Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Posted 2009. September 04. - 08:12

Made by Lompi!
Posted 2009. September 04. - 07:56

Dr Úr! maga már benne van a listában! Mire Én lerajzolom, Te összehegeszted!
Papára vagyok kíváncsi! Hol tarthat? Papa! Hol tartasz?
Ja! és Levi! Te hol tartasz?
Jelentkezzetek! Ki vagyok éhezve a friss infókra!
Szépen lassan haladgatok én is. Sikerült fixen felszerelni az ülést, és a hajtómû csõhöz is már csak 2 csavar, meg némi fûrészelés kell. Ja, és egy óriáskormányt is kéne szerezni, csak még azt nem tudom, honnan. Ha ezekkel megleszek, akkor a váltót bekötöm egy fix áttételre, meg bekötöm az elsõ féket, aztán nekiállok kipróbálni. Ha beválik a dolog, akkor hegesztetek egy merevítést a vízszintes alsócsõ és a felsõcsõ közé (zártszelvénybõl egészen a hátsó villáig), mert egyik haver beleültette a bogarat a fülembe, hogy nem lesz elég masszív.
Amúgy jelen állás szerint így néz ki a gép (a kormány csak azért van benne, hogy lássam, elfér-e a lábam tõle):
Posted 2009. September 04. - 07:56

Arról tegyél le, hogy bármilyen rekuval úgy mássszál, mint egy outival...
Gondolkodj magasabb gépben, mert kiutálnak a bojból a szélárnyék hiánya miatt!
Én a helyedben szereznék egy tecsogazdaságos levedlet vázat három sörért (talán van is a padláson). Vagy ha van komplett keró mégjobb!
Abból fûrészelj össze egy az elképzelésedhez közelálló szerkentyût.
Biztos hogy rosz lesz, de fájdalom nélkül eshetsz neki újra és újra a flexel!
Ha eljutottál arra a pontra, hogy nincs kedved tovább alakítani, akkor a tapasztalatok birtokában érdemes megismételni normális alkatrészekkel és a bevált méretekkel.
Most kell nekiugrani, mert tavasszal biztosan nem fogsz!
Posted 2009. September 04. - 06:54

Papa! Hol tartasz?
Nagyon pontosan meg tudom határozni hogy hol tartok: A vacillálás állapotában. A legfõbb gondom az, hogy nem tudom, mit akarok.

Lehet, hogy a Giro26-ot átalakítom "országútira", és csinálok egy MBBFWD túragépet? Lehet, hogy nem csinálok semmit? Ez itt a kérdés.
Posted 2009. September 03. - 21:03

Dr Úr! maga már benne van a listában! Mire Én lerajzolom, Te összehegeszted!énmár duplán .ja a havernak már 3/4 ig kész a 20"/26" verzio;)

Papára vagyok kíváncsi! Hol tarthat? Papa! Hol tartasz?
Ja! és Levi! Te hol tartasz?
Jelentkezzetek! Ki vagyok éhezve a friss infókra!
Posted 2009. September 03. - 20:57

Posted 2009. September 03. - 20:51

Végül is a magasabb üléspozíció mellett döntöttem (alacsony 20” már van) és erõteljesen hajlok az alsó kormányos kialakítás felé. Ez a magas üléspozíció miatt könnyebben kivitelezhetõ, mint a felsõ és magas építés mellett (szerintem) esztétikusabb is. További indok, hogy a kormányzásban nagyrészt a lábak is szerepet kapnak ezért sûrûbben engedi el a vezetõ a kormányt.
Tehát az ülésmagasság nagyjából 26” a tengelytávolság normál, kb.120-140 cm. között.
Ha jól mennek a dolgok, akkor tavasszal már külön kasztja lesz a "lengõorrúaknak".
Lompi, Levi, Reku Papa (?) Piko... Még valaki?
Posted 2009. September 03. - 16:57

Pontosan olyan, mint amilyet elképzeltem Lompié alapján: felsõ kormány, hátsó rugózás. Bár nem vagyok megyõzve arról, hogy ez az ülésrugózás így frankó... rendesen nyelheti a tekerési energiát. Ahogy nyomod, széplassan elbóbiskolsz, mert ringat, mint egy hintaszék. Nem?
Ne feledkezz meg arról, hogy itt elsõkerékhajtás vagyon... Lánc hiányában a hátsókerék mentesül a hajtási reakcióktól.
Posted 2009. September 03. - 11:34

Posted 2009. September 03. - 10:59

Pontosan olyan, mint amilyet elképzeltem Lompié alapján: felsõ kormány, hátsó rugózás. Bár nem vagyok megyõzve arról, hogy ez az ülésrugózás így frankó... rendesen nyelheti a tekerési energiát. Ahogy nyomod, széplassan elbóbiskolsz, mert ringat, mint egy hintaszék. Nem?
Ismét egy MBBFWD. Érdekes megnézni ahogy sodronnyal merevíti a vázat. A hátsó rugózás miatt nagyobb a hajlító igénybevétel. Érdekes még, hogy neki sincs az eleje a fejcsapágy fölé bekötve, akárcsak Lompinál.
Tényleg, Lompi! Újabb tapasztalatok? Bírja a fejcsapágy? Próbálgattál-e már gyors lejtõmenetet?
Posted 2009. September 03. - 10:22

papa találdki mijet akarsz és megkel valositani és akkor gyakorlás után meglátod hogy semmi hátrány nincsen
Édesapámtól tanultam egy mondást: Mi a különbség a lakatos meg a favágó között? A lakatos elõször gondolkodik, csak azután fûrészel.

Posted 2009. September 02. - 21:50

papa találdki mijet akarsz és megkel valositani és akkor gyakorlás után meglátod hogy semmi hátrány nincsen
Igen, az gyors. És az, hogy még élsz, arra enged következtetni, hogy nincs stabilitásgond amiatt, hogy a lábad is kormányoz.
Posted 2009. September 02. - 19:35

Posted 2009. September 02. - 13:16

papa 55-60 az gyors? tegnap a johanderes majdnem kiszált menetközbe mikor eltekertem melete 48 al:)

Posted 2009. September 02. - 12:37

Posted 2009. September 02. - 10:54

Ismét egy MBBFWD. Érdekes megnézni ahogy sodronnyal merevíti a vázat. A hátsó rugózás miatt nagyobb a hajlító igénybevétel. Érdekes még, hogy neki sincs az eleje a fejcsapágy fölé bekötve, akárcsak Lompinál.
Tényleg, Lompi! Újabb tapasztalatok? Bírja a fejcsapágy? Próbálgattál-e már gyors lejtõmenetet?
Posted 2009. September 01. - 21:21

Ha hazaértem majd teszek fel képeket.
Posted 2009. August 31. - 12:46

Kábé annyi keresnivalója van itt, mint a konkrét reklámnak. (szabályzat 13. pont)
Tilos...
"13. Termékek, termékcsoportok vagy üzletek engedély nélküli reklámozása, direkt márka- vagy termékpromóció forgalmazói részrõl. A hirdetési lehetõségekrõl emailben érdeklõdhetsz."
További kérdés?
Pedig jó kis motor...

Posted 2009. August 31. - 09:55

Denis Rennerrõl már volt szó régebben. (lehet, hogy a blogon és nem a fórumon) Most találtam a tesztekrõl is filmet, mellékelem hozzá az elkészült géprõl készültet is. Ja, elsõkerék hajtás és hátsó kerék kormányzás...
http://www.youtube.com/watch?v=KMA7CTfbpwo&feature=PlayList&p=36720F5690D7FE25&playnext=1&playnext_from=PL&index=5
Huh, elég félelmetes, bár a 3. verzióval elég stabilnak látszik a fickó...
Posted 2009. August 31. - 08:37

http://www.youtube.com/watch?v=KMA7CTfbpwo&feature=PlayList&p=36720F5690D7FE25&playnext=1&playnext_from=PL&index=5