Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Belelapoztam! Ez mekkora ötlet? :)
Nálunk mennyi ideig lenne ép?

Ilyen a Dráva menti bringaút mentén is elõfordul pár helyen:
Posted Image
Nálunk szerintem 15 percig lenne ép, bár ott is hiányzott 1-2 villáskulcs róla. Lehet hogy honfitársaink is jártak arra? :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Kálmán,
Az aláírásodba ezt a linket tedd be, és ez majd mindenkit a TE képtáradba visz:
https://picasaweb.go...494691296828287

Belelapoztam! Ez mekkora ötlet? :)
Nálunk mennyi ideig lenne ép?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Én meg ilyennel találkoztam ma:https://picasaweb.go...791739974880514
Felajánlódott, hogy próbáljam ki, de nem éltem vele. Lengõorrúsok elõnyben.

Kálmán,
Az aláírásodba ezt a linket tedd be, és ez majd mindenkit a TE képtáradba visz:
https://picasaweb.go...494691296828287
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
...jómagam is....
...

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Idõnként ránézek a blogjukra - még megvannak, jól bírják...
360°bringa

Követitek õket?

(no, nem a Pamírba gondoltam)

részemrõl napi szinten
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Idõnként ránézek a blogjukra - még megvannak, jól bírják...
360°bringa

Követitek õket?

(no, nem a Pamírba gondoltam)
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Sziasztok!
Tegnap reggel 9 elõtt, a Szentmihályi úton két Matador jött szemben, a Pólus környékén... k hideg volt, de elöntött valami kis melegség, hogy nem vagyok egyedül úton lengõorrúval.
Köszi, nagy élmény volt.
NG

Megvagyok! A lelkes integetés és ováció megtette a hatását, nekem is valami jólesõ érzés töltötte el a bensõmet. Egész pontosan fél 9-kor haladtunk el Benjamival az út másik oldalán és haladtunk a Megyeri hídhoz, mert ott volt találkozónk Pupuval. Gödön csatlakozott hozzánk még egy carbon rekus, így azután négyesben felnyomtuk magunkat Királyrétre.
Épp most gondoltam rá, hogy felteszem a fórumra a kérdést, ki volt az az elvetemült, de megelõztél.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Sziasztok!
Tegnap reggel 9 elõtt, a Szentmihályi úton két Matador jött szemben, a Pólus környékén... k hideg volt, de elöntött valami kis melegség, hogy nem vagyok egyedül úton lengõorrúval.
Köszi, nagy élmény volt.
NG

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Az új váz készül, bár ebben a vaczak idõben k. nincs kedvem a külsõ körlethez. A trafónkat a fater magához vette, úgyhogy heftelni sem tudok még itthon. Az új biztos hogy össztelós lesz, csak a régin gondolkodtam, megérné-e a hátuljába belekontárkodni. A jelenlegi csomagtartó áldozatul esne, a bovdenezést és a vezetékelést is át kellene variálni, a hátsó agydinamót átfûzni egy 26-os felnibe, és ismét lenne vagy két kiló plussz súly.
Akkor most marad így, legfeljebb ha a másik egyszer elkészül, utána lehet ez is kap egy új vázat.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Nincs.
Csinálj egy új vázat, Nincs értelme "belebarkácsolni". Kell egy forgáspont, a tagnak hely, újabb merevítések. Felhasználhatod a régi elemeit, de gyakorlatilag annyira szét fogod vágni, hogy az már egy új váz lesz.

Nem.
Nem leszel elõrébb. Ha "belebarkácsolsz" túl sok kompromisszumot kell kötnöd. Nem oda és nem abba a szögbe kerülnek a dolgok, ahol lenniük kellene. Csinálj egy új vázat.

Amennyiben ehhez még elsõ telót is szeretnél, a késõbbiekben akkor ezzel már most kalkulálj! (az elsõ telónak el kell férnie a lábad alatt, között, elöl is kell forgáspont stb.)

Konkrét esetben egyetértek.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

[/B]001;1138743]Csak hátsó telót van értelme belebarkácsolni a bringámba ? Vajon elõbbre leszek vele ?

Nincs.
Csinálj egy új vázat, Nincs értelme "belebarkácsolni". Kell egy forgáspont, a tagnak hely, újabb merevítések. Felhasználhatod a régi elemeit, de gyakorlatilag annyira szét fogod vágni, hogy az már egy új váz lesz.

Nem.
Nem leszel elõrébb. Ha "belebarkácsolsz" túl sok kompromisszumot kell kötnöd. Nem oda és nem abba a szögbe kerülnek a dolgok, ahol lenniük kellene. Csinálj egy új vázat.

Amennyiben ehhez még elsõ telót is szeretnél, a késõbbiekben akkor ezzel már most kalkulálj! (az elsõ telónak el kell férnie a lábad alatt, között, elöl is kell forgáspont stb.)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Nincs. Nem.

azért ez nem igy van hátso rugozás ad némi komfortott
Posted Image
még 170kg ember alattis müködik :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Nincs. Nem.

Konkrét ! Csak nem tudom minek ez a sok rizsa !

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Csak hátsó telót van értelme belebarkácsolni a bringámba ? Vajon elõbbre leszek vele ?

Nincs. Nem.

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Én meg ilyennel találkoztam ma:https://picasaweb.go...791739974880514
Felajánlódott, hogy próbáljam ki, de nem éltem vele. Lengõorrúsok elõnyben.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

énmeg találtam trikéseknek egykaros féket kétkerékre

Köszi!
Ötletes átalakítás.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
énmeg találtam trikéseknek egykaros féket kétkerékre
Posted Image
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

lbordi

lbordi

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Asszem megérett a kép a cserére, Reku Papa ezzel lecserélheted, gondolom elérte a gép a végleges formáját.
Vagy ki tudja?
[IMG][IMG]http://www.kephost.com/images4/2011/11/19/n8fnqo6z7m2r1rspjm4t_tn.jpg[/IMG][/IMG]

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Csak hátsó telót van értelme belebarkácsolni a bringámba ? Vajon elõbbre leszek vele ?

Milyen célrendszert akarsz kielégíteni? Magyarul: milyen körülmények között, mire használod a gépedet. Mekkora súllyal esik latba a kis tömeg, nagy sebesség, és a kényelem? Mekkora a költségvetés?

Én most egy-egy 2ezer forintos occsó rugóstagot használok a bringáimban, csak hátul, nekem bejött - szeretném jobbféle levegõstagra cserélni õket - pénz, pénz, pénz...

Az elsõ villa idõvel általában szintén cserélhetõ, fejleszthetõ - ahhoz is leginkább az elõbbi 3 dolog kell.

Az elsõ villa cseréje általában kevésbé forgatja fel a szerkezetet, a hátsó lengõkar kialakítása nélkül viszont gyakorlatilag új vázat kell készíteni. A hátsó lengõkarban a rugóstag helyére akár egy merev elem is beépíthetõ ideiglenesen, aztán ha a keret engedi igazi rugóstagra cserélhetõ. Mindenesetre a plusz tömeggel számolni kell, ami becslésem szerint 1 .. 1,5kg a merev vázhoz képest. A láncvezetés is érdekesebb lesz hátsó hajtásúnál.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás