Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Tudnál linket adni, ahol bõvebben tudok olvasni a témában?
....riksa...hmmmm....mindig is izgatott a téma....:D

KRESZ:

"Kerékpár: olyan, legalább kétkerekû jármû, amelyet emberi erõ hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményû motor segíti. A kerékpáron a kerékpárt nem hajtó személy is szállítható erre alkalmas ülésen. A kerékpáron utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhetõ el."

"A kétkerekû kerékpáron 16. életévét betöltött személy szállíthat 10 évnél nem idõsebb, a kerékpárt nem hajtó utast a kerékpár pótülésén. Kettõnél több kerekû kerékpáron 17. életévét betöltött személy szállíthat a kerékpárt nem hajtó utast."

"Tilos a kerékpárhoz oldalkocsit, valamint - kerékpárutánfutót kivéve - egyéb vontatmányt kapcsolni;"
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

szerintem itt a jard nem nézné jó szemmel, ha egy ilyet meglátna. Bár eddig sem szólt senki ...

Úgy tûnik, nem nagyon piszkálják a rekusokat a rendõrök. Többször mentem el igazoltató páros mellett, nem foglalkoztak velem. Egyszer megállított egy csapat - az egyikük építésen gondolkodott.

Fiatal emberek vagytok, valószínû, hogy a lányaid sincsenek még eladó sorban. Biztonságosabb a nyári túrázás egy mama kormányos és egy papa kormányos mögött, mintha mindenki megy amerre lát, ti meg tekerhettek utánuk kétfelé a tandemmel.:)
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Piho

Piho

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Jelentõs változások vannak a KRESZ-ben a kerékpárokat illetõen. A riksák legalizálása rengeteg lehetõséget nyitott. Semmi akadálya hogy egy kerékpárnak öt kereke legyen.

Tudnál linket adni, ahol bõvebben tudok olvasni a témában?
....riksa...hmmmm....mindig is izgatott a téma....:D

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Mindenképp érdekes megoldás, de szerintem itt a jard nem nézné jó szemmel, ha egy ilyet meglátna.

Jelentõs változások vannak a KRESZ-ben a kerékpárokat illetõen. A riksák legalizálása rengeteg lehetõséget nyitott. Semmi akadálya hogy egy kerékpárnak öt kereke legyen.

Piho

Piho

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Amikor a tandem-trájk rekuk vázcsavarodási problémájáról olvastam itt a fórumon, akkortájt nézegettem a deltákból összerakott vonatok videóit (pl.: Rondo Days Trike Ride - YouTube). Ebbõl fakadt egy ötletem, amit én valószínûleg nem fogok megépíteni, de talán nem haszontalan.

Egy tadpole trájk és egy delta is képezhet vonatot - ebben a sorrendben. Felülnézetben a kerekek úgy helyezkednek el, mint a dobókockán az ötös. Ha együtt tervezed õket, akkor sokoldalúan használható trájk géppark alakul ki. Mehetnek külön-külön is, és összekapcsolva vonatként is.

Mindenképp érdekes megoldás, de szerintem itt a jard nem nézné jó szemmel, ha egy ilyet meglátna. Bár eddig sem szólt senki amikor a tandemmel és még egy mono utifutival nyomtuk közúton, így a szerelvény kb 5m hosszú.

Cofe

Cofe

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

A kollégáim szoktak látni 1 fekvõst arrafelé. Kép a géprõl?

Igen kezdetleges, de elsõ gépnek elmegy. :)
Remélem, tavaszra lesz valami. Vagy Lompi-féle, vagy más...

Feltöltött kép

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

...
A téli projekt 2 db single trike a lányaimnak, hogy a 2012-es nyári nyaraláson már flottában tudjunk közlekedni:D

Piho

Amikor a tandem-trájk rekuk vázcsavarodási problémájáról olvastam itt a fórumon, akkortájt nézegettem a deltákból összerakott vonatok videóit (pl.: Rondo Days Trike Ride - YouTube). Ebbõl fakadt egy ötletem, amit én valószínûleg nem fogok megépíteni, de talán nem haszontalan.

Egy tadpole trájk és egy delta is képezhet vonatot - ebben a sorrendben. Felülnézetben a kerekek úgy helyezkednek el, mint a dobókockán az ötös. Ha együtt tervezed õket, akkor sokoldalúan használható trájk géppark alakul ki. Mehetnek külön-külön is, és összekapcsolva vonatként is.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás

Miket mondanak? És kik? :)

A kollégáim szoktak látni 1 fekvõst arrafelé. Kép a géprõl?

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Isten hozta az új tagokat!

Agydinamósoknak érdekes lehet: B + M Lumotec IQ Fly RT senso plus günstig kaufen im Online Bike Shop www.roseversand.de

A nap terméke akció.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Python !
Itt volt Misi, kipróbálta a tüzest. Aránylag hamar ráérzett a lengõorrúra.
Levi !
Téged ajánlottalak neki, ha tud keressen meg ha feléd jár mert kb. veled egy magasságú a srác. ( utólagos engedelmeddel :) )
Újabb fertõzött a láthatáron !

Keressen meg nyugodtan (itt), aztán majd megy egy kört.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Ahogyan a Mester jelezte a kis csomag is révbe ért.
Köszönöm a segítséget.
Üdv a fedélzeten az érkezõknek!
Igaz PBJ nem a Zsámbéki-medencében van, de nem leküzdhetetlen a távolság,
Arra felé bõven van dolgom.
Tehát ha alkalmas, akkor egy lengõorrú és annak gazdája lassan 1000 km tapasztalattal itt is a rendelkezésre áll.
Tud valaki valamit a tavaszról, hogy merre jár?
NE

szívesen máskor is
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Ahogyan a Mester jelezte a kis csomag is révbe ért.
Köszönöm a segítséget.
Üdv a fedélzeten az érkezõknek!
Igaz PBJ nem a Zsámbéki-medencében van, de nem leküzdhetetlen a távolság,
Arra felé bõven van dolgom.
Tehát ha alkalmas, akkor egy lengõorrú és annak gazdája lassan 1000 km tapasztalattal itt is a rendelkezésre áll.
Tud valaki valamit a tavaszról, hogy merre jár?
NE

Lompi mester ma sem unatkozott, ujra szabta a Lompi bike neven elhiresult gepem,
Koszonet Lompinak.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Csinos! És olyan hosszúak a láncvillák, hogy még a V-féknek is lenne hely rajtuk.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
csak azért hogy nem alszom téli álmot :)
Feltöltött kép
és igy a váz 6kg
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Piho

Piho

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
...igyekszünk, igyekszünk....

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

...Már már gyakorlott építõ vagyok, 2 éve foglalkozom fekvõ építéssel kisebb nagyobb sikerrel.
...
A téli projekt 2 db single trike ...

Üdv a klubban minden új tagnak. :)
Örömmel látom, hogy bõvül a trájkos létszám is :) :)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Isuka001, ha nemtudnad akkor a lesz az egy esszel irando. Az ekezet hianyert is bocs.
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Lompi mester ma sem unatkozott, ujra szabta a Lompi bike neven elhiresult gepem, volt teszt ut is igaz csak rovidke. Jelenleg kosarban pihen a cucc, de a kozeli napokban osszerakom es, ha az egiek is ugy akarjak akkor proba lessz hosszabb tavon. Ha hibatlannak fog tunni (mert az lesz) akkor por tusszentes. A kepekre egy kicsit varnatok kell.
Koszonet Lompinak.
képtár

Piho

Piho

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok!

Igyekszem mindenkinek válaszolni.
Már már gyakorlott építõ vagyok, 2 éve foglalkozom fekvõ építéssel kisebb nagyobb sikerrel.
Igen az alsó sori bringa az enyém.
Az avatar képen a marcona fickó az szerény személyem, a bomba csaj pedig a volt menyasszonyom:D
Az idén sikerült építenem egy tandemet mint szélvész tanárúrnak. A családdal megjártuk vele Európa talán egyik legszebb útjának egy szakaszát a Passau-Gyõr Donauradweg-et.
A beugró pálesz OK!

A téli projekt 2 db single trike a lányaimnak, hogy a 2012-es nyári nyaraláson már flottában tudjunk közlekedni:D

Piho

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Python!
Találtam neked SPD klipszet !
Tesztbájk, friss hirdetés.
Privit nem tudok küldeni, igazán nyithatnál egy normáis postafiókot.

Köszi, már le is csaptam rá!
A postafiókkal sajnos nem tudok mit kezdeni.