Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts

Ma a lámpánál mellém állt egy srác egy kék gyári TW Bents Classickal. Szép bringa. Újabb eszement Debrecenben. ;)

Nem csak ott: az Erzsébet hídnál dél elött 1 26/26os faüléses zõdség jött szembe. (igaz én gyalog voltam)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Ma a lámpánál mellém állt egy srác egy kék gyári TW Bents Classickal. Szép bringa. Újabb eszement Debrecenben. ;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Almás-fahéjas, hmmm. Valószínûleg szombaton átutazom rajta , ha akkor megfelel. Tegyetek félre belõle! :)

Hívj fel ha gondolod!
Megyek oda nemsokára, rakatok félre ha kell :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Python erre mikor jársz? Van új sör a serfõzdében :)

Almás-fahéjas, hmmm. Valószínûleg szombaton átutazom rajta , ha akkor megfelel. Tegyetek félre belõle! :)

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Bocs, nem vagyok a Python, de a következõ évben semmi sem mentheti meg a híres serfõzdét, hogy meg ne kóstoljam a nedûjüket. Ezt úgy értem, hogy bringával útba ejteném az objektumot.

Sajna ezek limitált kiadású sörök(a szilvás és az új), de van választék bõven a nem limitáltakból is :)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Bocs, nem vagyok a Python, de a következõ évben semmi sem mentheti meg a híres serfõzdét, hogy meg ne kóstoljam a nedûjüket. Ezt úgy értem, hogy bringával útba ejteném az objektumot.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

chevy777

chevy777

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

Mi van??!! :)
No most ha jól értem, akkor van egy bekötés az ülés alatt-elõtt, meg egy másik az ülés mögött?
Mivel nem állnak rendelkezésre megfelelõ fotók, (ezt pótolhatnád) ezért csak emlékezetbõl írtam le a mûködést. A hátsó forgáspont határozottan látszott a hirdetési fotókon, a villa fölöttire nem emlékszem. Minden esetre, amennyiben jól értelmezem akkor ötvözték a két jellemzõ kormányzási módot? (ettõl még negatív az utánfutása) Most már még inkább érdekel!
Összefoglalnám. Kis sebességnél az elsõkerékkel kormányzol, nagyobb sebességnél az egész elsõ egység dõl a hátsó traktushoz képest? Illetve a két véglet között nincs határozott átmenet, csak a sebesség növekedésével egyre jobban dõl az egész elsõ traktus?
Ezt látnom kell! Jövõ hét kedden mennem kell Zalaegerszegre meg Szombathelyre. Visszafelé útba ejteném Sárvárt. Küldj elérhetõséget!
liptak.piko.laszlo@gmail.hu

Ez így igaz, ahogyan leírtad.Sebesség függõ.Szívesen látlak egy próbakörre , küldök elérhetõséget.A másik gondolatra,mivel bedõl, kormányoz, én úgy veszem észre hogy mikor kanyarodom,megdöntöm, de elõl nem kormányoz, mert a második kormányzási lehetõség kapcsolatánál, minden irányba nyeklik-nyaklik, kivéve fel-le.Csak oldalra.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Közben még elmélkedtem picinykét! A hátsó forgáspont párhuzamos a talajjal vagy menetiránnyal akkor csak a "bedõlést" segíti, de nem kormányoz. A kormányzás elöl történik. Valahogy így képzelem...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Tehát a bringám két helyen kanyarodik avagy csuklik,egyik az elsõ villa és váz csatlakozásánál,a másik pont a csatlakozás a két kerekû egységhez.

Mi van??!! :)
No most ha jól értem, akkor van egy bekötés az ülés alatt-elõtt, meg egy másik az ülés mögött?
Mivel nem állnak rendelkezésre megfelelõ fotók, (ezt pótolhatnád) ezért csak emlékezetbõl írtam le a mûködést. A hátsó forgáspont határozottan látszott a hirdetési fotókon, a villa fölöttire nem emlékszem. Minden esetre, amennyiben jól értelmezem akkor ötvözték a két jellemzõ kormányzási módot? (ettõl még negatív az utánfutása) Most már még inkább érdekel!
Összefoglalnám. Kis sebességnél az elsõkerékkel kormányzol, nagyobb sebességnél az egész elsõ egység dõl a hátsó traktushoz képest? Illetve a két véglet között nincs határozott átmenet, csak a sebesség növekedésével egyre jobban dõl az egész elsõ traktus?
Ezt látnom kell! Jövõ hét kedden mennem kell Zalaegerszegre meg Szombathelyre. Visszafelé útba ejteném Sárvárt. Küldj elérhetõséget!
liptak.piko.laszlo@gmail.hu

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Hm. Ezek szerint ha szellentés esetén az ülésben egy kicsit oldalra dõlne az ember...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

chevy777

chevy777

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Sziasztok.Szeretem ezzel még tartozom : Phyton -tól idéztem" Chevy gépéhez, ezeknél is a hajtómû-elsõkerék-ülés egy fix egység. Egymáshoz képest nem mozdulnak el, együtt dõlnek."Ehhez szeretném hozzá fûzni, hogy az én bringámon nem így van.Tehát az ülés alatt az un villa csapágyazva van, és kormányként funkcionál.Úgy mûködik, hogy ha lassan megyek ezzel kanyarodom, jól tudok vele korrigálni, de ha gyorsan megyek elég dönteni, és ilyenkor a kormány nem jut szerephez.Tehát a bringám két helyen kanyarodik avagy csuklik,egyik az elsõ villa és váz csatlakozásánál,a másik pont a csatlakozás a két kerekû egységhez.Egyébiránt mindenkit szeretettel várok Sárváron, aki arra jár és ki szeretné próbálni.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

ami nálam van az DNM AO-1 típus és 140mm a szemtávja vonalzóval mérve.

Köszi!
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

..
Mekkora a névleges szemtávolsága?

ami nálam van az DNM AO-1 típus és 140mm a szemtávja vonalzóval mérve.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
Az örök téma. Korán sötétedik, látni és látszani. II. Nagy Országos Lámpaszámlálás - jelentkezz te is! | Criticalmass.hu
Ha nem sötétedik korán, akkor is érdekes.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Az Óbuda Bringához nem tudsz véletlen elérhetõséget? Náluk maradt egy szett El Camino tárcsafékem :/

A bolt helyén egy kávézó vagy cukrászda. A honlapon meg hogy KONYEC. Ennyi.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

A múlt héten én is eldobtam a vasat. A téli gumi hiányára fogtam, pedig csak balfék voltam... :) Isu meg Beni kissé lemaradva csodálták, ahogyan csúszom az aszfalton. Na ahhoz is jól jött volna egy térdvédõ.

Egyébként levegõs tagot keresek, ha lenne valakinek elfekvõben. A legutóbbit az Óbuda-bringa szerezte, de sajnos õk is bezárták a boltot
Típus, irányár, stb...
Köszi!

Az Óbuda Bringához nem tudsz véletlen elérhetõséget? Náluk maradt egy szett El Camino tárcsafékem :/

Külön térdmelegítõt szerintem nem érdemes venni, mert túl könnyen elcsúszkálnak, és nagyon zavaró, ha mindig igazgatni kell, legyen szó akár hosszabb, akár rövidebb darabokról. Érdemesebb venni egy olcsóbb nadrágot, és belevarrni ezt;
neoprém - Google keresés

Ezt pedig magamnak, mert már több, mint egy éve szemezek az ötlettel;
Hase Pino Cheap Taiwanese copy semi-recumbent tandem. on velospace, the place for bikes
performer

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Ilyet használok, nekem bevált. Nincs problémám vele. Nem jött ki rajta semmilyen csúnya himbilimbizés kórság.
:) Semmilyen frekvencián nem zizeg. :)
Teszi a dolgát ahogy kell, ráadásul úgy pumpálom ahogy akarom. Ha kell sportosra, ha kell puhára állítottam a nyomást. mikor mennyi volt a cucc.

Egyet értek!
Anno két lehetõség állt elõttem. Megjavíttatom a Tomitól örökölt O2-est 5000-ért vagy veszek egy újat nyolcért. Ez utóbbi mellett döntöttem.
Lehet, hogy montinál már elfáradt volna, de közútra kiváló. Én azért szeretem, mert csomagos túráknál felküldöm 11 barra és ugyan az (vagy talán nagyobb) a komfort mint csomagok nélkül 8,5 barral.
Feltöltött kép
Mint írtam, a beszerzõ Óbuda-bringa bezárt. A Luley-nál megrendeltem a DNM-et és tegnap elmentem a boltba, ami be volt zárva. Napközben hívtam vagy háromszor, de senki nem jelentkezett. Lehet, hogy ez is bezárt?
Várok még egy kicsit hátha jelentkeznek, aztán veszek valamit az apróról...

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Ilyet használok, nekem bevált. Nincs problémám vele...

Akkor viszont nagyon jó áron van, meggondolandó!
Mekkora a névleges szemtávolsága?
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

..
Amit 8pénzért találtatok, annál sajnos nincs szó csillapításról - csúnyán himbilimbizhet, ha az útegyenetlenség elkapja a saját frekvenciáját.
..

Ilyet használok, nekem bevált. Nincs problémám vele. Nem jött ki rajta semmilyen csúnya himbilimbizés kórság.
:) Semmilyen frekvencián nem zizeg. :)
Teszi a dolgát ahogy kell, ráadásul úgy pumpálom ahogy akarom. Ha kell sportosra, ha kell puhára állítottam a nyomást. mikor mennyi volt a cucc.