Igen, engem egy amcsi márkatárs alaposan befékezett. Nagyon egyszerû megoldást talált az engem is zavaró tulajdonságokra: Az elsõ 26-os kereket 24-esre cserélte, villástól. Ezáltal a hajtómû 7 cm-rel, az ülés 3 cm-rel került alacsonyabbra, ami tökéletesen megszüntette a kerékemelgetési hajlandóságát a Giro26-nak.
Amivel változik az ülés dõlésszöge, ez beállítható. A hajtómû magassága, ami szerintem csak javít rajta, de sajnos negatívumként eltérõ méretû lesz a köpeny és a belsõ…
Terveim nekem is vannak:
A lemezvázból már tovább jutottam/tunk (+Lompi) az dupla-félcsöves integrált üléssel merevített, 2x700 vázig.
Most jól jönne egy rajz, de elektronikusan még nincs meg…
Az eleje a már bevált merev félkör profilú Lompi-villa, a hajtómûnél kialakított forgásponttal. Ez a hajtómû távolság állítása miatt szükségeltetik.
A homlokcsõnél semmi trükk. Méretre esztergált csõ.
A hátulja egy anyagból (késõbb két félcsõvé válik) – a Chili vonalaihoz hasonlóan – a homlokcsõtõl esik le az ülõlap alá, majd az ülõlap vonalát követve tart a derék vonaláig, ott megtörik lefelé és a hátsókerék tengelyig futva megadja a hátsó villa vonalát. Esetleg a hátsó villa gyári elsõ (lásd Chili).
Ezt követõen az egész egység hosszában félbe vágva és lelemezelve két különálló egységként adja a vázat. A homlokcsövet nem tengelyvonalban, hanem ahhoz jobb és baloldalon csatlakozva (rásimulva, körbe ölelve) „terpeszt” a hátsó tengely szélességére vagy gyári villa esetén annak bekötéséig. Ebben az esetben is össze lesz „dolgozva” a két egység, hogy folyamatos és homogén vonalak alakuljanak ki.
Elöl a homlokcsõ merevít, majd az ülõlap végig a derék magasságig és a féktüskéknél még egy átkötés a két fél elem között. Szükség esetén, az ülõlap alján – a hajóbordákhoz hasonló- lemezmerevítés, egy vagy két ponton, mivel az alátámasztás nem lesz olyan széles, mint a most alkalmazott Lompi üléseken. A derék fölötti részt szintén lemezbordák, merevítik (de váztengely vonalban) a váztól indulva és fölfelé szélesedve. Erre kerülne, egy kisméretû csomagtartó. A merevítés és a csomagtartó egy anyagból precíziós vágással készül, ahogyan a papucsok is.
Lehet, hogy még is egyszerûbb lett volna lerajzolni! (Dybiii!!!)Azt várom a tervtõl, hogy kisebb átmérõjû csöveket tudunk majd használni.
„Lehullik pár felesleges dkg. és lemez meg csõ. Fõleg az ülés környékérõl. (meg kerül is rá)
Az ülés szerves része lesz a váznak (ezért nem lesz állítható, viszont merev)
Újszerû, egyedi „márkajelzés” szerû váz vonal, vázkép alakul ki.
Problémák:
- nincs szükségem még egy rekura.
- Nem szeretnék költeni kerekekre, váltókra, fékekre, stb.