Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Python valahogy el kéne küldd az spd vasakat! Please! :) :)

Ez most már probléma, de megoldjuk!
Tavaly nyár végén -ahogyan azt megbeszéltük- levittem Lompihoz. Két hete -mivel hónapokig nem jelentkeztél érte- felkerült egy másik cipõre. :(
Jelenleg nincs használaton kívüli vasam.

Nincs valakinek egy elfekvõ?

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Szívesen. Végre valamihez én is hozzátudok szólni. Nálam ugyanis a kerékpár építés kimerül a bovdencserénél. :)

A lengõorrút a fiam használja, úgyhogy errõl nem tudok nyilatkozni érdemben. Legutóbb feltekert vele a Misinára, de nem tudom megítélni, hogy ezt könnyebben, vagy nehezebben tette, mintha hátsó meghajtással jött volna. Õ még kezdõ rekus kb. 1000 km-t ment összesen. Én még csak síkon hajtottam, cserélni menet közben nem tudunk, mert õ nem tud menni az alsókormányosommal. Mindenki szerint rosszabbul kapaszkodik a lengõorrú, de nekem errõl nincs tapasztalatom. Még. :)

Ami azt illeti magamat is a kezdõ rekusok közé sorolom mivel hátsó kerékhajtásúval eddig 1700 km-t mentem. Az elsõ kerék meghajtásúval közel 500-at összesen és ezt mind az idei évben. Az év végére már feltehetõleg nem leszek kezdõ és magam mögött tudhatok majd többnapos, csomagos, sátrazós túrákat is. A több napos túrák miatt gyüjtöm mások tapasztalatait mivel jelenleg mindkét hajtási módú bringával rendelkezem el kell majd döntenem melyikkel milyen terepre menjek. Ha már lehet válogatni. A lengõórrúval síkon már nincsen semmi gondom csak azt nem tudom, hogy felpakolva hogyan fog viselkedni. Na majd ha megjön a jó idõ kipróbálom. Március 15.-ei hosszú hétvégére már beterveztem egy többnaposat de leszóltak, hogy hideg lesz még akkor. Lehet, hogy csak türelmetlen vagyok, mennék már.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Zéta
Köszönöm gyors válaszod. Nekem is ugyan ilyen áttételeim vannak. A képeid között láttam egy lengõórrút is. Azzal mi a történet a mászásokat illetõen?

Szívesen. Végre valamihez én is hozzátudok szólni. Nálam ugyanis a kerékpár építés kimerül a bovdencserénél. :)

A lengõorrút a fiam használja, úgyhogy errõl nem tudok nyilatkozni érdemben. Legutóbb feltekert vele a Misinára, de nem tudom megítélni, hogy ezt könnyebben, vagy nehezebben tette, mintha hátsó meghajtással jött volna. Õ még kezdõ rekus kb. 1000 km-t ment összesen. Én még csak síkon hajtottam, cserélni menet közben nem tudunk, mert õ nem tud menni az alsókormányosommal. Mindenki szerint rosszabbul kapaszkodik a lengõorrú, de nekem errõl nincs tapasztalatom. Még. :)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Zéta
Köszönöm gyors válaszod. Nekem is ugyan ilyen áttételeim vannak. A képeid között láttam egy lengõórrút is. Azzal mi a történet a mászásokat illetõen?
képtár

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Zéta, Te mint gyakorlott rekus Tátra járó, légy szives néhány gondolatot arról, hogyan viselte a hegyeket a gép. És arról is, hogy Te hogyan viselted? Tologatás volt-e? A blogodat olvastam, másra vagyok kíváncsi.

Semmi gondom nem volt a rekus hegymászással. Sehol sem toltam, még a Branyiszkói hágónál sem (18%). A lábam szarakodott a Tátrában, de ez nem a reku hibája volt, hanem az én edzetlenségem. Kétségtelenül lassabb voltam, mint az országútis kollégák felfelé, de ez engem nem tud zavarni. Azt azért még elmondanám, hogy én egy 20 kilós utánfutóval másztam meg azt, amit õk egy könnyû táskával, mert autó vitte a cuccukat. Azon az egy napon mikor Krakkóba mentünk, és én is pakk nélkül voltam, a hullámzós terepen kilómétereket vertem rájuk 40 km alatt. Szóval én meg tudok békélni a viszonylag lassabb mászási tempóval, a gépnek pedig meg sem kottyant. 52-42-30/11-32 áttételt használok és zsíros kenyeret :) ez mindenhol elég volt. Részemrõl nem kérdés, hogy túrázni csak rekuval megyek, lehet hogy felfelé lassabb mint a prosztata bicaj, de átlagosan egy ezer kilométeres túrán már gyorsabb, és akkor még nem beszéltünk a reggeli ébredések utáni fenék állapotról. :)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Zéta, Te mint gyakorlott rekus Tátra járó, légy szives néhány gondolatot arról, hogyan viselte a hegyeket a gép. És arról is, hogy Te hogyan viselted? Tologatás volt-e? A blogodat olvastam, másra vagyok kíváncsi.
képtár

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Csak egy kis érdekesség.
Adidas 43-as méret=Shimano 46-os méret.
A 43-as Shimano csuka nem kicsi volt, hanem lehetetlenül kicsi.

Python valahogy el kéne küldd az spd vasakat! Please! :) :) :)

Feltöltött kép

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Részemrõl rendben, ha az idõ is engedi, de nem kellene leragadni a Hõsök Terénél!

A baj az hogy elég pörgõs hétvégénk lesz,rengeteg tenni -és intéznivalóval, vasárnap indulnánk haza, nemtudom hogy egy"nagyobb"tekerés bele fér e az idõnkbe, de majd még meglátjuk, max a gyülekezõre mennénk oda kicsit csodálni a gépeket(nem is viszünk biciklit mert a suzukiba nem fér :) )

Szombaton Békésszentandrás-Szarvas-Békéscsaba-Békés-Doboz-Gyula-Békéscsaba-Szentandrás, esetleg alternatív útvonalként Mezõberény-Gyomaendrõd-Mezõtúr- Szarvas-Békésszentandrás útvonalon vissza.

Az utvonalterv 170 km-t ír :) ennyit egyszerre még nem bicikliztem egy napon, de majd addigra összeszedem magam!

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Részemrõl rendben, ha az idõ is engedi, de nem kellene leragadni a Hõsök Terénél!

Már tavaly óta ötletelek pár megvalósítandó találkozón. Az egyik a Tisza tónál lenne... Az Debrecentõl csak három köpés és Miskolctól sincs messze. A terv egy hosszú hétvége, esetleg éjszakába nyúló tekerés. Csoportosan talán nem annyira gáz a 31-es. Péntek kora délután indulás, szombat lazázós, vasárnap vissza. Sátoros, túrázós, sörözõs.
Akkor és ott megláthatjuk, mennyire is vagy hálás!? :)

Jövõ hét vége? Érintve a Hõsök terét?

Elmarad az Arad Marathon! :( Viszont ennek ellenére összehozhatnánk a Viharsarokban is valamit. A bázis Békésszentandrás lenne, a hely biztosítva! Ez is sátras hálózsákos buli. Érkezés pénteken bárhogy. Sörözés-grillezés. Szombaton Békésszentandrás-Szarvas-Békéscsaba-Békés-Doboz-Gyula-Békéscsaba-Szentandrás, esetleg alternatív útvonalként Mezõberény-Gyomaendrõd-Mezõtúr- Szarvas-Békésszentandrás útvonalon vissza. Vasárnap pihi, peca, sör józanodás. Ha valakinek volna még kettõ kerékpár szállítója, akkor +2 fõ szállítását vállalom!
Ehhez kellene még legalább egy szakács, az sem baj, ha a Gundelban végzett és van sörfõzéssel foglalkozó barátja.

Nekem tetszenek az ajánlataid. A jövõ heti is. Az Arad maratonnal mi a történet? A neten még fenn van. Kerékpár szállítóm a megjelölt mennyiségben van. Benjami nevében is (tudta nélkül) ezúton jelenkezünk az üres helyekre, ha más (vagy valaki más) nem jön közbe.
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Jövõhét végén, vasárnap, ha az idõ engedi, lenne kedvetek egy Hõsökös megmozduláshoz?

Sziasztok!
Ha már ilyen szépen összegyûltünk, hagy köszönjem meg a kormányomat a gyártónak és a team-nek, aki a hazajuttatásában segédkezett. Jó lenne már napsütésben kipróbálni!

Már tavaly óta ötletelek pár megvalósítandó találkozón. Az egyik a Tisza tónál lenne... Az Debrecentõl csak három köpés és Miskolctól sincs messze. A terv egy hosszú hétvége, esetleg éjszakába nyúló tekerés. Csoportosan talán nem annyira gáz a 31-es. Péntek kora délután indulás, szombat lazázós, vasárnap vissza. Sátoros, túrázós, sörözõs.
Akkor és ott megláthatjuk, mennyire is vagy hálás!? :)

Természetesen itt nem csak rád gondolok, hanem mindenkire aki nyitott erre a dologra. Többiek?

Jövõ hét vége? Érintve a Hõsök terét?

Tényleg, valami sörös fórumot emlegettetek...jobb lenne nyáron, valami folyó -vagy holtág parton ;)
Bár semminek nem vagyok az elrontója

Elmarad az Arad Marathon! :( Viszont ennek ellenére összehozhatnánk a Viharsarokban is valamit. A bázis Békésszentandrás lenne, a hely biztosítva! Ez is sátras hálózsákos buli. Érkezés pénteken bárhogy. Sörözés-grillezés. Szombaton Békésszentandrás-Szarvas-Békéscsaba-Békés-Doboz-Gyula-Békéscsaba-Szentandrás, esetleg alternatív útvonalként Mezõberény-Gyomaendrõd-Mezõtúr- Szarvas-Békésszentandrás útvonalon vissza. Vasárnap pihi, peca, sör józanodás. Ha valakinek volna még kettõ kerékpár szállítója, akkor +2 fõ szállítását vállalom!
Ehhez kellene még legalább egy szakács, az sem baj, ha a Gundelban végzett és van sörfõzéssel foglalkozó barátja.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
A láthatóságról

Ma reggel, ahogy szoktam, a városi bringámmal jöttem dolgozni. Egy ismerõsnek ígértem egy méter 6 mm átmérõjû rozsdamentes acél csövet, azt kézben hoztam. Gondoltam egyet, és keresztbe tettem a kormányon, hogy 50 cm befelé kiálljon. Figyeltem az autósokat, mekkora oldaltávolságot tartanak. Valószínûleg MINDEGYIK autós látta a 6 mm átmérõjû csövet, mert fél sávnyi oldaltávolsággal elõzött.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
A "védõitalt" sem szeretik sokan, jómagam is csak azért iszom meg nehogy kiszáradjak nyáron :D
Tényleg, valami sörös fórumot emlegettetek...jobb lenne nyáron, valami folyó -vagy holtág parton ;)
Bár semminek nem vagyok az elrontója

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Azt nem mindenki szereti! :)

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Én meg néha nyers vagyok! :)

Szerintem meg csak õszinte.:D

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Bocs, hogy ha tévedtem, de néha nekem úgy jön le hogy a hangvétel mintha kioktató lenne. Mit gondolsz arról, hogy ha összejönnénk valahol és egy személyes fórumot tartanánk esetleg némi sör mellet, bringa nélkül és megbeszélnénk ezeket a dolgokat?

Szerintem tévedtél. A hangvétel jobbító szándékú hozzászólás.
:)

A sörös fórumot támogatom, de bringa nélkül? Nemtom ki h van a zéró toleranciával de nekem nem igazán jön be.
(remélem a tanítványok nem olvassák)
:D

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Jó volt a hétvégi kör.
akkor jöjjön a mai találós kérdés : ki hiányzik a képrõl?:)

Én, és a többiek akik nincsenek rajta. (Egyébként Python):D:D:D
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
A villásnyelvû? :)

Isu! Nem kell ezt túllihegni. Nincs itt semmi gond! Kicsit felpörgött a fórum. Tapasztalatom szerint, egy személyes találkozó és pár üveg sör rendezi a hangulatot. Én meg néha nyers vagyok! :)

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Jó volt a hétvégi kör.A bácsikát megkérhettük volna egy fotózásra.Készítenem kellett volna nekem is egy képet,hogy mindenki szerepeljen rajta.Ezt utólag sajnálom:(
Feltöltött kép
Feltöltött kép
akkor jöjjön a mai találós kérdés : ki hiányzik a képrõl?:)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
:) ;)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Bocs, hogy ha tévedtem, de néha nekem úgy jön le hogy a hangvétel mintha kioktató lenne. Mit gondolsz arról, hogy ha összejönnénk valahol és egy személyes fórumot tartanánk esetleg némi sör mellet, bringa nélkül és megbeszélnénk ezeket a dolgokat?

Természetesen itt nem csak rád gondolok, hanem mindenkire aki nyitott erre a dologra. Többiek?
képtár