Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

1-0 az AZUB-nak! :)
Õk okosan oldották meg az alsókormányos esések okozta károk kiküszöbölését. Elfordul a cucc és kész./Két helyen is tud fordulni./ Ezzel megóvja az alkatrészeket a roncsolódástól. Hajrá!
Amúgy, az átalakításhoz rendelkezésre áll gyári szett, avagy improvizáltok?

Ehhez igazából csak egy stucni kéne (a többi könnyen beszerezhetõ). Eddig csak egy olyat láttam, ami az elképzeléseimnek megfelelne, de az 139 euro :(. Ha nem találok olcsóbbat, akkor vagy marad az alsókormány, vagy barkácsolok házilag egy stucnit...

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

;824009']Az a helyzet, hogy a Groovy alsó kormányán két gyermekbetegség van:

- egy masszívabb esésnél könnyen elgörbülhet a stucnit tartó csap, vagy a villán lévõ konzol, vagy mindkettõ, ugyanis semmi sem tud elmozdulni-elfordulni (erre elõzõleg Murla hívta fel a figyelmemet)
- az ülést az elsõ pozícióba állítva (összesen 2 lehetõség van) sûrûvé válik a láncterelõ görgõ-stucni-tolórúd tájék (úgy vettem észre, hogy a gép ezen része kicsit átgondolatlan)

Ezen kívül nekem jobban bejön az aerodinamikusabb testtartás (szerintem kényelemben így is simán veri a hagyományos bringákat), meg az se mindegy, hogy egy szûkebb helyen a bütykömet, vagy a nadrágomat horzsolom le.

Elsõ körben talán egyszerûbb megcsinálni a felsõkormányt, aztán ha nagyon rá akarok hajtani a kényelemre, akkor még mindig elgondolkozhatok az alsókormányon.

...egy combosabb esésnél a felsõkormánnyal meg az ülésed megy gallyra...;)
...radiusomon egyszerûen át van ez hidalva a másik oldalon van a tolórúd, persze ehhez az kell, hogy minden átkerüljön a másik oldalra, furcsa, hogy ezt a groove-d építõje nem sakkozta ki...:)
...a bütykeid meg biztonságban vannak egy érzékenyebb kormányzású rekuval egyébként is kétszer meggondolja az ember magát, hogy centizzen...;)
...de ahogy jónak látod az a lényeg, hogy neked feleljen meg...;)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
1-0 az AZUB-nak! :)
Õk okosan oldották meg az alsókormányos esések okozta károk kiküszöbölését. Elfordul a cucc és kész./Két helyen is tud fordulni./ Ezzel megóvja az alkatrészeket a roncsolódástól. Hajrá!
Amúgy, az átalakításhoz rendelkezésre áll gyári szett, avagy improvizáltok?

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

..én is Zsizsi mellé állnék át lehet alakítani, de én lehet hogy maradnék a keskenyebb alsó kormányosnál...Az én radiusom is az és elég keskeny az alsó kormány szélesség úgy 60 centin belül van. Ahogyan a képeket nézegettem, nem teljesen értem miért jó az, ha az alsó kormány V alakban széttart. Szerintem az a normális ha párhuzamos a kézfejtartás a lábakkal, ezzel is lehet súlyos centiket nyerni és - szerintem - kényelmesebb is. Hegesztõ szaki meg van, télvíz idején profi módon meg tudja oldani, ha van pontos elképzelés...

Az a helyzet, hogy a Groovy alsó kormányán két gyermekbetegség van:

- egy masszívabb esésnél könnyen elgörbülhet a stucnit tartó csap, vagy a villán lévõ konzol, vagy mindkettõ, ugyanis semmi sem tud elmozdulni-elfordulni (erre elõzõleg Murla hívta fel a figyelmemet)
- az ülést az elsõ pozícióba állítva (összesen 2 lehetõség van) sûrûvé válik a láncterelõ görgõ-stucni-tolórúd tájék (úgy vettem észre, hogy a gép ezen része kicsit átgondolatlan)

Ezen kívül nekem jobban bejön az aerodinamikusabb testtartás (szerintem kényelemben így is simán veri a hagyományos bringákat), meg az se mindegy, hogy egy szûkebb helyen a bütykömet, vagy a nadrágomat horzsolom le.

Elsõ körben talán egyszerûbb megcsinálni a felsõkormányt, aztán ha nagyon rá akarok hajtani a kényelemre, akkor még mindig elgondolkozhatok az alsókormányon.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Ez a teló van benne: http://www.dnmsuspen...cle_ao30ar.html
Nem tudom mennyire jó, mert nincs összehasonlítási alapom, sosem volt még össztelós bringám. Beállítottam úgy, ahogy a gyári táblázat az én súlyomhoz javasolja, jónak tûnik. Amúgy fogalmam sincs hogy ha melyik nyomáson mennyit változtatok akkor az mit eredményez. :)

A nyomást úgy kell beállítani, hogy jól mozogjon alattad ne koppanjon, de ne is legyen nagyon feszes, mert a veséd elfolyik az ülésben:), aztán még ott van az a piros tekerõ gomb azzal is lehet állítgatni, befolyásolni a rugózást. Érdemes vele elszarakodni, hogy kihozd a maximumot a gépbõl, mert a rekunál különösen fontos, hogy megfelelõen tompítsa az ütéseket, mert ezekbõl nem egyszerû kiállni...;)
...de úgy egyébként nem tûnik rossz komponensnek...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Jó lesz ez! Ne cseréld.

Lipi156

Lipi156

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Ez a teló van benne: http://www.dnmsuspen...cle_ao30ar.html
Nem tudom mennyire jó, mert nincs összehasonlítási alapom, sosem volt még össztelós bringám. Beállítottam úgy, ahogy a gyári táblázat az én súlyomhoz javasolja, jónak tûnik. Amúgy fogalmam sincs hogy ha melyik nyomáson mennyit változtatok akkor az mit eredményez. :)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Stoki,
nem a zöld az, hanem az a kék, amit még a karácsonyi akcióban hirdettek meg. Árban is jobb volt mint egy mini lett volna, könnyebb is, és végülis jobban is tetszik.
A körútra biztos nem megyek vele, oda majd a montival.
Az úthibákat egész jól viseli (össztelós), teszteltem macskakövön, kátyús aszfalton, földúton, murván, és mindenütt sokkal komfortosabb a merevfarú montimnál. Laza talajon nem használható, ott a kis kerekek miatt azonnal elsüllyed, de ez nem is volt elvárás.

A légrugóval még kisérletezz egy picit sokat lehet húzni a komforton, ha jól be van állítva. Persze azt nem tudom, hogy gyárilag milyen minõségû légrugóval szállítják, de remélhetõleg egy jó minõségû és több módon állítható rugóval van szerelve.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Ha már sztorizgatunk: tavaly Kerekegyházán rendesen felforgattam a szolid kisközség napját azzal, hogy a rekuval arra jártamban megálltam ott fagyizni. A cukrászdából mindenki kijött megnézni a fura masinát és lovasát, aztán jöttek a szokásosnak mondható, kíváncsiskodó kérdések. Még az fõutca néhány házából is kijöttek nézelõdni, vagy érdeklõdni. Aranyos helyzet volt. :)
Alsó kormány/felsõ kormány egyre megy, reku és ez a lényeg. Én felsõ kormányosat csak próbáltam, de azért döntöttem az alsó mellett - egyrészt Murla javaslatára - mert alapvetõen túrázás volt a cél, és ezt maximálisan beváltotta a masina. A kormány áttétel meg változtatható, így meglepõen kis sugárban is meg lehet vele fordulni.
/Bár könnyen átszerelhetõ felsõ kormányosra, van hozzá gyári szett./

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Az én kedvencem a következõ.
Félúton Balaton felé 30-as tempó, furgon lassít építõipari vendégmunkásokkal. Lehúzott ablakon fejek ki. Intellektüel megszólít: "ecsém bmeg ezt mi hajtja?"

Alsó vagy felsõ kormány? Ebben soha nem fogunk megeggyezni!
Hosszú túrákon az alsó kormány nyitottabb, a tüdõ szabadabb. Valóban fotel érzés, ha jól állítod be, egy idõ után nem is kormányként, inkább karfaként funkcionál. Kényelmes!
Megállsz egy sétánynál, hogy gyalogosan told a gépet és elkezdesz egy felhajtható felsõ kormány után sírni!
Felsõ kormány kisebb légellenállás, "sportosabb". A kezek a melkason (sáska póz), a kezelõ szervek fenyegetõen az arcod elõtt...

Az elmúlt idõszakot nagyrészt alsókormányossal nyomtam le, de nem találkoztam olyan szituációval, ahol a normál vagy más rekusok elmentek, de én nem fértem volna el. Városban sem okozott gondot. Egyedüli hátrányként (?) azt rónám fel a szép emlékû Jet Stream-nek, hogy a szûkre szabott alsó kormány elég hamar elérte forduláskor a csípõmet. Ennek következményeként a fordulókör behatárolttá vált. (vagy csak a seggem nagy)

Mindezek mellett egy low racert csak és kizárólag felsõ kormánnyal tudok elképzelni.

Tehát a megoldás venni az asszonynak is eggyet és felváltva használni! :)

Low racer-t és gyors bringát én is, de - szerintem - az alsókormányosnak több az elõnye, mint a hátránya...Kezelõszerveket is jobban el lehet rakni (kevesebb bowden, kevesebb bowden megtörés stb.), talán a kilométeróra amit nem, de arra meg van más megoldás...

Nekem van mindkettõ, de én az alsókormányost jobban komálom, mégha tolni kész kínszenvedés...:)

Lipi156

Lipi156

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Stoki,
nem a zöld az, hanem az a kék, amit még a karácsonyi akcióban hirdettek meg. Árban is jobb volt mint egy mini lett volna, könnyebb is, és végülis jobban is tetszik.
A körútra biztos nem megyek vele, oda majd a montival.
Az úthibákat egész jól viseli (össztelós), teszteltem macskakövön, kátyús aszfalton, földúton, murván, és mindenütt sokkal komfortosabb a merevfarú montimnál. Laza talajon nem használható, ott a kis kerekek miatt azonnal elsüllyed, de ez nem is volt elvárás.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Az én kedvencem a következõ.
Félúton Balaton felé 30-as tempó, furgon lassít építõipari vendégmunkásokkal. Lehúzott ablakon fejek ki. Intellektüel megszólít: "ecsém bmeg ezt mi hajtja?"

Alsó vagy felsõ kormány? Ebben soha nem fogunk megeggyezni!
Hosszú túrákon az alsó kormány nyitottabb, a tüdõ szabadabb. Valóban fotel érzés, ha jól állítod be, egy idõ után nem is kormányként, inkább karfaként funkcionál. Kényelmes!
Megállsz egy sétánynál, hogy gyalogosan told a gépet és elkezdesz egy felhajtható felsõ kormány után sírni!
Felsõ kormány kisebb légellenállás, "sportosabb". A kezek a melkason (sáska póz), a kezelõ szervek fenyegetõen az arcod elõtt...

Az elmúlt idõszakot nagyrészt alsókormányossal nyomtam le, de nem találkoztam olyan szituációval, ahol a normál vagy más rekusok elmentek, de én nem fértem volna el. Városban sem okozott gondot. Egyedüli hátrányként (?) azt rónám fel a szép emlékû Jet Stream-nek, hogy a szûkre szabott alsó kormány elég hamar elérte forduláskor a csípõmet. Ennek következményeként a fordulókör behatárolttá vált. (vagy csak a seggem nagy)

Mindezek mellett egy low racert csak és kizárólag felsõ kormánnyal tudok elképzelni.

Tehát a megoldás venni az asszonynak is eggyet és felváltva használni! :)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
...eltévedtél...ez egy teljesen más világ...;)

...és ez a világ inkább 30-40-es átlaggal bír...

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

;823644']Nem :), csak a stucnijáról hiányzik az az alkatrész, ami a kormányt hozzáfogja (ennek tudatában vettem). Ha nem 7-es csavarok mennének a stucniba, akkor már mûködne is. Így viszont már biztos vagyok benne, hogy átalakítom felsõkormányossá, mert baromi széles (kb. 70 centi) az alsó kormány, azzal nem férek be a liftbe, meg hát Pesten is egyszerûbb egy keskenyebb géppel közlekedni.

..én is Zsizsi mellé állnék át lehet alakítani, de én lehet hogy maradnék a keskenyebb alsó kormányosnál...Az én radiusom is az és elég keskeny az alsó kormány szélesség úgy 60 centin belül van. Ahogyan a képeket nézegettem, nem teljesen értem miért jó az, ha az alsó kormány V alakban széttart. Szerintem az a normális ha párhuzamos a kézfejtartás a lábakkal, ezzel is lehet súlyos centiket nyerni és - szerintem - kényelmesebb is. Hegesztõ szaki meg van, télvíz idején profi módon meg tudja oldani, ha van pontos elképzelés...

hdcsaba87

hdcsaba87

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Sziasztok nemtudom jó topikba írtam-e, de arra lennék kíváncsi hogy freeridolni, streetelni, dirtezni MTB-vel érdemes-e elkezdenem 22évesen?
Itt milyen az átlagkorosztály?

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

...ennél lesznek még rosszabb "beszólások" is! :)

Gratulálok! Jó választás! Ezzel közel és távol, gyorsan és lassan, ami csak adódik!

...nálam is faterom, amikor elõször megjelentem a radiusal :

"- mi ez a szekér fiam ... ??? A lovakat meg hol hagytad ... ??? "

...és amikor a dunai rakparton randaliroztam, építõipari melósok :

"- néz'má öcsém b*meg, nincs ennek kormánya, hogy a f*ba kormányoz ez a gyerek b*meg..."

...kapsz majd hideget, meleget, de amit szinte mindig kapsz az a mosoly és nyerítéssel fûszerezett nevetés...:)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Sziasztok,

még december elején írogattam ide reku vásárlást tervezgetve. Mostanra realizálódott a dolog, elhoztam Murláéktól a használt Hurricane SL-t. Még csak most barátkozunk, egyelõre a Lágymányosi hídnál bentebb nem merészkedtem vele a városba. Az már mindenesetre látszik, hogy nem választottam rosszul, nagyon tetszik.
Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítõ hozzászólásokat!
Elsõ reakciók a család részérõl:
Nagyobbik lányom (8 éves): "De apa, ezt rosszul rakták össze, az elején van a pedál!"
Feleségem: "Apa, ha én bárhol, bármikor emberek között tartózkodom, akkor te ott ezzel nem jelenhetsz meg!"

Majd megszokják... :)

Lipi

...csak nem azub mini lett....;)

...az a zöld masina lett a tiéd...???

Kiváncsi leszek majd a hosszabb távú tapasztalatokra, városban a Teréz körúton azért nem lesz egy leányálom, de annak idején nem is oda szántad, ha jól emlékszem...Viszont az úthibákra vigyázz majd, mert az valami gyilok, amikor az ember telibe trafálja...demszky lyukak meg vannak dögivel...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
levi, értem a dolgot, ámbár nekem az alsó kormányos verzió pont a kényelmi faktora miatt tetszik! De Pest az Pest! :)

lipi156, ez jóóóó! :D Anno nekem ketten is azt hitték, mikor elõször meglátták a rekut, hogy összetörtem valamelyik bringámat. Család nem lepõdött meg, tudták miben töröm a fejem, sõt, ma már ott járunk, hogy asszonynak idén vennem kell egy trikeot. :)

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Kosárban kaptad? :)

Nem :), csak a stucnijáról hiányzik az az alkatrész, ami a kormányt hozzáfogja (ennek tudatában vettem). Ha nem 7-es csavarok mennének a stucniba, akkor már mûködne is. Így viszont már biztos vagyok benne, hogy átalakítom felsõkormányossá, mert baromi széles (kb. 70 centi) az alsó kormány, azzal nem férek be a liftbe, meg hát Pesten is egyszerûbb egy keskenyebb géppel közlekedni.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
...ennél lesznek még rosszabb "beszólások" is! :)

Gratulálok! Jó választás! Ezzel közel és távol, gyorsan és lassan, ami csak adódik!