Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Nekem ez magas.

hááát, hosszú combjai vannak, az biztos! :P

bigonyi

bigonyi

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
de szép fehér a foga:)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Feltöltött kép

Nekem ez magas.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

A balaton körre már 2 tom2trike úgy néz ki hogy indulni fog :)

a 40. NTT meg részemrõl kötelezõ :):)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Írjátok be a naptárba! :)

2010. április 3.-5. (szombat-hétfõ) Balatoni Húsvéti Kerekes évadnyitó
2010. május 22.-24. (szombat-hétfõ) Balatoni Pünkösdi Kerülés
2010. május 29-30 (szombat – vasárnap) Békéscsaba – Arad – Békéscsaba Nemzetközi Szupermaraton Egyéni és váltóverseny Kerékpáros és Görkori Túra

kiegészíteném:
2010. április 24. (szombat) Balaton kör http://www.freeweb.h.../reszletek.html
2010. július 27 – augusztus 1. (kedd-vasárnap) 40. Országos és Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozó 5. Különleges Kerékpárok Fesztiválja http://www.vizivaros...paros-talalkozo

A balaton körre már 2 tom2trike úgy néz ki hogy indulni fog :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Pin...Up Girl. :D
Ja, jó!
Na, ezeka bringás bulik meg, esélyesek nálam, de addig még sok hó hullik a Dunába, de elõjegyeztem.
THX!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Látom számíthatok rád! :) Sajnos a bringa nem fekvõ, de a pinup girl talán...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Khm...ez vagy egy szar reklám, vagy bennem van a hiba. Az elsõ pillanatban arra gondoltam, "b*szki, ez is sok babot ebédelt"! :D
Bocsi!
(Amúgy meg, ez egy offtopic bringa! Ugye Papa!?) :P

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Feltöltött kép

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Köszönjük Programszervezõ Bácsi! ;)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Írjátok be a naptárba! :)

2010. április 3.-5. (szombat-hétfõ) Balatoni Húsvéti Kerekes évadnyitó
2010. május 22.-24. (szombat-hétfõ) Balatoni Pünkösdi Kerülés
2010. május 29-30 (szombat – vasárnap) Békéscsaba – Arad – Békéscsaba Nemzetközi Szupermaraton Egyéni és váltóverseny Kerékpáros és Görkori Túra

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Bocsi Motyoo, járd körbe a témát türelmesen alaposan. A tavasz nem sokára itt van! (remélem! nagyon!) :)

Az elõzõ fekvõkkel is épphogy elkészültem a nyár közepére, azt hiszem most is "jó" irányban haladok... De persze elkészülhet tavaszra is, kérdés csak, h melyik tavasz lesz az... De szerencsére Ti olyan szorgalmasak vagytok,h addig is lesz honnan kölcsönkérni! :)
Egyébként most a tervezgetésen kívül azt csinálom, h próbálom befejezni az elõzõ masinát. Jó, ha ez meglesz tavaszra - idén tavaszra!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Bocsi Motyoo, járd körbe a témát türelmesen alaposan. A tavasz nem sokára itt van! (remélem! nagyon!) :)

Papa nem merek semmit sem ígérni, de ha arra vetõdöm, akkor referálok.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

„A tett halála az okoskodás!”

Ez nem az. A cél információszerzés, sokan úgy is hívják: kutatás. Kísérletezni ugyan jó, ezt mindannyian tudjuk, hiszen ez hozott itt minket össze, de azt hiszem ez a stabilitás-manõverezhetõség neccesebb kérdés annál, semhogy otthon a pincében 1-2 óra alatt választ kaphassak rá. Márpedig szeretnék, legalább valami felszíneset, amit az alatt az 1-2 óra alatt el lehet olvasni és meg lehet emészteni! Papa linkelt anyagai éppen megfelelõnek tûnnek, köszönöm!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

De, ezt most miért is írtam ide? :) Na, mindegy! Öregszem és szenilis vagyok!

Nem jársz a XI ker felé mostanában? Meg kéne nézni ezt a hálót....

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
De, ezt most miért is írtam ide? :) Na, mindegy! Öregszem és szenilis vagyok!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Jó ötlet, ki fogom próbálni!
De nem csak a kerékbillenés a kérdés (amúgy ezt nem csak wheeflop, hanem forkflop-ként, villabillenésként is láttam már emlegetni), hanem a másik oldalról az is, hogy mekkora pozitív utánfutás kell ahhoz, hogy nagy(obb) sebességnél is megvalósuljon a stabilizáló hatás adott villaszög és kerékméret mellett? Azaz meddig lehet csökkenteni az utánfutást? És akkor már persze az is felmerül, hogy mekkora a maximális utánfutás, ameddig érdemes elmenni?

Why not stability?
http://home.earthlin...rson/index.html
http://www.calpoly.e...tters/wave1.pdf
http://www.calpoly.e...tters/wave2.pdf
http://www.calpoly.e...tters/wave3.pdf
http://www.calpoly.e...tters/wave4.pdf

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Kísérletezz!

Jó ötlet, ki fogom próbálni!
De nem csak a kerékbillenés a kérdés (amúgy ezt nem csak wheeflop, hanem forkflop-ként, villabillenésként is láttam már emlegetni), hanem a másik oldalról az is, hogy mekkora pozitív utánfutás kell ahhoz, hogy nagy(obb) sebességnél is megvalósuljon a stabilizáló hatás adott villaszög és kerékméret mellett? Azaz meddig lehet csökkenteni az utánfutást? És akkor már persze az is felmerül, hogy mekkora a maximális utánfutás, ameddig érdemes elmenni?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

;948452'] az lwb-knél megfigyeltem, hogy a laposabb villaszöghöz nagyobb elõrenyúlású villát társítanak.

Igen, kis mértékben befolyásolja a kerékbillenést, és fõleg a kis sebességû manõverezhetõséget, emiatt. A lengõorrúnál azonban akkora erõszakot teszünk a kormányzáson, hogy az a különbség elhanyagolható. A villaszög, az nagy különbségeket eredményez. Mikor Lompi 70 fokosa után felültem a tiédre, elindulni is alig tudtam vele :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Azt viszont érdekes lenne tudni, hogy a laposabb homlokhoz a rövidebb vagy a hosszabb utánfutás az ajánlottabb?

Kísérletezz!
Fogsz egy kidobandó acél villát, teszel bele egy kereket, rászigszalagozol egy hátsó háromszöget hajtómûvel, és kész a kísérleti berendezés. Kézbe fogod a villa nyakát, különbözõ villaszögeket próbálgatsz. Aztán satuban meggörbíted a villát, hogy kisebb legyen az utánfutás. Én elenyészõ különbséget tapasztaltam, nem is görbítettem a monti villán semennyit.