Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Egy elkötelezett rekus komoly célt kitûzve maga elé,
kitartással és szorgalommal,
idõt, munkát nem kímélve el is éri amit akart:

Boldog Új Évet mindenkinek!
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

dybiii

dybiii

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Minden kedves fórumozónak BÚÉK!

(már tíz napja hosszabbodnak a nappalok, nyakunkon a tavasz :) )

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Az összteló a súly többlet miatt, nyilván nem segíti a sebesség növekedését, de lejtõzésnél rossz terepen jól jöhet... :)
Az én tervem az össztelóval inkább csak a komfort növelése, meg a kihívás volt (össztelós és minden paraméterében állítható váz készítése)
Azt gondolom, hogy a kis sebességért nem az AMP a felelõs. Én síkúton és tartósan 28-32 körüli tempót tekerek agyváltóval, agydinamóval!

Talán még emlékszel, amikor januárban együtt tekertünk a Körösök völgyében. A könnyebb Chilit dinamikusan lehetett gyorsítani, az Elephant komótosabban érte el az utazó sebességet, de annak mértékében már nem volt nagy különbség. Amennyiben ez a túra nem az alföldön történik, akkor a súlykülönbség miatt az átlagsebesség különbség is nagyobb lett volna.

Az elsõkerék hajtás az AMP-vel nem pogózik - tapasztalatom szerint. Az energiavesztést valahol máshol kell keresned.

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Python!

Találtam egy képet a gépemen.Elefánt csak hátsó rugózással.Mik voltak az elõnyök és hátrányok az amp-vel szemben?
Nálam az össztelós utazó sebessége 20 felé közelít,amig a merevé inkább 30 felé.
:D az az igazság,hogy 20 alatt félek:D
hogy eldõlõk:)
toljad neki!!!

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás

Elvileg megvan hozzá minden (donorbicajok)

és nem fog sírni a gyerek...?:):):)
toljad neki!!!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Nézd meg ezt is. A szöveg végén megtalálod a PDF file-t.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
akkor hajrá elvileg egy nap és gyakorolhatc is mig megnem unod. :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

gery169

gery169

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

gery ezsem 5 ft balesz akkor már mértnem egy normális amivel turázni is lehet?

Elvileg megvan hozzá minden (donorbicajok)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
gery ezsem 5 ft balesz akkor már mértnem egy normális amivel turázni is lehet?
képek

gery169

gery169

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Nos én ezen gondolkozok: The Monty page . A 16" kerék miatt túl nagy sebességre úgysem képes.
Penny parkolóba karikázgatni jó ez.

b zsolt

b zsolt

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
üdv mindenkinek!!!!!!
tegnap volt szerencsém kipróbálni mester új gépét: szerintem már megint nagyot alkotott a mesterúr!!!! lehet többé nem érjük utol, csak ha hagyja magát!!!

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Oké, tudom, csak az ülésmagassága az egyik tényezõ ami ellene szól.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Az èn tapasztalatom is hasonló. 55-60 cm.-es ülés pozíció esetén, nagyjából egy magasságba kerül a bucid a sofõrökével. Ez mindenképpen megkönnyíti és biztonságosabbá teszi a közlekedést a forgalomban.
Mind e mellett azt gondolom, hogy ez az egész Python téma nem e miatt merült fel.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
A másik nem kicsi hátránya, hogy túl alacsony. Elõször alacsony építésû géppel mentem (Python törpéjével) abba szerettem bele. Az alacsony üléspozíció varázsa pár km múlva elmúlik, utánna inkább hátrányként jelentkezik. A láthatóságot nem kell magyaráznom, viszont pl. a Tisza tó töltésén a Green Spice-szal magas fûben a tájból semmit sem láttam, és a forgalomba kikerülve még zavaróbb a túl(!) alacsony építés. Az ideális ülésmagasság szerintem az amikor felülés nélkül még éppen le tudod tenni a talpad induláskor és megálláskor. Ez üléspozíció függvényében változik, az általam favorizált fekvõsebb, magas hajtómûves testhelyzetnél ez valahol 60 cm körül van.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Nem csak egy csinált:) Pythont:)
Feltöltött kép

Ez a bringa arra volt jó, hogy megismerkedjünk és elinduljon a lengõorrú project! Régi szép idõk!
Pythonnál jobb a lengõorrú, ez nem vitás! A Python egy cirkuszi mutatvány! Jó poén de nagyobb tempóra nem ajánlom. Kirándulós, rácsodálkozós gépnek lehet jó, úgy harmincas tempóig. Sokan elkötelezettei a stílusnak, Õk biztosan másképpen gondolják. Ránézésre egyszerû mint a faék, de nagyon érzékeny a méretekre, szögekre. Ha szeretnél csinálni egyet, van komplett (pdf) tervdokumentációm is hozzá.
Nekem valahol negyven fölött ért véget a tehetségem. Az már komoly koncentrációt igényelt.
Feltöltött kép
Hogy pontosan mire való, azt egy finn srác videója jól mutatja. Érdemes megfigyelni, hogy nagyobb tempónál mennyire libeg, ellenben lépésben és szinte helyben fordul! A Python honlapon fent van, Jukka-nak hívják...
A trike-ban talán nagyobb a fantázia, ott Nobuo-t kell keresni. Sok videója van a YouTubeon. Nagyon igényes gépeket épített.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
szerintem nemjó ezértvan lengöóru
képek

gery169

gery169

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

tapasztalat 3hét gyakorlás után csak forgalom mentes uton a kocsmáig töbre szerintem nem jó

Nekem arra kéne :). Meg másra is. Emelkedõket mennyire bírja?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Neked milyen tapasztalatod van vele, építõként és felhasználóként?

tapasztalat 3hét gyakorlás után csak forgalom mentes uton a kocsmáig töbre szerintem nem jó
képek

Piho

Piho

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
...micsoda mozgalmas hét volt ez, hozzászólás hegyek stb...
örömmel látom, hogy az ünnepek alatt is folyamatosan járt a buksitok, egyeseknek még a keze is.
Ma nekiálltam a lányok fekvõjének én is, egyszerre kettõ készül.....

gery169

gery169

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

Nem csak egy csinált:) Pythont:)
Feltöltött kép

Neked milyen tapasztalatod van vele, építõként és felhasználóként?