Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

fejerszabolcs

fejerszabolcs

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

Még valami: Arra majd figyelj, hogy az elsõ váltótartó csõ a lánccal zárjon be ugyanolyan szöget, mint a hagyományos bringákon! A CAD-en nagyon égnek áll.

Jogos az észrevétel, eszemben van. Köszönöm

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Nem kell kihúzható boom, legyen az ülés mozgatható!

Még valami: Arra majd figyelj, hogy az elsõ váltótartó csõ a lánccal zárjon be ugyanolyan szöget, mint a hagyományos bringákon! A CAD-en nagyon égnek áll.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Mi a véleményetek?

Valóban robusztus, de semmi gond. Mindenki így kezdi. Tanulni tökéletes, higgadt választás. Sokkal könnyebb dolgod lenne, ha a gerincét 40x40-es, a hátsó villát 20x40-es zártszelvénybõl csinálnád. Nem kell kihúzható boom, legyen az ülés mozgatható!

fejerszabolcs

fejerszabolcs

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Kedves Fórumtagok!
Pár hónapja megkívántam egy rekut. Végigolvastam motyoo lapját, meg a fórumot, és úgy gondoltam én is építenék/építtetnék egyet. Elkezdtem tervezgetni, meg gyûjteni levetett bringák alkatrészeit. Eljutottam odáig, hogy már lényegében "csak" a váz hiányzik. Minél egyszerûbbet szeretnék, szûk költségvetésbõl; valami ilyesmit:
Feltöltött kép
Az ülés megoldása természetesen nem végleges, hirtelen ez tûnt a legegyszerûbbnek (eddig a cseh megoldás tetszik leginkább, valószínû arra fogok áttérni).
A cél az egyszerûség volt, és hogy minél több dolog állítható legyen. A hátsó villa 1"-os (33,7x2,6), a váz 50x2,6, a boom 44,5x2,6, fejcsõnek asszem 38x2 kéne, a hátsó papucsot 6os lemezbõl gondoltam. Lehet, hogy tanknak tûnik, de egy-két kiló nem számít szerintem. A hajtómû házát valami rossz vázból gondoltam kimûteni.
Az anyagbeszerzés sem egyszerû. Tudtok az egri Utassy-tól közelebb jó megoldást? Jó megoldás alatt azt értem, hogy mondjuk õ egész métert már levág a csövekbõl (mondjuk így is drága mulatság a fejcsõ 10 centijéhez egy métert megvenni, ezen még gondolkozni kell).
Mi a véleményetek?

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Hát ez az... :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
ugyan már levi csak nagy öszeg legyen a kártyán és takarot is adnak a szálodába. :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Csomagos túrán is gondolkozok, bankkártyával meg nehéz betakarózni :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Vazze! Micsoda mûvészi fotó! Nem hazudtoltad meg magad!

Eszembe jutott, hogy a hátsókerék kormányzású gép célcsoportja a Motyoo (már amennyiben Õ egy csoport), mivel itt nincs elsõ villa. Mindig arra panaszkodott, hogy beleér a lába. :)

Levi! A csomagszállítási problémádat nem értem! Megállni jó! Ha magaddal viszed, csak megmelegszik az ital. A bankkártyának meg találunk helyett.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
A kézzel festett kormányom:
http://picasaweb.goo...736627927620674

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
nemjol vágodle igazi menhej járo gép mert ugye ország szerte vannak kiépitet kerékpáros menedék hejek :D meg különbenis nagy csomagot is lehetne vinni mert ugye ha a tatyo fordul a kerékel akkor soha nem éri el a kerék a tatyot :)
képek

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Éreztem én, hogy nem jó ez a konstrukció, sokszor meg kell állni sörözni (mondjuk a sör az jó :) ), mert kevés frissítõt tudunk magunkkal vinni, így viszont nem jut messze az ember - mint az közismert.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
levi max tehertaxi viszi utánad a csomagot :) meg ez a gép az extra fogyózós kis csomag kis kaja:D
képek

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Most, hogy így megvolt a kedvcsináló, én is elgondolkoztam azon, hogy kéne egy ilyet csinál(tat)ni, aztán a következõre jutottam: mivel a hátsó kerék fordul, hátulra csak bajosan lehet nagyobb csomagot föltenni, mert beleér a kerék. Max egy, a hátsó szekcióra szerelt csomagtartóval lehetne megoldani a dolgot (már ha egyáltalán megoldható), de az se egyszerû. Van egy olyan érzésem, hogy ezzel is meg kéne tanulni biciklizni, akkor meg igazából nem marad sok elõnye a megoldásnak, úgyhogy maradok a lengõorrúnál. Persze, ha elkészül a tesztgép, akkor szívesen kipróbálnám :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
müködni müködik ez tény, de menyi ideigtart megtanuli vele haladni ?az egy másik tény ,nameg menyire stabil hirtelen hejzetekbe gödör vagy stb kikerülésénél? valoszinüleg ezek kiderülnek 1-2 héten belül :)
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
inkább gyorsan újraszerkesztem, mert a magyarok között valóban nincs... 20 éve én szerettem volna egyet csináltatni, csak akivel csináltattam volna, nagyon lebeszélt róla, mondván nem mûködik a dolog...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
hát majd kiderül mit hogyan de elképzelésem van róla :D
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

ha lesz egy kis idöm 20x20 asbol megcsinálom valahogy arol nem lehet ojan nagyot esni.ha nemlesz tul meredek a megszokása akkor majd megcsinálom 26x26 bol is . Csak atolfélek tul érzékeny lesz a kormányzása a tolorudas megoldás miatt mert ugye direktbe nemlehet megoldani.

No, ezzel beleírod magad a magyar fekvõbringások nagykönyvébe! Elsõkerékhajtásút már csináltak elõtted is, de hátsókormányzásúról én nem tudok.

A rudazatot a kormányra bilinccsel kellene feltenni, hogy az áttételt lehessen állítgatni. Ja, és ráadásul kereszbe kell a rudazatnak dolgozni, hogy balra kanyarodjon, ha balra kormányozol. :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
valami ijesmi megoldásu futómü :D Feltöltött kép
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
ha lesz egy kis idöm 20x20 asbol megcsinálom valahogy arol nem lehet ojan nagyot esni.ha nemlesz tul meredek a megszokása akkor majd megcsinálom 26x26 bol is . Csak atolfélek tul érzékeny lesz a kormányzása a tolorudas megoldás miatt mert ugye direktbe nemlehet megoldani.
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

A kérdés az, hogy ez elég elõny-e ahhoz, hogy megvalósuljon?

A magam részérõl mondjuk 2db kerékkel, fékkarokkal, váltókarokkal, váltókkal, egy acél montivázzal, egy fél oúti acélvázzal, 120cm 50x1-es csõvel hozzá tudnék járulni a kísérleti projekthez.