mint például az általam nagyra becsült Lompi mester otthon, nagyobb a gyakorlatuk, viszont a mieink igazi manufakturális darabok és több örömöt adnak mint a készen vettek,

van-e valakinek ötlete arra vonatkozólag, hogy hol érdemes outi hajtómûvet venni megfizethetõ áron ? lehet használt is,

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

a gyári géppel nem sokat tudsz kezdeni, míg az ipari hulladékot addig "kalapálod" amíg teljesen hozzásimul a "testedhez"
:):):)

tomi nemáááááá az ipari huladékjaink is gyáriként kezdték a pája futásukat :) :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

a gyári géppel nem sokat tudsz kezdeni, míg az ipari hulladékot addig "kalapálod" amíg teljesen hozzásimul a "testedhez"

Vannak abban is lehetõségek, megtapasztaltam, de az tény, hogy az ipari hulladék nagyobb szabadságot ad ...:)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

...az a baj, hogy sokszor még egy gyári sem...:) Aki igazi rekus vénával van megáldva állandóan alakít.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Második tétel: egy homemade-reku soha nincs készen! :)

...az a baj, hogy sokszor még egy gyári sem...:) Aki igazi rekus vénával van megáldva állandóan alakít.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Ráérsz még azzal! :) Használd és majd a többi aprósággal együtt megcsinálod.

Ez meg bár off topic, de pár vidám percet azért biztosan add! http://indavideo.hu/video/A_pap_gordeszka_gyorstalpalot_tart_Lentiben

igazad van, amúgy meg a papot lehet, hogy kitagadja az egyház...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

meggyõztél, lehet, hogy áthegesztem!

Ráérsz még azzal! :) Használd és majd a többi aprósággal együtt megcsinálod.

Ez meg bár off topic, de pár vidám percet azért biztosan add! http://indavideo.hu/video/A_pap_gordeszka_gyorstalpalot_tart_Lentiben

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

A rugózás pedig változni fog. Bizony. Ha a lengõkar forgáspontjától távolabb teszed a rugó bármelyik felfogatási pontját akkor lágyul a rugózás, ha közelebb teszed keményedik a rugózás. Azok a fránya erõkarok.;)
:):)

meggyõztél, lehet, hogy áthegesztem!

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

... ha középre kötöm be a rugós tagot akkor csak a váz geometriája változhat a rugózás az adott rugóval nem. ...

A rugózás pedig változni fog. Bizony. Ha a lengõkar forgáspontjától távolabb teszed a rugó bármelyik felfogatási pontját akkor lágyul a rugózás, ha közelebb teszed keményedik a rugózás. Azok a fránya erõkarok.;)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Reku Papa és Python,

Valószínûleg ti jobban értetek a rekukhoz ( látom ezt az eddigi írásaitokból és az elkészített gépekbõl ) mint én de szerintem ha középre kötöm be a rugós tagot akkor csak a váz geometriája változhat a rugózás az adott rugóval nem. Amúgy meg a kényelmesebbik végét fogtam meg a dolognak, vagyis adva volt az egyik rögzítési pont és ehhez kellett keresni egy másikat.
Kellene szerkesztenem egy fejtámlát és akkor lenne az igazi királyság.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

...
pannonrider 2.1

Mentem vele, nem az én méretem 2 cipõkanál is kevés volt hogy bepréselõdjem a kormány közé, de valahogy sikerült.
Az elektronika TÖKÉLETES! a mechanika hááát van még mit csiszolni rajta ;) Az üvegszálas héj merev, a hátsó traktus nem tetszik. A bringás hajtást én kapásból lecserélném, a vázat kicsit átszabnám a rugózással együtt, és máris (sokkal precízebben) mûködne.
A véleményem szigorúan szubjektív nem általánosítható!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

tar.hu és google Picasa

Te melyik file megosztót használod? Ennek ismeretében pontos instrukciókat kaphatnál... :)

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
[quote name='motyoo']Szinte jól ;)

Nna! A másik ennek a belseje lett volna, mert vagy 10 képet itthon véletlenül töröltem :-(

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Vannak olyan megosztók, ahol a kép mellett sok a "sallang". Ilyen a google Picasa albuma. Ennél csak a linket tudod beilleszteni. Szövegben kijelölöd a kulcsszót, majd katt a link beillesztésére. Vigyázz, hogy a http:// ne szerepeljen duplán.

Ha a kép önállóan is elérhetõ, mint a tar.hu esetében akkor mûködik a kép beillesztése.
Feltöltött kép
A http:// itt is csak egyszer!

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Kép beillesztése:
1. kattints a beillesztendõ képre a böngészõdben (hogy a címsor végén .jpg legyen)
2. másold a vágólapra a linket (a böngészõ címsorának az aktuális tartalmát), tegyük fel, hogy ez XXX
3. a fórum hozzászólásban vagy
3.a. kattints a kép inkonra ("kép beillesztése") és a felugró ablakba illeszd be az imént kimásolt XXX szöveget
3.b. írd be, hogy XXX

osztkés
ha így sem megy, menthetetlen vagy :)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Pedig most így csináltam

Szinte jól ;)
Feltöltött kép

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás

De ne add fel, szeretném én is látni a képeket. :)
Ha a KpHost.hu - - Kpfeltlts, ingyenes kpfeltltõ. gyors megbzhat trhely -ra feltöltötted a képet, akkor alatta megjelenik 6 lehetõség. A negyediket (Fórumba való beillesztéshez [eredeti képmérettel]: ) választva "másolás" a linket, majd (új sorba) "beillesztés". Így:
Feltöltött kép
és megint új sor. És látszik. Nem kell sem IMG-t, sem mást beírnod, megcsinálódik magától az.
Így biztos menni fog.

Pedig most így csináltam