Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

https://picasaweb.go...800626731042338

Gond nélkül mûködik. Hátul nyilván hosszúkanalas váltó kell, hogy a láncot meg bírja feszíteni.

Fel nem foghatom, hogy jött össze 3500 megnézés...
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

52-39-26 hajtómûsort szeretnék készíteni. Reális a váltás? Megoldható? Neked van talán a legtöbb tapasztalatod.
Persze, ha más készítette, vagy van tapasztalata, akkor tõle is köszönettel veszem a segítséget.

https://picasaweb.go...800626731042338

Gond nélkül mûködik. Hátul nyilván hosszúkanalas váltó kell, hogy a láncot meg bírja feszíteni.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Papa!

Visszaolvasva a kommenteket, arról írt valaki, hogy az elsõ váltó kapacitását megnövelte, a lemezek ívét, hosszát megnövelte.
Nem találom most az anyagot - dereng valami nem Te voltál?

52-39-26 hajtómûsort szeretnék készíteni. Reális a váltás? Megoldható? Neked van talán a legtöbb tapasztalatod.

Persze, ha más készítette, vagy van tapasztalata, akkor tõle is köszönettel veszem a segítséget.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Ha rekuval ment volna az ember...

Egy országútis barátom még tavaly nyáron kátyút fogott, átrepült a kormány felett, és összetörte a nyakát, koponyáját. Sisak volt rajta, jó minõségû. Azóta is kórházban fekszik, lehet hogy soha többé nem lesz tiszta a tudata. Nyár elején ugrattam, hogy át kellene állnia rekura...
:(

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

A hétvégére egyre inkább száraz (és hideg) idõt ígérnek, lehet tekerni. Papa! Ha Gergõ nem jön (ez még bizonytalan) akkor tarts velünk és nyomhatod a velencei kört az Õ gépével. Találkozó nálam, vasárnap reggel.

Ha száraz idõ lesz, szívesen betársulnék!

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Lehet, hogy már láttátok...
Ha rekuval ment volna az ember akkor még gyorsabb lehetett volna a kormányon sem repült volna át és az arcát sem töri össze ennyire.
Nálunk most hét ágra süt a nap. Hétvégére is hasonlót mondanak.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

5/4 es másfeles csõ kerék méretre meghajlitatni félbe vágni a belsejébe egy lemezcsik belehegeszt oszt jöhet a beton fal.
:D

Merevség szempontjából szerintem is megtenné, de ahhoz félbe se kell vágni semmit, csak hajtani 3/4 collos csõbõl egy ívet. A sárvédõként való mûködés a huncutság. Én a sima csõre és öblös, bolti mûanyag sárvédõre szavaznék.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Szépek az új gépek.
Gratulálok a tulajoknak és készítõknek.
Használjátok jó kedvvel bõséggel.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

5/4 es másfeles csõ kerék méretre meghajlitatni félbe vágni a belsejébe egy lemezcsik belehegeszt oszt jöhet a beton fal.
:D

OK Lompi, de Motyoo nem bontási vállalkozó, hanem bicajozni akar. A beillesztett keskeny nyomtávú síndarab masszív ugyan, de nem az igazi egyéb szempontból.
A tésztahidak analógiájára - csak az elv, a térbeli hálós, küllõs szerkezet vehetõ át, mert itt más jellegû a tehelés - kellene neki valami jó megoldást találni.
Húzás, hajlítás, csavarodás... A kereket bele kell tudni helyezni...
Jó megoldásnak tûnik nekem, túlbonyolítás nélkül, háromszögekbõl - csak néhányból - felépíteni egy Képzeletbeli sárhányó palástját. A tényleges sárvédõ funkciót egy könnyû mûanyag, v alu bicajos holmi beillesztése is megoldja.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
:) Zöld fûszernövény" már gurul egy ideje Debrecenben. Igaz, hogy az még Tomi konyhakertjében növekedett és sárgából ért zölddé, Lompi mester és jómagam kozmetikai beavatkozása után. :)
Feltöltött kép
Wariátor gépe lehetne a keresztségben a "Lime Lightning" , bár ez kissé képzavar...

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Amúgy tavaly õsszel kaptam el a Chilli náthát:)

Csatlakozom én is a gratulálók soraihoz. Jön a tavasz megjelennek a primõrök is:), most már van zöldpaprika is az utakon:D:D:D . Szép gép.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Kawasaki zõõõõd? Jól áll neki! Tetszik a hátsó villa belsejének feketéje is, ügyes húzás! :) Majd jól megnézem élõben is.
Finoman már elkezdtem oltani Lompit, egy 2x700 kerékképletû lengõorrú készítésére, ami a bal oldalán "nyitott" lenne. Átütõ aggyal, merevvázzal. Villa és láncvilla csak a jobb oldalán lenne. Egyenlõre öttlet és anyaggyûjtés...

A hétvégére egyre inkább száraz (és hideg) idõt ígérnek, lehet tekerni. Papa! Ha Gergõ nem jön (ez még bizonytalan) akkor tarts velünk és nyomhatod a velencei kört az Õ gépével. Találkozó nálam, vasárnap reggel. Amennyiben érdekel, akkor fixálom Gergõvel a dolgot.
Mind ez jó idõ esetén! Az eddigi létszám: Lompi, Wariátor-Viktor, Pisti, Gergõ(?) és jómagam.

A tengelyvonalához épített hajtáshoz még egy adalék: Valamikor tavaly belinkeltem egy videót egy öregúrról, aki érdekesen oldotta meg ezt a dolgot. Ha jól emlékszem, a kerék mozdult is szögben a hajtómûhöz képest. Nos ez egy hasonló megoldás központi kormányzással és ismét egy Python.

Feltöltött kép

Motyoo! A robogó sárvédõre reagálva: biztos, hogy gyenge lesz! Egyetlen olyan robogó alkatrész van, amit erre a célra alkalmasnak látok, ez a Simson Star vagy Scwalbe elsõ lengõvilla dobozolt váz része. Olyan mint az AMP mart alu fõtartója (a funkciója ugyan az) csak elnagyolt méretekben. Ezt viszont egyszerûbb legyártani, mint beszerezni. Egy zárt doboz forma add közel akkora merevséget, mint egy csõ keresztmetszetû. A nyitott U szelvényhez baromi nagy falvastagság kellene.
Szerintem juttasd el a gépet vagy a vázat Lompihoz. Rögzítsd hozzá a megfelelõ mértékû és fajtájú kompenzációt aztán várj türelemmel! :) Max két hét és készen átadja, lehet festeni. A kerék ívére hajlított csõre azt mondja majd, hogy nem tudja megoldani, de van az a pénz!
A jelenlegi "szívószálak" lefedésével csak plusz súlyt és egy elnagyolt sárvédõt kapsz, de megnövelt merevséget nem. Kell oda egy központi gerinc!

Feltöltött kép

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Az elsõ marokváltómról eltûnt az egyes fokozat, ezért csak 42/32 fogas áttétellel tudnád az emelkedõt kitesztelni. Az elég?

Sajnos nem, meredek emelkedõn én 15% felettit értek, ott ugranak ki a különbségek leginkább. Ez már (nekem) kistányéros kategória, 30 alatti fogszám elöl, hogy egyenletesen tudjak pörgetni.

Node sebaj, mire jó idõ lesz, a marokváltód is meggyógyul, vagy ha nem, hát kikötjük a bowdent és máris kistányérra vált.

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Gratula Lompinak meg Pythonnak és haveromnak aki festette.:)Én inkább lottózok:)
Nem porfestett az tuti.Feltöltött képAmúgy tavaly õsszel kaptam el a Chilli náthát:)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Jó állású gép, gratula! Ahajtómû-ülésmagasság beállítás is olyan nekemvaló :)
A festés spray vagy por, vagy kétkomponensû?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
végre összeraktam:)
Feltöltött kép
Feltöltött kép

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
hamár ötlet börze a trike kedvelöinek lengö orru modra
Feltöltött kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

(hozok két kormányt is Beninek meg Péternek)

Jó hely az a Lengõorrúfalva :D

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Vasárnap (amennyiben az idõ kegyes lesz) megyek Lengõorrúfalvára.
(hozok két kormányt is Beninek meg Péternek)

:) :) :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Beni, ha kisüt a nap egyszer, nincs kedved meginni egy forró teát nálunk? Közben kipróbálnám a gépedet az utcánkban... Vagy ha Kistarcsán tudsz egy kemény emelkedõt, odamennék én.

Megbeszélhetjük, bár mostanában a napsütés a felhõk fölé költözött. A múlt héten reggeli munkába menet a Sarjú út-Margit utca kanyarnál sikerült bringának kimenni alólam. Szemmel nem tûnt az út jegesnek csak egyenletesen vékony nedves bevonat látszott rajta, ehhez képest elég jól csúszott, pedig egyáltalán nem vettem gyorsan a kanyart. Valami térdhúzódást sikerült begyûjtenem, ezért most nem bánom annyira hogy az idõ mostanában nem kimondottan bringabarát.
Az elsõ marokváltómról eltûnt az egyes fokozat, ezért csak 42/32 fogas áttétellel tudnád az emelkedõt kitesztelni. Az elég?