Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
igy ahogy van 15.2 kg és dualdrive agy dinamo
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Az evolúció jelenlegi csúcsa! Ez már annyira összeszedett, hogy akàr a "gyári" gépekkel is össze lehet hasonlítani!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
na majdnem kész van :)
Feltöltött kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts

Gratula! Fõleg a lányoknak. Passauig hogyan jutottatok el? Mostanában ('93 óta) Ausztriában mindig a nagy hegyek irányába járok, de tandem trike-kal - fõleg eleinte - inkább én is a Duna partján mennék. Szállás kemping vagy ad hoc fogadó, esetleg elõre foglalva?

https://picasaweb.go...ecsKrpTura2009#
Egyszer jöjjünk össze és oda adom a Donauradweg térképet, benne a szálláshelyekkel.

Piho

Piho

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
A lányok nevében is köszönöm az elismerõ szavakat. Passauba egy kedves barátom vitt ki bennünket egy hosszúplatós duplakabinos Fiat Ducatóval. A szállásaink minden esetben kempingben sátorban voltak. (Korábban lakókocsiztunk és nem akarunk lemondani a kemping adta szabadságról). A megtett utat mindig elõtte nap találtuk ki, igazodva a szakaszra jutó látnivalókkal, ebbõl fakadóan 13 nap alatt értünk Gyõrbe. A legrövidebb napi vonalban mért távolság 23 km a leghosszabb pedig 68 km-re sikeredett. Bár ez utóbbi szakasz is csak azért mert nem találtunk nyitva kempinget 20 km-el korábban. :cool2:

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

A lányaim rutinos kerekezõk, az egész õrület 2009-ben kezdõdött, amikor megkerültük velük a Fertõ-tavat, aztán 2010-ben a Balatont, 2011-ben Passau-Gyõr útvonal. Természetesen mindenki a saját bringájával ment, és 2009-ben a kisebbik lány 8-éves volt.:D

Gratula! Fõleg a lányoknak. Passauig hogyan jutottatok el? Mostanában ('93 óta) Ausztriában mindig a nagy hegyek irányába járok, de tandem trike-kal - fõleg eleinte - inkább én is a Duna partján mennék. Szállás kemping vagy ad hoc fogadó, esetleg elõre foglalva?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

ahogy a "Nagy Kígyó" mondta: a te idõd, a te munkád, a te pénzed...

...és a Te örömöd! :D

Klasszikust csak pontosan! :)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

... a mi tandemünk 105 cm széles, eddig csak 1 alkalommal volt gondunk egy hídon, ahol a villanyoszlop és a korlát között nem fértünk el.

:) :)
Járdán autóparkolást megakadályozandó zöld oszlopok közé háromkerekûvel már én is beszorultam egyszer, nem kis tempóval, gondolván itt még átférek. A felni még igen, de az agyaknál már nem. :) Az a gép volt 90 centi széles, csak az oszlopközt mérték el a mesterek két centivel.
:)

Piho

Piho

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

Fiatal emberek vagytok, valószínû, hogy a lányaid sincsenek még eladó sorban. Biztonságosabb a nyári túrázás egy mama kormányos és egy papa kormányos mögött, mintha mindenki megy amerre lát, ti meg tekerhettek utánuk kétfelé a tandemmel.:)

A lányaim rutinos kerekezõk, az egész õrület 2009-ben kezdõdött, amikor megkerültük velük a Fertõ-tavat, aztán 2010-ben a Balatont, 2011-ben Passau-Gyõr útvonal. Természetesen mindenki a saját bringájával ment, és 2009-ben a kisebbik lány 8-éves volt.:D

Piho

Piho

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

Homályos emlékeimben mintha szerepelne egy olyan, hogy max szélesség, vagy nyomtáv. (90 vagy 70 centi) Korrigáljatok ha nem így van!

... a mi tandemünk 105 cm széles, eddig csak 1 alkalommal volt gondunk egy hídon, ahol a villanyoszlop és a korlát között nem fértünk el.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

...és a te örömöd! :D

b i n g ó !
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Másként fogalmazva - ahogy a "Nagy Kígyó" mondta: a te idõd, a te munkád, a te pénzed...

...és a Te örömöd! :D

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

na nem kötekedni akartam...
:cool2:

Mi sem. Körüljártunk egy gondolatot, aztán ha nem igazán szimpatikus a dolog, ne hagyd magad rábeszélni, mert nem ez a cél.
Másként fogalmazva - ahogy a "Nagy Kígyó" mondta: a te idõd, a te munkád, a te pénzed...

Egy kicsit már tél is van, jobban be vagyunk zárva a szobába...

Az amik mindég legnagyobbak akarnak lenni: Recumbent Trike Train Record - 23 Trikes - YouTube
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

igaz...

na nem kötekedni akartam csak a buktatót kerestem a jogszabályban.... lehet, hogy ez egy jól sikerült KRESZ?

Én se vettem kötekedésnek, csak bátorítani szeretnék mindenkit, hogy alkosson, mert az érdekes, az elgondolkodtató, az hasznos, meg minden.
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

igaz...

na nem kötekedni akartam csak a buktatót kerestem a jogszabályban.... lehet, hogy ez egy jól sikerült KRESZ?

Az eddigi legkevésbé rossz. :)
Jelenlegi KRESZ alapján még a Gályát is nehéz megfogni (én tudom h hol lehet, de az utca rendõre aligha)
;)

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Homályos emlékeimben mintha szerepelne egy olyan, hogy max szélesség, vagy nyomtáv. (90 vagy 70 centi) Korrigáljatok ha nem így van!

Lehet szélesebb 80cm-nél csak akkor kétoldali fényjelzõ készülékkel kell felszerelni (KÖHÉM rendelet = "mûszaki KRESZ")
II. fejezet 116.§

Maga a kerékpár (pont ahogy Reku papa mondja)
1. számú függelék az 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelethez
II. A közúti jármûvekkel kapcsolatos fogalmak
r1 pontja

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

igaz...

Piho

Piho

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
igaz...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

.... akkor most a "vonatozás" -mint ahogy azt a videóban is látni- az vontatványnak minõsül e vagy sem ....

Bár erre a KRESZ nem ad tételes definíciót, szerintem a vontatmánnyal összeférhetetlen az, hogy az is hajtson. Szerintem az egyszerûen egy csuklós tandem. Nem tudok arról, hogy valami tiltaná.

Jut eszembe: Biztos láttál már olyan gyermek félbiciklit, amit a papa nyeregcsövére lehet rögzíteni, és a gyerek is tekerhet. No, az is tandem, az sem utánfutó.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Piho

Piho

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

"Tilos a kerékpárhoz oldalkocsit, valamint - kerékpárutánfutót kivéve - egyéb vontatmányt kapcsolni;"

.... akkor most a "vonatozás" -mint ahogy azt a videóban is látni- az vontatványnak minõsül e vagy sem ....