Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
sok esetben azért magas épitésü a gép mert a 26-27es kerék méret miatt nem tudták lejebvinni az ülést viszont a 20" igen
nézd meg ezt 2x26 os kerékFeltöltött kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás
Sebesség és légellenállás szempontjából melyik a jobb?
Egy 2x27-es highracer vagy egy kisebb kerekû lowracer?

Hebrák

Hebrák

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Tegnap sikerült a munkahelyre bekerekeznem, sokan lesnek mint a borjú az új kapura, errefelé még nem láttak ilyennel teperni senkit. No meg jól le is pirultam a szép napsütésben.
A kollégáknak tetszett, próbálgattak vele menni.
Ha minden jól meggy pénteken megint bekerekezek , had legyen mit lesni.

dybiii

dybiii

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

Na, megjöttem, üdv mindenkinek!
A prosztatagyilokos bringámra vettem egy pdm 324-es féloldalas patentpedált. Indultam volna vele, de a cipõ a pedál két oldalán nem fekszik fel, billeg. A stoplim a pdm 505-é (SM-SH51), és azon, sõt az agyonkopott Richley pedálomon is stabilan áll. Mit tudnék én ezzel csinálni, nincs valami tippetek?

Szerintem, a cipõnek nem kell hozzáérnie a pedálhoz, kétoldalt. Ha jobbra - balra elmozdul kicsit, a nélkülkül, hogy kicsatolna akkor rendben van. Maximum húzzál egy keveset a rugón. (Minden Shimano SPD pedálhoz azonos stopli való).

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Jóvágású bringa, sok-sok kellemes kilométert Moha úrnak! Talán az elsõ villán lehetne még elõre görbíteni, hogy kisebb legyen az utánfutás, de nyilván így is megteszi.

Betettem a képtáramba, ha nem gond.

Köszöni szépen a jókívánságot!
A villán valóban lehetett volna húzni, de elmaradt, -így így maradt.

Persze, hogy nem gond a képtáradba tevés, sõt!!!

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás

Hmmm. Azt sejtem nem lakunk messze egymástól.
Ha kész lesz, szívesen megnézném élõben is.
Ha lehet.

Hasszan

Én Gazdagréten lakok, csak "teszteltem" szinterezés elött, nem az enyém lesz.

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Ez , ami a cipõmöm van vadi új . A használati utasítás szerint ennek az sm-sh51-nek jónak kellene hozzá lennie. A másik két pedálommal nincs is semmi holtjátéka. Amúgy sem lenne az igazi, hogy minden bringaváltásnál cseréljem a stoplit is.

Szia!
A feles pedálok különbözõek. elképzelhetõ, hogy van saját stoplija....
Arra is figyelj, hogy ne legyen nagyon passzos, mert szegény Lompi a bizonyíték rá a minap, de nekem is volt ilyen idõszakom, hogy a túl feszes és a nem megfelelõ szögben álló stopli elszarta a térdem.
NE

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Vegyél külön egy pár stoplit is hozzá!

Ez , ami a cipõmöm van vadi új . A használati utasítás szerint ennek az sm-sh51-nek jónak kellene hozzá lennie. A másik két pedálommal nincs is semmi holtjátéka. Amúgy sem lenne az igazi, hogy minden bringaváltásnál cseréljem a stoplit is.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Mit tudnék én ezzel csinálni, nincs valami tippetek?

Vegyél külön egy pár stoplit is hozzá!
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Na, megjöttem, üdv mindenkinek!
A prosztatagyilokos bringámra vettem egy pdm 324-es féloldalas patentpedált. Indultam volna vele, de a cipõ a pedál két oldalán nem fekszik fel, billeg. A stoplim a pdm 505-é (SM-SH51), és azon, sõt az agyonkopott Richley pedálomon is stabilan áll. Mit tudnék én ezzel csinálni, nincs valami tippetek?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Elõször is Tomi bejegyzésére reagáltam! Remélem, senki nem vette komolyan! Én nem építek bicajt, legfeljebb tervezek...
Azt a bizonyos L betût abban a nyílban, na azt is én terveztem.

Lompi épít és gyárt! Többek között a sajátjai mellett én ötleteimet is megvalósítja.

:) :) :) :) VICCELTEM! :) :) :) :)

Vedd fel légyszíves a Nagyemberrel a kapcsolatot ACS 10 ügyben. A részemre rendelt tétel hozzá kerül.

De jó, de jó, lesz ülésem!!!!
NE

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Halljuk! Halljuk!
Python nagylelkû...., s én evvel szívesen élnék.
Ha tudom a hogyan-továbbot.
Evvel együtt nagyon biztató, amit írtál
NE

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Ez nagyon szuper!
Különösen a sátor rögzítése, szállítása tetszik :-)
Nagyon jó megoldás.
A többi is tetszik.
Köszönöm.
NE

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

#10356. hozzászólástól olvasgass ülés-ár ügyileg itt a fórumon!

Üdv: Papka

Szia!
Meg van...
Mikor küldjem és hova?
NE

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Még Papa képtárába sem kerültem be.

Hát ez aztán már rágalom a köbön! Visszautasítom! :D
https://picasaweb.go...425373513248322
https://picasaweb.go...147108354291282

Az Elefántról meg még mindig nem nem tetted fel azt a fullos képet amit ígértél. Hát akkor felrakom az állatkerteset.
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Bocs, Python, a gépen a kormányon egy L van, biztos ezért.

Én is szeretnék egy kis elismerést! Mindig csak Lompi! Még Papa képtárába sem kerültem be. Le is iratkozom! Ne is próbáljatok visszatartani! :(

Elõször is Tomi bejegyzésére reagáltam! Remélem, senki nem vette komolyan! Én nem építek bicajt, legfeljebb tervezek...
Azt a bizonyos L betût abban a nyílban, na azt is én terveztem.

Lompi épít és gyárt! Többek között a sajátjai mellett én ötleteimet is megvalósítja.

:) :) :) :) VICCELTEM! :) :) :) :)

Vedd fel légyszíves a Nagyemberrel a kapcsolatot ACS 10 ügyben. A részemre rendelt tétel hozzá kerül.

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Ja igen, guminyomást nem is írtam a 26x1.75-re: 4.5 Bar
Ezzel még nem pattog el, mint írtam, én nem érzem a teleszkóp hiányát.
Bocs, Python, a gépen a kormányon egy L van, biztos ezért.
Ma elkelt volna nagyon az ACS10..

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Én így oldottam meg a csomagolást

Nekem ebben a témakörben még mindig a Levi gépe az etalon! :)
Feltöltött kép

sziasztok! látom mindenki 26"--os kerekeket használ építésre. országúti kerékméret 27"-os. érdeklõdnék csinált már valaki ilyen mérettel fekvõt??

Én 27-es kerekekkel nyomtam, igaz nem 18-as, hanem 28-as vagy 32-es gumival (Lompi lengõorrú), de az, hogy a kátyúkat nem tudtam kikerülni és 6 baron is felütött néha

Tapasztalataim:

Merev-váz + 700-as kerék 6-8 baros gumikkal
Könnyû jól gyorsíható. Bizonyos sebesség fölött pattog, nem lehet az úton tartani! A felütés reális veszély. Az elmúlt hónapban 4 belsõt cseréltem a 700-as elsõ kerekében. Megoldás, ha nem engeded a nyomást 6 bar alá, de a padkákat még ekkor is kerülnöd kell.
Feltöltött kép
Össztelós 26"-os 6 baron
Mindenen keresztül gázol! Mint ha egy montival szelnéd át a várost. 30-40cm. magas padkákról még röhögve ugratok le. A durva ütések nagy részét az elsõ teló felemészti, a maradékkal megbírkózik a köpeny. Kevés olyan hely van, ahol le kellene szállnom.
Lejtõzve brutális tempóval ereszkedek, nagyobb biztobságban mint a merev-vázassal.
Megnöveli a tömeget a csillapítás. Nehezebb felgyorsítani. Átlagosan jó, megfelelõ minõségû úton nem add nagyobb komfortot, mint a 27-28 asok.

Ha most kezdenék bele egy gépbe (majd télen) az 28"as lenne. 29" abban az esetben, ha lesz hozzá megfelelõ köpeny. Szerintem ez egy láncváltóval a megfelelõ kompromisszum, mind ár, mind a súly tekintetében.

Lengõsben Lompi a tuti

Én is szeretnék egy kis elismerést! Mindig csak Lompi! Még Papa képtárába sem kerültem be. Le is iratkozom! Ne is próbáljatok visszatartani! :(

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás

Bringantinál készül:
https://picasaweb.go...525028888423506

Hmmm. Azt sejtem nem lakunk messze egymástól.
Ha kész lesz, szívesen megnézném élõben is.
Ha lehet.

Hasszan

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Sziasztok!

Én 27-es kerekekkel nyomtam, igaz nem 18-as, hanem 28-as vagy 32-es gumival (Lompi lengõorrú), de az, hogy a kátyúkat nem tudtam kikerülni és 6 baron is felütött néha, elvette a kedvem a száguldástól.
Ezért fûzettem bele 26X1.75-ös kerekeket, ami az elõzõhöz képest jókora méretkülönbség, viszont ami engem illet, nem vesztettem annyit fürgeségben, mint amit nyertem kényelemben. Ehhez már biztosan nem kérek semmilyen rugózást, kiválóan megfog a ballonos gumi, nem pattog el, és még nem is sikerült felütnöm sem. Nekem ez a kompromisszumom, amivel együtt tudok élni.
Ami az ACS10-et illeti, még nem jelentkeztek, hogy megjött volna, az egy rekura elég szett ára 5250 Ft.
Megírom azonnal, ha megjött.
Egyébként lehet azonnal is rendelni a következõt, én csak azt gondoltam, hogy amíg nem zárul le az elsõ tranzakció, addig nem ajánlgatom a dolgot, mert még egyelõre nem bizonyítottak.
De fognak, remélem! :)

Hasszan