Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
nekem nem okoz problémát hogy város vagy nem megkel szokni a gépet és hamajd ugy patansz félrá mint a hagyományosra akkor nemlesz városba se gond
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Ötleteket kérek!...

Ha vársz még egy kicsit, itt a tavasz, és menõzhetsz lábtyûben, mint ChrisLuxembourg (THE WHEELED EVOLUTION - YouTube 2:20-tól).

Szerezz egy akkora munkavédelmi bakancsot, amibe az utcai cipõd belefér, vágd le, vagy nyitsd fel a sarkát hátul, csináld meg hátulról bebújósra, szereld rá egy pedálra.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

Szia!

Késõ õsszel vettem, így még csak kb. 60 km-t tekertem bele, így sok tapasztalatom nincs. Ez az elsõ rekum, ezért összehasonlítani se tudom más fekvõkkel, de úgy érzem ennyiért / 50.000,-Ft / mindenképp megérte megvenni, mûszakilag valóban jó állapotban van.
A kevés letekert kilométer után úgy érzem, hogy városon kívül valóban sokkal kényelmesebb még teleszkóp nélkül is mint a trekkingem, de városi forgalomban még nem szívesen használom aminek több oka is van / elindulási nehézségek, biztonságos egyenes futás kis sebességnél is, bámészkodók-kíváncsiskodók /.
Ami viszont feltûnt, hogy érzésre lassúbb vagyok vele mint a trekkinggel. Remélem, hogy ez csak a sokat emlegetett rekus combizmok hiányának tudható be, nem pedig a kerekek kis méretének.

Ez fura, én már elsõ pár alkalommal gyorsabban mentem a rekuval mint a hagyományos gépemmel, persze miután megszoktam. :) Az enyém lengõorrú, így azért kellett jó pár száz kilométer amíg biztosan tudtam közlekedni vele. De mostmár minden ok, száguldok mint a szél ;) Viszont városban szerintem csak hátránya van, országútra való, oda tökéletes.

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

Azt a lengõorrúra szántam, az meg elment. A plexi a garázsban pihenget, el kellene adni.

És milyen jó kis gép az! ;)

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts

Németországi haver, rokon valakinek?

Ebay-en vettem egy objektívet, nem vettem észre hogy az eladó nem postázza Magyarországra. :(
Kéne egy német ismerõs, akinek elküldhetné az eladó, az ismerõs pedig elpostázná nekem. Természetesen az én költségemre.

Jemanden?

nem ígérem,de megpróbálom
toljad neki!!!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Németországi haver, rokon valakinek?

Ebay-en vettem egy objektívet, nem vettem észre hogy az eladó nem postázza Magyarországra. :(
Kéne egy német ismerõs, akinek elküldhetné az eladó, az ismerõs pedig elpostázná nekem. Természetesen az én költségemre.

Jemanden?
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Késõ õsszel vettem, így még csak kb. 60 km-t tekertem bele, Ami viszont feltûnt, hogy érzésre lassúbb vagyok vele mint a trekkinggel. Remélem, hogy ez csak a sokat emlegetett rekus combizmok hiányának tudható be, nem pedig a kerekek kis méretének.

Az egy kényelmes kis bringa, nem is leszel sokkal gyorsabb vele. Stabilitásban, kezelhetõségben a rekuk nem érik el a hagyományos bringákat. Városban én pl. hagyományos bringát használok.

Ne várj csodát, élvezd a kényelmét!

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Szia!

Késõ õsszel vettem, így még csak kb. 60 km-t tekertem bele, így sok tapasztalatom nincs. Ez az elsõ rekum, ezért összehasonlítani se tudom más fekvõkkel, de úgy érzem ennyiért / 50.000,-Ft / mindenképp megérte megvenni, mûszakilag valóban jó állapotban van.
A kevés letekert kilométer után úgy érzem, hogy városon kívül valóban sokkal kényelmesebb még teleszkóp nélkül is mint a trekkingem, de városi forgalomban még nem szívesen használom aminek több oka is van / elindulási nehézségek, biztonságos egyenes futás kis sebességnél is, bámészkodók-kíváncsiskodók /.
Ami viszont feltûnt, hogy érzésre lassúbb vagyok vele mint a trekkinggel. Remélem, hogy ez csak a sokat emlegetett rekus combizmok hiányának tudható be, nem pedig a kerekek kis méretének.

A 3-ból 2 tényezõ /elindulási nehézségek, bámészkodók-kíváncsiskodók /bizony még gyakran nálam is fennáll. Az pedig hogy lassabb vagy, nem is biztos, a rekun nem tûnik fel úgy a sebesség.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

HP Wavey

HP Wavey

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Szia!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Az elébb beszélgettem valakivel plexi-ügyben telefonon. Neki ajánlom figyelmébe:
Mueller Human Power Recumbent Fairings and Bicycle Windscreens

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Feltettem a plexit az apróba:
Áramvonal-szélvédõ plexi « REKUMBENS « Kategóriák tallózása

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

papa és holvan a pleszi projekt?

Azt a lengõorrúra szántam, az meg elment. A plexi a garázsban pihenget, el kellene adni.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
papa és holvan a pleszi projekt?
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Én ebbe az irányba mennék, mert kedvelem az spd pedált.
Feltöltött kép
Felesleges ezt aluból gyártani, sõt! Azt gondolom, hogy valami jóféle hungarocellbõl kifaragott és kábelkötözõvel rögzített darab megérdemelne egy próbát.
Ha jól tudom, Pupunak van ezzel kapcsolatosan valamilyen megvalósított ötlete és tapasztalatai. Ez utóbbi a lényeges, hiszen róla tudjuk, hogy nincs az az idõjárás, ami számára a "nem megfelelõ a kerékpározásra" típus. :)
Valamelyik blogján vagy bejegyzésén biztosan megtalálod.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Ez a konstrukció jobban tetszik, mert szerszám nélkül állítható a bõsége:

BiciBands | Mollettadesign[55]/2/

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Csinált a fickó egy tesztvideót:

Rosszul vágta meg a filmet. Épp a végén engedi el a tappancs. Ha nekem is két havi keresetem lenne az autó, én is leszarnám, hogy behorpad, megkarcolódik a teteje.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
BIKE-MAILORDER.DE - Power Grips - Toe Straps Pedalriemen

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Ötleteket kérek!

Télen, hidegben én lecserélem az spd pedáljaimat taposósra, és vastag talpú, meleg csizmában nyomom. Arra gondoltam, hogy szerelek a pedálokra olyan pántokat mint az alábbi képen látható, ámerikai "Power grip", hogy húzni is tudjak. A megvalósítást illetõ ötleteket várok.

http://bicycling.abo...er_grips_sm.JPG

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Más autóján tetszik! :)

Csinált a fickó egy tesztvideót:

http://www.youtube.com/watch?v=XxgmQuOoUgU