Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 posts

No igen, az a kulacs nem kifejezetten passzol hozzá. Kéne szerezni valahonnan két, színben passzoló kulacsot. Lehetne reklámfeliratos is. No de hol találok én olyan céget, amelyiknek ez az arculati színe és rekukkal foglalkozik?? Az AMbringa honlapján nincs ilyen... :)

Ha elgurulsz vele valamikor felénk, akkor a vendégem vagy egy megfelelõ színû kulacsra! Meg élõben még nem találkoztunk úgysem.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Papa! Ez baromi jól néz ki. Elsõ pillantásra azt hittem, hogy valami gyári gépet fényképeztél le :) A súlya meg nagyon baráti, az olcsó gyári gépek 16...18 kg körül vannak. Gratulálok!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
te papa nemám elszálsz a politikai karier reményétöl:D nagyon jolett a gép de a megjegyzésemet megtartom
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Ja, és meg se dicsértétek a bölcs színválasztást! Megmutattam a bringát az egyik nagy parlamenti párt píárosának, õ rögtön el is nevezte Narancsok Nyilának, és a pártvezér, a gyõzelmet bejelentõ sajtótájékoztatóra ezen fog bevonulni. Bérleti díj gyanánt egy szerény, minisztériumi rekuügyi tanácsadói szerzõdés megkötését kértem. Még tárgyalásban vagyunk. :D
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Nagyon "gyári".

A letisztult dizájnért köszönet illet téged is, de fõleg Lompit. Ha õ nem dobja össze a kísérleti modelleket, én még mindig csak a gondolat ízlelgetésénél tartanék.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Tiszta ambringa-ás...:)
Ha még azt a bilikék kulacsot lecseréled feketére vagy narancssárgára le sem tagadhatnád, hogy a cég bízott meg...;)

No igen, az a kulacs nem kifejezetten passzol hozzá. Kéne szerezni valahonnan két, színben passzoló kulacsot. Lehetne reklámfeliratos is. No de hol találok én olyan céget, amelyiknek ez az arculati színe és rekukkal foglalkozik?? Az AMbringa honlapján nincs ilyen... :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
A felsõ bekötés miatt a sziluetje a Leviéhez hasonlít, Jó ötlet volt az elejét aluból elkészíteni. Remélen, sikerül majd az ülést is reprodukálni. Nagyon "gyári".

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Megvolt az elsõ túrám az Elefánton:
http://picasaweb.goo...326763791322450

Tiszta ambringa-ás...:)
Ha még azt a bilikék kulacsot lecseréled feketére vagy narancssárgára le sem tagadhatnád, hogy a cég bízott meg...;)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Állati jól néz ki! Gratula!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
14.6 kg, fél kilóval könnyebb mint vártam. Kb. ugyanannyi a súlya mint a Giro26-nak. Ezen meglepõdtem. Ezen a bringán pluszsúly az orrháromszög, a robusztus villa, stucni, kormányrúd. A Giro26 lánca hosszú és van ott egy terelõgörgõ, valamint a tárcsafékek. Nagyon elégedett vagyok.

Az ülést áttettem a Bacchettáról, ez még hátra van.

A nyílt országúton már nincs semmi gondom a kormányzással, de városban még nagyon oda kell figyelnem a szûk kanyarokban.

A Bacchettán nem ültem azóta hogy ez megvan, most (újdonság) ebbe vagyok beleszerelmesedve. Azért össze tudom a kettõt vetni: A Bacchetta erõsebb, merevebb, taposhatóbb ezért gyorsabb, áramvonalasabb, kiszámíthatóbb. Ez lágyabb, kényelmesebb, jobban pakolható a standard táskáimmal.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Jól mutat! Mennyi lett a kész súly? Sikerült a célkitûzés? Ülést hogy csináltad? Tapasztalatok?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
papa és utána egyböl nem probáltad ki a régi gépedet? jó buli
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 posts

Csak hogy még jobban fájjon:
http://picasaweb.goo...787388783168930
:D

ÁÁÁÁÁ:)
Nekem is van ilyen kult villám. Régen a dirtgépemben volt, most a falon dísz. Mint a 950-es xtr sor, 8-as DuraAce hajtókar,stb. Nem lenne szívem szétvágni. Inkább szentimentális emlék, attól, hogy már soha többet nem kell.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Ritkán értünk egyet, de ezt be lehetne keretezni, és minden ilyen vitaindításnál CTRL+V, aztán megspórolunk 3 oldalt.

Na ezért kár volt :D

És ki mondta, hogy azzal a cuccal kell átvenned. Az lesz rajta, amit kérsz! És nem kell az új árát kifizetned, csak a különbözetet. Néma gyereknek...
Lásd néhány oldallal visszább a Furai projectet.

1. Látod-látod, fejlõdsz! :)
2. Nyitot volna egy régi vázak múzeumát? Itt szerintem is jobb helye van. Úgy tûnik a keróknál is van reinkarnáció.
3. A fogyasztói társadalom egyik alapszabálya, hogy az eladó felkutatja a vevõ igényeit. A jobb értékesítõk olyan igényeket is kreálnak, amirõl a vevõ még nem is tud. Ha nem tudod eladni, azért ne a vevõt hibáztasd!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Csak hogy még jobban fájjon:
http://picasaweb.goo...787388783168930
:D

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 posts

Igazad van, nem kérdeztem. Mea culpa. De a weboldalatokból ez a lehetõség nem is derül ki. Pedig szerintem egyértelmûvé kéne tenni, hogy a felszereltség változtatása nem csak az opcionális összetevõkre terjed ki. Lehet, hogy a gyerek néma, de ebben az esetben az anya is! :)

Ezért is lesz most egy gigadurva weboldalunk, talán világszinten is a legkomolyabb rekus, és egyéb tartalommal. Már folyik ki a szemem az anyagok készítésétõl, de legkésõbb a Bringaexpora üzemelni fog!

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

És ki mondta, hogy azzal a cuccal kell átvenned. Az lesz rajta, amit kérsz! És nem kell az új árát kifizetned, csak a különbözetet. Néma gyereknek...

Igazad van, nem kérdeztem. Mea culpa. De a weboldalatokból ez a lehetõség nem is derül ki. Pedig szerintem egyértelmûvé kéne tenni, hogy a felszereltség változtatása nem csak az opcionális összetevõkre terjed ki. Lehet, hogy a gyerek néma, de ebben az esetben az anya is! :)

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 posts

A véleményem szerint
- a 100 pénz egy SWB vázszettért reális összeg (Áfa-Béfa.szavatosság-garancia stb...)
- Ha magáért az építésért kezdesz a gépbe, akkor csináld. Ha spórolni akarsz akkor ne.
- kellõ tapasztalat birtokában összehozhatsz ötven körül (költség munkadíj nélkül) egy vázat, de a kellõ tapasztalat már belekerült pár százba.
- Ha az ember fia magának csinálja, akkor meg úgy sem számolja.
- Az megfizethetettlen, amikor a sok kudarc után összeáll egy gép, amire már hümmögnek az ismerõsök, de ez az alkotásról szól és nem a spórolásról.

Végszó: 20'000-bõl becsületes rekuváz, tapasztalat híján, kezdõként? Biztos nem!

Hogy írta Tomi? Nincs igazság, csak kompromisszum!

Ritkán értünk egyet, de ezt be lehetne keretezni, és minden ilyen vitaindításnál CTRL+V, aztán megspórolunk 3 oldalt.

Ja, még bele kell számolni egy szétvágott Kona P2 villát is. 10.000 ft.

Amikor a versenyzõk még aluvázakkal rohangáltak, általános gyakorlat volt, hogy a 3 éves vázakat eladták. Nem csak a nagymenõk. Én is használtam ilyen "levetett" vázat vagy öt évig, akkor eladtam a szomszéd srácnak, aki azóta is nyûvi. De a garancia az valóban csak pár év, míg a karbon és CrMo vázakra gyakran élettartam garancia van.

Hát max az amatõrök mennek 3 évig egy vázzal. A magyar profiknál 1év, a ProTour/MTB profiknál 4-5 váz/év. De azoknak az erõhatásoknak még a magyar profik is ugatják az árnyékát. Egy Scott CR1 vázra 6 kilóért 1 év gari van. Versenyváz 54-es méretben 890g. Ennyi. Nem kell többet bírnia. Persze Jürgen 40 éves túrázó alatt örök élet lesz.

2. Egy belépõ szintû rekunál, a legtöbb alkatrész belépõszintû. Azaz megveszem a bicajt, mondjuk egy TW Action Plus-t, ez egy fix konfiguráció, ami tartalmaz olyan elemeket, amelyek nem biztos, hogy nekem tetszeni fognak. Ilyenek pl. Tektro fékek, Kenda gumik stb.. Ha ezeket lecserélem az általam kívánatosra, akkor rögtön emelkedik a bicajvásárlás költsége 10-20.000 forintokkal akár. Nem beszélve az elkerülhetetlen plusz kellékekrõl, kulacs, csengõ, komputer, és egyéb shimano puncimacerátor. :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Köszöm RekuPapának az infókat és a felajánlást, még nem gyõztem meg magam az 50x1-es megfelelõségérõl.

Még két apró ötlet: A stucni alsó bilincsét, ami az 1-1/8 villanyakra megy, azt egy régi bringa fejcsövébõl, a felsõ bilincset pedig, ami a kormányrudat fogja, egy villanyakból vágtam le.