Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Tudok adni egy kormányt! Szélesség 51 cm., markolat hossz 31 cm. Kikiáltási ár egy sör!
Made by Lompi!

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Dr Úr! maga már benne van a listában! Mire Én lerajzolom, Te összehegeszted! :)
Papára vagyok kíváncsi! Hol tarthat? Papa! Hol tartasz?
Ja! és Levi! Te hol tartasz?
Jelentkezzetek! Ki vagyok éhezve a friss infókra!

Szépen lassan haladgatok én is. Sikerült fixen felszerelni az ülést, és a hajtómû csõhöz is már csak 2 csavar, meg némi fûrészelés kell. Ja, és egy óriáskormányt is kéne szerezni, csak még azt nem tudom, honnan. Ha ezekkel megleszek, akkor a váltót bekötöm egy fix áttételre, meg bekötöm az elsõ féket, aztán nekiállok kipróbálni. Ha beválik a dolog, akkor hegesztetek egy merevítést a vízszintes alsócsõ és a felsõcsõ közé (zártszelvénybõl egészen a hátsó villáig), mert egyik haver beleültette a bogarat a fülembe, hogy nem lesz elég masszív.

Amúgy jelen állás szerint így néz ki a gép (a kormány csak azért van benne, hogy lássam, elfér-e a lábam tõle):

Feltöltött kép

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Amíg nem kezdesz bele, addig nem jutsz sehova! :)
Arról tegyél le, hogy bármilyen rekuval úgy mássszál, mint egy outival...
Gondolkodj magasabb gépben, mert kiutálnak a bojból a szélárnyék hiánya miatt!

Én a helyedben szereznék egy tecsogazdaságos levedlet vázat három sörért (talán van is a padláson). Vagy ha van komplett keró mégjobb!
Abból fûrészelj össze egy az elképzelésedhez közelálló szerkentyût.
Biztos hogy rosz lesz, de fájdalom nélkül eshetsz neki újra és újra a flexel!

Ha eljutottál arra a pontra, hogy nincs kedved tovább alakítani, akkor a tapasztalatok birtokában érdemes megismételni normális alkatrészekkel és a bevált méretekkel.

Most kell nekiugrani, mert tavasszal biztosan nem fogsz!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Papa! Hol tartasz?

Nagyon pontosan meg tudom határozni hogy hol tartok: A vacillálás állapotában. A legfõbb gondom az, hogy nem tudom, mit akarok. :) Ha tudnám, már elõrébb lennék. Szeretnék egy olyan, "országútis" rekut, ami kifejezetten gyors mászásra van optimalizálva, hogy az outis cimborákkal egy kupacban tudjak menni. Aztán szeretnék egy olyan, "túrázgatós" rekut, aminek mondjuk 10cm-rel alacsonyabban van az ülése mint a mostaninak, a hajtómûve meg mondjuk 20cm-rel, de swb és 2x26-os...

Lehet, hogy a Giro26-ot átalakítom "országútira", és csinálok egy MBBFWD túragépet? Lehet, hogy nem csinálok semmit? Ez itt a kérdés.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

énmár duplán .ja a havernak már 3/4 ig kész a 20"/26" verzio;)

Dr Úr! maga már benne van a listában! Mire Én lerajzolom, Te összehegeszted! :)
Papára vagyok kíváncsi! Hol tarthat? Papa! Hol tartasz?
Ja! és Levi! Te hol tartasz?
Jelentkezzetek! Ki vagyok éhezve a friss infókra!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
énmár duplán .ja a havernak már 3/4 ig kész a 20"/26" verzio;)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Feltöltött kép
Végül is a magasabb üléspozíció mellett döntöttem (alacsony 20” már van) és erõteljesen hajlok az alsó kormányos kialakítás felé. Ez a magas üléspozíció miatt könnyebben kivitelezhetõ, mint a felsõ és magas építés mellett (szerintem) esztétikusabb is. További indok, hogy a kormányzásban nagyrészt a lábak is szerepet kapnak ezért sûrûbben engedi el a vezetõ a kormányt.

Tehát az ülésmagasság nagyjából 26” a tengelytávolság normál, kb.120-140 cm. között.

Ha jól mennek a dolgok, akkor tavasszal már külön kasztja lesz a "lengõorrúaknak".
Lompi, Levi, Reku Papa (?) Piko... Még valaki?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Pontosan olyan, mint amilyet elképzeltem Lompié alapján: felsõ kormány, hátsó rugózás. Bár nem vagyok megyõzve arról, hogy ez az ülésrugózás így frankó... rendesen nyelheti a tekerési energiát. Ahogy nyomod, széplassan elbóbiskolsz, mert ringat, mint egy hintaszék. Nem?

Ne feledkezz meg arról, hogy itt elsõkerékhajtás vagyon... Lánc hiányában a hátsókerék mentesül a hajtási reakcióktól.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts
Ezt láttátok? 5 évnyi fekvõs tekerés loggolt útvonala.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Ismét egy MBBFWD. Érdekes megnézni ahogy sodronnyal merevíti a vázat. A hátsó rugózás miatt nagyobb a hajlító igénybevétel. Érdekes még, hogy neki sincs az eleje a fejcsapágy fölé bekötve, akárcsak Lompinál.

Tényleg, Lompi! Újabb tapasztalatok? Bírja a fejcsapágy? Próbálgattál-e már gyors lejtõmenetet?

Pontosan olyan, mint amilyet elképzeltem Lompié alapján: felsõ kormány, hátsó rugózás. Bár nem vagyok megyõzve arról, hogy ez az ülésrugózás így frankó... rendesen nyelheti a tekerési energiát. Ahogy nyomod, széplassan elbóbiskolsz, mert ringat, mint egy hintaszék. Nem?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

papa találdki mijet akarsz és megkel valositani és akkor gyakorlás után meglátod hogy semmi hátrány nincsen

Édesapámtól tanultam egy mondást: Mi a különbség a lakatos meg a favágó között? A lakatos elõször gondolkodik, csak azután fûrészel.
:D

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

:D Igen, az gyors. És az, hogy még élsz, arra enged következtetni, hogy nincs stabilitásgond amiatt, hogy a lábad is kormányoz.

papa találdki mijet akarsz és megkel valositani és akkor gyakorlás után meglátod hogy semmi hátrány nincsen
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Itten van a cseh Lompi bike...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

papa 55-60 az gyors? tegnap a johanderes majdnem kiszált menetközbe mikor eltekertem melete 48 al:)

:D Igen, az gyors. És az, hogy még élsz, arra enged következtetni, hogy nincs stabilitásgond amiatt, hogy a lábad is kormányoz.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
papa 55-60 az gyors? tegnap a johanderes majdnem kiszált menetközbe mikor eltekertem melete 48 al:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Ismét egy MBBFWD. Érdekes megnézni ahogy sodronnyal merevíti a vázat. A hátsó rugózás miatt nagyobb a hajlító igénybevétel. Érdekes még, hogy neki sincs az eleje a fejcsapágy fölé bekötve, akárcsak Lompinál.

Tényleg, Lompi! Újabb tapasztalatok? Bírja a fejcsapágy? Próbálgattál-e már gyors lejtõmenetet?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ma a demo day-en meggyõzõ volt az új telós ICE-Trice.
Ha hazaértem majd teszek fel képeket.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Kábé annyi keresnivalója van itt, mint a konkrét reklámnak. (szabályzat 13. pont)

Tilos...

"13. Termékek, termékcsoportok vagy üzletek engedély nélküli reklámozása, direkt márka- vagy termékpromóció forgalmazói részrõl. A hirdetési lehetõségekrõl emailben érdeklõdhetsz."

További kérdés?

Pedig jó kis motor...:)...én az elõdjét hajtottam 1 hétig...;)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Denis Rennerrõl már volt szó régebben. (lehet, hogy a blogon és nem a fórumon) Most találtam a tesztekrõl is filmet, mellékelem hozzá az elkészült géprõl készültet is. Ja, elsõkerék hajtás és hátsó kerék kormányzás...

http://www.youtube.com/watch?v=KMA7CTfbpwo&feature=PlayList&p=36720F5690D7FE25&playnext=1&playnext_from=PL&index=5

Huh, elég félelmetes, bár a 3. verzióval elég stabilnak látszik a fickó...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Denis Rennerrõl már volt szó régebben. (lehet, hogy a blogon és nem a fórumon) Most találtam a tesztekrõl is filmet, mellékelem hozzá az elkészült géprõl készültet is. Ja, elsõkerék hajtás és hátsó kerék kormányzás...

http://www.youtube.com/watch?v=KMA7CTfbpwo&feature=PlayList&p=36720F5690D7FE25&playnext=1&playnext_from=PL&index=5