A véleményem szerint
- a 100 pénz egy SWB vázszettért reális összeg (Áfa-Béfa.szavatosság-garancia stb...)
- Ha magáért az építésért kezdesz a gépbe, akkor csináld. Ha spórolni akarsz akkor ne.
- kellõ tapasztalat birtokában összehozhatsz ötven körül (költség munkadíj nélkül) egy vázat, de a kellõ tapasztalat már belekerült pár százba.
- Ha az ember fia magának csinálja, akkor meg úgy sem számolja.
- Az megfizethetettlen, amikor a sok kudarc után összeáll egy gép, amire már hümmögnek az ismerõsök, de ez az alkotásról szól és nem a spórolásról.
Végszó: 20'000-bõl becsületes rekuváz, tapasztalat híján, kezdõként? Biztos nem!
Hogy írta Tomi? Nincs igazság, csak kompromisszum!
Ritkán értünk egyet, de ezt be lehetne keretezni, és minden ilyen vitaindításnál CTRL+V, aztán megspórolunk 3 oldalt.
Ja, még bele kell számolni egy szétvágott Kona P2 villát is. 10.000 ft.
Na ezért kár volt

Amikor a versenyzõk még aluvázakkal rohangáltak, általános gyakorlat volt, hogy a 3 éves vázakat eladták. Nem csak a nagymenõk. Én is használtam ilyen "levetett" vázat vagy öt évig, akkor eladtam a szomszéd srácnak, aki azóta is nyûvi. De a garancia az valóban csak pár év, míg a karbon és CrMo vázakra gyakran élettartam garancia van.
Hát max az amatõrök mennek 3 évig egy vázzal. A magyar profiknál 1év, a ProTour/MTB profiknál 4-5 váz/év. De azoknak az erõhatásoknak még a magyar profik is ugatják az árnyékát. Egy Scott CR1 vázra 6 kilóért 1 év gari van. Versenyváz 54-es méretben 890g. Ennyi. Nem kell többet bírnia. Persze Jürgen 40 éves túrázó alatt örök élet lesz.
2. Egy belépõ szintû rekunál, a legtöbb alkatrész belépõszintû. Azaz megveszem a bicajt, mondjuk egy TW Action Plus-t, ez egy fix konfiguráció, ami tartalmaz olyan elemeket, amelyek nem biztos, hogy nekem tetszeni fognak. Ilyenek pl. Tektro fékek, Kenda gumik stb.. Ha ezeket lecserélem az általam kívánatosra, akkor rögtön emelkedik a bicajvásárlás költsége 10-20.000 forintokkal akár. Nem beszélve az elkerülhetetlen plusz kellékekrõl, kulacs, csengõ, komputer, és egyéb shimano puncimacerátor. 
És ki mondta, hogy azzal a cuccal kell átvenned. Az lesz rajta, amit kérsz! És nem kell az új árát kifizetned, csak a különbözetet. Néma gyereknek...
Lásd néhány oldallal visszább a Furai projectet.