Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Írta 2011. március 30. - 19:33

Írta 2011. március 30. - 19:04

Ki milyen pedált használ? Csak én vagyok olyan béna, hogy folyton lecsúszik a lábam, vagy fekvõre SPD kell?
Írta 2011. március 30. - 19:01

Sziasztok!
2. Más.
Ma elõször találkoztam rekuval másik rekussal, igaz tricikli volt, de akkor is örültünk egymásnak.
:-)
Hasszan
Helló!
Én voltam. A hely szelleme azt sugalta, hogy Te leszel az

Írta 2011. március 30. - 16:58

1. Reggel volt a rádióban (Kossuth) egy fazon, aki ezzel kapcsolatban adott tájékoztatást. Olyan dühös lettem, hogy egybõl kikapcsoltam a rádiót.
Akik meg hallgatják, azok készpénznek veszik.
Vissza lehet hallgatni a hangtárból, 08:19:00-tól
Oberling József ezredes az ORFK Közlekedésrendészeti osztályának vezetõje nyilatkozik.
Azzal kezdi kiverni a biztosítékot nálam, hogy ha nappal nincs fenn a lámpám, és a rendõr megállít, megbüntet.
Mondjuk a világításra kínosan ügyelek, de ez éppen hülyeség.(08:21:28)
Aztán: (08:21:50-tõl)
Felteszi a kérdést a riporter, hogy mikor lehet járdán közlekedni, a válasz:
Kigfejezetten, ha jelzõtábla megengedi, tehát kijelölt gyalog és kerékpárút esetében. Minden más esetben kerékpárral az úttesten kell közlekedni.
Na, itt kapcsoltam le. De azért idézem:
1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet
a közúti közlekedés szabályairól
54§ (2) Lakott területen levõ olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni.
Ha a vezetõ nem ismeri a KRESZ-t (neki ez a munkája!), akkor a közrendõrre hogyan számítsak?
Tipikus példám a buszsáv, ahonnan az autósok betolnak a buszsávba, hiába magyarázom, hogy tilos.
A feleségemnek meghagytam, hogy ilyen helyen menjen a járdán, mert az úttest szabályosan (tehát a buszsáv bal oldalán) teljesen alkalmatlan a kerékpárközlekedésre. Aki nem hiszi, próbálja ki.
2. Más.
Ma elõször találkoztam rekuval másik rekussal, igaz tricikli volt, de akkor is örültünk egymásnak.
:-)
Hasszan
Írta 2011. március 30. - 06:52

Szia Reku Papa !
Ülésnek, kutyabiztos szúnyoghálót mondtál. Jól emlékszem? Hol keressem mezõgazdasági vagy barkácsboltban.
Köszi Zé
Józsa árnyékolástechnika
Írta 2011. március 30. - 06:51

elvileg 1.1tõl 1.75ig rakhatok fel, most a felsõ határon vagyok
Nekem jelenleg 1.0 Tom Slickek vannak fenn. Csakis aszfaltra.
Írta 2011. március 29. - 21:33

Írta 2011. március 29. - 21:01

Köpeny szélességre milyen tapasztalataitok vannak? Meddig lehet, vagy érdemes lemenni ha a sebesség az elsõ és nem a kényelem?
Nekem hátul 3.0-ás van.....ettõl én még asszem mehetek lejjebb XD
Írta 2011. március 29. - 20:38

Ülésnek, kutyabiztos szúnyoghálót mondtál. Jól emlékszem? Hol keressem mezõgazdasági vagy barkácsboltban.
Köszi Zé
Írta 2011. március 29. - 19:22

Köpeny szélességre milyen tapasztalataitok vannak? Meddig lehet, vagy érdemes lemenni ha a sebesség az elsõ és nem a kényelem?
Ahoj Ooooobi !
Erõsen felnifüggõ a dolog. Az ebike-on a gyik-ben találsz egy tól-ig táblázatot a felni belsõ(!) szélességének függvényében.
Írta 2011. március 29. - 17:29

"véletlenül" épp a BAM-mal egyidõben...
Ezt csak úgy...Három hétig a bringásokon lesz a rendõrök szeme - Kerékagy
Tessék mondani, és utána békén hagynak?
Írta 2011. március 29. - 17:19

Írta 2011. március 29. - 16:54

"véletlenül" épp a BAM-mal egyidõben...és jó ha tudjátok: (bár május 7 az ápr. 26- után van) Baleset-megelõzés
Írta 2011. március 29. - 16:25

Megkockáztatom, lehet h én még többszörHát igen ezt én is tudom de az az igazság, hogy már elég sokszor mentem ezen az útvonalon és nem lett belõle semmi bajom. Tiltva vagyon. Lopni sem szabad és mégis lopnak. A rendõr meg az a választ fogja kapni, hogy mondjon egy másik útvonalat, ha tud. Majd meglátjuk, hogy kerülünk-e? Ez a visszafelé úton lenne érdekes mert kifelé Szobnak mennénk.

Sõt a 3-ason is, majdnem Gyöngyösig, sokszor az egyesen is, meg Szentendrén is Pap-rétre meg Dömör-kapu felé menet... DE!
Kollégámat legutóbb Szentendrén, elõtte Kismaros és Nagymaros között az országúton büntették. Olyan igazi outis nyomulós fajta. (egyébként 50 éves matematikatanár tavaly a Pelson 5:54:50,833-at ment)
1. Sajnos ha nincs másik út akkor is tilos, ez nem mentesít.
2. Van kijelölt kerékpáros útvonal, ami részben kerékpárút, részben használható csak lassú és kerülgetõs.
Kezdõkkel, kicsikkel azon megyek, de ha gyakorlottak jönnek és a táv 100km/nap feletti akkor kint megyünk öööööö mentünk a 2-esen.
és jó ha tudjátok: (bár május 7 az ápr. 26- után van) Baleset-megelõzés
3. A kritikus rész éppen a Bp-Vác és a Kismaros-Nagymaros szakasz
Még a télen írtam h komolyabb túrázóknak nagyon elkeserítõ a helyzet.
Nem tudom h mit lehetne tenni. Ha téged büntetnek legrosszabb esetben megmondod h költsék gyógyszerre, de mögöttem 20 diákkal ez elég ciki. Finoman fogalmazva is dühös vagyok. (igazából rohadjon meg aki kitalálta a kötelezõ kerékpárút használatot)
:mad: :mad: :mad:
Írta 2011. március 29. - 14:37

Malteros láda,
acél váz (ettõl csak jobbat szabad csinálni),
két kerék:
Alkalmasabb dobozra van ötletetek? A gyerekjátékok kicsik voltak, amiket láttam, a kerti pad szivacsának fedeles ládája túl nagy, a gk. tetõbox elegáns és zárható, de drága.
A tecsóban láttam nagy, áttetszõ, fedeles, mûanyag ládákat. De egy ilyennek a ládája legyen ütésálló! Neked, síkon a súly úgy sem számít.
Írta 2011. március 29. - 14:05

acél váz (ettõl csak jobbat szabad csinálni),
két kerék:

Alkalmasabb dobozra van ötletetek? A gyerekjátékok kicsik voltak, amiket láttam, a kerti pad szivacsának fedeles ládája túl nagy, a gk. tetõbox elegáns és zárható, de drága.
Írta 2011. március 29. - 13:44

Írta 2011. március 29. - 13:17

Na végre egy konstruktív javaslat! Felnõtt emberek vagyunk és mindenki belátása szerint cselekszik. Hogy mekkora lesz a csapat az majd csak az indulásnál derül ki. Elég lanyha az érdeklõdés eddig, de bármi lehet még májusig. Az indulás helyét a Megyeri-híd pesti hídfõjéhez teszem, csatlakozni bárhol lehet. Szerintem Te Vácnál fogsz hozzá csapódni a csapathoz. Legalább is én így tennék, ha ott laknék ahol Te.Ha nem nagy a csapat, a spontás szálláskeresés jól mûködik.
Az új útvonal tetszik.
Én panzióra szavazok, de semmi kifogásom az ellen, ha valaki a panzió közeli erdõben szeretne sátrazni. Este a pizza és sör után mindenki elmegy aludni, reggel találkozunk a potraviny elõtt.
Hát igen ezt én is tudom de az az igazság, hogy már elég sokszor mentem ezen az útvonalon és nem lett belõle semmi bajom. Tiltva vagyon. Lopni sem szabad és mégis lopnak. A rendõr meg az a választ fogja kapni, hogy mondjon egy másik útvonalat, ha tud. Majd meglátjuk, hogy kerülünk-e? Ez a visszafelé úton lenne érdekes mert kifelé Szobnak mennénk.Az útvonallal azért van egy kis probléma: A magyar 2.sz úton Bp-Parassapuszta útvonalon a kerékpáros közlekedés végig tilos. Az jelentõs részén ezt táblák is jelzik. Pl. Vác és Szendehely-Katalinpuszta között kerülhetõ Verõcén át, (ez csak 6-7km többlet). Merre mentek? Dunakeszitõl Verõcéig a gödi kerékpárúton? Szendehelytõl északra már nem emlékszem h lenne tábla.
Írta 2011. március 29. - 13:05

Ezt megjegyezzük!Igen, ez megfontolandó! Jelentem én fáradtan horkolok, de engem nem zavar, mert közben alszom!
Volna itt egy másik téma, csak úgy gondolat ébresztõként.
A python jó poén, hiszen az alacsony homlokcsõ miatt, a nagy méretû kerekek mellett is alacsonyan tartható az ülés pozíció és a súlypont, de negatív az utánfutás!
A lengõorrú is fincsa cucc, de a normál elsõ villa miatt a homlokcsõ helye is adott, így ez határozza meg a tervezés további menetét. Elõnye a pozitív trail érték. Nincs is gond a sebességgel!
... és akkor itt van ez az ötlet.
Írta 2011. március 29. - 11:33

Az útvonallal azért van egy kis probléma: A magyar 2.sz úton Bp-Parassapuszta útvonalon a kerékpáros közlekedés végig tilos. Az jelentõs részén ezt táblák is jelzik. Pl. Vác és Szendehely-Katalinpuszta között kerülhetõ Verõcén át, (ez csak 6-7km többlet). Merre mentek? Dunakeszitõl Verõcéig a gödi kerékpárúton? Szendehelytõl északra már nem emlékszem h lenne tábla.Nem rossz ez az útvonal, bár kibicként annyit tennék hozzá h a Zólyom-Korpona utat nem érdemes 2x megtenni, inkább észak felé haladva az 525-ös úton vagy a 524+525-ös úton érdemes menni Banská Stiavnicán át.