Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Isu, a Smartod 2wattos! Valami gagyi egy wattos képét linkelted be... :)

Ez a kép volt kéznél és ebbõl pedig nem derül ki, hogy 1 vagy 2 wattos a dolog annak aki még nem látott ilyet. Most már mindenki tudja, hogy az erõsebb van nekem:)

Irigykedem a hétvégi túrátok miatt. Valami komolyabb beszámoló, hogy hogyan viselkedett az össztelós? Mondjuk, Lompi tollából. Illetve billentyûzetébõl.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Tegnap délután megvolt az idei év elsõ velencei-tó kerülése.

A telefonom ismét kéznél volt, de továbbra is a megszokott gyenge minõségben készítettem. :)
A láthatósági ruházat és világítás hasznosságának napszakonkénti változása jól lekövethetõ.
http://www.youtube.com/watch?v=ZLROQDm4CDI
Megcsodálhatjátok Lompi új össztelósát, a rejtett hátsó rugóstaggal. Az ülés a váz része... :)
... és már elkészült a harmadik ösztelós is 2x24-es kerékképlettel, amelynek a jövõhéten lesz a beavatása egy hasonló körrel. Lehet csatlakozni!

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Azért vannak itt olyanok, akiknek ez nem minõsül káromkodásnak :D
Levi mint villamosmérnök, Reku Papa is tudomásom szerint ilyesmi, Motyo nem tudom foglalkozik-e informatikai hardverrel, vagy csak szoftverrel, a többiekrõl nem tudom kinek van elektronikai jellegû szakmája. Abban viszont igazad van hogy ez a téma a "látni és látszani" témakörben jobb helyen lenne.
Viszont mentségemre szóljon, hogy nem én kezdtem :D

Jól van. Egy sör felessel és befogom a számat. Nem vagyok korrupt, csak szomjas.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Ma délben a Kõrtérnél tekert valaki a B.B.-n. A sárga mellény, ülés által nem takart része tovább látszott, mint a piros villogó.

Ez bizonyított! :) de amint rádsötétedik, onnan már sajnos nem ér sokat. Akkor jön a világítás kérdése. Az elmúlt években a reku építés is komoly lendületett vett, miért ne lehetne ez a világításokkal is így? Van itt pár szakember...

Tegnap délután megvolt az idei év elsõ velencei-tó kerülése. Több tanulsággal is szolgált:
- Lompi egyre filigránabb gépeket épít
- Az emelkedõ, amit a szezon végén még harmadikban toltam, most egyben is nehéz volt. (a büszkeségem nem engedte a kistányért)

Isu, a Smartod 2wattos! Valami gagyi egy wattos képét linkelted be... :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Átlagemberként egyszer megpróbálnám outival h hogyan pörög ki - avagy egyáltalán fel tudok-e tekerni.

Ne számíts valami komoly dologra, csak egy rövid, aszfaltos utca, de az utolsó pár méter elég meredek és állandóan poros, murvás, ettõl kihívás egy rekusnak. Gödöllõ, Rekettye utca. Ha erre jársz, nézd meg! De tudok Gödöllõn durvábbat is mutatni. Az egyik szomszédos, meredek utca nincs aszfaltozva, hanem az ott lakók szereztek rengeteg vasúti betonaljat, (talpfa) és azzal rakták le az utcát. Na, az (kétkerekes) rekusnak kihívás!
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Bizony, az egy jó kis szakasz. Átlagember montival se bír felmenni a tetejére. 20% a vége, és murvás.

Átlagemberként egyszer megpróbálnám outival h hogyan pörög ki - avagy egyáltalán fel tudok-e tekerni.
Ezt nem tudtam egy lendülettel abszolválni, meg kellett állnom pihenni. (Arra fogtam h elõtte 2,5 hónapja mûtötték az Achilles-ín szakadásomat)
;)
De Nagy-hideg-hegyen voltam már outival, (természetesen végig tekerve, annak a az utolsó néhány száz métere is elég murvás, sõt köves.)

ui. Nagy nehezen elõkerültem az iskolai sítáborból és próbálom visszaolvasni az elmúlt 2 hét termését.

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Ma délben a Kõrtérnél tekert valaki a B.B.-n. A sárga mellény, ülés által nem takart része tovább látszott, mint a piros villogó.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Nekünk meg volt ma a lámpa teszt és a végeredmény, hogy Lompié magasabbra hord. Petzl nekem is, meg Lompinak is van, az övé egy dupla ledes, az enyém cree ledes kivitel. Praktikus cucc, akár szerelésrõl, akár lámpa pótlásról van szó. Egy télbúcsúztatóban -összevont lámpateszttel- benne lennék, egyeztessünk! A magam részérõl nagyon örülnék annak, ha ebben is a házi gyártmányok vinnék a pálmát.
Annyi minden készül itt házilag, miért a lámpa lenne kivétel?
(Papa meg Levi egy suliba jártak, pár év különbséggel)

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Ne káromkodj, mert jelentem a moderátornak!

Azért vannak itt olyanok, akiknek ez nem minõsül káromkodásnak :D
Levi mint villamosmérnök, Reku Papa is tudomásom szerint ilyesmi, Motyo nem tudom foglalkozik-e informatikai hardverrel, vagy csak szoftverrel, a többiekrõl nem tudom kinek van elektronikai jellegû szakmája. Abban viszont igazad van hogy ez a téma a "látni és látszani" témakörben jobb helyen lenne.
Viszont mentségemre szóljon, hogy nem én kezdtem :D

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Nekem nincsenek benne a zenerek a generátorban. A Shimano Nexus HB-NX30 generátororom ohmikus ellenállása 3,8Ohm, induktivitása 16,7mH. Nagyobb sebességnél nem nõ a kivehetõ teljesítmény lineárisan, hanem mivel nagyobb frekvencián a generátor induktivitása nagyobb impedanciát képvisel, ami remélhetõleg 700mA alá fogja korlátozni a kivehetõ áramot. A feszültséget maga a LED fogja 4V környékén megfogni, ami a úgy mûködik mint egy 4V-os zener dióda, csak mellékesen még világít is. Ha a diódákon esõ feszültséget is belekalkuláljuk a generátor kimenõ feszültsége valamivel 5V alatt lesz megfogva. Tudom hogy nem optimális az illesztése a generátorhoz, de az elsõ kísérletek alapján ez jobbnak tûnt mint a feszültségkétszerezõs egyenirányítás után kötött kapcsolóüzemû áramgenerátor, ráadásul az állófényt is nagyon egyszerûen meg lehetett így oldani.

Ne káromkodj, mert jelentem a moderátornak!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Ha nincs egymás mellett a két lámpa, nem is merül fel benned, hogy jobbat szeretnél! Az egy nagyon jó ár-érték arányú darab. Fõleg a tied! :)

és megint igazad van...

A Petzl fejlámpámhoz képest drasztikusan jobb fénye van - aminek meg jobb fénye volt a bringalámpámnál. Nagyon szívesen összehasonlítanám a Te lámpáddal - na meg vmi dinamóssal is.

Várj míg sötét lesz. Lesz alkalom az összehasonlításra majd egy késõ estébe nyúló túra során.
Tényleg, egy újabb alkalom arra, hogy összejöjjön a társaság egy Bazi Nagy Lámpateszt-re.:)
Most elmentem gyalogtúrázni.
képtár

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Nekem nincsenek benne a zenerek a generátorban. A Shimano Nexus HB-NX30 generátororom ohmikus ellenállása 3,8Ohm, induktivitása 16,7mH. Nagyobb sebességnél nem nõ a kivehetõ teljesítmény lineárisan, hanem mivel nagyobb frekvencián a generátor induktivitása nagyobb impedanciát képvisel, ami remélhetõleg 700mA alá fogja korlátozni a kivehetõ áramot. A feszültséget maga a LED fogja 4V környékén megfogni, ami a úgy mûködik mint egy 4V-os zener dióda, csak mellékesen még világít is. Ha a diódákon esõ feszültséget is belekalkuláljuk a generátor kimenõ feszültsége valamivel 5V alatt lesz megfogva. Tudom hogy nem optimális az illesztése a generátorhoz, de az elsõ kísérletek alapján ez jobbnak tûnt mint a feszültségkétszerezõs egyenirányítás után kötött kapcsolóüzemû áramgenerátor, ráadásul az állófényt is nagyon egyszerûen meg lehetett így oldani.

Igen, összeillõ alkatrészek összeillesztése a legegyszerûbb.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

A Zenereket kikötve nagy sebességnél valószínûleg a névleges 3W-nál jóval többet ki lehet venni a generátorból. Ez is az okok között lehet. Ma már kapható 5W-os és 10W-os LED is, úgyhogy van mivel megetetni a plusz tápot. Egy éjszakai lejtõzés éppen az a szituáció, amikor a többlet fény jól jönne.

Egyszerû kapcsolással meg lehetne oldani, hogy a generátor kapocsfeszültségét úgy tartsuk szinten, hogy emelkedésekor bekapcsolunk még egy LED-et, aztán még egyet, és így tovább... Nem hinném, hogy le tudnánk égetni a generátort, de egy olvadóbizti ezt is kivédené.

Ha jó nagy számú LED-bõl csináljuk, akár sebességmérõnek is használhatnánk. (Tacho generátor)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Feltöltött kép
Majdnem olyan mint az enyém, de nem annyira jó mint a B&M lámpája. Itt nem hallgatnám el, hogy Pythontól van.Smart Egg White One Watt Bike Head-Light Jó fõleg mikor friss elem lesz benne.

Én még tavaly vettem DX-rõl egy Cree XR-E Q5 ledes fejlámpát
Feltöltött kép
A Petzl fejlámpámhoz képest drasztikusan jobb fénye van - aminek meg jobb fénye volt a bringalámpámnál. Nagyon szívesen összehasonlítanám a Te lámpáddal - na meg vmi dinamóssal is.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Majdnem olyan mint az enyém, de nem annyira jó mint a B&M lámpája. Itt nem hallgatnám el, hogy Pythontól van.Smart Egg White One Watt Bike Head-Light Jó fõleg mikor friss elem lesz benne.

Akkor adtam el, amikor IQ-t vettem. Ha nincs egymás mellett a két lámpa, nem is merül fel benned, hogy jobbat szeretnél! Az egy nagyon jó ár-érték arányú darab. Fõleg a tied! :)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Visszaolvasás...

Több napom elment vele - hasznos volt -, de sokszor félszavakkal utaltok olyan dolgokra, amik személyes találkozás során szóba kerültek.
Világításként ilyet pl. használ-e valaki: B + M B + M LED-Beleuchtungsset Ixon IQ günstig kaufen im Online Shop www.roseversand.de?

Vélemény, tapasztalat?

Feltöltött kép
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Nekem van, álat! Most lent van Békéscsabán, onnan várnék visszajelzést. Talán kevésbé elfogultak, mint én.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Visszaolvasás...

Több napom elment vele - hasznos volt -, de sokszor félszavakkal utaltok olyan dolgokra, amik személyes találkozás során szóba kerültek.
Világításként ilyet pl. használ-e valaki: B + M B + M LED-Beleuchtungsset Ixon IQ günstig kaufen im Online Shop www.roseversand.de?

Vélemény, tapasztalat?
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Barkácsolni márpediglen érdemes! Mán csak azértis, hogy occsóért ne a Csájna prodaktot keljen megvenni.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Megint ott vagyunk ahol voltunk. Mindig vannak új fórum tagok akiknek új a téma és nem olvasnak vissza. Természetesen jó a látni és látszani gondolat. A két dolog együtt nagyon jó és mivel csak egy élete van az embernek érdemes rajta elgondolkodni, mint tesszük ezt itt a fórumon. Azon is érdemes morfondírozni, hogy ki mennyit teker sötétben, éjszaka, vagyis beruházni 15-20 ropit azért, hogy ne is használja a napnak abban a szakában amikorra kitalálták. Nappal is belehet kapcsolni a világítást, de ennél többet ér a reflexiós cucc, meg a láthatósági zöld. Ezt meg tudom erõsíteni. A hétvégi túrán mikor Reku Papával és Benjamival nyomtuk a pedált, Papának volt egy zöld zászlója(amit késõbb elhagyott a nagy szél miatt), ezt pillantottam meg legelsõre a kastély mellett a fák között, ahol várt bennünket, mikor még csak a Tessedik S u.-i lámpás keresztezõdést (aki járt már arra tudja mirõl beszélek)hagytuk el. Na meg a rendõrök mellényét. A gagyi kínai hátsó világítás is ér annyit mint a B&M hátsó lámpája és nem kerül annyiba. Na, ja elemet vagy akkumulátort kell benne cserélni. Látom mikor Benjami tök sötétben távozik tõlem némi sörözés után. Akit meg érdekel nagy teljesítményû 30W-os LED vagy fénypanel az költekezhet bátran. Van itt bazi erõs fejlámpa is nem túl drágáért.
képtár