Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Nem. Én csináltam egy olyan fekvõt, ahol a kormány tengelye a zártszevénybõl készült váz oldalához volt csavarozva. Ebben az esetben az egyik oldali kormány rövidebb, a másik hosszabb kell legyen. A kis különbség a kormányzásban érezhetõ, (Egy kézzel kormányzásnál az egyik oldal érzékenyebb.) de ez egyáltalán nem vészes.

Igen, az aszimmetria mindenképp megoldás, fene tudja, mennyire lenne zavaró.

Hogy tetszik az a megoldás mondjuk, hogy egy nagyobbacska ipari golyóscsapágyat (a külsõ részénél fogva) valahogy felfogatni a vázhoz, a belsõ része pedig csatlakozhat egy stucnihoz vagy kormányhoz? Jó lenne ez így? Elég erõs?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

az alsó kormányhoz mindeképpen át kell lukasztani a vázat

Nem. Én csináltam egy olyan fekvõt, ahol a kormány tengelye a zártszevénybõl készült váz oldalához volt csavarozva. Ebben az esetben az egyik oldali kormány rövidebb, a másik hosszabb kell legyen. A kis különbség a kormányzásban érezhetõ, (Egy kézzel kormányzásnál az egyik oldal érzékenyebb.) de ez egyáltalán nem vészes.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Gratula a mestereknek az új masinákhoz!

Tom kétkerekûjét nézegetve az merült fel bennem, hogy az alsó kormányhoz mindeképpen át kell lukasztani a vázat egy második homlokcsõvel, vagy van olyan bevett megoldás, hogy valahogy az aljára lehet erõsíteni egy csapágyat, amihez csatlakozik egy stucni?

A greenspeed használ ha jól láttam csúszóperselyt csapágyazás helyett még, de ott is átmenõs.

Csináltam olyat, hogy az elsõ villa nyakát varrtam a vázhoz és a kormány felfogatást egyesítettem az mtb váz levágott homlokcsövével, de nem tetszett. Boruláskor félõ hogy meggyepálja a vázat, elhajlik, kiszakad stb.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts
Gratula a mestereknek az új masinákhoz!

Tom kétkerekûjét nézegetve az merült fel bennem, hogy az alsó kormányhoz mindeképpen át kell lukasztani a vázat egy második homlokcsõvel, vagy van olyan bevett megoldás, hogy valahogy az aljára lehet erõsíteni egy csapágyat, amihez csatlakozik egy stucni?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
spezi 2009 képek, nem csak a gyári cuccokról... Van közte egy két elvetemült! :)
http://www.pedaltret...~hanno/SPEZI09/

és egy video riport:

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Ti rekusok szoktátok használni ugyanolyan rendszerességgel a "hagyományos" bringáitokat is,

Mindennapos városi bringám egy egysebességes hagyományos, és van montim is. Én eü okból próbáltam ki a fekvõt. Aztán úgy maradtam. Nem mindig örülök ennek, de ez van, ezt kell szeretni. Szerencsére nem nehéz :)

Silver LWB

Silver LWB

vendég

• fórumtag
  • 13 posts

Ti rekusok szoktátok használni ugyanolyan rendszerességgel a "hagyományos" bringáitokat is, vagy pedig csak és kizárólag reku?
Otthon néha amikor felhozom a témát, hogy ha lesz rá pénzem veszek egy rekut, mindig csúnyán néznek rám hogy minek az. Elütnek mert nem vesznek észre, ki se használnám stb.
Mindenesetre ha lenne rekum, évente biztos csinálnék egy nagycsomagos túrát, és hosszútávú csillagtúrákat is szeretnék tekerni vele.

Zsizsi, kenguruk földjén voltál már? :)

Outon 99.9% fekvõ, néha terepen monti, és a városba' rohangászni is "rendes" keróval szoktam.A fekvõ után aszfalton nagyon butának tûnik a 8.5 kilós Scottom.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Ti rekusok szoktátok használni ugyanolyan rendszerességgel a "hagyományos" bringáitokat is, vagy pedig csak és kizárólag reku?
Otthon néha amikor felhozom a témát, hogy ha lesz rá pénzem veszek egy rekut, mindig csúnyán néznek rám hogy minek az. Elütnek mert nem vesznek észre, ki se használnám stb.
Mindenesetre ha lenne rekum, évente biztos csinálnék egy nagycsomagos túrát, és hosszútávú csillagtúrákat is szeretnék tekerni vele.

Felváltva, ha sietek akkor egy 9 kilcsis egyenes kormányos alu outi csoda, terepre egy tuti mtb, túrára mindenapokra az aszfalton meg rekuk 2-3 keréken. :)
http://bringaut.hu/?q=node/1019
tuti buli! ;)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
Én speciel nem ültem hagyományos bringán mióta megcsináltam az elsö recum.:) lasan 2 éve
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
... ha belefér négy órába (város vagy hegy) akkor a matts speed, ha hosszabb akkor a gerincem miatt inkább fekfõzöm.

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts

Silver LWB

Silver LWB

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
89-es top lejtõn, 33-as átlag a tavalyi balatonkerülésen, az egyórás síkvidékit nomtom mer' nincs a környékemen sík vidék- pedig arra nagyon kiváncsi lennék.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Ha nem mégy vele hegyre, tök felesleges a súly miatt aggódni :)

nemis agodom mert sima MTBtol sokal jobban megy hegyen völgyön:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Május 10-én lesz a Gödöllõ K100 teljesítménytúra. Mindig van sok bicajos. Nincs kedvetek egy közös tekergéshez? Kicsit belenyal az útvonal a Cserhátba is, szép tájakon megy keresztül.

http://ttt.tr.hu/nap...ura.php?id=2203

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

mijen acél reku papa csak anyi amenyi kell . egy bizti ez nem fog szétesni alatam :D de lehetne 20kg alat is;)

Ha nem mégy vele hegyre, tök felesleges a súly miatt aggódni :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
köszi pyton. ja juteszembe az ujgép 50el ment lefele lejtönek
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Nekem 160! (hasonló stílusban mint Stoki)
A Jet Stream-mel mentem lejtõn, X5-ös után 72-õt, de az már halál volt! Úgy "csavarodott" a kanyarokban a váz, (hiába volt merev vázas) hogy azt hittem ott maradok!

Gratula Tom2-nek és Lompinak az új gépekhez! Termékeny évünk lesz...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Nekem nagyon tetszenek ezek a fajták. Kényelmes, stabil jószágok. Lompi, te most se hazudtoltad meg önmagad, itt is van benne acél rendesen!

mijen acél reku papa csak anyi amenyi kell . egy bizti ez nem fog szétesni alatam :D de lehetne 20kg alat is;)
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Idáig ki tartja a max.elért sebbességi csúcsot közülünk?/Körülményektõl függetlenül./

Nekem 110 km/h, amikor feltettem a bringát a kocsi tetejére...és ezt 1 órai átlaggal is bírtam...:)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

legujabb müvem :)) http://lompitrike.tvn.hu/kep021.jpg http://lompitrike.tvn.hu/kep022.jpg

Nekem nagyon tetszenek ezek a fajták. Kényelmes, stabil jószágok. Lompi, te most se hazudtoltad meg önmagad, itt is van benne acél rendesen!