Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Hali

A sima 90 fokos keresztnél szerintem:
- könnyebb a szögek megtartása hegesztésnél. könnyebb a hegesztése is.
- a tornyok beállítása szintén egyszerûbb.
- rövidebb boom csõ, kisebb bemozgás rugalmaság hajtás közben.
- közvetlen kormányösszekötõk elhelyezésénél kevesebb a macera jobban elfér.
- legrövidebb kereszt kar, kevesebb stressz a hegesztésnél (nyírás csavarás hajlítás stb)

Az 55 fokosnál:
- minimális sablon készítés feltétlen kell. hegyes szögû illesztésnél macerás a hegesztés.
- a tornyok szögeltérése futásproblémákhoz vezethet.
- hosszabb boomcsõ rugalmasabb, nyúlósabb lehet a hajtás.
- rövidebb tengelytáv érhetõ el vele a boomcsõ kárára mert az meg hosszabb lesz.
- a gerincnél lévõ hegesztésnél felesleges feszültségek is keletkezhetnek a hosszabb kar és szögben illesztés miatt.

mindkét megoldásra vannak gyári példák, az elõbbire több.
ha nem gyepálják agyon a gépet szerintem mindegy hogy milyen szöget zár be. Ami a döntõ lehet hogy melyik tetszik, melyik amelyik kényelmesebb, jobb érzés a hajtó számára. Pl ha 56-os lábam van feltétlen az 55 fokosat csinálnám hogy elférjen a sarkam.
Szerintem.
:) :)

:)

Hello!

Kösz a gyors választ!
90 fokosra nemis gondoltam....amikbõl kiindultam, azok 55 fokosak voltak. De ahogy látom több a hátránya mint az elõnye, ami kb semmi nincs, mivel 40-es lábam van:D Akkor gytünik át kell terveznem a gépem...de nemis baj, mereviteni is könnyebb lesz a 90 fokosat:D
Meg lehet akkor a tengelytávot is lecsökkentem 120 centirõl 110-re, bár azt lehet meghagyom hosszúnak.

De azért továbbra is várom az észrevételeket:)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Sziasztok kedves fórumozók!

... A váz gerince és a kerekekhez vezetõ váznyúlvány milyen szöget zárjon be? Én 55 fokos nyitást adtam neki, nem tudom hogy ez sok vagy kevés vagy maradhat. Ahogy a rajzot nézem nem vészes, csak inkább kérdezek minthogy hülyeséget csináljak:D ..

Hali

A sima 90 fokos keresztnél szerintem:
- könnyebb a szögek megtartása hegesztésnél. könnyebb a hegesztése is.
- a tornyok beállítása szintén egyszerûbb.
- rövidebb boom csõ, kisebb bemozgás rugalmaság hajtás közben.
- közvetlen kormányösszekötõk elhelyezésénél kevesebb a macera jobban elfér.
- legrövidebb kereszt kar, kevesebb stressz a hegesztésnél (nyírás csavarás hajlítás stb)

Az 55 fokosnál:
- minimális sablon készítés feltétlen kell. hegyes szögû illesztésnél macerás a hegesztés.
- a tornyok szögeltérése futásproblémákhoz vezethet.
- hosszabb boomcsõ rugalmasabb, nyúlósabb lehet a hajtás.
- rövidebb tengelytáv érhetõ el vele a boomcsõ kárára mert az meg hosszabb lesz.
- a gerincnél lévõ hegesztésnél felesleges feszültségek is keletkezhetnek a hosszabb kar és szögben illesztés miatt.

mindkét megoldásra vannak gyári példák, az elõbbire több.
ha nem gyepálják agyon a gépet szerintem mindegy hogy milyen szöget zár be. Ami a döntõ lehet hogy melyik tetszik, melyik amelyik kényelmesebb, jobb érzés a hajtó számára. Pl ha 56-os lábam van feltétlen az 55 fokosat csinálnám hogy elférjen a sarkam.
Szerintem.
:) :)

Sinbiciklis
Ülés-ventisit méret ügyben Python kolléga tud adatokat.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás
Sziasztok kedves fórumozók!

Egy tadpole trike-ot épitek, és lenne egy kérdésem. A váz gerince és a kerekekhez vezetõ váznyúlvány milyen szöget zárjon be? Én 55 fokos nyitást adtam neki, nemtudom hogy ez sok vagy kevés vagy maradhat. Ahogy a rajzot nézem nem vészes, csak inkább kérdezek minthogy hülyeséget csináljak:D Szóval akinek van ilyen vagy csinált már, az tudna segiteni?:)

Elõre is köszönöm!

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Mi újság a trájkoddal? Kis noszogatás elõre lendítheti a dolgot ám!
;)
:) :) :)

Na, kösz, hogy jössz! + tudnád adni az ülés méretét, hogy ha még nem késõ Ventisilt rendeljek? Már gondolta a noszogatásra, de januárig el vagyok tiltva, úgy, hogy addig ráér.:(

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Köszi szépen! Nekiálltam pakolni,meg lomtalanítani a cuccaim között, mert már nem férek a szobámban, és találtam egy biciklit. :) A dolgozni bejárós bringán sem egy mai darab, úgyhogy ebbõl minimális ráfordítással össze kellene rakni egyet. Ebben a vázban kazettás hátsó kerék volt 135-ös befogással. Anno donornak vettem. A fékeket és a váltókat már behasználtam róla, a kerékrõl viszont kiderült hogy agy csészéje sérült, úgyhogy egy ideje csk kerülgetem a lakásban. Az jutott eszembe hogy fûznék bele egy agyváltót, meg '1db üllés kéne rá aztán lenne egy full sallangmentes, könnyû városi cirkálóm.

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Alfine 11, és 8-135mm
Nexus 8 (R31, R36, VS, C31)-132mm
Nexus 7 (R46)-130mm
Nexus 7 (C18)-127mm
Nexus 3 (R40)-120mm, ha nincsen rollerfék
Nexus 3 (C41)-120mm, ha nincsen rollerfék
Nexus 3 (D55)-135mm

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Akkor én más irányból közelítem meg a dolgot (csak hogy összezavarjalak.) :) Én egy Cyco csúszópappucsos vázat mértem le. A saruk közötti belsõ távolság 115 mm. Ebben egy Misimano nexus 7 volt, de gyanítom, hogy bármely Sram vagy egyébb agyváltónak is helyet adhat.

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Nem tudjátok véletlenül mennyi a villasaru távolsága egy hagyományos, kontrás agyváltónak?

mivel éppen lukatlanítottam az elõbb, ezért pont bent van a Campingbinyó :)

105 mm

... ja, hogy az agyváltósé mennyi!? ...na kimentem, memmértem, : 120mm (3 sebis kontrás nexus)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Nem tudjátok véletlenül mennyi a villasaru távolsága egy hagyományos, kontrás agyváltónak?

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Kicsit messze van ugyan még, de mit szólnátok az amatõr kupa versenysorozat XI. Péti Nagydij 2011. 04. 24. Pétfürdõ versenyéhez?
Április vége már nem annyira hideg, talán az edzettség sem annyira puding akkorra. Célként kitûzve lehetne a minél nagyobb létszám fekvõkbõl, és persze az elsõ helyezések. (részemrõl csak az elõbbi, és az utolsó hely ;) )
Vélemény?

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

.....

Mi újság a trájkoddal? Kis noszogatás elõre lendítheti a dolgot ám!
;)
:) :) :)

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Ennek se látom értelmét, de legalább nem is szép.

Szerintem kátyunál a kormány jó nagyot visszaß@sz, és ha rosszul szálsz le, ki is herél.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Ennek se látom értelmét, de legalább nem is szép.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Szörföltem a neten...
http://images.ridemo.../2593efohrk.jpg ehez nincs mit hozzá fûznöm.

Ezt meg Levinek, bár bizonytalan vagyok a véleményét illetõen:
Feltöltött kép
Itt van több info és film is.

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

Itt azt írja róla, hogy "Can be used with double front chainring". Ha ez igaz, akkor kénytelen rugósnak lennie. Aki megkaparint egy ilyet, az beszámolhatna...

Szia!
Rugós a cucc, ,méghozzá rendesen feszít.Hivatalosan nem jó duplához, de láttam már így. A forgalmazónál az egyik srácnak van. Ha nem extrém rövid a láncvillád, nem lesz vele gond.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

"Can be used with double front chainring"

Akkor rugós..., hacsak nem egyforma az a két lánckerék! :) Ne írjatok, csak vicceltem!:)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

nem rugós lenne. Akkor legalább kontrás agyhoz is lehetne használni.

Itt azt írja róla, hogy "Can be used with double front chainring". Ha ez igaz, akkor kénytelen rugósnak lennie. Aki megkaparint egy ilyet, az beszámolhatna...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Na ácsi. Ez akkor ilyen?
Mert nekem valami olyan rémlik, amit az elsõ tányér mögé kell rakni. Vagy ezt csak álmondtam? Hm....

Szerintem ilyen. Legalább is ez tûnik logikusnak, bár még én sem láttam.
Függõleges papucs, elöl nincs átdobó A vízszintes-csúszópapucs hiányában nem állítható a lánchosz. Azon sem csodálkoznék, ha nem rugós lenne. Akkor legalább kontrás agyhoz is lehetne használni.

Az amire te gondoltál a downhill és/vagy trial mûfajban használatos.
Feltöltött kép

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Ilyen már volt eddig is, igaz élõben még nem láttam. Viszont egy ideje erõsen gondolkodom rajta a következõ Alfis projekthez....

Na ácsi. Ez akkor ilyen?
Feltöltött kép
Mert nekem valami olyan rémlik, amit az elsõ tányér mögé kell rakni. Vagy ezt csak álmondtam? Hm....

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

... és van hozzá ilyen vicces láncfeszítõ is, egy tányéros hajtómûhöz vagy fix papucsos vázhoz.
Feltöltött kép

Ilyen már volt eddig is, igaz élõben még nem láttam. Viszont egy ideje erõsen gondolkodom rajta a következõ Alfis projekthez....