Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Írta 2010. augusztus 20. - 08:34

kellemes történet.
Írta 2010. augusztus 19. - 23:20

Nincs véletlenül tippetek egy olyan ( egyszerûen összeállítható ) ülésre, hogy 20-30 cm magasságkülönbséget át tudjak hidalni vele, és aránylag kényelmes is legyen ?
Ha jól tévedek, akkor itt eltérõ magasságú riderek számára szeretnéd használhatóvá tenni a jószágot. Amennyiben ez így van, akkor van egy alacsonyabb és egy magasabb használó, egy rövidebb meg egy hosszabb lábbal. Szerintem egy X fokú szögben emelkedõ sinre van szükséged, ahol ezen a sínen csúsztatva az ülés magassága azonos arányban nõ az ülés-hajtómû távolsággal és fordítva... tehát amennyiben hátrébb húzod az ülést, azzal magasabbra és távolabbra, amennyiben a lejtõ aljára teszed, akkor értelemszerûen közelebb és lejjebb kerül. A finombeállításra ott van a meglévõ hajtómû beállítás lehetõsége.
...szerintem...
Írta 2010. augusztus 19. - 23:01

Az elsõ tányérok száma csökken. A legkisebb tányért anulálom. A középsõ 36-ról, 32-re csökken. Így még csomaggal együtt is megfelelõ csapásszámot biztosít és a sebesség nem csökken 6-7 km/h alá. Ez alatt már nincs értelme tekerni, tehát repült a kicsi és 3x8-ról, 2x8-ra módosult a váltó képlet.

Ez az átalakítás már csak a tesztelésre vár, tehát egy emelkedõkkel tarkított csomagos túrát kell szervezni. Naaaaaaa, légyszi, légyszi, légyszi!

Írta 2010. augusztus 19. - 22:36

Írta 2010. augusztus 19. - 21:11

Elfogyasztott sör mennyiségének és élmények összeszámolásának folyamata zajlik...

Õsszel meg kellene ismételni! Elég rá egy hétvége, Levi és mások? Pénteken indulnánk, vasárnap érkezünk, lazán... Esetleg Budapesti indulással 480 Km. Még az is teljesíthetõ, de akkor kevesebb (védõital) megállással kell kalkulálni.
Sajnos volt alkalmam kipróbálni a láthatósági sisak-sapkát is. Továbbra is úgy gondolom, érdemes a projectre idõt szánni.

Írta 2010. augusztus 19. - 11:06

Ez az Pisti, csak keményen! Vazul néni nem tágít !
Írta 2010. augusztus 18. - 22:07

;1011948']Az örök kérdés: "És ez kényelmes?"
Isuka!
Aláírást a beállítások menüpont (jobb fent) aláírás szerkesztése (bal középen) menüpontjában tudsz létrehozni. Örülök, hogy a mottóm ennyire tetszik
Szó mi szó, tetszik és igaz a benne lévõ állítás is. Amúgy meg köszi a segítségedet. Gondolom itt már fog látszani amit szerettem volna.
Írta 2010. augusztus 18. - 21:34

Isuka!
Aláírást a beállítások menüpont (jobb fent) aláírás szerkesztése (bal középen) menüpontjában tudsz létrehozni. Örülök, hogy a mottóm ennyire tetszik

Írta 2010. augusztus 18. - 19:53

Írta 2010. augusztus 18. - 18:05

Ha jó lesz az ára, kell majd nekem is egy vagy kettõ. Nekem most még szivacs sincs rajta.
Megnéztem a készülõ bringáidról a képeket, a gyerekeknek csinálok én is valami hasonlót. Az is merevvázas lesz, (nem lengõorrú, mint az enyém) mert a két kölök között 2 és fél év van, és ennek az ülés, és hajtómû távolsága tág határok között méretükre állítható. Az alkatrészek 90%-a megvan, donor váz(ak)ért jövõ héten irány a méhtelep.
Én is szemrevételeztem a gépedet, hát meg kell mondjam nagyon pöpec egy járgány lett, tetszik nagyon. Az tényleg nagy elõnye az enyémnek, hogy tág határok között lehet állítani különbözõ testmérethez. Megjegyzem, hogy bennem is felmerült, hogy építek egy lengõórrút. Bár elõször ki kellene próbálnom egyet. Na majd arra is sor kerítek valahogy.
Amúgy meg itt van egy videó aki még nem látta: Fekvõ bringák - Reggeli - RTL Klub
Írta 2010. augusztus 18. - 15:41

Megnéztem a készülõ bringáidról a képeket, a gyerekeknek csinálok én is valami hasonlót. Az is merevvázas lesz, (nem lengõorrú, mint az enyém) mert a két kölök között 2 és fél év van, és ennek az ülés, és hajtómû távolsága tág határok között méretükre állítható. Az alkatrészek 90%-a megvan, donor váz(ak)ért jövõ héten irány a méhtelep.
Írta 2010. augusztus 18. - 13:42

Írta 2010. augusztus 18. - 09:56

Hogy muzsikál a dualfine?
Írta 2010. augusztus 17. - 21:35

szemléletbeli különbségek feszülnek közöttünk, de ezek nem feloldhatattlanok!
Nem hát, akkor nem olvasnálak már másfél éve naponta benneteket, ha nem venném figyelembe az itt megnyilvánulók véleményét. Mindenben meg úgysem lehet mindig egyetérteni

Hanem: megnéztem a fényvisszaverõ csíkot, a sima (fehér és piros) méterenként 390 Ft. Ha olyant akarsz, amiben benne van a megfelelõségi jel (a rend újdonsült, ezért túléber õre szájízének megfelelõ), az 1290 Ft méterenként. Az igaz, az már nappal is erõsen veri vissza a fényt. És egy méternyi elég lehetne a sisakra. Ha már próbáltál is hasonlót, ha az Ócsai úton jársz, egy megnézést megérhet.
Én már bánom is, hogy nem vettem, az egyszer-tán-talán-már elkészülõ dobozomra csak kellett volna vennem...
Írta 2010. augusztus 17. - 21:19

...egy picit harapós kedvedben vagy és én sem fogalmaztam pontosan, dehát nyilván te abból tudsz véleményt formálni amit írva látsz.
Dehogyis vagyok harapós, az viszont igaz, abból formáltam véleményt, amit leírva láttam.

Csak értjük mi egymást, ha megbeszéljük!

Írta 2010. augusztus 17. - 13:22

Ha már itt tartunk...
Én egy AM-bringás zászlót használtam a törpén, ami azóta is a szekrényben pihen.
Úgy illendõ, hogy ezt elõször is Tibinek ajánljam fel, de amennyiben neki már nem kell, úgy bárkire rátestálhatja...
(bocs, valahogy errõl a kiegészítõrõl megfeletkeztem, de ha késõn is talán most hazatalál)
Szóval nem adtad oda neki a bringa minden tartozékát ! Szép dolog, mondhatom. Elmondtam Tibinek, azóta a sarokban gubbaszt, és semmivel sem lehet kicsalogatni onnan, úgy összetört lelkileg. Így kisemmizni egy embert, miközben neki a sörre szánt költségvetésbõl nyócszáz forintot ki kellett adni egy másikért ! Borzalom ! Majd a bíróságon találkozunk.

Írta 2010. augusztus 17. - 09:05

Idõrendben visszafelé reagálnék a témára.
- A láthatóság fontos és hasonló ragasztós módszert már jómagam is használtam, de itt ebben az esetben a kresz elõírásainak megfelelés lenne a cél (láthatósági ruházat viselete) oly módon, hogy az a rend éber õrei számára is elfogadható legyen és egyébként funkciójában is adjon valami hasznosat a viselõje számára. Pl.. körkörös láthatóság, esõ és szélvédelem, könnyû súly és kis méret, egyszerû tárolhatóság.
- A jó lámpa a látni és látszani elvnek kell megfeleljen. Lehet, úgy valakinek xenon-fényszórója, hogy nem vakítja a szembõl érkezõket vagy elõtte haladókat, de egy rozzant 6 voltos rendszer lámpája is beállítható úgy, hogy az kellemetlen legyen.
A látszani kritériumnak egy kisebb teljesítményû villogó is eleget tesz. Ahhoz hogy láss is valamit, már komolyabb teljesítményre van szükség. Ennek az elõnyeit egy fényszennyezett urbánus területen nem fogod érzékelni, éppen ezért az ezzel járó nagyobb költséget csak a technokrata barmok (mint én) vagy a teljesítményt valóban használók (mint Lompi, aki napi rendszerességgel teker éjnek évadján két falu között) fogják felvállalni.
- A tények: A biztonsági övet a gépjármû vezetõk min. 95%-a használja, saját jól megfontolt érdekében. A segédmotorkerékpárt használók hasonló százaléka viseli a (sok esetben a szabályoknak nem megfelelõ) sisakot mert kötelezõ. A szabályok megszerkesztésében csekély a "fog-e tetszeni a használónak elv". Ellenben (és szerencsés esetben) a statisztikák majd visszaigazolják azok helyességét. Egy dolog állandó az életben, a változás.
- A mellényt senki sem szólta le, pusztán arról szólt a téma, hogy rekun kevésbé hatékony mint egy normál bringán. Én magam mindenkit támogatok, aki rossz látási viszonyok között bármilyen formában és eszközzel igyekszik a saját láthatóságát - a mások érdekében is- növelni. A sisak sapka is egy lehetõség erre...

Írta 2010. augusztus 17. - 08:34

Ezt akartam én is kifejteni, csak jó bõ lére eresztettem
Csak hát azt mondták itt, az a jó lámpa, ami másokat vakít, én meg nem hiszem ezt
...egy picit harapós kedvedben vagy és én sem fogalmaztam pontosan, dehát nyilván te abból tudsz véleményt formálni amit írva látsz.
Szóval pontosabban fogalmazva :
Aki ad a világításra OLYAN világító eszközt is tud magának vásárolni ami kiégeti a retinát. Én sem vagyok híve a mostani erõs ledes villogóknak, de most olyan korszakot élünk, ahol a gyártók egymásra licitálnak azzal, hogy nekem még erõsebb van.
Az én véleményem az, hogy a láthatósági mellény egy jól felszerelt biciklire teljesen felesleges, mert ugyanezt a funkciót el tudják látni a kényelmesebb lámpák. Ez 5-10 éve nem volt így, de most már így van. A láthatósági mellény annak kell, aki nem rendelkezik fényforrással (gyalogos, lerobbant jármûvet szerelõ), oda feltétlenül hatásos.
Az én vidéki tapasztalataim nem túl bõ lére vannak eresztve, de mivel magam is egy pár éve (

Én budapesti vagyok itt mások a viszonyok (biztosan te is tapasztaltad, hiszen profi sofõr vagy). A körúton annyi fényforrás van (jelzõlámpa, az utat megvilágító lámpa , kirakatfény a rengeteg jármû lámpái), mint egy kisebb vidéki városban összesen. Itt egy mellénnyel és egy semmilyen elsõ fénnyel nagyon hamar fel lehet kenõdni egy autó jobb oldalára, fõleg azóta mióta a Kresz szabály módosult. A fénykavalkádban egy retina égetõ cucc nagyobb esélyt ad a túlélésre.
Az én ideális bringám estére a következõ :
- megbízható jól beállított elsõ hátsó villogó
- gumikon reflex csíkok
- 2 vagy 4 darab pattintós szalag, lábra, vagy lábra és kézre
- bringán pár reflex matrica
- ledes brutális szúrófényes fejlámpa az utat világítva.
...és én kb. így is szoktam felfegyverkezni, ha tudom, hogy rám sötétedik.
Írta 2010. augusztus 16. - 23:59

Majd figyelemmel kísérem a helmet cover hazai sorsát, egyenlõre nem mondtam le róla.
Elgondolkodván az ötleteden (ha már annyira szeretnél ilyet): TruckShop-okban kapni azt az öntapadós fényvisszaverõ csíkot, biztosan láttál már kamionon olyat hátul. Van pirosabb, meg fehér is. Fehér az én tükrömön is volt, nagyon "világított". Erõsen ragad, a mosó sem viszi le. Ha olyat tennél a sisakra, alakra vágva? Megmarad a szellõzése is (már ami van), meg fényvisszaverõ is lenne.
Nem vettem még, de holnap lehet, megnézem az árát, ki tudja, hátha kijönne óccsóér'.
Írta 2010. augusztus 16. - 23:15

sao ezt nem igy kel azért felfogni egészen a jo bringa lámpa az jól világit és nem a másik szemébe de ki hogy álitja be egy bizti a bb lámpát ha jol van be álitva és szürkül és valaki nem látja meg szem böl az kiszurathatja a szemét.
Ezt akartam én is kifejteni, csak jó bõ lére eresztettem

Csak hát azt mondták itt, az a jó lámpa, ami másokat vakít, én meg nem hiszem ezt