Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

A lányom Szegeden botlott ebbe a bringába. Semmi információ nincsen róla a gazdit nem várták meg. Gondoltam közzé teszem.https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=a82d97baba&view=att&th=131dea7b1d235121&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_gri78msq0&zw
https://mail.google....=f_gri78wud1

mármint mit teszel közé?:) mert kép az nincsen ha azt akartál
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
A lányom Szegeden botlott ebbe a bringába. Semmi információ nincsen róla a gazdit nem várták meg. Gondoltam közzé teszem.https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=a82d97baba&view=att&th=131dea7b1d235121&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_gri78msq0&zw
https://mail.google....=f_gri78wud1
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Bzsoltinak sok ezer kellemes kilómétert
Feltöltött kép

Nagy Gratula a tulajnak és az építõnek!
Nekem is kell egy ilyen!
NE

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Szia Python!

Engem érdekelne az elfekvõ készlet.

üdv dybi

Bármikor! Jelentkezz és vidd. A többit majd személyesen.

Recugbens tervreCUGbens by motyoo - Google 3D Warehouse

Ha bárki recugbenst akar építeni, elõtte javasolt egy teszt kör! Egyébként ez minden gépre vonatkozik... Amennyiben van kedved gépet fejleszteni, alakítgatni, reszelgetni akkor a huzatbájk mindenképpen telitalálat. Ott találsz még megoldandó problémákat
Ha kiforrottat szeretnél, akkor inkább ilyesmi:
Feltöltött kép Ezen már csak rontani tudsz.
Ha tornából fel vagy mentve, de ügyes lakatos vagy akkor meg az SWB a sok görgõvel meg lánccal, meg izével. Az hasonlít a legjobban a normál kerékpár hajtásához.

Python!

Lenne megint postázandó donor anyagom.Megoldható?
Mikor jársz erre?

A jövõ héten Békésszentandrásig eljutok...

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Python!

Lenne megint postázandó donor anyagom.Megoldható?
Mikor jársz erre?
toljad neki!!!

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Feltöltött kép

Faja!!!!
110-es tengelytáv?
Ülõlap magassága?
Ülõlap-tengely távolság?
Milyen kerekek (felnik), gumik vannak rajta?
Mennyit nyom?

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

A gerincét 50x1.5 acélcsõbõl

50x1-es húzott acélcsõ bõven elég

... ja és vannak hozzá tervek is

abból aztán dögivel reCUGbens by motyoo - Google 3D Warehouse

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Feltöltött kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Mindegy.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

dybiii

dybiii

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

...és van egy elfekvõ bike2usb-m...

Szia Python!

Engem érdekelne az elfekvõ készlet.

üdv dybi

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Terveim szerint egy 26/20 kezdõ gépet szeretnék építeni, ami viszont kérdés, mibõl, hogyan, mennyiért?

Bacchetta Bikes Touring And Commuting - Giro 20
Ezt javaslom lekoppintani. A gerincét 50x1.5 acélcsõbõl vagy 40x40 zártszelvényból, a hátsó villát robusztus acélvillából. A többit meg abból, ami akad.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

És itt nem szeretnék elfelejtkezni Python-ról, mint értelmi szerzõtõl, aki a hazai lengõorrú rekuzás alapjait rakta le. Vagy tévednék?

Ne pitizz! Feketelistán vagy! Még duzzogom! :)

Szerintem semmi baj az aluval, csak megfelelõ infrastruktúra kell hozzá. Ennek hiányában elég drága lesz. Az én elsõ aluvázam - többszörös átalakítás után - 80 ezer körül zárta a számla végét. Igaz, én nem egy kitaposott úton jártam.
Ha van egy garantáltan használható SWB terved és össze tudod rakni a cuccot, akkor a hegesztéssel együtt is kijöhetsz ennek a felébõl. Az mindenképpen a CrMo mellett szól, hogy "bárhol" javítható, hegeszthetõ. Súlyt csökkenteni meg elsõsorban az alkatrészeken lehet.

A 20x26 -os kerék képletû vázat bonyolultabb (jól) összerakni és a használat során is több kompromisszumot kíván, mint egy lengõorrú. Jómagam már kezdésnek is egy merevvázas 2x28-ast ajánlanék.
A legtöbbünk SWB-rõl váltott a lengõorrúra. Isu, Beni, Levi, Lompi, Motyoo, Zéta (neki mindkettõ megvan) és persze én is (a lista biztosan nem teljes).
Ez nem lehet véletlen… :)

... ja és vannak hozzá tervek is, meg némi tapasztalat...

...és van egy elfekvõ bike2usb-m...

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Na a lényeg lemaradt!

képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Lompit keresd

Persze keresse Lompit, ha elakad valamiben, de azt mondta rekusteve, hogy Õ akar rekut építeni nem pedig építtetni. A végeredmény úgy is az lesz hogy Lompinál lyukad ki. Ha nálam érdeklõdnek a rekum iránt , hogy én csináltam? Sajna be kell vallanom az igazságot, hogy nem, hanem egy barátom. Utána viszont mindjárt hozzá teszem, hogy már csináltam egyet saját kezûleg, de az nem ugyan az. Viszont jó reklám Lompinak, mert a bringámon rajta van az elérhetõsége. A Tisza tó kerülõ túrán jó pár névjegykártya szét lett osztva az érdeklõdõk között.
Had csinálja rekusteve a saját elsõjét. Nagyon büszke voltam én is a saját magam által kreáltra.

rekusteve: elsõ bringának jó választás a 20/26 kerékképletû gép, én is azzal kezdtem azután jött a Lompi féle, lengõ orrú. És itt nem szeretnék elfelejtkezni Python-ról, mint értelmi szerzõtõl, aki a hazai lengõorrú rekuzás alapjait rakta le. Vagy tévednék?

Egy kis nézelõdni való. A gyenge idegzetûek ne nézzék meg. Szörnyû esemény történt egy rekus túrán.http://www.youtube.com/watch?v=TKHbZXOKy74&feature=player_embedded
képtár

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás

Sziasztok!
Új vagyok még, azért regeltem mert én is szeretnék építeni egy rekut. Motyooval már váltottam levelet, azt mondta az alu nem jó választás, javaslatára magnéztem e fórumot, és valóban kezdek megtérni, túl sok gondal jár. Ezért szeretnélek megkérni titeket lássatok el néhány jótanáccsal a bringával kapcsolatban. Terveim szerint egy 26/20 kezdõ gépet szeretnék építeni, ami viszont kérdés, mibõl, hogyan, mennyiért? A válaszokat elõre is köszönöm.
Szép napot mindenkinek.

Lompit keresd
toljad neki!!!

rekusteve

rekusteve

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Új vagyok még, azért regeltem mert én is szeretnék építeni egy rekut. Motyooval már váltottam levelet, azt mondta az alu nem jó választás, javaslatára magnéztem e fórumot, és valóban kezdek megtérni, túl sok gondal jár. Ezért szeretnélek megkérni titeket lássatok el néhány jótanáccsal a bringával kapcsolatban. Terveim szerint egy 26/20 kezdõ gépet szeretnék építeni, ami viszont kérdés, mibõl, hogyan, mennyiért? A válaszokat elõre is köszönöm.
Szép napot mindenkinek.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

KISEBB!
(ahoz képest, mennyire nem lelkesedett senki az ötletért, egészen jól bevált... )

Én lelkesedtem érte, amint találtam megis vetettem :D
Egyébként Obi, ha akarod nézd meg élõben is, majd megbeszélhetünk egy idõt mikor feléd gurulok.
nekem eddig belefért jópár szerszám, láthatósági mellény, rongy, kispumpa, de egyenként 2db 1 literes üveg simán belemegy.
Szerintem nagyon megéri az árát.Persze sátrazni ne ezzel indulj el :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Én valszeg nem érek rá, pedig biztos jó móka lessz, de szabi elõtt meg kell nyomni a melót.
dartsos: az a lovaglótáska amit vettél az a kisebb vagy a nagyobb, nem találom a fórumban melyiket vette itt mindenki.

KISEBB!
(ahoz képest, mennyire nem lelkesedett senki az ötletért, egészen jól bevált... )

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Én valszeg nem érek rá, pedig biztos jó móka lessz, de szabi elõtt meg kell nyomni a melót.
dartsos: az a lovaglótáska amit vettél az a kisebb vagy a nagyobb, nem találom a fórumban melyiket vette itt mindenki.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Debreceniek....Jelentkezni ezen az e-mail-en lehet, innen küldenek jelentkezési lapot.
debrecen@tourinform.hu
Szóljatok ha megy valaki, aztán szervezünk valamit :)

Velocipéddel is lesznek páran, ha beszélsz velük akkor Papp Zsoltit üdvözlöm. Pödört nagy bajusza van. :)