Az én kedvencem a következõ.
Félúton Balaton felé 30-as tempó, furgon lassít építõipari vendégmunkásokkal. Lehúzott ablakon fejek ki. Intellektüel megszólít: "ecsém bmeg ezt mi hajtja?"
Alsó vagy felsõ kormány? Ebben soha nem fogunk megeggyezni!
Hosszú túrákon az alsó kormány nyitottabb, a tüdõ szabadabb. Valóban fotel érzés, ha jól állítod be, egy idõ után nem is kormányként, inkább karfaként funkcionál. Kényelmes!
Megállsz egy sétánynál, hogy gyalogosan told a gépet és elkezdesz egy felhajtható felsõ kormány után sírni!
Felsõ kormány kisebb légellenállás, "sportosabb". A kezek a melkason (sáska póz), a kezelõ szervek fenyegetõen az arcod elõtt...
Az elmúlt idõszakot nagyrészt alsókormányossal nyomtam le, de nem találkoztam olyan szituációval, ahol a normál vagy más rekusok elmentek, de én nem fértem volna el. Városban sem okozott gondot. Egyedüli hátrányként (?) azt rónám fel a szép emlékû Jet Stream-nek, hogy a szûkre szabott alsó kormány elég hamar elérte forduláskor a csípõmet. Ennek következményeként a fordulókör behatárolttá vált. (vagy csak a seggem nagy)
Mindezek mellett egy low racert csak és kizárólag felsõ kormánnyal tudok elképzelni.
Tehát a megoldás venni az asszonynak is eggyet és felváltva használni!